Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k YouTube smazal 270 účtů a 150 tisíc videí v důsledku kauzy tzv. sexualizace dětí

> u 625 tisíc videí zakázal diskuse, neboť údajně mohly přitahovat nežádoucí osoby.

No kdyz obcas zabloudim do diskuzi pod videami, bych zakazal vsechny :)

Me pobavilo kdyz YT nedavno zakazal tuny hudebnich videi ve Finsku, vcetne narodni hymny, par dni pred oslavami 100 let nezavislosti :D

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

dobry vedet.. az vas nekdo nastve, tak mu proste na youtube pod videa napisete neco o detech a youtube mu zrusi reklamu, vypne diskuse a jeste mu vytkne, ze jeho videa pritahujou pedofily.. ((:

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

"smazal 270 účtů a 150 tisíc videí"

YouTube sa správa ako kedysi gestapo. Aj to za jedného zabitého vystrieľalo celú dedinu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Sorry jako, ale smazání účtu/videa je poněkud něco jiného než zabití. Takové hyperboly jsou fakt trapné.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

1) komentar vyse

2) YT je privatni firma. Video ktere nahrate porad vlastnite vy u sebe doma, a YT nema zadnou povinnost vas cteny obsah uchovavat donekonecna nebo treba ani minutu. Pokud se vam to nelibi, muzete si najit tuny dalsich video-upload stranek nebo pouzit vlastni hosting. Se mi libi, jak firmy co daji lidem neco zdarma, za chvili maji svatou povinnost to poskytovat dal a nesahat na to...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Když změníš kriterium pro hodnocení, tak se vždycky laťka pohne, a stejně to nejspíš udělal robot.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není to gestapo, ale začíná připomínat oligarchickou Korporaci a pozor, princip fašismu je v těsném sepjetí mezi Vládou - Firmami - Odbory. To znamená, že zaměstnanec potažmu občan nemá možnost se svobodně vyjádřit, protože veřejný prostor je ze 100% kontrolován (jak veřejný, tak privátní). To je podstata totality a fašismus je v tomhle dokonalejší než nacismus, který do toho montoval nacionální ideu, čímž se v podstatě omezil jen na jeden národ.

Proto pro mně nastupující doba dystopických režimů (v čele s Čínou) není nic než vylepšená původní koncepce, Fašismus 2.0.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A uz vyresil Youtube ten problem Lidlu, kdy daval reklamy na Lidl do pedofilnich a nasilnych videi, nacez Lidl z tohoto duvodu prestal na Youtube inzerovat?

Tady je pro zajemce jedno demonetizovane pravdepodobne sexualne nevhodne video dle youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=7CTkxMkgivk

(nebojte se kliknout, o sex s mladistvymi vazne nejde)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ten chlápek na tom videu má takový dětský hodinky, čili jednoznačně smazat moh by to být pedofil!...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty hodinky jsou totálně nevkusný a dájí se tak považovat za útok na módu a tudíž se video definitivně musí smazat!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A nebol tuo utok na CEO Youtube, ktora ma s manzelom 5 deti, ak to urobilo 17:00 do 21:00, ked sefka neberie telefon je to este zaujimavejsie...

YouTube CEO Susan Wojcicki: 'If you are working 24/7, you’re not going to have any interesting ideas'
Jun. 9, 2016

YouTube CEO Susan Wojcicki enforces a strict separation of work and personal life: She and her husband, also a Google executive, make it home for dinner with their five children almost every single night.

"We try to have the rule to not check email between 6 p.m. and 9 p.m., because if you are on your phone then it’s hard to disconnect,"
http://www.businessinsider.com/youtube-ceo-susan-wojcicki-on-work-life-b...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavý komentář k dění na Youtube, navíc zábavně zpracovaný, udělal třeba tento chlapík.
https://youtu.be/r5lMM160etI (anglicky)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No tak je jasne videt co dotycny co zverejnil prispevek vyhledava...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pozitivní je, že díky tomu může vyrůst konkurence a třeba bude mít i vyšší bitrate :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

BRAVO, v tom případě už chápu, proč předevčírem smazali jeden astronomický kanál (autor Crrow777), asi videa měsíce připomínaly dětskou prdelku...

Nejhorší na tom je, že vlastníkovi účtu zašlou nicneříkající email obsahující porušení podmínek youtube a we're sorry, bez udání jediného důvodu. Proto samozřejmě spousta uživatelů spekuluje o tom, že se jednalo o nařízení NSA protože našli nějaké tajné zařízení na orbitu atd. A ejhle ono tohle. Jak se říká (hlavně v Rusku), když se les kácí, lítají třísky!

Zato by myslím někoho z googlu měli pověsit za koule do průvanu, bez milosti !

A kampak se podělo heslo "Don't be evil"? Asi skončilo ve starý veteši, prostě velikost korporace už překročila mez, kde Evil je nutností a pravidlem. Vedení se už nejspíše pasovalo do pozic oligarchů, kteří rozhodují direktivně ve stylu "řídit to jako firmu" :D :D :D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"A kampak se podělo heslo "Don't be evil"?"

Nejsou hesla určena právě k tomu, aby zakryla skutečnost, která bývá jiná než obsah těch hesel?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

astronomický kanál Crrow777 :DDD

to je ten týpek, co třeba natočí Iridium flare při přeletu přes Měsíc (mimochodem respekt - musel to dlouho plánovat, kdy a kde k tomu dojde, cestovat za tím, napoprvý se mu to možná taky nepovedlo a kvalita byla super - vynikající práce, je na tom onen Iridium satelit krásně rozpoznat - jak solární panely, tak parabolický antény) -->> a potom z toho videa dělat UFOny a konspirační teorie, s tím, že to natočil "náhodou" když si dělal VIDEO Měsíce? WTF?

promyšlenej plán, jak vydělávat na d***lech na netu
schopnej týpek, co záměrně vytváří tuny konspiračního/UFO balastu a z reklamy řádně vydělává

prej astronomickej kanál :DD ..... možná astrologickej ;)
toho mi líto fakt nejni ... beztak za chvíli zase něco "zásadního rozjede"

nicméně pravda, že u Youtubu lehce lítaj třísky ... stačí, že řeknete ve videu třeba párkrát tank (tak, aby tomu byla anglicky rozumět, pochopitelně ne čekliš) a už vás googleboti demonetizujou a démonizujou za propagaci násilí .... navíc bez šance s tím cokoli dělat, protože na jakýkoli maily -> zase odpovídají boti (i když vychytaný, to zas jo) ....
tohle konkrétně se dělo třeba dva tři měsíce dozadu (sakra, napsal jsem dělo - teď mě googleboti totálně zabanujou)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano asi je pravda, že jeho komentáře a kanál byly nejspíše přitažené za vlasy (to už neposoudím, protože jsem nic z toho nestihl zhlédnout), ale takových bulvárů jsou všude tucty a rozhodně to není důvod k jejich mazání a rušení.

Navíc tentokrát bylo důvodem ke smazání explicitně, podle emailu zaslaného googlem autorovi, video obsahující pozorování Měsíce jako takového (tentokrát nejde o žádný satelit a jeho pozorování ale jen zvláštní zkreslení, které se periodicky objevilo v signálu). Pokud toto budí kontroverzi a je důvodem k mazání účtů tak v tom případě prosím smazat veškerý bulvár, věštecké a astrologické pořady a rubriky na televizních kanálech a různé pochybné poradny všeho druhu!

Ne, ten chlapík natočil nejspíše něco, co se někomu nelíbilo a proto na to dojel. Anebo to všechno bylo výsledkem masové operace mazání, kdy v google prostě vzali účty, které byly kontroverzní spolu s řešením smazání dětské pornografie. Přesně podle totalitního stalinského hesla Když se les kácí, lítají třísky... Google nespecifikoval žádné přesné odůvodnění, proč účet smazal, jen zaslal obecný dokument s paragrafy, které znamenají porušení licence! Tak takhle bude možná vypadat totalitní zvůle nového digitálního dystopického věku, prostě vám smažou všechny účty, zruší připojení k internetu a hybaj zpátky na stromy - pro člověka, který potřebuje internet k obživě je to likvidace. Tohle je jak noční můra z Orwella.

Stručně řečeno, google a jeho cenzura a jeho monopolistické chování mně začíná už v poslední době hodně sr*t a tímhle se to jen potvrdilo. Vzniká nám tady možná další hydra a příčina pro nějaký budoucí skynet. Ale rád bych se mýlil. Je jasný že Čína i americká vláda je tlačí tím směrem, ale měli by podlehnout jen ti slabí, není to Rusko, kde na to už přistoupili lautr všichni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Navíc tentokrát bylo důvodem ke smazání explicitně, podle emailu zaslaného googlem autorovi, video obsahující pozorování Měsíce jako takového..."

...nebo to aspoň tvrdí onen autor, že? ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jako, že to prokládal dětskýma pr*elkama? Viděl jsem části z toho videa na kanálu od Secureteam10 a i inkriminovanou pasáž, kde docházelo k "zavlnění" obrazu s měsíčním povrchem, což bylo předmětem divokých konspiračních teorií... Osobně si myslím, že to bylo dáno krokem v posunu sledovacího zařízení, na což MPEG komprese v kameře (nedostatečně výkonné) reagovala postupným překreslením. Ale prostě jen tvrdím, že tohle ani podobné věci nemůžou být důvodem k mazání účtů.

Možná ten důvod byl jinej (např. natočil nějaký vojenský objekt který se posouval na obloze v záběru), anebo bylo skutečnou příčinou nějaký jiný video, porušení autorských práv atp., ale to se nedozvíme protože google zasílá jen obecný dokument o porušení podmínek. Proti tomu se dá těžko bránit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

99% ... tohle beru od začátku do konce, až na ten vojenskej objekt ;) leda by byl neviditelnej :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo je možný, že se svezl na vlně bezdůvodnýho mazání, to by mě vůbec nepřekvapilo
occamovou břitvou ale lehce vyloučíme, že by ho někdo mazal kvůli něčemu, co natočil (to by těžko zabránilo dalšímu zveřejnění atd)

spíš by mě nepřekvapilo, kdyby si občas něco do svojí tvorby "vypůjčil" - anebo se svým účtem dělal nevhodný komentáře jinde

osobně to vidím na 50:50 - bezdůvodný mazání : nevhodný komentáře/vlastnický práva .... nicméně kdo ví, jak to vlastně bylo .... třeba za to můžou ilumináti, židozednáři, CIA a magická síla kamenů :D

z mýho empirickýho pozorování -> pravda je to poslední, co bych od něj čekal ;)
(ale to Iridium/Měsíc video bylo fakt dobrý, jestli to teda nebyl fejk)

souhlas s kritikou googlu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nevidím tam žádný sex, pouze s*x.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.