Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Windows XP SP3 téměř hotov - RC2 Refresh

Dodam ze balik obsahuje aj Dual Core Patch KB896256.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jediný přínos tohoto SP vidím v tom, že po instalaci WIndows XP nebude muset stahovat asi 90 aktualizací. S tímhle SP už Windows XP těch pár let, co jim zbývají, dožijí. Já osobně už s nimi skončil loni v srpnu, ale v práci se s nimi budu setkávat ještě dlouho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

chybí mě info o XP x64 a SPackách

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...to bude tim ze XP 32-bit  vs. XP 64-bit je nebe a dudy ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když je SP3 jen souhrn aktualizací, proč je okolo něho takovej rozruch? Proste si kazdej normalni uzivatel počká až se mu objeví upozornění na aktualizace a stáhne si je, ne?

Kdyby SP3 přinesl podporu DX10.1 jo to by bylo jiny kafe, ale toho se asi nedočkáme :( DX10 je asi jedinej rozumnej důvod, proč si lidi instalujou Visty. Otázka jestli je to důvod rozumnej...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to MirosPikos: Snad to nejsou jen aktualizace v balíku. Netuším, proč se o tom v článku nezmínili, zřejmě to pokládají za neověřenou informaci, ale SP3 údajně optimalizuje kód windows a zrychluje chod systému o cca 10%. Těžko říct, jestli je to pravda, třeba si s tím někdo časem dá tu práci a ověří to.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak nevim, ale XP SP3 RC2 Refresh je ke stazeni, viz MS stranky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> swenak:
Jak ti to jen vysvětlit .... četl jsi pozorně, co je v Overview?

"Microsoft is allowing Windows XP Service Pack 2 machines to be offered Windows XP Service Pack 3 Release Candidate 2 Refresh via Windows Update. You may also download standalone update packages for Windows XP SP3 RC2, in English, German, and/or Japanese."

Volný překlad:
Microsoft nabízí pro Windows XP SP2 PCčka možnost stáhnout SP3 RC2 Refresh skrze Windows Update. Také si můžete stáhnout samostatné balíčky SP3 RC2 v angličtině.....
Vidíš u těch samostatnýžch balíčků někde to slovo Refresh?
Jinými slovy: Jen na Windows Update je RC2 Refresh, samostatné balíčky jsou RC2 bez Refresh. Skutečně několikrát ověřeno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> ferdaghjk:
Windows XP x64 se od 32bitových Windows XP líší a to jako hodně. WinXP 32bit jsou prostě Windows XP (jinak řečená verze 2002) a Windows XP x64 jsou jen jiný Windows Server 2003 (čili něco jako Windows XP "verze 2003"). Ty systémy mají společný prakticky jen název a možná ještě vzhled, ale uvnitř jsou zcela rozdílné (a to nemám na mysli to, že jeden je x86 a druhý x64).

>> MrQuick:
No, tak o té "údajné" optimalizaci a zrychlení o 10 % nic nevím, máš nějaké odkazy?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Co je to HD audio proboha???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Důležitější než HD audio je možnost načtení ovladače pro SATA během instalace odjinud než z FDD, ale na to Microsoft nemá - držet krok s dobou a potřebami zákazníků.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Momox: HD Audio je integrovana zvukovka na snad kazde dnesni zakladni desce. Nazev je ale ponekud zavadejici. Spravne by melo byt Basic Audio :-) .

Peppa1: Jo to taky nastve. No, ale co, Vista to umi a na nove PC uz davam jen Visty nebo Server 2008. Akorat ve specialnich pripadech XP/Server 2003.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, HD Audio je marketingový krasožvást, na tom se většina normálních lidí shodne, ale faktem je, že přístup k takové zvukovce je ze softwarové stránky natolik odlišný, že se to v případě HD audia bez podpory Microsoftu prostě neobejde (Intel vymyslel, Microsoft zprogramoval).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Peppa1:
No, o tom mi něco povídej. Ještě že mám doma self-made bastl stvořený z PATA-to-USB převodníku a LS-120 IDE disketovky :). Na drtivé většině PC to funguje, ale už jsem se setkal i se situací, kde BIOS odmítl systému říci, že disketovka je na USB a pak musela nastoupit opravdová stará dobrá MFM floppyna. Kua jaká to byla potupa. Sem myslel, že Gigabyty zastřelím.
Jinak teda jako v tomto smyslu zajímavý počin mi přijde taková ta fleška od HP, co má přepínač pro emulaci FDD :). Po přepnutí zkrátka emuluje USB floppynu. Ono to sice umí mnoho rozumných BIOSů naemulovat v setupu určitým nastavením taky, ale tohle je takový uživatelsky příjemnější řešení. Akorát placený na dnešní poměry flashek nekřesťanskýma penězma.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2 Peppa1: Netuším, jak jsou na tom Visty, jestli potřebují ovladač k SATA na FDD, ale pochybuju o tom. A k XP, proč by M$ podporoval staré operační systémy a usnadňoval jejich instalaci, když se jich chce zbavit?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Existuje velice jednoduchej způsob jak splinout SATA ovladače přímo do instalačního CD Windows XP... na floppy bastly se pak můžete vykašlat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To goro - sice Visty všechny SATA neznaj, ale alepoň lze nahrát ovladače i z jiných zařízení než FDD, jako je CD nebo Flashdisk.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

>> goro:
Visty sice maj jakous takous podporu AHCI, ale na některé řadiče ovladače potřebuješ, dokonce i na některé ty AHCI. Když jsem tuhle dělal instalaci na SB700, tak Visty sice ten disk našly a jaly se tam cosi instalovat, ale po instalaci se to kouslo a dál nic. Když jsem během instalace dal Vistám příslušný ovladač od AMD (k dispozici typicky u výrobce desky), který byl umístěn na tom disku, na který jsem ty visty instaloval (jen to byla jiná partition), normálně se pro ten ovladač nechá na tom disku procházet jako na čemkoli jiném, takže Visty nainstalovaly ovladač a pak už to jelo v pohodě a nesekalo se to.
Visty mají pár věcí, nad kterými člověk kroutí hlavou, jaktože to Microsoft nenapadlo už dávno. Mezi ně patří třeba ta možnost hledat ovladač na kterémkoli úložišti, nejen na disketě, a pak třeba možnost dynamicky měnit velikost partition bez smazání dat (ala Partition Magic). To si fakt člověk říká: Je to pokrok, nebo se konečně v Redmondu probudili? Nebo je to nějaký marketingový záměr? Něco mi říká, že C je nejblíže pravdě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>>> To WIFT
 
Hmm, tak to je pak neco jine, jsem myslel, jak budu pozornej a oni opet nic ;-) Dik.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no.. jen doufám, že to nebude jako když jsem si stáhnul aktualizace do Vist a skončil ve smyčce restartů..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>>> Ebo:
Dopadnul jsem stejne u Vist, problem byl v poskozeni par souboru z Windows, po jejich oprave vse problehlo OK. Jak jsem hledal na netu, to byl temer nejcastejsi problem, proc neprobehla instalace SP1 korektne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to uz vsichni instalujete ten SP3? Je uz v CZ nebo me neco uniklo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> homberg:
Ještě zachovej paniku, pořád to neni ještě ani final eng, CZ bude až nějakej ten měsíc po final eng. Ale už je to hodně podobný tomu, co bych si dokázal za final představit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přátelé, protože mám windows xp samozřejmě stažené z internetu a microsoftu jsem za ně nezaplatil (coz ostatne nehodlam udelat do doby nez se mi podari prekonat vsechny klacky ktere mi sam microsoft haze pod nohy na ceste k Linux OS - to jen tak uplne na okraj), zajímá mne jedna věc ... je součástí SP3 ta jejich Windows Geniune Advantage ? V tom případě bych to snad raději ani neinstaloval ... dik, za informaci

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pro Thomas19X: Ty jsi dobrej týpek. Roztroubit tu, že okrádáš microsoft o dolárky, když se tu přímo zobrazuje celá tvoje IP adresa ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a ty jsi ted spolupachatel protoze se se mnou vybavujes .... prosimte, nebut tak priposranej, o to jim presne jde uz od doby "jako-ze-ne-sami" zalozili BSA. Co mi asi tak muzou ... no maximalne jim rupne v kouli a pokusi se ze me udelat pred medii obetniho beranka
a ostatnim pro vystrahu me odprasknou - jak za totace, bzum! ... cert je vem, kreteny! Uzivatel ktery nechce pouzivat windows je pouzivat de fakto musi, nejsme nic jineho nez
rukojmi ktere microsoft drzi s odjistenou bombou v padajicim (i kdyz ne uz tak casto padajicim) letadle ... osobne zastavam nazor ze odprasknout teroristu, ktery vas k necemu
nuti proti vasi vuli neni moralni zlocin - natozpak ukrast mu bouchacku (coz je tak shruba na te urovni). Microsoft je terorista ktery nas pomoci technickych obezlicek, predevsim uzavrenych
formatu, nebo tzv. zamernych odchylek od obecnych standardu doslova nuti pouzivat a utracet za jejich produkty , pritom vsude hlasaji ze jim jde vzdy jen o nase dobro - tohle dobro si ale nenecham vsit tak snadno, ja ne.
Dokazovat tohle nemusim, vim o tom sve a to mi staci ... co vite nebo si myslite vy, je vase vec ... podivejte se ale kolem sebe a reknete mi ktera firma ma tak domimantni postaveni na trhu ktere ziskala ferovym konkurencnim bojem ... ze by cesky telekom sveho casu ? nebo dnes treba CEZ nebo snad plynarenska, he ...
Jako by nestacilo ze ruku v ruce jim v potlacovani konkurence pomaha nase skolstvi (nebo spis jejich skolstvi dalo by se rici) a vubec vsechny urady a firmy
ktere si doted nelamali hlavu (nez prisla EU/EK, ktera se tim konecne zacala nejak zabyvat) ze komunikovanim vyhradne ve formatu MS DOC vytvari dalsi stado
nucenych otroku ms ... tohle mi leze krkem, nechci se o tom uz ANI BAVIT, natoz pak se na tom jakkoliv podilet, microsoft ode mne neuvidi ani korunu protoze
je to zlocinecka banda ktera svym uzivatelum drzi kudlu pod krkem a takovym ja proste neplatim, a je mi uplne fuk jak moc tuhle spolecnost miluje ten orangutan Steve Balmer .... eh, tolik slov, a hovno z toho ... ze ja vubec odpovidal.
...
Přátelé, tak bude nebo nebude tam ta jejich windows genuine advantage ? ;-) to jen abychom se vrátili k věci ..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tom19x >> no genuine dnes nie je problem. Praveze je dobre to mat, mozes si surfovat po win update sajte. Skus si pohladat nejaky relase od grupy ETH0, maju casto prilozeny tool na "zblbnutie" AKTUALNEHO genuine. Ale ja som ti to nepovedal :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2NOC: ale jo povedal :-) jen klid, mame snad jeste nejakou svobodu slova zarucenou ustavou ne ? nechtejte abych musel jit cinkat klicema pred barak microsoftu :-D nenutte me k tomu lidi ... fakt to chce mene priposranosti a vice hrdeho evropanstvi, sakra ten americkej tunel na eura je snad neco vic nez nase ustava ? :-D to snad jeste ne ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tomas19x> Tak zkus veřejně vyhlásit něco o tom, že zpochybňuješ holokaust a uvidíš svobodu slova v praxi. Ale pravdou je, že svobodu projevu samozřejmě máme, ale ne vždy už svobodu po projevu.

Jinak samozřejmě s kradením Windows nesouhlasím.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel spousta lidí neví co svoboda projevu znamená.

Za sebe mohu pouze říct, že mě nikdo nic používat nenutí a z příspěvků typu Tomas19x je mi trapně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Miroslav Ponkrac: JJ je to tragedie, již od roku 1938 mi tenhle stát nakazuje co  smím a nesmím říkat, jaký obrázek si můžu nebo nemůžu vytetovat na mojí bílou prdel. Fakt nechápu, kde se bere v luzích českých tolik kretémů s zákonodárnou pravomoci ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kkkk >> no snad si neckes vytetovat hakovy kriz - to by si bol totiz blbec z principu (no-offense).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nechci, ale vážně mi vadí když mi někdo zakazuje co smím a co nesmím říkat, či si tetovat kamkoliv. Ona svoboda projevu buď je nebo není tot vše. Principiálně je jedno zda mě zavřeĺ soudruh soudce za šíření podvratného samizdatu nebo stejný pan NEZAVISL|Y soudce za to, že šířím podvratní myšlenky svastikou na zadku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No to budeš pěkně starý když ti někdo něco nakazuje od roku 1938 :-) Všechno má své meze - je podle tebe svoboda projevu, když napíšu, že je podle mého názoru předseda vlády Mirek Topolánek čurák?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ja som to nainstaloval a sekaju mi vsetky hry neda sa nic hrat preinstaloval som ovladace od grafiky a nic stale to iste tak som to odinstaloval a je po probleme dakujem za taky sp
inac predtym som mal tu starsiu verziu sp3 v3311 alebo tak nejako a to mi fungovalo vsetko v poriadku az doteraz
teraz mam naspat sp2 a ide vsetko v poriadku

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ukulele: Jednoznačně ano a kupodivu je to legalní i v ČR . Osobně s tím mohu souhlasit či nesouhlasit, ale rozhodně ti a to ani zákonem nemohu nařizovat co si máš myslet nebo říkat. 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to: ukulele
"předseda vlády Mirek Topolánek čurák?" skus toto povedat niekde verejne kde sa nachadza aj ochranka uz menovaneho curaka. Tak tu slobodu prejavu dostanes z prava z lava a jednu do ladvin a pod rebra. Tak ze sloboda prejavu je iba sem tam najcastejsie na zachode ked mas zatvorene dvere (vinimkou je verejne WC). No ale kam sme sa to dostali od SP3 pre Windows XP az k SP pre slobodu prejavu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Verze v češtině Windows XP SP3je již na Sosej.cz ke stažení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.