Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 6 TFLOPS Xbox Scorpio poukazuje spíše na Vegu

Ať je to jak chce. Jsem rád, že má AMD zakázky a snad ukáže konečně zase drápky nVidii.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Tu se nam pekne ukazuje ze dnesni konzole nebudou tak dlho zit jako jejich predchodkyne(Playstation 3 a Xbox 360), hardware "v nich" se bude postupne upgradovat a snim pridjou i nova tela/verze/generace konzoli, prikladem sou:

-Playstation 4 Neo(4K ready)>
-Xbox One S(Scorpio-codenamed)>

Tahlem sou technologie 4K, HDR a VR, tam nikdy neni vykonu nazbytek a tez se resi TDP/efektivita.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Někde jinde jsem četl, že procesor má být 8 jader 16 vláken, což by poukazovalo právě na Zen. Podtaktovaný? Nebo mobilní verzi? Taky se někde psalo, že výkon CPU + GPU by měl dosahovat 10 Tflops.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mám v plánu kupovat RX 480, to znamená, že jakmile vyjde nový xbox, tak tahle grafika bude už zastaralá? chápu to správně? Vega má přinést příští rok jen highend a nebo i mainstream grafiky?

btw. Holiday 2017 neznamená letní prázdniny, ale Vánoce

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vega miri primo na highend, Polaris 10 a 11 zas na dostupnejsi/nejvydelecnejsi midrange(stredni tridu), obe vychazi z moderni architektury CGN 4 generace, takze ne, jestli si koupite graficky akcelerator/kartu zalozenou na cipu(GPU) Polaris 10/RX 480, vase karta okamzite nezestarne.

Vega bude mit vic akceleracnich jednotek, sirsi pametovou zbernici a uzije grafickych pameti HBM II generace.

Novy Xbox muze Vegu prave pro toto vyuzit, aby dosahl vyssiho vykonu ale na nizsi frekvenci s cimz ladi prave vysledne TDP a z toho velikost chlazeni a vysledny box konzole.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Novy Xbox muze Vegu prave pro toto vyuzit, aby dosahl vyssiho vykonu ale na nizsi frekvenci s cimz ladi prave vysledne TDP a z toho velikost chlazeni a vysledny box konzole"

Jasně a proto jsou na tom renderu Scorpio X-Boxu GDDR5 paměti s 384bit sběrnicí .....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevidím rozpor. Mezi produkty GCN3 jsou jak čipy s GDDR5 rozhraním, tak s HBM rozhraním, AMD potvrdila, že i GCN4/Polaris je připravená na obě technologie a není důvod očekávat že by na tom Vega měla být jinak.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ale on píše o využití HBM2 v Xboxu a zároveň na renderu jsou GDDR5.... O nějaké kompatibilitě paměťového řadiče nebyla vůbec řeč.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jestli současné konzole stěží krmí FHD, tak když se pomýšlí na 4k, tak dvojnásobná spotřeba v zátěži je obhajitelná. (To je blbá věta.)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"V úvahu proto připadá buďto setrvání u jader Jaguar / Puma+, nebo použití architektury Excavator."

Přemýšlím na co konkrétně by X-Box Scorpio potřeboval CPU s FMAC a AVX ? Nejpravděpodobnější variantou bude výše taktovaný Jaguar v kombinaci s nespecifikovaným GPU.... (nejspíše nějaký custom Polaris) Vega v X-Boxu mi přijde jako naprostý nesmysl....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Xbox One a Playstation 4 byly postavené na o generaci novější verzi GCN, než jaká v té době byla dostupná v desktopu. Pokud bych měl přijmout fakt, že Xbox Scorpio bude postavený na o generaci starší verzi GCN, než jaká bude v jeho době v desktopu, musel bych nejdřív vyslechnout nějaký pádný argument, proč by tomu tak mělo být.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nevím o jaké starší generaci mluvíš ? Polaris je poslední a nejnovější verze GCN architektury (alespoň dle AMD)

X-box one oznámení květen 2013 , uvedení na trh listopad 2013, X-Box one GCN 1.1 + 2 ACE (Bonaire uveden na trh Březen 2013 tedy 8 měsíců dříve než XBONE ) Některé zdroje uvádějí dokonce že jde o GCN první generace.

Playstation 4 oznámení unor 2013, uvedení na trh 22.listopadu 2013, GCN1.1 + 8 ACE.

žádný o generaci novější čip než byl tehdy v desktopu se nekonal. Nevím jaké další pádné argumenty bych měl uvádět ?? Ten scénář přesně kopíruje oznámení Bonaire/Sea Islands a následné uvedení custom čipů později v konzolích. Naopak mi přijde absurdní, aby v právě oznámeném X-Boxu Scorpio byl GPU čip, který ještě ani nezná datum uvedení a který měl přijít až někdy v roce 2017 (byť se objevily nějaké ničím nepodložené rumours že se objeví už koncem tohoto roku)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ještě jinak.

PS4 byl ohlášen v únoru 2013. V tu dobu byly na trhu produkty GCN 1. generace a Bonaire ještě nebyl vydaný. V době vydání Bonaire se ani nevědělo, že jde novou verzi GCN:

„From an architectural standpoint, Bonaire features the same GCN architecture as AMD's current line-up.“
http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-7790-bonaire-performance,3...

Nedává smysl, aby konzole vydaná na konci roku 2017 byla postavená na architektuře, která už v té době bude rok a půl stará, přičemž téměř rok už bude na trhu architektura novější.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

pokud má Mumak pravdu ohledně Vegy, tak i s ohledem na kompatibilitu s hrami na původní konzoli je logičtější použití Polaris než Vega, navíc i rozměrově z toho čipu který ukázali v tom videu to má IMHO blíže k Polaris 10 + Jaguar jádra než kombinace Vega + Excavator. Navíc předpokládám, že to vydání bude dříve, protože posledně to bylo cca 8 měsíců po oznámení a tentokrát bych si tipnul že to bude i o něco méně.....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Novy XBOX ma prijit na vanoce 2017..cili za 1,5 roku..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no, však uvidíme :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme ze to bude naky low power zen spolu s polaris/vega v jednom apu, nedivil by som sa keby tak je gddr5 pouzita ako pamet teraz tak by tam nakladli hbm pameti vsade.

Len preto ze prvy desktopovy zen mieri v podstate na hedt-intel neznamena ze nebudu vediet spravit mobilnu verziu.
Melu otom stale ze to bude skalovatelne. Semi custom divizia je najvacsou chloubou celeho AMD, spravia cokolvek o co si ms/sony poziadaju.
A kto tvrdi ze budu mat take iste power limity.

Poziadavky na konzolu sa za tych par rokov rapidne zmenili. Ked vysla ps4-xbone tak to bolo uplne v pohode, nikto nepredpokladal ze vr bude taky hypetrain. Pouziju aktulany hardware spolu s ssdckami a je vymalovano. VR ready.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Klidne muzou vyuzit i Vegu s HBM pametmi II generace, maji jeste pol roka na uvedeni samotne Vegy a dalsiho pol roka na uvedeni sve nove verze Xbox-u, Zen nemyslim si, ten musi jeste vyzrat a celkove jak bylo prokazano u silne optimalizovaneho prostredi hernich konzol nehra vykon procesoru zasadni roli, naopak dulezita je ta graficka cast a i kdyby nahodou tak pul roku od uvedeni Zenu je proste strasne malo na jeho aktivni nasazeni v nove generaci konzol.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Klidne muzou vyuzit i Vegu s HBM pametmi II generace..."

ty jsi asi natvrdlej nebo co, ale v tom videu jsou uvedeny běžné (pravděpodobně GDDR5) paměti v kombinaci s 384 bitovou paměťovou sběrnicí, takže klidně můžou použít třeba RDRAM od Rambusu, ale velice pravděpodobně použijí něco uplně jiného :) (nemluvě o cenových nákladech HBM....)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nie je mozne, ze sa bude jednat o plnu RX 480?? :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To by se nabizelo, ale nejspis by celkova spotreba i plneho (pokud takovy je) Polarisu, byla pro konzoli moc vysoka. Preci jen si Polarka10 bere mezi 100-150W a to ma jeste nizsi spec. vykon.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.