Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Windows Phone 7 jsou příliš kostnatá, míní výrobci smartphonů

MS sice nemá patent na rozum na tvorbu GUI, ale podívejte se jak mrví Samsung Android svými nadstavbami. Držím palce, ať to MS ukočíruje. WP7 je dobrá platforma.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Samsung mrvi android svymi nadstavbami ?? Zcela ocividne pokus o flame :-))) Ostatne nikdo te nenuti pouzivat Samsung s Androidem muzes si pouzivat s WP7 kdyz ti vyhovujou. Ja mam radsi "zmrvenyho" Androida :-D.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Thecukovi nešlo o kritizování Androidu, ale o kritizování těch nadstaveb. Osobně také doufám, že MS neuvolní otěže, protože co někteří výrobci občas dokáží vydat je neskutečné ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně, stačí se podívat, co jsou někteří výrobci schopni dodat k tiskárně z dvanáct stovek na místě jednoduchého driveru.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, jsem proti nadstavbám. Měl jsem jak zmrvený, tak čistý Android. Teď jsem přesedlal na WP7. Každý systém má něco do sebe. Co se mi ale hodně líbí na WP7, tak je právě jednotné GUI jak systému tak většiny aplikací.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mohl bych se zeptat na několik konkrétních příkladů, kterými Samsung mrví Android svými nadstavbami? Rád bych si udělal představu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ať už ho mrví nebo ne, je to jejich problém. Windows Phone jsou jen operační systém a ten by výrobce v nějaké změně neměl moc omezovat. Pokud chce MS jednotný vzhled, tak ať to vyrábí komplet jako Apple, ale s tím by nejspíš neuspěl.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hmm skor vidim problem v tom ze zatial co Apple si robi sam SW aj HW a preto moze mat celu partformu pod kontrolov, MS robi iba SW a nuti ostatnych vyrobcov ktori ho pouzivaju na svojom HW aby boli jednotny, co sa im samozrejme nepaci lebo nemaju ziadnu konkurencnu vyhodu medzi sebou kedze nemozu upravovat OS. Teoreticky by to mohlo fungovat keby WP7 HW robil iba jeden vyrobca, povedzme Nokia.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Apple ma vyhodu ve velke vertikalni integraci vyrobniho procesu. Od vyvoje SoC, po investice do tovaren na displeje, pres samotny vyvoj az po SW, kde pridava dalsi sluzby. Jedina vyjimka je snad samotna vyroba u Foxconnu, kde profit z teto operace asi neni pro Apple zajimavy.

Kazda operace na vyrobku pro zakaznika by sla outsourcovat, ale tim by se snizovala Applem pridana hodnota. Zisk z operace by si nenechal Apple, ale nekdo jiny (Qualcomm, LG Display)

Podle me pro vstup nove platformy na trh s mobilnimi telefony/pristroji je uz pozde. Prizpusobitelny Android dokaze zaplnit vetsinu mezer. Pokud neudela Google nejakou chybu, tak Android muze ohrozit snad uz jen Tizen(Bada) s Alien Dalvik a aplikacemi z oficialniho marketu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A na tohle jste přišel jak? Apple ve své podstatě namá továrny a pro své plastové zázraky nic nevyráíbí. Vyvoj SoC tim jako myslíte nákup licence na ARM a nechání si vyrábět vlastní ARM v cizí továrně? Jednou jsme viděl vývoj a fakt to vypadalo jinak. Apple ve své podstatě je samsung + LG + Fox na ktery apple prdne své logo a nechá si to patřičně zaplatit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Koupe vlastniho vyvojoveho tymu ARM-based SoC.
http://news.cnet.com/8301-13579_3-9926461-37.html

Investice do tovarny na displeje:
http://www.tuaw.com/2010/12/14/apple-toshiba-to-build-1-1b-retina-displa...

Nektere komponenty kupuje ve velkem a dokaze vyjednat nizke ceny (jistota pro dodavatele a Apple ma vyssi profit)
http://www.digitimes.com/news/a20080702PD209.html

Apple prenechava mene profitabilni vyrobni operace jinym (treba Foxconn) a snazi se ty s vysokou pridanou hodnotou drzet inhouse. Zajimavy nakup do budoucna by mohl byt Imagination technologies.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

WP7 je po technicke strance vyborna platforma. Pokud se MS s Win8 podari rozume otevrit nativni API (WinRT?) pro C++ a pritom drzet na uzde marketingovy blazny vyrobcu telefonu, tak ma sanci. Vsechno tohle by se melo stat s prichodem Apolla nekdy ke konci roku a pokud to tak bude, tak u me ma MS/Nokia kupce telefonu.

Prijde mi zvlastni, ze nekdo zacina resit uzavrenost WP7 ted, kdyz MS v podstate slibil, ze pujde pouzit levnejsi HW a dost podstatne se otevre SW API. Silne pochybuju, ze MS dovoli vyrobcum zmenit zakladni GUI jinak nez volbou pozadi a prednastavenou barvou tilu. Nepujde to delat na x86 PC Windows, tak proc by to meli trpet na mobilech?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pevne neprizpusobitelne prostredi prispiva ke komoditizaci telefonu (jeden jako druhy). Tomu se snazi vyrobci vyhnout, protoze pak vsechny prevalcuje ZTE s nejnizsimi naklady.

Dale je pro WP problem nabidnout high-end s parametry odpovidajicimi konkurenci. Ta nejvydelecnejsi cast trhu s nejdrazsimi telefony je degradovana systemem, coz je jasny fail MS. Nechuti vyrobcu k uvadeni WP telefonu se vubec nedivim.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jj, technicky vzato stačí uvést jeden přístroj a máte celou platformu podchycenou na několik let (např. Omnia 7), když k tomu chce někdo přistoupit echt invenčně, uvede to stejné dvakrát v jiném oplastování (např. Lumia 800 / 710). Takže výrobci vlastně přístroje uvádí a inovují nejrychleji, jak jim platforma umožňuje. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mohu jedině souhlasit, WP by byla dobrá platforma kdyby.... no a tady se dostáváme k jádru pudla. Podle mne:
1. vývoj se vleče - a to totálně
2. Nemají jasný koncept, začnou s 7.1 a v 7.5 je vše jinak a jsem zvědav, jak to bude vypadat v 8.0. Tím znovu roztříštily platformu a to není dobrá zpráva!
3. Chybějící API pro některý HW beru jako špatný žert od MS.
4. No a co se týče omezení HW, tak to je jasně blbost. Měli dát jen základní kostru požadavků, jako např. rozlišení obrazovky a minimum RAM.

Osobně se čím dál tím víc přikláním k Applu, a víte proč? Protože má jeden HW tak se pro iBazmek dá sehnat vše co chcete. Dockinu, redukce, držáky všeho druhu atp. A kdo využívá telefon různě a ne jenom jako masírku, mi dá určitě za pravdu, že telefon/tablet, není jen o tom zařízení, ale i o příslušenství kolem. Takže jsem zvědav, jak to nakonec dopadne. Ale to čekaní na finální a kvalitní WP mne už unavuje.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

zbozne prani...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

vytvořit a vyexpedovat prázdnou krabici znamená tři čtvrtě roku trvající složitý proces LOL

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No ještě že tu krabici nenechali expedovat stát. To by se muselo 50 let čekat na revoluci, aby nový systém mohl povolit krabice. Pak by se 10 let čekalo na očištění zprofanovaného slova krabice. Pak by se 20 let čekalo na konstelaci v parlamentu, aby prošel zákon povolující expedici krabic. Pak by se 20 let čekalo, než si nějaká firma metodou volného trhu všimne, že se dá lidem vmarketovat krabice. No a pak by za 5 let klesla cena krabice na přijatelnou úroveň a prodala by se.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ad zminka o Apollu:
znamena to, ze Win 8 pujde nainstalovat na stavajici telefony s WinPhone formou aktualizace?
diky

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na nektere nejspis ano.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

pozor "win 8" nie je "win phone 8"

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jasne. WP8 pujde na WP7.5 telefony (nejspis). Na stare WP7 pristroje uz ne.

"Desktopove" W8 pro ARM pujdou na telefony s WP jedine s nejakym hackem :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No pokud pujde na 2. generaci WP7.5, coz by byla sebvrazda MS i NOKIA, kdyby to neslo, tak není jediny důvod proc by to neslo na telefony první generace. Osobne si myslim ze update dostanou všechna zarizeni, samozrejme s omezenim funkci/HW...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzial systemy ako WP7 a android neak neviazu zakaznikov k neakej konkretnej znacke alebo vyrobcovi
A preto si vyrobca robi nadstavby aby sa neak na tej danej platforme identifikoval.
A to ze je to krasne a unifikovane je sice pekna vec pre programatorov ale totalny fail pre vyrobcov.

Preto Samsung ani HTC vobec ale vobec netlacia telefony s WP7. Vsetky tie telefony su uplne rovnake po HW stranke a jedinu moznost ako sa na nej vyrobca identifikuje je prave dizajn, ktory bohuzial nemozete dovolit mat 2 roky ten isty ako Apple.

Ak to microsoft nespravi tak do toho HTC ani Samsung nepojde. A ist do toho len preto ze to je Microsoft (hahaha)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No zatím do toho jdou jen proto ze "Microsoft" ;-) A nic nenasvedsuje tomu ze by se to mělo zmenit...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No sony-erichson us to pochopili a udelali mobil s klavesnici a androidem, jsou zpet ve hre.

Nokia, 1 mezi telefony, s nejvetsim podilem resi takovou blbost, jako prodej smartphone, meli na vyber, bud Android, nebo MeeGO, to ze je Symbian mrtev vedeli, ovsem MeeGO melo mnoho vyhod, prostredi v C++ a ne Java, QT je TOP knihovna vhodna pro podnikove aplikace, podpora armady Symbian aplikaci ...
M$ je pro nokii MOR, jejich problem je zkostnatele rizeni firmy, vyhodte ty managery, dejte sanci technikum, bud vypustte MeeGO pristroje, nebo Android, nebo obe na stejnem HW.
MeeGO je skvely, spickove komunikacni aplikace, sjednoceni vsech druhu komunikace do historie podle kontaktu, proste to melo sanci a utlo se to zbytecne a jako posleni zachranu Android

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jj SE se povedlo s hw klávasnicema chytit. Na druhou stranu když porovnám kvalitu psaní na:
- SE Xperia X1, hw kláv., užíval jsem 3/4 roku)
- SE Xperia mini PRO, hw kláv., občas si půjčím od ženy
- SGS2, sw kláv - normální prostá samsung bez swype, T9 a dalších blbostí, který používám denně

tak musím zkonstatovat že nejrychleji i nejlépe* píšu na softwarovce od samsungu - a to jak dvěmi prsty při rozložení na šířku, tak i jedním prstem když se mi telefon nechce otáčet a je na výšku.

* pozn. osobně rozlišuju dva psací módy:
1. chci to napsat rychle a na pár překlepech mi nesejde
2. chci to napsat pořádně a tak trochu zpomalím.

Pro správné rozhodnutí co pořídit nakonec není dobré jen porovnat obecné výhody a nevýhody ale je potřeba vyzkoušet konkrétní typy a porovnat i celkový design telefonu, jeho rozměry, úchop a provedení hw i se klávesnice.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.