Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Wine 1.8 přináší 13 tisíc změn

A neni lepsi nainstalovat si windows nez byt omezen polofunkcni nahradou?

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Windows jsou placene, toto je zdarma. Navic uzivatel tohoto bezne pouziva linux, kde ma sve dokonale programy, k nimz alternativa pro Windows kolikrat ani neni a k tomu potrebuje nejaky windows program, sahne tedy po Wine, instalovat druhy OS na pocitac a restartovat kvuli nutnosti spusteni windows programu je blbost.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To je zajímavé - a které to ty dokonalé programy k nimž není alternativa ve windows jsou?
Já jen abych o něco nepřišel.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Treba u me je to predevsim desktop samotny - Widle maji jen jeden a ten mi nevyhovuje.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak to tom, že by windows mohly mít jen jeden desktop by se dalo s úspěchem polemizovat. Sám jsem jednu dobu používal alternativu - no ale pak jsem se vrátil zpět.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Představ si situaci, kdy používáš výhradně Linux a chceš tu a tam použít nějakou jednu aplikaci bez zbytečného rebootu, nebo spouštění Woken ve virtuálu a bez nutnosti se obtěžovat omezující licencí. Případně chceš hrát nějakou postarší hru, kterou sis kdysi koupil. Pak je Wine, funguje-li v něm vše správně, ideálním řešením.

Já jsem ve Wine pár her hrál (i opakovaně dohrál, když ještě byl čas), provozoval jsem i nejrůznější utilitky a když už to fungovalo, tak většinou bez potíží.

Samozřejmě nefunguje všechno. Ale to občas ani na reálných Windows (třeba některé prastaré hry).

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem asi typický případ. Jediné na co potřebuji Wine je winbox.exe, program pro konfiguraci RouterOS od Mikrotiku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Třeba ne každý odklikne u EULA "Souhlasím" i když nesouhlasí. Pak nezbývá, než to zkusit jinde. Důvodů pro to nebýt na Windows je docela dost.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Mne osobne Linux vyhovuje viac ako windows, zda sa mi na nom praca rychlejsia. Avsak aj ja pouzivam wine a to konkterne kvoli programu FSCaptue pre rychle robenie screenshotov a vyrezov obrazovky. Na tuto aplikaciu som zvyknuty dlhe roky ale kvoli tomu ze 3x do mesiaca potrebujem cast obrazovky ulozit do podoby obrazku predsa nebudem mat na pocitaci aj komplet windows.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tenhle program jako pod Wine funguje? To bych nečekal :-D

Já používám wine jen v práci pro MS office a již prehistorický Oracle Forms developer. Na zbytek mi bohatě stačí aplikace z linuxu. Třeba jako textový editor jsem používal PsPad a nahradil jsem jej Kate. Něco z PsPadu mi sice ze začátku chybělo, ale zase jsem objevil pár moc pěkných vychytávek, takže momentálně bych se už k PsPadu nevrátil. Dále je super Amarok a o Konsoli a možnostech shell scriptů netřeba mluvit.

Sice mám na pracovním stroji dual boot, ale windows nabootuji tak jednou ročně, nainstaluji aktualizace a zase je vypnu :-D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je ve Wine HW akcelerováno GDI i D2D, tak je to úplná bomba. To neumí žádná verze Windows. HW GDI skončilo na XP, D2D je až od Visty. Potenciál k tomu je, protože většina funkcí GDI jde mapovat na Xlib. I když na druhou stranu nové distribuce Linuxu házejí bobek na Xlib.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je pravda - to se může hodit. Zvláště u windowsové aplikace která současně požaduje jak GDI tak D2D. :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.