Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Rozbil se vám Windows Update? Nepropadejte panice, chyba je na vysílači

Tak nám nezbývá, než se chytit za hlavu, jako na obrázku u tématu o mobilním Edge :-) Microsofte Microsofte, tys to zase pohnojil. Jak je to vlastně při updatu sedmiček přes WSUS? Ten bude fungovat bez problémů, nebo bude taky potřeba ručně patchnout?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak s takovýmto majoritním systémem ohledeně desktopu je vidět každý problém :D, protože ho používá skoro každý, je to něco jako : Výrobna volantů na Škodu Superb propustí 10 lidí a Škodovka propustí 1000 lidí, o čem budeme ve zprávách slyšet a o čem ne hm?..

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nerozumím řeči tvého kmene.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Asi to měla být obhajoba nefungujícího placeného produktu. A protože se něco takového obhájit nedá, sklouzla argumentace do zmateného a nesouvisejícího připodobnění :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takze se me to netyka, Windows update mam ve Windows 7 vypnutej, jsem totiz normalni. Telemetrii nemam rad.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vždy mně zajímalo, jak lidi jako ty řeší bezpečnost, když neaktualizují. Mohl by jsi se tedy se mnou podělit, jak řešíš plátování děr ve windows, když máš WU vypnutý?
Osobně bych u lidí, co mají strach z telemetrie, čekal ruční aktualizace výběrem, popřípadě instalace aktualizací nástroji třetích stran, ale z tvého komentáře nabývám dojmu, že neděláš ani jedno.
Díky za info
Zdar Max

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Psal to o pár komentů níž. Chce to číst ZdarMaxi ! ;))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není už ten MS trapný s tím, jak se snaží uživatelům vnutit představu, že starší Windows jsou špatné? Úplně stačil ten trik, že WU žere procesor na maximum několik hodin, a na slabších PC navěky.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

...a pokud AthlonXP neshořel, tak WU běží dodnes milé děti.. :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jop. Resil som to na troch rovnakych pc. A nie ani tak procesor ale nehorazne hrabanie na disk, co sposobilo aj obycajne otvorenie nejakeho adresara beh na dlhu trat. A lamky-uzivatelia si to bud ani nevsimli alebo len pindali ze maju zly pocitac.

Dalo sa to lahko opravit ale okatejsie to uz urobit nemohli.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A nyní se blíží další "konečné" datum, kdy přestane být možný přechod na W10 zdarma. Proto další kolo nátlaku. https://diit.cz/clanek/bezplatny-upgrade-na-windows-10-definitivne-konci...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mne baví poslední kumulativní update KB4048955, který rozbil tisk na všechny jehlovky EPSON. To už je fakt trololo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, před dvěma týdny při další vlně po synchronizaci na WSUSu jsem se tuhle nehezkou věc také dozvěděl. Ještě, že je už nemáme :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> Uživatelé se empiricky dopracovali k dočasnému řešení - nastavíte-li datum před 3. prosinec 2017,

Jo to je fakt "reseni" hodne uzivatelu windows... funguje skvele, kdyz clovek pousti programy typu Solitaire... pustite neco realniho jako browser, zacne vam to rvat o neplatnych certifikatech, pustite ucetnictvi tak sbohem...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

jj, wu na win7 jsem resil vcera vecer...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MS možno vydá nejaké opravné update, ale pokiaľ bude Služba Windows Update rozbitá nepôjde nainštalovať.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jestli on Microsoft "potají" při těch aktualizacích netěží na našich strojích bitcoiny :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ahá, jsem si říkal co on tam může tak strašnou dobu chroupat. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sem jedinej kdo nechápe proč takovou věc vůbec dávají na stranu klienta? To jako na těch WU serverech Microsoft nestačí jednou kliknout a prostě přestanou nabízet update pro W7? Proč je něco takového vůbec nějak řešeno na straně klienta? 8-o

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem minulý měsíc MS taky perlil. Vydal update upravující knihovnu související s ODBC a excel. Hah. Dva celkem důležitý programy co si šahají do Excel tabulky najednou přestaly fungovat. Ještě v době kdy už jsem to vyřešil se nedalo nic vygooglit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pěkně mě štve, že musím tyhle nesmysly řešit. Na svých strojích mám všude Linux a funguju bez problémů. Jenže v práci to "politicky" neprojde, takže s každým dalším update musím řešit podobné prů*. Co bych tak asi dělal, kdyby se Microsoft překonal a aspoň čas od času vydal funkční update. Při té poslední odmítal nabootovat počítač paní účetní. Bylo to ve čtvrtek a v pátek se měly posílat sestavy... Ještě štěstí, že se jí aktualizace instalovaly opožděně, takže už na netu byl k dispozici workaround, M$ to totiž vyřešil až tuším s 5denním zpožděním...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vetsi firma ma snad WSUS a resi si updaty po svem a pro par pocitacu to muzes instalovat rucne. Ja se napriklad staram pouze o 2 PC s Win7 (muj a rodicu) a proste stahnu rucne "only security update" a nainstaluju ho u sebe s tydennim, u nasich s 14 dennim zpozdenim, zadny problem tak zatim nikdy nenastal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechapu proc to furt pouzivate, asi jen proto ze vam to predinstalovavaji do zarizeni? Roky spokojene pouzivam Linux. Takove absurdity se tam nedeji. Kdyby jste pouzivali aspon Mac, ale tenhle paskvil... Fakt se vam divim.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Další hate-troll. Ááááno, v Microsoftu jsou co do některých záležitostí opravdu vypatlanci, ale to má dvě strany mince. Linux jsem několikrát použil, a zatímco Windows by v tomto případě chodilo out-of-box, tak na Linuxu jsme musel dohledávat několik řešení - Wi-Fi na USB donglu nechodila, byl nutný zásah do systémového nastavení (mimochodem, ten problém už byl hlášen přes několik verzí,a pořád nebyl opraven) + několik dalších menších problémů. Na vše jsem musel dohledat řešení. A to jsme na blbém domácím počítači. To třeba není absurdní?

A co taková firma? Jakpak si panáček představuje takové neabsurdní nasazení Linuxu? Jakpak rozchodí ERP systémy, veškeré ODBC propojené databáze, analyzéry prodejních dat? Když je v linuxu někdy i na blbou Wi-Fi třeba dělat workaround?

Nemám nic proti Linuxu, sám ho pro některé případy používám, ale tyhle kecy Windows=nanic, Linux=úžasný mne už fakt lezou na nervy.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Netreba sa nicomu divit, bez windowsu to proste v niektorych situaciach nejde. Rovnako su situacie, ked sa nieco da spravit len v linuxe. Tak to proste je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tuto chybu řeším pomocí přeinstalace Windows Update pomocí - Tweaking.com - Windows Repair Portable 4.0.10 a funguju

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno, já teda dneska zrovna oživil jednu starší instalaci - poslední záplata z března 2017. Normálně se nainstalovaly nové aktualizace a vše OK.

Udržuju si takhle v auditním módu virtuálky sedmiček x86 i x64 a jednou za čas (teď se to hodí) zaktualizuju, udělám klon, vyčistím, sysprepnu a spáchám aktuální install.wim. Tím mám instalačku hodně čerstvou a vhodnou pro instalaci kdykoliv bez obav z dlouhého aktualizování - jak teď MS i u sedmiček přešel na rollup updaty, tak je to celkem pohoda) i na tu z března se tenhle měsíc nainstalovaly jen dvě záplaty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Pro ty, kteří tuhle chybu mají a ještě ji nevyřešili:
Poté, co Microsoft opravil soubor authcab.cab na svém serveru, nyní stačí, aby si člověk přenastavil Windows Updaty na "Nikdy nevyhledávat aktualizace" a potom zpět na "Stahovat aktualizace" nebo "Instalovat aktualizace automaticky". Tahle změna nastavení problémový soubor znovu stáhne a už by mělo být vše v pořádku.
Zdroj: https://borncity.com/win/2017/12/04/windows7-error-0x80248015-in-update-...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Děkuju moc za radu, pomohla mi, zkoušel jsem už po několikáte všechno možné, stejně to nešlo a nakonec tak jednoduché řešení, super :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.