Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jak ve Windows 8 spustit automaticky po přihlášení plochu

"ne zcela efektivní, přesto účinný postup"
Docela protimluv, ne? Leda by namísto slova "efektivní", bylo "efektní". ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Trošku jsem to upravil, ono to totiž správně má být obojí zároveň ;) (aneb není to ani moc efektní a v určitých situacích to dokonce odmítá zabrat ;).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jak rychle zmáčknu WIN+D na tabletu? Jen se ptám :)
Ty "nové" windows jsou fakt intuitivní, radost s nima pracovat.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Na tabletu si naopak dokážu význam Metra představit živě a v barvách, tam bych ani desktop neřešil. A když už, tak na tabletu by přes případně připojenou klávesnici bylo rychlejší než mačkat Win+D prostě ťuknout na desktop :).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To je takový problém po přihlášení stisknout klávesu "enter"? Pokud si "aplikaci" Desktop v metru přemístíte do levého horního rohu, tj. na první pozici, stačí po startu stisknout enter a systém zobrazí plochu. Kvůli stisku jedné klávesy psát tak dlouhý článek...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

"ne zcela efektivní, přesto účinný" - chci autora jenom upozornit, že termit efektivní je totéž co termit účinný, takže ta větička tak trochu postrádá smysl ;-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

A teď jsem si přečetl ostatní příspěvky v diskusi a vidím, že peca mne předběhl už v noci :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Mě by spíš zajímalo k čemu to je? Stejně po zobrazení desktopu půjdu a spustím aplikaci co chci použít. Proč to neudělat už ze Startu?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Článek ber spíš jako zajímavost, že když něčeho chtějí lidi dosáhnout, i přes klacky pod nohama od MS se jim to nakonec povede ;). Zavedení různých věcí do "po spuštění" nezabralo, prý nejsou dvakrát funkční ani různé registry-hacky, tohle vypadá zatím poměrně funkčně. Ne, že bych tomu dával nějakou významnou důležitost ;).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, není to žádná bomba, ale je dobře znát možnosti jak se tito šmejdi dají obejít, kdyby to byl jednou člověk nucen používat, nebo někde řešit.Myslím že stejně časem vyjde reverzně přeinženýrovaná verze win 8, kde tyto krávoviny nebudou.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Viděl bych to podibně.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ty budeš používat to co ti páneček přikáže!

Žádnou jinou verzi s viry!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hafinky haf.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

To je moc hezký, jak jste to napsal... Jak se ti šmejdi dají obejít - pomocí prostředků, které vám k tomu ti šmejdi dobrovolně poskytují, včetně helpů, návodů a podpory. :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To se opravdu prehlednou neda, kdyz to ma te na cdr a diit soucasne. O te doby co to je rozdeleny mam v to jenom gulas.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Co to je za češtinu "spuštění plochu"? To je od pravidla znám češtinu "trochu"? Autore vrať se do školy.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tady někdo nerozumí psanému textu ;).

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

No dobře, přehlédl jsem se. Kdyby šly příspěvky editovat, tak bych to již dávno opravil.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Editace příspěvků se nejspíše nedočkáme. Tedy ne v tomto systému (aneb uvažuje se nad tím, že diskuze budou řešeny něčím jiným, co bude umět by design výrazně víc věcí, včetně editace příspěvků).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nechcete udelat nejakou poradnou recenzi novych windows? Ale fakt nejakou poradnou:) = srovnani s W7 a co noveho prinasi W8 + ktere veci se tam delaji jinak.
Jsem si konecne nainstaloval RTM a jsem z toho vcelku nadsen:) Sice jen do vmwaru, takze nevim, jestli to prostredi nebude vytezovat grafickou kartu tak, aby se prepinala z usporneho modu, ale predpokladam, ze ne (ani ve vmwaru s 3D podporou to nedela).
Ale jinak je tam videt docela pokrok od doby co jsem mel nejakou beta verzi pred nejakou dobou.
Dovedu si velice dobre predstavit jak by se to dalo velice pohodlne (samozrejme v ramci moznosti) provozovat na tabletu a dost si nedokazu predstavit, jak lip by to slo udelat. Zive vidim na tom jejich novem surface "tabletu" (snad ho vydaji), kdy je to vlastne plnohodnotny notebook (INTEL) a da se to pouzit i pro zdechlost (nebo nemoznost pouzit klavesnici treba nekde ve vlaku) jako dotykovy srac:) Jedine s cim se clovek musi "smirit" je to, ze pri startu musi kliknout na plochu nebo dat zminene win+d, pak uz se cele metro zacne inteligentne chovat jako prosta nabidka start doplnena o "gadgety". Priznam se, ze se mi velmi, opravdu velmi zamlouva, ze kdyz zmacku klavesu win(start), tak hned vidim predpoved pocasi atd, atd a nemusi mi to hyzdit nekde na plose:) Uz vidim spoustu ruznych monitorovacich aplikacek, co se tam budou dat pripnout. A stejne jako ve W7, zmacknu WIN, zacnu psat a aplikacky se mi inteligentne vyhledavaji. Je tam uplne stejne nastaveni control panelu jak W7 (dokonce vypada i stejne - to zcela neplatilo v te beta co jsem mel). Zkratka vse je uplne stejne, jediny bonus je, ze se da prejit z klasickeho ovladani na patlani prsty okamzite bez restartu, reinstalu a podobne:) Pochopitelne nebudu nikdy pouzivat na desktopu ty metro verze aplikaci jako IE a podobne,nikdo me k tomu nenuti, takze vsechny metro aplikace muzu v klidu ignorovat a pouzivat desktopove verze. Doufam, ze pujdou jednoduse vypnout ty gesta, kdyz najedu do pravych rohu(to by mi asi vadilo). Co me ale trochu vadi je, ze kdyz pridam [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer]
"AltTabSettings"=dword:00000001
Tak se zobrazi nejake nesmyslne aplikacky, ale to snad pujde vypnout taky, tu obrazkovou alt+tab nabidku s nahledama bych fakt nerozdychal.
W8 se mi opravdu hodne libi, vizualne mnohem lip nez W7 a to zrovna nejsem typ cloveka u ktereho by rozhodovaly ryzne hejblatka a graficke serepeticky. Je to takove stridme, lehke, pekne .... vsecko se tak hezky nejak rozbaluje, prirozene pohybuje, pripomina mi to startrek:o) Ale i pres to je to maximalne pouzitelne a neobtezuje to. Zajimalo by me, jak to bude s tou 35€ (nebo kolik) legalizaci, to vypada hodne zajimave. At to bude jak to bude, u me se velmi brzo na pocitaci W8 usadi:o)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Obávám se, že mezi redaktory diit/cdr není jediný člověk, který by znal byť i jen Windows 7 natolik dobře, aby mohl udělat opravdu pořádnou srovnávací recenzi s Windows 8 (ty tam jsou doby, kdy se dal „operační systém“ zevrubně popsat na pár stránek, navíc mám pocit, že Microsoft se všemožně snaží, aby úplně dokonale se v jeho systému nevyznal vůbec nikdo kromě jeho samotného ;). A kdyby takový člověk byl, tvorba takové srovnávací recenze by byla časově hodně náročná, obsahovala by kvantum obrázků, neméně textu a zcela jistě by se to neobešlo ani bez nějakých těch videí.

Co se týče … "Priznam se, ze se mi velmi, opravdu velmi zamlouva, ze kdyz zmacku klavesu win(start), tak hned vidim predpoved pocasi atd, atd a nemusi mi to hyzdit nekde na plose:)" … vzpomínám si moc dobře, jak Microsoft obhajoval odstranění animace indikace síťovky v systémové liště - ikonky by měly být pokud možno neanimované, aby uživatele nerušily, takže ve Windows 7 ta animace indikace činnosti sítě nejen nebyla, ale pro jistotu ji nešlo nijak zapnout (opět krom aplikací třetích stran). A hle - Start obrazovka ve Windows 8 je naprosto přesný opak - tam by Microsoft byl nejraději, aby ikonky hrály „Zlatá brána otevřená“ :)

Re "Pochopitelne nebudu nikdy pouzivat na desktopu ty metro verze aplikaci jako IE a podobne,nikdo me k tomu nenuti, takze vsechny metro aplikace muzu v klidu ignorovat a pouzivat desktopove verze." - na to je imho nejlepší zůstat u Windows 7 ;). Ale jinak souhlas, na tabletu budou Windows RT podle mě hodně zajímavá věc.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Vážený pane, zkuste věnovat rok nebo dva čtení technet.microsoft.com, pokud máte dojem, že se MS snaží před vámi všechno co nejvíc utajit. Možná získáte právě opačný dojem. Pak je tady MSDN, oficiální blogy...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Už jsem doporučil sousedovic Mařeně se základní znalostí němčiny aby se začala vzdělávat čtením blogů na microsoft.com.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Počítam že sa už čoskoro objaví nejaký Windows XP(7) transformation pack for Windows 8 kde sa budú riešiť podobné banality.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To už je lepší zůstal u 7. Tyhle packy bývají hrozná prasárna.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nemam zajem o tuhle frasku si muze ms nechat sedmicky me staci asi dosud nejlepsi win

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Překlad: "Nemám zájem o tuhle frašku. Si může MS nechat sedmičky. Mě stačí asi dosud nejlepší Win."
Tak co, kolika různými způsoby jde ten předchozí komentář přeložit?
A co tedy vlastně znamená? :-)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Třeba je klíčem k pochopení toho příspěvku čtení věty stále dokola, koukejte co z toho pak vznikne:

Asi dosud nejlepší Win nemám. Zájem o tuhle frašku si může MS nechat. Sedmičky mě stačí.

A hádám, že tam mělo asi být "flašku". Ale vyvstává pak otázka, zda se snad obával, že má MS zájem nejen o jeho názor na Windows 8, ale i o jeho flašku, nebo bylo podtextem sdělení rozezlení nad nutností opakované aktivace Windows-To-Go na jeho flashce? S beatníky je kříž.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

deb...ta ...kdyz nekdo chce 8 at si poslouzi

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Breptejte si jak chcete, ja se na tablety s W8 tesim a verim, ze se tam nove prostredi osvedci, nevim, zdali mate nejaky tablet, ale dlouhodobe pouzivani tabletu a desktopoveho prostredi na pomerne titernem displeji (oproti soudobym standardum kdy 24p LCD je defakto za par) je unavne, trefovani se na malicke tlacitko start rychle omrzi. A na desktopu mam porad siroky vyber alternativnich operacnich systemu.

Taky doufam, ze tento OS nebude dalsim faux-pas ala Vista.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A dalsi argument proc se nebranit tomuhle smeru vyvoje - doba dostatecne pokrocila smerem k mobilnim zarizenim, treba takovy WDigital uz na trh dodava vice mobilnich nez desktopovych HDD, to je zajimave znameni.
Ted mam na stole zanovni notebook ktery stal srovnatelne penize jako muj domaci desktop cca pred rokem a az na vykon graficke karty je to vykonnejsi stroj. Nemam problem si tady ve VMware spustit ctyri dalsi operacni sytemy, pracovat v nich a plynule mezi nimi prepinat.
Jeste pred peti lety tohle bylo na prumernem NTB za cenu "domaciho desktopu nemyslitelne.

Kolik znas "non-it" lidi, ktery zajasaji a koupi si domu misto notebooku radeji v dnesni dobe desktop? Kolik prstu ti bude stacit?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zkuste kdyžtak někdo testnou a dejte vědět, zda na RTM verzi funguje:
http://www.stardock.com/products/start8/
Sardock se z pochopitelných důvodů nemůže vyjádřit jinak, než "že by mělo". :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Funguje" to ve smyslu, ze se to spusti ..... ale je to naprosto k nicemu ..... jedine co to udela je ikona vlevo dole, ale tu si tam muzu dat taky (pripnu tam rundll32 s parametrem pro vyvolani nabidky start). Takze to funguje tak, ze kdyz se na to tlacitko klikne (jako to nekdo na to klima mysi misto kliknutim na klavesnici???), tak se zobrazi metro nabidka start ..... a jde jeste zvolit, ze nebude ve fullscreenu, coz je na dve veci (je to pochopitelne rozhozene, neni to prehledne, zkratka uplne k nicemu). Jedine co tahle aplikacka umi, ze nastavi, aby se pustil desktop hned po prihlaseni:) Cili prakticky nic neumi:o)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

sardok ? sardinky me dosly

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No... a mně stačí používat hibernaci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hele ja ted koukam, ze by ve VB melo byt mozne napsat malou binarku ktera by odeslala win+d a tato se nechala spustit po prihlaseni .... pokud tedy tedy ve w8 ms nezrusil spousteni aplikaci po startu :-D

vecer to doma zkusim napsat a testout na W8_RTM;) , nejspis to bude par radek :-D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Takze bych vlastne mohl vyrobit a nechat pro lamy ke stazeni aplikaci W8DeskopAfterLogon.exe :D ha :D ha :D ha

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Víc na dračku půjde W8WithoutMetroAfterLogonPlusShadowThemeForBetterLook.exe

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

To gurulix: Aby jste se pane nedivil. "Metro" pro Linux má už přes 86 300 downloadů! :)
http://www.youtube.com/watch?v=DRWA474KTWY

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nevim jak komu, ale mne se plocha/metro celkem dobre prepina WIN klavesou ;)
verze: Windows 8 RP build 8400

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Za chvíli se budou wokna zprovozňovat skripty jako Linux :-)))))))))) a bez příkazového řádku ani neškytnou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIN8 = uchylárna

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Preco taketo zlozite postupy??? Vsak ak je pocitac doma a pouziva jediny ucet, staci zrusit heslo na ucte a windows 8 nabehne rovno na plochu , bez prihlasovania a metro neuvidite...
Len pri instalacii sa neprihlasovat na microsoft ucet....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zabudol som dodat ze treba nainstalovat program Classic shell. Ma aj kopec nastaveni , da sa pekne prisposobit... spravi vlastne nove tlacicko Start ako vo win 7 ci Xp a pri starte preskakuje to ich uzasne Metro

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.