Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Xiaomi Mi Pad 4 bude poprvé mít procesor od Qualcommu namísto MediaTeku

Xiaomi 0
Nástupce povedeného tabletu Xiaomi Mi Pad 3 se dočká další aktualizace a nový model tentokrát ponese poměrně výkonný a úsporný procesor Snapdragon 660. Jde o jeden z mála nepříliš drahých tabletů s Androidem, který se dočká dalšího vylepšení.

Mi Pad 3 uvedený v minulém roce se dočká vylepšení v podobě nového modelu. Nástupce je ve vývoji již delší dobu, nicméně až nyní je znám oficiální název nástupce, jehož příchod potvrdilo samotné Xiaomi. Vzhledem k nepříliš velkému počtu aktualizovaných tabletů se systémem Android je další a modernější přírustek rozhodně vítán.

Stránka výrobce se o novém modelu příliš nezmiňuje. Veškeré dostupné informace pochází z výpisu firmware ze stránky XDA Developers. Firmware tak potvrzuje přechod od procesorů MediaTek k výkonnějšímu a stabilnějšímu Snapdragonu 660, který mimo jiné přináší snížení spotřeby a podporu akcelerace moderních formátů.

Mimo procesoru se informace zmiňuje částečně i o dalších aspektech. Baterie zůstává s kapacitou 6000 mAh, což zaručí dostatečně dlouhou výdrž na baterii. LCD display s poměrem stran 2:1 podobně, jako má Apple iPad. Rozlišení odhalené není, ale při velikosti 8 palců a jemnosti 320dpi si lze udělat obrázek, že samotné rozlišení nebude odlišné od předchůdce. Technologie bude nejspíše IPS, pouze spekulativně. 

Přední kamera bude mít rozlišení 5 Mpix a čip od Samsungu, hlavní kamera bude mít 13 Mpix od firmy OmniVision. To vše s f/2.0. Parametry nejsou nejlepší, ale k zachycení dokumentů či momentek půjde o více než dostatečný čip. Po softwarové stránce se dočkáme MIUI 9 postaveném na Androidu 8.1 Oreo.

Xiaomi Mi Pad 3 - současný model

O dalších parametrech lze jen spekulovat, ale microSD slot je zachován. Chybět však bude NFC, z čehož lze usuzovat, že konstrukce tabletu bude opět z hliníku. Na podrobnější informace a dostupnost si bohužel budeme muset počkat. Osobně jsem rád, že Xiaomi udržuje své tablety aktualizované, a v líbivém vzhledu.

Tagy: 
Zdroje: 

Jiří "Kjutl" Kutlák

Proč nevytěžit z ničeho maximum aneb i odpad lze používat produktivně a neprodělečně!

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Xiaomi Mi Pad 4 bude poprvé mít procesor od Qualcommu namísto MediaTeku

Pondělí, 30 Duben 2018 - 17:55 | neilz bellic | to at si strci nekam, minulej rok se spekulovalo...
Pondělí, 30 Duben 2018 - 16:31 | Pety | Mi Pady taky...
Pondělí, 30 Duben 2018 - 15:43 | danieel | Opravdu 2:1 ? iPady maji 4:3 !

Zobrazit diskusi