Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Výroba čipů pro Xbox 720 běží, uvedený bude na podzim

Při podstatně větším HW výkonu můžou vyřešit kompatibilitu emulací, bylo by to pro ně mnohem efektivnější.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem si úplně jist, jestli je už nárůst výkonu takový, aby šlo bezproblémově emulovat vícejádrový Power stroj na procesoru zcela jiné architektury. Když pustím emulátor PowerPC stroje na více-méně aktuálním PC, tak nedosahují benchmarky ani polovinu toho, co by měl dávat Xenon v XBOXu a to se vůbec neemuluje grafická karta, jen základní zobrazování. To už mi zní zachování Power architektury mnohem pravděpodobněji...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé. Na stejném taktu se G4 a G5 prakticky nevyráběly, tak by mě zajímalo odkud to srovnání je. Jediné porovnatelné jsou 1.67GHz G4 z notebooku a 1.6GHz G5 z PowerMacu a ty jsou mezi sebou několik let vzdálené. Brát výsledky z pomalejších G4 a přepočítávat je na vyšší takt není dobré, lineárně to zdaleka nefunguje.

Ono se o G5 hodně špatného napsalo, ale jak se ukazuje teď, když například parta nadšenců optimalizuje na úrovni assembleru Firefox pro G4/G5, tak to zas až tak špatné není.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nicméně na na CPU+GPU, které je HW zpětně (alespoň skoro) kompatibilní se "emuluje" podstatně lépe. V lepším případě stačí SW mezivrstva, fungující obdobně jako WINE pro běh Win apps na Linuxu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A o kdyby tam přidaly ještě další PPC cpu pro zpětnou kompatibilitu :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Několik článků už naznačovalo, že nové konzole, jak od Sony, tak od Microsoftu nebudou mít mechaniku. Jakým způsobem by tedy mohla nová konzole zajistit zpětnou kompatibilitu, když nebudu moci hru do nové konzole jak nainstalovat?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Všechno, co je venku, jsou stále jen spekulace a nepotvrzené informace. Tak je k nim třeba přistupovat. Hledat mezi nimi hlubší souvislosti nemá většinou smysl :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jednoducho tak ze si XB360 pripojime do XB720 :p
Kto ma predsa origo hry tak nepotrebuje spatnu kompatibilitu ale si to zahra na X360 ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tady je asi nejlepší souhrn spekulací ohledně XBOX 720, i když po včerejšku možná víme už i něco navíc :)

http://www.computerandvideogames.com/382897/xbox-720-the-14-game-changin...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zcela jednoduše:

Vydá se update na starou konzoli, který poskytne jednoduchý program - přihlášený uživatel vloží hru a ono si to do XBox "cloudu" napíše, že daný člověk hru má.

U her které mají registrační klíče je to ještě jednoduší - prostě se jen vloží registrační klíč někam do XBox "cloudu" (myslím že se to jmenuje XBox Live ne?)

Na nové konzoli se přihlásí pod starým účtem, kde budou hry k dispozici pro stažení.

Nicméně osobně sázím na to, že to zpětně kompatibilní nebude. Cíl výrobců konzolí je jediný: uživatelé musejí koupit co nejvíce her.

Tudíž staré tituly se budou recyklovat podobně jako na Playstation PSN: Killzone 1, 2 a 3 jako trilogie za "jenom" 999 CZK. Takhle to na 90 % bude... ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak jak jsem rikal .... valve se sice snazilo, ale dost pozde a uz je tu hotovy xbox720 ..... cili uz se jen netrpelive ceka na sony:)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.