Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jak rozchodit Windows To Go na výměnném médiu skoro bez omezení

Já to nechápu. Windows Store je zablokovaný a aplikace pro Metro (tj. preferovaný způsob) je možné instalovat pouze z Windows Store. Windows To Go jsou tedy stejně plnohodnotné Windows stejně jako je plnohodnotný Office na Windows RT?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Blokace Windows Store je na Windows To Go celkem pochopitelná (nicméně lze vypnout). Jednak kvůli vázání na hardware a jednak proto, že Windows To Go je enterprise fíčura a enterprise uživatelé (admini) mají možnost strkat do „Metro“ prostředí i aplikace mimo Windows Store.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Smrt windows 8 smičkám poslední hřeb do rakve Microsoftu .............jednou to přijít muselo ,.....bylo to nevyhnutelné.....jako to říkal agent Smith.......

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty kráso něco co Mojopac, Bart's PE a podobné uměli před lety na pár kliknutí, umí Microsoft s nejistým výsledkem na půldenní laborování, blahopřeju pokrok prostě nezastavíš :D. Hlavně že to má marketingově navoněnej název Windows To Go.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MojoPac - Workspace virtualization
Bart's PE - znásilněné předinstalační prostředí

Windows To Go - Windows prostě nainstalované na USB disku schopné plně využít veškerý hardware, který je k dispozici (samozřejmě jsou-li pro něj ovladače).

Mně to pořád připadá jako nebe a dudy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono hlavne MS asi vie co robi. To ze nejake nastroje to vedeli robit uz davno neznamena, ze by to MS nevedel robit tiez (a lepsie). Pointou je, ze to NECHCE robit. Ked si lames hlavu s tym, preco, tak odpoved znie:
Lebo ich obchodnici su presvedceni, ze by sa tym pripravili o zisky z predaja alebo...
maju tichu dohodu s vyrobcami HW (intel, amd, nvidia,...) o tom, aby MS nejako zabezpecil, ze jednotlive windows instalacie pobezia korektne iba na jednom PC HW - logicke.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

WIFT, nemas tam v rukave aj nejake podobne navody pre WinXP a Win7? Uz dva tyzdne sa trapim s instalaciou WinXP na SD kartu a vzdy skoncim pri modrej obrazovke pri bootovani (IDE driver proste nechce zobrat SD kartu) hned po "DOS" instalacii...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nějaké návody na webu existují, ale je to šílená alchymie. V zásadě jde o to dostat do Windows drivery pro USB, které budou aktivní od samotného počátku spouštění.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No ved to. Najblizsie som sa dogooglil k robosavvy driverom, ktore mi ale nijak nepomohli...
http://robosavvy.com/forum/viewtopic.php?t=3647

Pokusal som sa to vmestnat sem: http://www.alza.sk/foxconn-barebone-netbox-nt-i1200-black-d350711.htm

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud to dobře čtu, jde o modified IDE drivers. To si nejsem jist, jestli bude pro tebe vhodné. Netuším, jak je v tom Foxconnu udělaná ta čtečka.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

SD karty nemajú žiadny wear leveling tak ak nechceš aby ti SD karta odišla po pár mesiacoch (NTFS nie je určené pre flash i.e bude zapisovať stále na to isté miesto) doporučil by som buď Linux alebo nejaké zariadenie z wear leveling-om

http://serverfault.com/questions/177357/running-linux-on-a-read-only-dis...
https://en.wikipedia.org/wiki/Wear_leveling

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Některé SDHC karty waerleveling mají. Stačí trochu googlovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak Swap file by šel uložit na RAMDISK - vytvořit na tvrdo aspoň 512MB by neměl být problém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Silne nedoporucujem pouzivat zvacsujuce sa disky pre instalaciu windows. Ich subor sa pri kazdom boote zvacsi na plnu velkost a pri vypnuti zasa zmensi. To si priam pyta problemy s fragmentaciou, plus ak sa zvacsenie nepodari, konci to bluescreenom.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nee. Jenom se zvětšují podle potřeby, nezmenšují se.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tento problem som riesil asi pol hodinu, takze ma nepresvedcis ;-)
http://dmratovich.wordpress.com/2009/06/15/boot-from-vhd-blue-screen-err...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já mám externi 2.5"HDD s USB3 ktery se tvari jako vymenny ale problem to dostat na nej jsem teda nemnel.Pouzil jsem tentto navod:
http://www.rmprepusb.com/tutorials/win8togo

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nějak nechápu, proč by si někdo šmejd Windows 8 instaloval na USB flash a nosil ho sebou. To jako bez něj nemůže žít a proto si ho bude spouštět i tam, kde je jiný systém? To ale již není závislost, to je duševní choroba.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Skús sa pozrieť aj ďalej ako na domáceho užívateľa ktorý by si fanaticky nosil Wokna so sebou. Pre neho táto vymoženosť ani nie je určená keďže toto je dostupné iba v Enterprise edícii.

Čo tak korporátne prostredie - firmy v dnešnej dobe rozdajú craptopy aby ľudioa mohli pracovať odkiaľkoľvek a kedykoľvek a ľudia ich nosia hore dole. Takto by nemuseli, keď by potrebovali robiť z domu proste zasunú flešku do domáceho kompu a robia pripojení do firemnej siete cez VPN atď. Nadával si niekedy na zúfalý firemný počítač? Dones si vlastný podľa svojej chuti a pre prácu nabootuješ z tohoto. Dnes na to fičí taká skratka že BYOD. Ušetria náklady na hardvér a podporu k nemu. Alebo tímy s prevádzkou 24/7 kde sa striedajú za jedným počítačom viacerí ľudia. Roaming profile a VDI je pekná vec, ale neuveriteľne otravná keď na to nemáš sieťovú infraštruktúru a servery ktoré utiahnu nápor na začiatku smeny, a to väčšina firiem nemá lebo túto časť sa proste zanedbáva.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ako sa tvári na bootovacom USB flashku sifrovany cely disk TrueCryptom? TrueCrypt ma vlastný loader, ktorý potom sprístupní disk.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přiležitostně vyzkouším (zatím TrueCrypt podle toho, co čtu, Windows 8 nepodporuje, ale třeba je to jen tak, že „nepodporuje, ale poběží to“… uvidíme).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty zakazané aktualizace mě šly zapnout přeinstalovaním ovladače výměnného USB flash disku na pevný disk. Na netu je ke stažení "USB_LocalDisk.zip", pro 64bit stáhnout spravnou verzi a nainstalovat jako digitálně nepodepsaný ovladač.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.