Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Windows Vista a Office 2007 jdou do světa

Huráááááááááá! :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych ty Ultimate chtel. I original bych chtel. Ale jako ta cena, to sorry.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

<script language="javascript" type="text/javascript">
<!--
alert ("Windows Vista a Office 2007 jdou do světa !!!");
//-->
</script>

<:(> :/ </:(>

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Grafici v Micro$ofte sa pekne pohrali ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

XGL Still rulezz

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen ať si to ti nedočkavci koupí, aspoň zjistí, že to stojí za pěkný prd a až se časem opraví ty největší nedostatky a bude více kompatibilních her a aplikací, tak tento systém se SP1 bude jenom výhra pro ty, co si ještě třeba půl roku počkají a nebudou se pak zbytečně nervovat s tím, že jim tam něco nejede.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

já míval na počítači win 3.11 a potom windows 95. Oboje šly do světa už hodně dávno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Windows Ultimate se pravdepodobne stane snobskou zalezitosti, kdy si par nejbohatsich lidi na svete budou proste dokazovat, za ne to maji. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 WIFT : Jak je možné, že na www.zive.cz mají DOPORUČENÉ ceny od MS a Windows Vista Ultimate FPP (krabice) stojí v maloobchodních cenách 373Euro bez DPH tzn. cca. 12 000Kč s DPH. To je o mnoho tisíc jinde, než uvádíte.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak tak, záleží zda uvádíte krabice nebo oem. OEM se prodávají (anglické) v ČR delší dobu, cena cca 4 tisíce (Ultimate)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi nejednoho z nás štve, že v Americe je i soft levnější, přičemž náklady na distribuci jsou zanedbatelné. Bohužel  Amerika je v tomto země zaslíbená a můžem jen závidět, ale to je všechno co se s tím dá dělat. Horší je fakt, že v českých počítačových obchodech je dneska ticho po pěšině. Vistu skoro nikde nemají, informace jsou zmatečné. A právě tyto firmy, které na takovéto revoluční novinky zvysoka kašlou budou za pár měsíců rejžovat na zvýšeném prodeji hardwaru. I tady se ukazuje malost českého byznysu, kde je zajímavý akorát momentální zisk.
Jinak ceny Visty nejsou zrovna nízké, ale uvědomte si, že se jedná o nejdůležitější program v počítači. Ruku na srdce, kolik stojí ostatní programy, často to jsou desítky či stovky tisíc. Já vím, typický Čech si to většinou nějak zwarezí...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pajas123: Tak zive.cz uz prestavam verit aj to, ze je to internetovy portal. Co sa tyka ich MS "sprav" tak im neverim ani tolko. Odporny reklamny, zavadzajuci, amatersky bulvar.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

 lojziček: Kde meli pred dneskem OEM Vistu k dispozici?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Rnx : Tak můžeš mrknout na ceny www.edcz.cz (EdSystems), tam mají sice jen aktuální ceny OEM (FPP mají měsíc staré a zatím neaktualizované), ale např. WV Ultimate OEM je za 5 090Kč bez DPH, což je dost dobrá cena. Teď nevím, zda to byla cena EN verze nebo CZ, ale to je jedno, Ultimate verze má kompletní češtinu do jakékoliv jazykové verze a to kompletní, takže nikdo EN a CZ verzi nerozezná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ta cena Vista OEM Ultimate musi byt vcetne DPH
viz treba http://www.computershop.cz/eshop/default.asp?mtc=0&cls=stoitem&s...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mě jestli bude nějaká možnost si visty vyzkoušet. Takové demo třeba na 15 dní. Kupovat zajíce v pytli se mi nechce. Teda, kupovat je nebudu, mám Linux, rád bych si to jen tak ze zvědavosti zkusil. A pak doporučoval známým jedno ze tří moností: Vista, zůstat u XP, přechod na GNU Linux

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kua, napíšte už niekto, prečo by som to mal vyskúšať ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm... asi preto, aby si bol moderny a mal najkrajsi windows na okoli:). Nejake padne racionalne argumenty mi nenapadaju, ani som o ziadnych vaznych necital.... Uz to mam! No predsa bez Visty by si s novym legalnym Office 2007 nedosiahol taku produktivitu!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

paradox: no mas moznost si stahnout a nainstalovat RC2 s 30denni zkusebni dobou nez je ji potreba aktivovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Rodney: máš link na tu zkušební verzi? Chtěl bych to ze zajímavosti skusit....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ceny OEM verze windows Vista ani neuvádějte je to nesmysl a neplatí.
OEM verze windows Vista smí maloobchod prodat koncovému zákazníkovi !!! POUZE PŘEDINSTALOVANÉ NA NOVÉ PC KTERÉ MU SÁM SESTAVÍ !!! jinak licence neplatí.
Není možné je prodávat samostatně, není možné je prodávat s díly na celé PC s tím že si to zákazník sestaví sám, není možné je prodávat s nějakým HW!
Takže ke každé verzi OEM si připočtětě ještě minimálně 8000,- za nové PC které si musíte nechat sestavit prodejcem a na něj si nechat OEM visty nainstalovat.

takže pro příklad "Home Basic na zhruba 2 200 Kč" + 8000,- za nové PC = 10200,- kč !

PŘEČTĚTE SI POŘÁDNĚ LICENČNÍ PODMÍNKY MICROSOFTU, jestli Vám to někde prodají samostatně nebo s díly na PC tak vám licence neplatí a máte nelegální soft ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Atary> Mne ale licencni podminky nejake firmy nezajimaji, me zajimaji ceske zakony. Podle nich nejake odkliknuti tlacitka OK nema smluvni ucinnost, navic se o ni clovek dozvi az behem instalace (pote, co uz je je produkt koupen) - to zase odporuje ceskym zakonum.

Chyba je tedy v tomto pripade na strane prodejce, s tim at si nekdo vyrizuje, zda je produkt legalni nebo ne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teď na tento OS hodně z vás nadává ale připusťme si, že na něm stejně skoro všichni zkončíme. Časté narážky bývají hlavně na jejich grafiku a množství obsazené paměti. Ale co takhle se trošku zamyslet =) Pro běžného uživatele není problém si rozhraní aero nebo jemu podobné prostě vypnout. Pak je grafické rozhraní skoro stejné jako u win 2k. Pro schopnějšího uživatele by neměl být problém povypínat nepotřebné služby běžící na pozadí a tím snížít množství obsazené paměti. Nedostanete se sice na úroveň XP ale nezapomeňte na to, že je to nový OS, vzpomeňte si na časy kdy nastupovaly XP, které měly bez odladění stránkovací soubor skoro 200MB, taky to bylo pro některé lidi hrozné číslo =) Nechci tento nový OS nijak propagovat ale stejně nás MS přinutí na něj přejít,např. pomoci DX10, kterého se na XP nedočkáme. Doufejme že nám Windows Vista přinesou aspoň něco nového, ikdyž to už vesměs známe z různých distribucí LINUX =)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A mimochodem, prosel jsem si cele licencni podminky Vista, neni tam o OEM ani zminka. Necetl jsem vse slovo od slova, mozna je to tam napsano nejakym opisem, ale nezda se mi, ze by tam bylo takove omezeni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Atary: Dulezity je snad, aby prosla aktivace a mrkvosofti servery system povazovaly za legalni. Je fakt, ze firmy se ted uz OEM verzi zdrahaji prodat. Mozna prave Visty diky aktivacni politice Mikrosoftu i cenam budou jakysi milnik, kdy se vic prosadi Linux.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hlavaja: Ja doufam, ze Visty konecne prosadi 64bitovou platformu. XP x64 ztroskotaly na spatne podpore. 32bit Windows s udajnou podporou az 4GB RAM se sice zda dost, ale kvuli spatnemu pametovemu managementu brzo svoje moznosti vycerpaji. Totiz aplikace ktera si bude chtit alokovat nad 800MB se nespusti kvuli nedostatku volneho useku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je pravda ze maji Visty vetsi naroky na HW nez XP, ale je take pravda ze je dnes HW mnohem dal nez v dobe vydani XP. Taky se musi prihlednout k tomu, ze Visty maji teoretiocky nabidnout vetsi stabilitu a bezpecnost, coz samozrejme vyzaduje rychlejsi HW. Ted sice maji jeste hodne chyb, ale verim, ze se to casem vychyta. To ze tam urcita aplikace nefunguje nebo ze nepodporuje nejaky hardware je spis chyba vyrobcu aplikaci, kteri se nedrzi doporuceneho modelu v programovani a pak to tak dopada. No dejme tomu, ze mohly byt Visty vice kompatibilnejsi ze starsim SW, kazdopadne tam jedou programy pro DOS (v x86 verzi) a navic se spokojila i s ovladacem pro XP (na TV tuner). Perfektne (oproti XP) funguje i rozdeleni procesu pro vice jader. Takze spatne to byt nemusi, casem se to snad vychyta. Vzhled Office 2007 radsi nekomentuju, ale ono de spis o ten zvyk.
Neco jinsiho je cenova politika MS. Kdyby stala verze Ultimate stejne jak tedka stoji Home Premium tak by to urcite koupilo vic lidi, takto to pravdepodobne koupi jen ti, co musi a to az po tom co vyjde SP1.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tknsw napsal: "...Visty maji teoretiocky nabidnout vetsi stabilitu a bezpecnost, coz samozrejme vyzaduje rychlejsi HW..."
Ten rychlejsi HW bude mozna potreba i z jineho duvodu nez pises. Doporucuji precist http://blog.webtrh.cz/windows-vista-zamerne-vadne

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hlavaja> Neskoncime, pretoze ten system je proste hnus. Ani po tyzdni sa mi nepodarilo na neho zvyknut. Ak si myslis ze sa da nastavit na podobu win 2000 tak sa mylis, akurat si mozes zmenit farbu okien na sivu ale vzhlad windows classic tym nedosiahnes, velkost ikon, adresarova struktura, nastavenie systemu, velkost jadra v pameti... vsetko ostane rovnake. Vo Viste napriklad nefunguje system zaloziek a ked chces nieco nastavit, tak sa proste musis preklikat cez 10 ikon :( OS ma byt podla mna jednoducha nadstavba medzi HW a aplikaciami, ale nie 7GB graficky prespikovanej somariny. Priznam sa ze velmi rad prechadzam na nove veci, ale tento OS ma absolutne neoslovil, naopak musim pochvalit Office 2007 - je to najlepsi dosial vydany office, velmi jednoduche ovladanie, inovativnost, mnozstvo novych funkcii, vrelo odporucam. Holt s Vistou sa MS ubralo zlym smerom, skoda, Windows server 2003 je tak skvely system, stacilo ho este trochu odladit a nieco vylepsit...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Pajas123:
Co nám na dotaz o cenách Windows Vista v ČR odpovědělo české zastoupení MS, jsme zveřejnili - http://cdr.cz/a/20411
Bez jakékoli urážky nebo zášti nepovažuji "živě" za nezávislý deník. Už jen proto ne, že dostali od Microsoftu jiné informace než my. Asi jsme napsali špatně dotaz, možná jsme si dovolili moc s rýpnutím o revanši EK s vyššími cenami (to jsem ostatně neměl ze své hlavy, podobně to psali i na Clubicu a já jsem neviděl důvod to nezmínit), možná más jen prostě nemají rádi, možná je v tom něco úplně jiného. Ale nezbývá nám než se s tím smířit. Je to realita a nedá se s tím nic dělat. Tak jsme se holt museli poohlédnout po našich eshopech.

PS: Zajímavý úkaz jsem našel třeba v CC. Tam měli Windows Vista v nabídce (i s cenami) už před několika týdny, jenže pak "záhadně" zmizely a do této chvíle (co píšu příspěvek) tam nejsou. Proč nemohu uvěřit, že je CC stáhli "z vlastní vůle"?.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

re: WIFT
Taky jsem si toho všiml,že to na CC stáhli nechápu proč,koukal jsem tam často na diskuze a nejednou nic, možná jestli ty ceny nebyli pravdivé,třeba půjdou níž ?!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem to tam viděl ( na CC), ale že to zmizelo jsem si nevšiml. Bylo mi divné, že to nabízejí když se to ještě normálně neprodává. No měl jsem za to, že to je předobědnávka tak jak to bývá běžně u her.
A že by to sami od sebe ztáhli z prodeje??? Proč? Aby si odradili potencionální zákazníky?
No tomu se mi nechce věřit ani omylem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Oni ty Visty nestháli z nabídky jen v CC, ale i v takové Alze.cz a i v jiných e-shopech

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono kdo by Visty taky kupoval za ty peníze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám jeden dotaz: proč nepůjde DirectX 10 na WXP? To by nešlo zaplácnout  nějakou "záplatou", nebo je to skvělý obchodní tah těch hajz*ů od Micro....?
Protože, co dnes hýbe světem a byznysem v PC jsou hry a první, kdo přejdou na Visty proti své vůli budou hráči her a ti, kteří potřebují velký výkon (dvě a více jader). A ukažte mi někoho kdo má rodinu ve které nikdo nehraje hry. Takže pokud se někomu nebude chtít přecházet na Visty děti nás asi časem donutí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Atary: Bezva, a jak Mrkvosoft zjistí, že jsem koupil OEM Vista s kusem HW místo nového kompu?!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na ,,naprosto bezpečný systém" už vyšly první záplaty. Kolik jich ještě bude, než se to začne (česká verze) prodávat?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zmizení Vist z ceníků našich eshopů - kdoví - třeba se stal zázrak a bude tu pokus o "konkurenční boj" - aneb nakupovat se bude v cizině, (čeština lze přidat) a můžou být přijatelnější ceny - bylo by to pěkný - a určitě by se to líbilo českému zastoupení "malejchměkkejch"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Martin27 : Pak tedy nechápu, proč si je budeš vůbec kupovat, když budou stejně nelegální (porušil jsi podmínky a při fyzické kontrole, i když asi ne moc pravděpodobné, máš smůlu)

2 WIFT : Děkuji za odpověď, popravdě jsem také přemýšlel nad rozesíláním informací typu pro někoho to a pro jiného to, na základě podbízejícího se klíče:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak se stačí zeptat - stažení Windows Vista z ceníků je podmínka Microsoftu, který požaduje zařazení do nabídek až ve dni oficiálního uvedení. :o) a všimli si toho "malíměcí" 1 den předem... jsem rád za jejich kvalitní přístup - koupím a stáhnu od amíků

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nagger: No jo, ale proc treba na americkem Amazonu to pred 30.1. meli a Microsoft jim to nezakazal?  Mozna proto, ze ze jsou "velci trvdi".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je mi tady s této diskuze na pár vyjímek akorát zle. Ti co mají v řiti vši tak si nekupujte compy a nebudete neustále kňučet. Kradete 24 hod denně a raději držte huby!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na živě.cz psali článek o OEM Vistě a konkrétně tam napsali i tohle "vůle prodejců dodávat OEM licence plyne zjevně spíše z jejich vlastního rozhodnutí, než ze striktních podmínek Microsoftu". Reagovali tam na to že někteří prodejci podminují prodej OEM verze nákupem celého nového počítače. Zajímavé je ovšem, že při dotazu na hotline Microsoftu mi bylo sděleno že OEM Visty se skutečně smí podle MS prodávat jenom s celým novým hardwarem. Tak se ani nedivím prodejcům počítačů že prodej Visty zatím stáhly, protože prodávat to pod takovýmhle bordelem by byla sebevražda. Nejlepší by bylo kdyby se třeba deset největších prodejců IT domluvilo že Vistu nebudou prodávat vůbec :-)) 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No s pordejem OEM je to asi takhle -
nikdo mně jako prodejci nemůže zakázat (viz české zákony) prodat OEM software samostatně, ale já to neudělám, jelikož by to byl podvod na zákazníka, jelikož ten by ty OEM licence pak používal v rozporu s licencí a tedy nelegálně

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jfb - Máš pravdu, jako prodejci a stavaři PC to děláme stejně, ale bohužel se běžně setkáváme s prodaným soft. od firem jako AT Comp. nebo Autocont které zákazníka skásnou za OEM XP, OFF, nebo AVG a mi mu pak k jeho velkému překvapení oznámíme, že jeho softver je legální jenom na tom cd co ho přines. Zatím nevím o jediném případu, že by prodejce uznal svou chybu a vrátil peníze.
Od nás nedostanete ani cenu samotného OEM soft. a pokud ho zákazník chce s PC má ho pouze za režijní náklady. Celí ten sistem OEM a OEM pro legalizaci, nebo plný soft. chápu jako nepřímí útok a zastrašování uživatelů.
Osobně se nedivým, že to s leg. soft je tak jak to je spíše mne udivuje, každý kdo za těchto podmínek zaplatí za plnou verzi evropskou cenu. "za mořem se určitě skvěle baví"
 
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

skoda ze se linux neprosazuje tam kde by moh
to jest hlavne u lidi kteri o pc vedi prd, tj co znaji jen explorer word semtam video a obrazky
to vsechno de bez problemu na linuxu a free
tak uz jsem dedu mamu tatu na linuxe preved :)
sam ale i win proste zustat musim z duvodu pouzivani programu co na linux nejsou a pac jsem porad jeste moc linux lama a nemuzu si s nima hrat, zkratka jsem odkojenej oknama
to ale prave ty ostatni nejsou, sice to vypada trochu jinak ale oni stejne jic jineho neumi a nedelaji

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

je sice hezké že visty mají být bezpečnější, ale stále se neví pro koho: pro uživatele nebo pro ms nebo pro prodejce filmů, hudby atd

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to MAEST: nebo pro tvurce antiviru :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> maest:
Jak tak sleduji situaci, tak ani pro jednoho ze jmenovaných :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Haha : tak to teď musíš být u dědy pečenej vařenej. :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Prodej českých Windows Vista a Office 2007 zahájen.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze byla založena k článku Windows Vista a Office 2007 jdou do světa.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co to je "Kvapem kvačí"?? :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kvapem kvačí = rychle pospíchá

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Měl jsem možnost vyzkoušet českou Vista Ultimate a musím říct "pánbůh s námi a všechno zlé pryč".Vypadá docela dobře a má vlastnosti které se mi líbí,ale pak to příjde: periferie které jsou starší roku 2005 např. tiskárna HP photosmart 7150 nejdou nainstalovat a neběží ani s alternativními ovladači. Po informaci u tech. podpory HP se ani ovladače nebudou dělat. Tento osud čeká mnoho dalších které nejsou výslovně uvedeny v ovladačích Visty. To znamená nákup nového železa :( . Co je ještě ještě horší, nenainstalujete ani programy které potřebujete pro svou práci.Např. Autodesk Invertor 10. Hráči her budou plakat ještě víc. Proto jsem se rychle vracel k XP. Pokud nevyjde nějaký SP na Vistu tak to jsou vyhozené peníze. 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Satan1 : Kydáš nesmysly .  Např. HP 5550 je mnohem starší a po připojení ihned funguje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U tiskaren nevim ale u zvukovek to pekne posraly !!! napr.. na SB Live 5.1 nemyslim ty 24Bit !! se ovladace ani nebudou delat !! to je pekny hnus zkousel jsem i nahodit ovladace z XP jdou ale bez podpory 5.1

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na vistách nejede zatím spousta programů. Jen namátkou: jiná než nejnovější verze Nero, 602 PrintToPDF, VMWare, atd...
Vista jsou mi sympatické - ty peníze bych však za ně nedal (mám je v rámci smlouvy Open licence od MS). Zatím však je však nutností držet si verzi XP.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Venousekh ve své adoraci Microsoftu účelově manipuluje. Porovnává standardní tiskárnu s podporou PCL 6 a PDF, ke které žádné proprietární ovladače nejsou třeba, s levnou tiskárnou, která si bez proprietárních ovladačů ani neškrtne. Se standardními zařízeními není problém nikde, fungují v Linuxu, ve Windows XP, v MacOS X a budou pravděpodobně fungovat i ve Windows Vista. Problém je však v nestandardních zařízeních a zde má Windows Vista horší podporu hardware než Linux. Výrobci se nebudou obtěžovat s tvorbou nových ovladačů k těm zařízením, které již nevyrábějí, i když jsou zákazníky stále využívána. To je velká výhoda Linuxu, který má ovladače součástí jádra a není tak odkázán na libovůli výrobců, zda jeho hardware budou podporovat i nadále.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslis ze kyda nesmysly - a ze stari zarizeni je ten hlavni duvod proc neexistuji ovladace a existovat nebudou ? Tak si laskave neco precti o tridach jednotlivych periferii (home, business). To ze je neco starsi neznamena automaticky ze drivery nebudou a naopak nektere novejsi levne zarizeni proste ve viste podporu mit nebudou. Pripojim a jede - ze by b yl ovladac primo v systemu, co myslis ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dj Lucas : ale to je problem creative ;) u creative je taka situacia uplne normalna.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No... nero ve verzi 6.6.1.4 ve Viste jede, podobne posledni Nero 7, VMware (minimalne varianta Server ve verzi 1.0.1) funguje taky... a i ta HP 5550 mi funguje :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Prodej českých Windows Vista a Office 2007 zahájen"
a já jen doplním , že asi před měsícem :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě by docela zajímalo na jaké pozici je zaměstnán a kolik dostává Venousekh za tu svojí nemístnou propagandu MS?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Netvrdím že všechny starší periferie nebudou fungovat.Pojedou jen ty které mají ve Vistě ovladače a to HP 5550 má.Ostatní prostě korektně nepojedou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft se dopustil největšího hříchu, který může firma prodávající statky za účelem zisku učinit. Pro koho vyvinul Microsoft VISTY? Pro koncového zákazníka? Jednolivce či firmy? Vyvinul je s ohledem na nahrávací studia, ne podle potřeb svých klientů. Všechny ty vlastnosti, které spotřebovávají výkon určitě nebudou potřebovat obchodní, finanční a výrobní firmy. Nebudou je potřebovat ani fyzické osoby na trzích, kde je nové "železo" stále ještě relativně drahou záležitostí. Nebudou je potřebovat lidé, který netouží být stále šikánováni DRM, spoustou vlastností a trendů směřujících k posílení pozice VELKÉHO BRATRA - rozuměj být neustále šmírován a potenciálně trestán za virtuální trestné činy, které jsou trestné jen proto, že někdo s dostatečně silným kapitálem ohnul společenská pravidla a legislativu tak aby si přišel na své.
Pro porušení tržních pravidel si Microsoft odpyká "trest" ve formě zmírnění dynamiky růstu zisku. Venouskhu nejsi náhodou akcionář???!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stara HP multifunkcka 2110 se po zapnuti sama identifikovala a nainstalovala bez nutnosti cokoliv schanet ci dodavat. A funguje 100% :) V Bete 2 to ta nebylo a o x86-64b XP netreba mluvit :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro koho ze byly udelany? Treba pro me, sem spokojeny, system me nesmiruje, DRM me neotravuje (kde by se taky DRM vzalo v MP3 grabnutych z Audio CD)... a jeste je to relativne atraktivni.
 
Nerikam ze system je to bez chyb, nebo dokonaly, ma sve mouchy, ktere ale naprosto nebrzdej v praci. Aneb, kolikrat se tu lidi rozkecavaj o tom jak sou Visty hnusne a ze je na jejich pocitaci nikdy neuvidime - ehm, tak jak tedy vedi jake to je mit Visty doma ? Kde vzali tu jistotu, ze je to pekelne zlo tohohle sveta ....  proste zase jen klapame hubama, jak si nekde prectem, ze ano...  tak zdar

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na neexistenci ovladačů pro starší zařízení  si stěžujte u výrobců hardwaru a ne u Microsoftu.
 
Zkuste něco dalšího v bitvě proti  MS .... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Slahoun : Čemu se divíš? . Typicky česke hujerství a "odboj proti vrchnosti" ... :-) 
 
Za rok pojede 90% Janošíku na Vistách a ani nemrknou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Live! 5.1 mi jel, ovladače se stahují (stahovaly) z windowsupdate. S rozjetím dalších věcí (hlavně programů) to bylo horší, připadalo mi, že wine v Linuxu nabízí s XP lepší kompatibilitu. Ale myslím, že od RC2 se toho asi ještě hodně udělalo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vista Homne Premium CZ retail jsem mel v ruce uz vcera v ElektroWorld v Ostrave za pakatel 9990,-Kc s DPH. Takze cena zcela jinde, nez se tu pise...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Venousekh:
Nebudu si stěžovat. prostě si Vistu nekoupím. Ušetřím a nebudu mít problémy. Ono nemá cenu vyhazovat peníze za něco, co bude za dva roky nahrazeno něčím jiným, nejspíš ještě blbějším.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chci jen upozornit ze SB live 5.1 nepojede nikdy v 5.1 a zejmena ne surround. Bohuzel takze sice pod Vistami jede zvuk ale na nic...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

venousekh: hm klidně se s tebou o těch 90% vsadim :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vcr33 (13:50)
NAPROSTO PŘESNÉ! PŘESNĚ TAK TO JE.
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevie niekto, kde by sa dal najst podrobnejsi popis jednotlivych verzi windows vista ? (samozrejme najlepsie v SK alebo v CZ )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mark01: Stačí?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to vcr33 Také souhlasím. Zhruba od ledna jsem se věnoval důkladné analýze toho co je pod povrchem Vist, především správě licencí, SLP 2.0, DRM, klopným bitům a podobným technologiím, které MS zřejmě jako to hlavní vměstnal do Vist.
Nikdy jsem nepatřil mezi Microsoft bijce a tahanice MS EU ohledně WMP mi přišli směšné a o ničem, o to více se však divím, že EU vůbec nezakáže Visty v EU prodávat z důvodů ohrožení bezpečnostních zájmů EU a samozřejmě poškozování spotřebitele. Ti kdo se domnívají, že se jich výše zmíněné technologie netýkají se mílí, respektive o tom nic nevědí, nejenom, že zbytečně spotřebovávají systémové prostředky vašeho PC a vámi placenou energie, oni dokonce přímo mohou poškozovat Vás jako spotřebitele.
Jeden modelový příklad za všechny. Koupíte si  PC s základní deskou ASUS P5B BIOS verze 8xx, koupíte si Visty Ultimate  a provedete aktivaci u MS. Pak Vás napadne provést update BIOSU na verzi 1004 a ejhle již aktivované Visty jsou najednou deaktivované a postoj MS v tomto okamžiku? Požádejte výrobce PC o jinou verzi BIOSU, přičemž výrobce downgrade u BIOSU 1004 nepodporuje, druhá rada MS, kupte si nove PC s přeinstalovaným OS Vista. : - ) Jako zákazník MS bych Stevovy poslal trochu bílého prášku ať si také užije trochu legrace.
Co říci na závěr z reakci Steva Ballmera je patrné, že u MS začínají tušit, že Vista  nebyl krok správným směrem. Jako zákazník doufám, že si nenecháme srov.. na hlavu .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Muze nekdp potvrdit, ze pohy upgrade BIOSU staci na deaktivaci Vist? Jestli je to tak, tak at se dou bodnout - na novy motherboard vychazeji nove BIOS relativne casto.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo stou DRM mě celkem naštavly ale nejsu si jistej jestli chápu správě ty klopný bity nemáte někdo nějakej odkaz na nějakej článek?? Protože podle toho co sem čet by snad měly kontrolovat aji mírný změny napěti třeba na chipsetu a pokud to mírně zakolísá tak to resetuje systém což je opravdu na ři... :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nalim> U XP jsem se s tim setkal jednou. Pochopitelne novou aktivaci vyresil jeden klik. V pripade ze nepomuze, na aktivacni lince MS jsou dost ochotni, to uz se mi stalo take po ponekud masivnejsi obnove hw. V pracovni dobe slecna, mimo ni automat, linka je 800. Ovsem tim cela aktivace dle meho trochu ztraci smysl, ze....:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo a ty jejich pravidla hardwarové robustnosti ty mě tada taky fakt "nadchli" :-(((

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To sa uz len budem blaznit, aby som dal za predrazeny a obmedzujuci OS peniaze. Mozno za ten podpis Billa Gatesa by to stalo, ale ten podpis by mal vacsiu moralnu hodnotu ten nez Wokna. :-)
Good Luck pani z manazmentu, nebudete mat take lahke pri ceskoslovenskej mentalite :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

už běžím, už chvátám, kua dneska jsem to nestih, budou to mít ještě zítra? nerad bych o takový klenot přišel :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

evidentně jim teče do bot, když už se do prodeje na ulici musí zapojit i managment :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už chybí jen něco v TV... třeba:

"9 z 10 managorů MS podporuje více placených betaverzí" ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K té nesmyslné "odaktivaci" Windows XP při minoritní změně v PC: jako technik jsem to zažil asi 2x, kdy na počítači stačilo myslím nainstalovat jednou Nero a po restartu zakvičel systém, že chce aktivaci znovu. Považoval jsem to za nejlepší Vtip Zabiják od dob Monty Pythonů. Problém s tím nebyl, jen mi to přišlo komické.
Proto by mne nepřekvapilo, že Visty zakvičí při novém BIOSu. Pokud to nezvládá internetový automat, zvládají to zcela nezúčastněně pracovníci na telefonu, kteří se nás jako OEM builderů v životě neptali "A z jakého důvodu to potřebujete znovu??"
(Ale ani tak se mi do Vist nechce. Právě sám sobě kupuju XP PRO, neboť jsem s ním bez výhrad spokojený a ještě X let mi nezastarají.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sir-qwerty: Tak to mě se ptali a chvilku to trvalo, než číslo nadiktovali. Jinak tahle reaktivace na mě už vyskočila třeba po updatu firmware DVD mechaniky (pro wokna je tím mechanika jiná).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm, škoda, že už v krámě nekoupím Windows 2000 :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Martin: Asi si si zle precital moju otazku. Ja nepotrebujem vediet ceny ale blizsi popis jednotlivych verzii visty najma co sa ohladom sieti tyka. (Napr. WXP home sa nedala zapojit do domeny)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mark01: Ale četl. Však tam stačí kliknout na Windows Vista v tabulce ... Ukaž, že umíš víc než číst, třeba i kliknout na odkaz ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přečetl jsem si diskuzi a pořád nevím, zda Visty koupit nebo ne. Je mi jasné, že za určitou dobu u nich skončím jako většina z nás (včetně těch, kteří teď píší "nikdy" - jestlipak oni ještě pořád používají DOS, ...). Ale kdy? To nevím, ale asi to dlouho trvat nebude.
Poraďte mi jedno. Co mi pojede a co ne, pokud koupím 64-bit Visty. Mám CPU Core2Duo E6600, 2GB RAM. Počítač používám na klasickou "kancelařinu", hry, editaci videa, je v něm Tv karta, ... Prostě takový "počítač pro všechno".
Dík

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>martinseb: odpoveď je nie. Vistu nepotrebuje dnes nikto z nás a v najbližších rokoch tiež. XP ešte tých pár rôčkov požijú, potom sa postupne začne lobby nátlak na výrobcov SW HW, aby upúšťali z podpory XP a presadzovali Vistu a v tomto momente bude odpoveď áno, vtedy už bude na trhu nový OS... a kruh sa uzatvára... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>luki:
Zde si dovolím oponovat. Stejné diskuse o ?nepotřebnosti? Windows XP si pamatuji z doby, kdy byly uváděny na trh. A jak vše dopadlo. Uplynula velmi krátká doba a převážná většina uživatelů na ně přešla. A to jim také fungovali jejich ?devadesátosmičky?, ?milénia?, ?Win 2000?. Určitě zůstali ?skalní? uživatelé i těchto OS, ale kolik? A teď to dopadne stejně.
Myslím si, že zavrhování nového je již v mentalitě lidí. ?Proč kupovat něco nového, když za to musím platit (a dost), neumím s tím pracovat a to staré mi stačí??
Ti kteří mají nyní postarší PC si Visty pořídí při nákupu nového počítače, ti co mají naopak PC ?nadupané? zase budou chtít být ?in?. Uvidíte. Nebude to dlouho trvat ...
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Oprava. Místo těch otazníků mají být uvozovky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Martin: Vdaka. :-) To by som si asi nikdy sam nevsimol...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

marttinseb: Asi takhle - čím víc poznávám Visty, tím víc si vážím devadesátosmiček.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A venku už je crack od TEAM PARADOX '07

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Vraana1:
Na co crack? Slavná pirate-proof Vista se dá "ojet" bez jediného bajtu třetí strany šachováním s datumem v PC při instalaci. To já jen pro ty, kteří se bez nelegálního softu za žádnou cenu neobejdou, tak aby zbytečně neriskovali stažení něčeho, co by si třeba stáhnout nechtěli...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

martinsveb: ja netvrdím, že vôbec nie, ale že teraz nie (že nekupovať - na to si sa predsa pýtal)... ale kto nevie čo prachmi alebo skôr ich potrebuje niekde utopiť, tak nech si kúpi ... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Re Vraana1: Nejedna se o crack ale emulaci;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.