Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Xbox One s Windows 10 akorát pod stromeček

No a nějaké info, zda-li tady toto nepřinese nějaké výhody při portaci z konzol na PC? :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

No přinese to hlavně crossplay mezi Xbox One a Windows 10. A někde psali, že Microsoft připravuje taky crossbuy mezi Xbox One a Windows 10. Např. Rise of Tomb Rider vyjde jenom pro Windows 10, starší systému nejsou podporovány kvůli integraci Xbox aplikace. Snad to Microsoft nezmrší.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Efektivnější využití CPU by IMHO mohlo docela dost pomoct, protože s tím jak slabá jsou ta jaguar jádra, tak jestli umí hra využít třeba jen 4 jádra a zbylé dvě (3) tam jen tak sedí, tak to může ten CPU docela brzdit. Zajímalo by mě jak je to na xboxu (a PS4) s využitím CPU a GPU ve hrách.
Třeba u PS4 je GPU prakticky ekvivalentní jako u HD7850, jen s nižšími takty, přitom PC s touhle grafikou (a třeba i5kou) dosáhne mnohem vyšších FPS, tedy není problém spíš jen poddimenzovaný CPU ?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

U které hry konkrétně dosáhne vyšších FPS na PC? :-) krom toho, porovnávej spíš podle ceny a ne podle vnitřností :-) ps4 stojí okolo 9000-10000, tu sestavu, co jsi rozepsal výjde na mnohem víc jak je těch 9000 :-)
Takže ano, je to částečně nižším výkonem CPU, ale za ty prachy bys prostě lepší konzoli nesestavil :-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jenže mě nešlo o cenové srovnání, čistě jen o srovnání hardwaru, v tom pc by mohla být klidně i3, pentium, nebo nějaký FX, ale o to nejde.
Srovnávám spíš xbox s hypotetickým xboxem, který by měl silnější CPU, třeba alespoň v single-threadu a třeba jen 4 nebo 6 jader (aby se to vlezlo do požadovaného TDP) a jako příklad uvádím něco podobného (tu i5 jsem jen tak střelil, lepší příklad by bylo nějaké APU nebo tak něco).
Samozřejmě že si mašinu na hraní kupuješ podle poměru cena/výkon, ale to není pointa toho co mám na mysli.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To apu co v tom je vyšel na půlku ceny i3 ;) ono je pěkný, že hypoteticky, ale v tom okamžiku by ta konzole stála minimalně o půlku víc a to je to :-) takže ano, v některých hrách to může mít nižší výkon, ale to bude spíš chyba těch vývojářů (lenost programovat pro více jader), než chyba konzole :-)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

V tomhle případě to může být nejen problém vývojářů, ale i API (viz. článek), když API nepodporuje správně paralelizaci, nebo jen částečně.
Neříkám že ten HW co tam je je nějak špatný, špatné je když to SW neumí správně využít, takže jestli dopředu počítali s tím, že ty konzole vydají s CPU, které nepůjde zpočátku zcela využít, takže implementují jen některé z fičur dx12 a plný potenciál odemkne právě až dx12, dost by tomu napovídalo to co dělali doteď, tedy že dodatečně zvýšili frekvenci procesoru, zpřístupnili sedmé jádro pro vývojáře, taky to s ESRAM by mělo být vyřešené až teď.
Takže jestli hrají long game, tak to napsosto chápu, jak jsem se snažil říct už od začátku, že by mohlo pomoci právě vylepšení využití CPU, které mohlo být doteď brzdou, do budoucna klidně nemusí.
A když musíš pořád počítat tu cenu.. tu i3 jsem nesrovnával cenou, je jasné, že kvůli ceně a spotřebě musí být CPU i GPU na jednom čipu.
Většinu čipu zabírá GPU, takže kdyby místo 8 jaguárů použili 4 větší jádra, třeba steamrollery (jsou tuším asi 4x větší než jaguary), ten čip by byl o trošku větší, takže kdyby běželo CPU někde kolem 2,5-3 GHz, tak by to mělo asi o trochu větší spotřebu, bylo by to o trochu dražší, ale asi ne až tak moc.
Tak by mohli mít už od začátku k dispozici většinu potenciálního výkonu bez dx12 a podobných věcí a možná by nemuselo být tolik (těch velkých) her locknutých na 30fps, samozřejmě je to jen moje teorie.

Opakuju že jestli je tohle všechno součástí jejich plánu, že se to postupem času dožene na straně SW, tak to chápou a v tom případě beru klidně zpět co jsem řekl o tom co by mělo být na tom čipu jiné, ale pointa zůstává stále stejná, myslím si že dx12 dost pomůže využití potenciálu, který doteď využít (možná) nešel.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Provnavat cenu konzole a "herniho" pocitace neni uplne fer. Protoze ano "herni" pocitac stoji vice nez zkonzole, ale take toho vice nabizi. A nejsem si jist zda pocitac + herni konzole vyjde financne lepe nez "herni" pocitac. Pokud na Xbox one pobezi neorezane Windows 10, tak se zmeni, ale zatim si myslim ze za ten priplatek 10k udelate z "normalniho" pocitace na Internet, kacnelarinu herni (mysleno pri nakupu)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já ale nic neporovnával... To byla jen reakce na to, proč v té konzoli není vlastně výkonější CPU :-) prostě by to vyšlo dráž.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.