Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k S Windows 8 v tabletech to není tak žhavé, avizovaný 7% podíl se nekoná

Aha, takze clanek o tom, ze se vlastne vubec nevi nakolik to cislo je presne, s naprosto nesmyslnym nadpisem. Navic trosku zapomina ze stejny postup pro podil na trhu byl pouzit i u ostatnich platforem!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

vy jste ten clanek necetl?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nadpis mluví jen o tom, že W8 tablety nemají sedm procent. A přestože je pravda, že stejný způsob měření byl použit i pro Android a iOS, podle statistik návštěvnosti jde potvrdit přírůstek zařízení s těmito dvěma systémy.

Popravdě ale nechápu, proč se to číslo nesleduje zhruba podle počtu aktivovaných zařízení - každé zařízení má unikátní výrobní číslo, a každé se taky dříve nebo později připojí na internet a servery výrobce. Proč se tam jednou nezašle informace o tom, že to bylo "aktivované", nepochopím. Tedy, možná to chápu... Výrobci nechtějí, aby jejich trapně malý podíl někdo dokázal potvrdit s přesností na pár stovek zařízení.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem si jistý, kde je problém, ale předpokládám, že jde o nedorozumění. Tedy - původní odhad mluvil o dosažení 7,4% podílu s koncem 1. kvartálu letošního roku. Nynější odhady předpokládají, že s koncem tohoto roku bude dosaženo 5 - 8 %. To znamená, že avizovaná 7,4 % dosažena nebyla a vzhledem k tomu, že na jejich dosažení bude třeba období 2× delší (než o jakém hovořily původní zprávy), může být aktuální podíl zhruba poloviční (3,x %). Zcela přesná čísla samozřejmě nemá nikdo (jak je běžné u všech typů statistik v IT branži). V případě Windows 8 pro tablety je to ještě o to komplikovanější, že někteří výrobci připravili WoA tablety, ty jim ležely na skladě, a tak Windows nahradili Androidem a prodali je takto.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

WoA ale není Windows 8

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

1. V tomto případě ano, obojí je zahrnuto do kolonky "Windows 8". Pro Windows RT kolonka ve statistice není.
2. Samotný Microsoft propaguje RT jakožto ARM verzi Windows 8.

Ani nevidím důvod, proč by statistika zastoupení operačních systémů v tabletech měla mezi x86 a ARM verzí rozlišovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych to rozlisoval, protoze ARM platforma je uz prakticky mrtva. Mozna pro nejake jednoucelove androidy za 2k to je pouzitelne, ale prece si nedam plnohodnotny system na ARM:o) Pro MS bylo Win 8 RT jen takova pojistka, aby jim nahodou neujel vlak, kdyby se intel zblaznil a nic neudelal ....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

S Qualcommem, Samsungem a nVidii v zadech maji ARM CPU budoucnost jistou. Diky architektonicky nezavislemu Androidu se bude moci rozhoret boj mezi bohatym Intelem a mensimi vyrobci. Uz se nebude opakovat neudelovani licenci na sbernici, ktere poskodilo VIA, SIS nebo nVidii, a podobne podrazy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Cela ta platforma je ziva jen z androidu. V hiendu na drahych tabletech android uz umrel. V par superdrahych telefonech jeste nejak preziva, ale jestli treba takovy apple opravdu vyda levnejsi iphone, tak ani po telefonech s androidem nad pet litru nestehne ani stara fena. Je mi fakt s podivem, ze samsung je schopen prodavat S4 za takove penize. Bud jsou statistiky brutalne nadnesene nebo se jinde ve svete prodava za 7 litru a ne za 17 jak u nas. Kazdopadne android speje k tomu, ze ho spolu s arm architekturou ovladnou cinsti noname vyrobci, a pochybuju, ze ti si arm licencujou:)
AMD a Intel budou delat x86 tablety a telefony stredni a vyssi tridy, na arm zbyde jen laciny odpad z ciny, zkratka ho ceka skvela budoucnost jako MIPS a podobne zhovadilosti;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V čem já vidím problém je předpoklad, že podíl tabletů s Windows bude lineárně růst. To jako za první rok budou mít 8% a za 20 let 160%? Já vím, že to takhle renomované prognostické firmy dělají, i naši prezidenští prognostici určitě takhle plánovali. Ale můj očividně chorý mozek tohle nějak nedokáže zpracovat.

Zkrátka si myslím, že je naprosto reálné, aby měly Windows teď podíl 7% a na konci roku 5%, až zákazníci pochopí, že Windows RT jsou úplná blbost a tablety s W8 nesmyslně drahé.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja porad rikal, ze je 7 procent blbost .... pres 50 ma apple a aby mely W8 tablety doslova par mesicu po vydani (navic az po Vanocich) sestinu toho co android, kterych lacinych smejdu je na kazdem kroku jak nablito .... to mi hned prislo divne. I tak je to ale celkem slusne na to, ze by se prodejne tablety s W8 daly spocitat na prstech jedne ruky (a to by jeste pulka prstu zbyla) .....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No jo, ale u ostatních to koreluje s podílem na trhu, u MS ne, o tom je ten článek - že podíl na skladě a podíl na trhu je u MS jiné číslo a u ostatních víceméně není. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Až na to, že to není o MS, ale o všech výrobcích - pleteš si to s "kauzou" Surface ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nepletu, dovolil jsem si neprodané tablety s Windows označit samolepkou "MS".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Paradoxně ten MS jich musí mít nejméně (je jich nedostatek, čeká se na v2)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pak jsi asi jediný, kdo věří, že onen nedostatek nebyl uměle vyvolaný. Vzhledem k tomu, jak mizerné byly prodeje, to musí být víra v pravdě helvétská ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Víra s tím nemá nic společného. MS prostě nechal vyrobit málo zařízení, tečka. Jestli je všechny prodal nebo ne je jedno, má je vyskladněné. Naopak výrobci, kteří jich vyrobili kvanta je mají na skladech. Z pohledu efektivity je na tom MS vlastně perfektně (nemá nic na skladě), ale že by na tom vyrejžoval velký prachy se rozhodně říct nedá. Ale o tom článek není, že...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ad víra: Zkus si na tu víru někdy natankovat u benzínky :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Normálně, já natankuji a pumpař musí mít víru, že mu zaplatím. Pravda znám pumpy, kde víru nemají a je třeba platit před tankováním. Jedna taková pumpa je v Duchcově a pumpaře o víru připravili cikáni.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mno, nedalo mi to a podival jsem se do zdroje .... "Windows 8 expected to take up 5-8% of global tablet shipments in 2013, say Taiwan makers" ..... proc mi to ani v nejmensim nezavani necim, o cemz by se aspon dalo spekulovat (ale nejspis ani to ne:). Mno a zbytek originalniho clanku to jen potvrzuje ..... proste JPP .... kdyby tam byly citovani nejaci CEO nejvetsich vyrobcu, tak bych rekl: klidne ...... ale jako ze nejaci/nejaky taiwan makers rekl .... mno:o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Oni ti Taiwanci maji kratkodoby odhad lepsi nez nejake IDC nebo Gartner, protoze vedi kdo si kolik u nich objednal. Do konce roku neni zase tak dlouha doba.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.