Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k YouTube zakazuje komentáře u desítek milionů videí s dětmi

Ve své podstatě je mi to jedno, protože z 95 % sleduju YouTube na televizi a v aplikaci nejsou komentáře vidět a ani nejdou psát. Takže to mám vlastně u všech videí :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

a to sudruhov nenapadlo, ze teda ked chcem zdielat linky s casom, tak ich mozem zdielat na inej platforme ako ytb? Je to cisty nezmysel, ked budu ludia zdielat osoby v burke "kks videl si??? vidno jej tam obocie!!! kukaj 3:12 az 3:16!!!" tak aj tam zakazu komentare? Tak to uz mozu zakazat komentare plosne, alebo viete co? zakazte rovno ytb.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Je to prostě hovadina, video přece nemění obsah podle toho kdo se na něj dívá....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vůbec nechápu tu negativní vlnu proti tomu tady. Nejde jen o ty konkrétní časy, ale i o to, že se v těch komentářích navzájem "ukájí" nad tím videem. Příklad je i české Rajče. Nejnavštěvovanější fotky jsou malé děti, holčičky v bazénech a top komentáře stylu ta má luxusní škebličku... s tou bych si pohrál... apod. A v komentářích na Youtube je to podobné. Tohle prostě na platformu, kde jsou převážně děti nepatří a Youtube by s tím měl něco dělat.

Navíc na Youtube všichni tlačí a tak přichází pochopitelný zákaz těch komentářů. Nikdo nebude chtít platit reklamu na portálu, který je jakkoliv spojovaný s pedofily.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„že se v těch komentářích navzájem "ukájí" nad tím videem“

Skutečně „v komentářích“ a skutečně „navzájem“?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jóó jdeme se chytat za slovíčka. To je vždycky ta nejlepší cesta k plodné diskuzi.
BTW. Do uvozovek se může vložit výraz, který je užit ironicky a jeho význam je tedy přehnaný nebo zcela opačný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To nebylo míněno jako chytání za slovíčka. Existuje jasná zákonem stanovená hranice mezi tím, co je legální a co legální není. Máme platné zákony. Překračuje je někdo? Fajn, stačí to oznámit policii. Nepřekračuje je? Není důvod k zásahu.

Zvolený postup YouTUbe nedělá nic jiného, než že se snaží vyvolat dojem, že pedofilové neexistují. Děti nijak nechrání, navíc ani většinou není před čím, protože dětem nikdo neubližuje. Tvorba dětského porna byla zakázána z důvodu, že při něm byly zneužívané děti, ne proto, aby se pedofilové nemohli vybít. Pokud se pedofil dokáže vybít na neškodném videu, nikdo tím není poškozen a snižuje se pravděpodobnost, že bude mít potřebu se vybít na reálném dítěti. Z toho důvodu se domnívám, že jakékoli zásahy nad rámec zákona vyvolané řvoucím davem jsou kontraproduktivní a naopak zvyšují pravděpodobnost překročení zákona.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Takže je v pohodě, když si 2 malé holky natočí video jak cvičí a pod tím komentáře typu "koukněte 2:15 a 3:40 jak má zařízlé kalhotky :3 :3 :3" a pod tím X pochvalných komentářů a stříkajících ascii obrázků a emoji. A tak to pod těma videi reálně vypadá. Jasně fyzicky to nikomu neubližuje a možná to ani není někde protizákonný, ale opravdu mají podle tebe takové věci být na portálu typu Youtube? Jestli mají pedofilové takové potřeby, tak jsou určitě i pro ně vhodnější místa, kde můžou vyjádřit svůj zvrhlý názor.

Možná jsem jen součást řvoucího davu, ale nemyslím si, že by takové věci měli na Youtube být a nemám nic proti tomu, když smazal ty komentáře a nasazuje nové filtry proti nim. A že by šel pedofil najednou znásilňovat děti do parku jen protože mu zakážou komentovat na Youtube? To asi ne :)

Navíc Youtube se musí taky řídit nějakým zákonem trhu. Když mu začnou odcházet miliardové společnosti jako Epic Game nebo Nestle, protože má pod videi pedofilní komentáře, tak je další postup docela jasný.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

nie, v pohode to nieje, a preto sa nevhodne komentare daju reportovat, a nasledne su odmazane (presne ako napr. warez na diskusnych forach), tento system je to uz dlho a funguje dobre, likvidovat cele diskusie (pripadne zakazat autorovi videa vsetky diskusie pod vsetkymi jeho videami, a ano, to sa tiez deje) len preto ze niekto robi bububu s pedakmi je volovina.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud máš pocit, že tě (nebo dítě) někdo obtěžue nebo jedná jakkoliv nevhodně, zakážeš platformu (komentáře). Bravo. Nemělo by se zaměřovat spíše na danou osobu, než prostě cenzurovat co píše (což stejně bude v 99 % případů trapný trolling) a vůbec nic to neřeší. Problém nevidím, problém zmizel. Logika pštrosa. Zakážeme inzeráty v novinách, aby tam náhodou někdo nemohl napsat nějakou prasárničku (co na tom, že 99,99 % lidí to používá normálním způsobem).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

lenze riesenie nieje diskusie zakazat, ale zakazat diskusie danemu cloveku ;) Videa maloletych by mali uploadovat rodicia a ti by mali kontrolovat aj komentare knim. Nevhodne spravanie tohoto druhu nieje o nic ine ako ine nevhodne spravanie, ked uverejnis svoje video ako strihas strom a budu ti nadavat, tak youtube zakaze diskusie pri videach o strihani stromov? Nie nie.. imho sa nejedna o pedofilov ale o nevhodne zarty, napriek tomu ich treba nahlasit policii a vyvodzovat dosledky a nie zakazovat diskusie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nahlašování policii nemá opodstatnění, i kdyby odkazy pocházely od pedofila, tak na tom není nic, co by porušovalo zákon.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

mno ak nieje reakcia na neplnolete dieta "s tou bych si pohrál" v kontexte mal snou sex v rozpore so zakonom, tak treba zmenit zakon.. Minimalny trest by mal byt 25 palic na namesti nech kazdy vidi o koho sa jedna. Potom by sa take prispevky nepisali.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nechutný ano, protizákonný nejspíš ne

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Tak jsem někde četl, že se osamocenému afghánskému vlastíkovi na jízdním kole podařilo odvařit čtyři naše žoldáky. Přijel k nim a jen, co ho spatřili, šli srát, totálně na odpis. To, co se jim stalo, si po čertech zasloužili. Jsem vděčný, že nás těch šmejdů zbavili. Čeští žoldáci patří s těmi americkými k těm nejzkurvenějším."
pan za prispevok n FB dostal 1rok podmienku, aj ked mohol dostat 3 roky basu.. to bolo v CR 2017. Nevidim dovod preco by nemal dostat trest za pedofilne narazky

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A je to tady, komouši zase úřadujou a svoboda slova se zase začíná vytrácet...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

"toho psa treba umlatit zeleznou tycou, nech zdochne" vs. "toho psa treba zobrat veterinarovi, nech mu pichne injekciu" Povedal som to iste a predsa by som si za prvy vyrok zasluzil po papuli zatial co ten druhy je koser. Neplet sem slobodu slova..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jo jo, přesně takhle to začíná :) nejdřív straší zprzněnýma holčičkama a nakonec tě zavřou za to, že vůbec si dovolíš cokoliv napsat - a je úplně jedno, komu a proč se to nebude líbit

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ono to nezačína, ale už dávno začalo. Tie to YTB výstrelky sú len taká drobné na odlákanie pozornosti. Skus si pozrieť z nemeckej IP nejaké video, kde tam prisťahovalci robia bordel. Všetko vyblokované, pri tom sa to tam deje dosť často. Aj medzi kolegami už mám takých čo majú nejakú negatívnu skúsenosť. Toto sú veci čo masovo ovplyvňujú verejnú mienku a tým aj výsledky volieb.
Teraz najnovšia móda. všade sú Rusky hackeri, ktorý ovplyvňujú voľby a tak treba zriadiť inštitút čo bude filtrovať fake news. Kto urči čo je fake news? Veď polopravdy sa na nás valia z každého masmédia a ak ma téme zaujíma chcem si k nej nájsť čo najviac informácii. Keby fake news vyvracala armáda investigatívnych reportérov, tak by som to ešte možno bral. Ale filtruje to úradník/PC systém na základe jednoduchých pravidiel.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Není přeci možný, abys fyzicky napadal někoho za to, že něco řekne. To už tu jednou bylo, ale jak tak koukám, začíná se to vracet.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Cesta do pekla je dlážděná dobrými úmysly...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na YT netlačí všichni, tahle přehnaná řešení zpravidla tlačí malé skupiny s novinářským amplionem a dokud se jim bude ustupovat, tak se nezastaví. Největší procento kuřáků je v kategorii nezletilých a YT obsahuje hromady starých filmů/recenzí/ukázek kde frajer hlavní hrdina kouří, ergo YT chce zabít děti.

Jak zmiňují jiní, existuje nahlašování příspěvků, bany, lidé můžou zakazovat diskuse sami. Buď převezmeme „pečující” Chinanet nebo se vychováme a naučíme počítat s riziky.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

OK, takže místo toho, aby se prakticky neškodně "vyblbli" v nějakých komentářích, které jsou každému normálnímu člověku putna (a docela bych se vsadil, že děti je nečtou, ty zajímá jen video), tak půjdou lovit do reálu...nevím, jestli je tohle zrovna vítaný posun...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Do tematiky vubec nevidim, to predesilam.
Ale kdyz to reknu na tvrdo respektive se ptam:

Neni lepsi, kdyz si pedofil vyhoni nad youtube videem doma u pocitace nez kdyz jde do parku a zatahne dite do krovi?

https://www.novinky.cz/krimi/499116-muz-dostal-6-5-roku-za-znasilneni-sk...

Lze vubec videt video jako zneuzivani deti?

Muze byt, ze to pedofila motivuje, aby to pak provadel i nekde v realu, ale nemuze to byt tak, ze kdyz se ukoji doma u PC, tak ze v realu uz tu potrebu mit nebude?

Nerikam, ze by se mi z toho nedelalo na zvraceni o tom takhle natvrdo uvazovat, ale fakt je, ze pedofilove tu jsou, lecit se to vyjma nejakych drastickych metod neda, respektive ne kazdy z nich je ochoten to sam od sebe resit radikalnim zpusobem, takze pak podle me ten dotaz je relevantni, jestli to naopak nemuze pomoci zabranit skutecnemu znasilneni?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Moj nazor je taky, ze mne sa pacia zeny. Ja som sa vedel ukajat pri predstave. Mozno si niekto pamata mladost, ked zacala puberta, ja i mnohi moji spoluziaci sme slintali nad mladymi ucitelkami. Nemali sme ich fotky, nevideli sme ich nahe a nebol to problem.

Preto si myslim, ze pedofil ked sa ukaja, staci mu fantazia, nepotrebuje fotky. Kto vidi vo videach obhlecenych hrajucich sa deti vsade pedofilov, podla mna musi byt pedofil. Ja mozem vidiet nahe male dievca hrajuce sa v piesku a nemam ziadne predstavy okrem tej, aby si neublizilo ked sa pojde hupat. Za to si skor obzriem mamicky. Priznam sa ze mozno aj dievcata od 15 vyssie. Ale to skor ako povzdych nad tym ze uz som stary, tie do 25 uz nie su pre mna a závidím mladíkom ze budu mat take kocky.

Navrat ku pedofilom. To je ako tvrdit, ze ked sa niekto ukaja nad videom nejakej zeny (obzvlast ioblecenej na YT), ze pojde von a nejaku zenu znasilni. Kolki pozeraci porna znasilnili nejaku zenu? Pritom to sleduju stovky mil. ludi denne. Aj zenatych. Ak sa niekto vzrusi nad oblecenou zenou, urcite sa dokaze pedofil vzrusit nad oblecenym dietatom. Preto zakazeme fotky a videa deti.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nejenom že ten co se "ukojí" na videu nepůjde kvůli tomu znásilňovat reálnou osobu ale je prokázáno že se "vybije" a šance že někoho znužije je pak menší.
Ono samozřejmně většina pedofilů nikoho nikdy neznásilní, stejně jako většina "normálních" můžů neznásilní žádnou dospělou ženu. Nicméně je to o statistice a pár jedinců skutečně někoho znásilní a těchto pár může být díky pornu méně!
Osobně považuji jednání, které ve výsledku povede k tomu že bude zneužito víc dětí za silně amorální (přesně obráceně než tvrdí oni mravokárci co by všechno zakazovali) a jedince co to tak vehementně prosazují za pokrytce. Má rozhodně smysl tvrdě tresta výrobu a prodej/šíření podobných věcí protože tím se skutečně ubližuje dětem, ale označovat za takové porno i běžné věci či trestat to, že se na to někdo dívá je špatně..
A to že se mi něco hnusí přece neznamená že mám právo to někomu jinému zakazovat. Například taková "scat" porna mi dokáží zvednout žaludek celkem spolehlivě )a nikoli jen obrazně), ale když se mi to nelíbí tak se na to prostě nebudu koukat.
Nevhodnou diskuzi od magora vyřeším tak že potrestám jeho.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Asi takhle, tady to v clanku popisovany je moderni antipedofilni hysterie (cimz nechci rict, ze by si ti pitomci nemohli odpustit oplzly komentare na verejnych webech, to je z jejich strany fakt pitomej napad). Je to popularni nazorovy smer, ze pedofil je bud zplozenec satanuv, nebo ze pedofilie je brutalni dusevni choroba, ktera zcela dominuje zivotu danyho jedince, potlacuje vsechno ostatni (od zakladni lidsky slusnosti az po pud sebezachovy) a jeho jedinou touhou je zneuzivat deti. Na to mysli 24/7 a kazda malickost ho povzbuzuje, aby chtel vic.

Naproti tomu existuje logicka uvaha, ze pedofil je az na svoji sexualni orientaci normalni clovek. A pokud si normalni clovek chce vrznout a nema s kym, nemusi jit hned nekoho znasilnit, ale dokaze si vystacit i s internetem a nejakym pornem (ne vsichni, ale velka cast ano). Takze i pro pedofila, pokud neni zaroven uplne blbej, by to bylo snadny a bezpecny reseni. Realny detsky porno je samozrejme problematicky, protoze nekoho zneuziva, ale zijeme v moderni dobe, kdy neni problem vytvorit cokoliv virtualniho. Ovsem trend je takovy, ze zakony prestavaji resit rozdil mezi realnym svetem a virtualnim. U nas uz to mame taky, podle toho neni rozdil mezi realnym detskym pornem a treba japonskym kreslenym erotickym komiksem, pokud v nem protagonisti vypadaj mlade. Cetl jsem na to tema ruzny veci a neprijde mi, ze by to bylo nejak odborne vedecky podlozeny. Spis je to tak, ze vykrik "pomyslete na deti!" je silnejsi nez libovolny argument.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jednoto takového jsem osobně znal několik let, nikdy nikomu neublížil, vystačil si s tím veřejným materiálem a následně spáchal před pár lety sebevraždu, protože s tím nedokázal žít a tlačili na něj. Zabil se pak člověk, který mohl být velmi dobrým otcem jednoho klučiny, který o svého pravého otce přišel.

Tím neříkám, že neexistují radikálové ve smyslu, je to pedofil a neustále myslí, jak někoho sebere, schová někde v baráku a bude si užívat. Tu a tam si můžeme o takovém exempláři přečíst, jenže reálně je těch úchylek mezi lidma mnohem víc, tedy se jedná o mizivé procento z nich.

Já v tomhle kroku vidím především další cenzuru, byť asi nebude inicializovaná primárně ze strany tytrubky, ale tytrubka se musí "ohnout" před někým jiným. Proto tak nějak s radostí vzpomínám na stav internetu před rokem 2010, kdy ještě nějaký ten prostor k dýchání byl :)

btw. když si to tak ještě prevracím v hlavě... pravidelně se ve vlnách tu a tam objeví ty všechny možné potencionální zděšení, že hráči zejména násilných FPS her musí být v budoucnu vrahy, protože to na ně musí mít vliv, proto je to nebezpečné a mělo by se to regulovat. Inu, bude mi brzo 30, vyrůstal jsem na hrách jako SOF, hitman, carmageddon a jako malej smrad jsem v telce viděl Critters a já nevím co všechno. Podle tohohle bych měl dávno sedět ve vězení s razítkem seriový vrah, nebo tak něco. No, nějaká chyba lávky, neb tam nesedím a nesedí tam ani mí spolužáci, ani spousta dalších, co takhle hráli "zakázané" hry, či sledovali "nevhodný obsah". Ale vstříc lepším zítřkům, nebo ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prave ze nasilny hry velmi dobre ukazaly, ze vliv na chovani lidi v podstate nemaji. Provereno v praxi, celosvetovym experimentem trvajicim uz pres dvacet let. Ano, obcas se stane, ze nekdo nekomu fyzicky ublizi a potom se mimo jiny zjisti, ze byl fanouskem nasilnych her. Jenze na kazdyho takovyho pripadaji miliony jinych, kteri hrali nasilny hry jeste vic a neudelali nikomu nic. Proste nekdo je prirozene magor, to je vsechno.

A u sexu je to podobny. U nas muzeme videt na vlastni oci, ze porno (normalni s dospelyma), jehoz dostupnost diky internetu vzrostla za posledni ctvrtstoleti asi milionkrat, zjevne zadnou apokalypsu nezpusobilo. Pravda, nektery negativa by se tam nasly, treba ze nekdo ted radsi vleze na internet nez na starou a muze to narusit rodinny vztahy. Ale ze by se clovek musel bat vyjit ven, protoze by oproti drivejsi dobe bez zaplavy porna mel vetsi sanci, ze ho nekdo znasilni, to ne. Takovy Japonsko jde jeste dal a dostupna je tam jakakoliv myslitelna prasecina (decka ve virtualni podobe nevyjimaje). Podle nazoru "antipedofilu" by clovek predpokladal, ze tam kazda zena, dite ci domaci mazlicek musi pocitat s temer jistym znasilnenim pri kazdym opusteni domova (a pri neopusteni domova vlastne taky). Ale pokud statistiky nelzou, je tam naopak v tomhle smeru velmi bezpecno.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Však to vím, proto jsem si dovolil ten rejp. A já doufám, že lid není tak hloupý a že tyhle výkřiky v médiích od "odborníků" neberou vážně. U těch her to asi není tak horký, s těma různýma úchylkama, tam to ještě tabu je, viz. ta sebevražda. Třeba se dožiju toho, že to někoho napadne nějak rozumně osvětit lidu, aniž by nějaká menšinovětšina protestovala, nebo si někdo něco proloboval a podobně.

A nebo se staneme breathariány a bude. Jsou tu daleko nebezpečnější věci, jako různé sekty a "církve", které taky zmrzažily mnoho životů a moc se o tom nemluví. A rozhodně bude těch poškozených víc, než obětí "radikálních" pedofilů, nekrofilů a podobně. Tím to nechci nijak zlehčovat, ale obecně se řeší spíš blbosti, protože jejich řešení je snažší, než tyhle zajímavé témata a problémy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podla mna, kto na videu dievcata lizuceho zmrzlinu ma sexualne predstavy, ako clovek ktory na to upozornil, je podla mna pedofil.
Ja nemam ziadne eroticke predstavy pri ludoch lizucich zmrzlinu ani v pripade deti, zien, ci muzov. Skor mi napadne, ze je nechutne ak to niektore zenske robia okato, az vulgarne (s ucelom zaujat pozornost), potom ze aby sa nezakydali, im nespadla, ak to robia deti.

Hladat pedofiliu tam, kde ziadna nie je, je znakom pedofila, pretoze normalny clovek na tom nevidi nic zavadne. Ale pedofil ano, pedofil sa vzrusuje a v pripade autora toho videa, ktory nasiel pedofiliu uplne vsade si myslim, ze ten je sam sokovany z jeho erotickych predstav pri videach s detmi.
Ja som videl len blbnuce deti. On videl predofilov ako sa na tom ukajaju a presne ze na com sa ukajaju a je z toho sokovany.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No, vypadá to, že internet na postupující totalitu vymyslel patch. Dissenter (gab tečka com). Samozřejmě i ten lze hodit na blacklist. Ale už je to dost okaté :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co je těžkého pochopit na tom, že linkování timestamp na části videa vede k síťování profilovaných uživatelů, kteří hledají stejný typ obsahu. To že v tom nic nevidíte, protože jste dospělý heterosexuál přece neznamená, že tam není jiný význam, který se díky společné aktivitě pedofilů prosazuje a odkrývá. Určitá atraktivita může spočívat i v tom, že se to děje in-plain-sight, tedy před očima všech a zahrnuje tak i určitou formu exhibicionismu.

Osobně si myslím, že tohle nemá ideální řešení. Nicméně pozornost provozovatele platformy si to zasluhuje. Měl jsem možnost hovořit s odborníky, kteří řeší zneužívání dětí. Velkým překvapením pro mě bylo, v jakém rozsahu se to třeba u nás může odehrávat. Ta čísla jsou alarmující. Mělo by se o tom víc mluvit. Postižené děti to negativně ovlivňuje celý život.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Postižené děti? Ale tady se nebavíme o zneužívání dětí tady se bavíme o videu tomu je šuma fuk kdo na něj kouká nijak mu to nemůže ublížit. Pokud někde dělá nevhodné komnetáře tak ho prostě potrestám či omezím jeho komentáře mohu skrýt, zablokovat jeho účet zabanovat ip adresu atd.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Je potreba se na to divat z pohledu YT, kde nema cenu si nalhavat, ze provozovateli nejde primarne o prachy. Blokovat jednotlivy ucty je spousta prace, zbytecny naklady. A i kdyz realne sice jde jen o blbnuti vic trolu nez pedofilu v diskusich, jednou to kouzelny slovo zaznelo a neni jiny cesty, nez to resit radikalne. Protoze jinak staci par vhodnych prispevku na socialnich sitich a strhne se obvykly shitstorm ("oni o tom vi a nic s tim nedelaji, oni ty pedofily vedome podporujou!") a na to inzerenti nebudou reagovat moc dobre.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pak si ale nemůžou stěžovat když je lidi označí za cenzory a pokrytce..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stačí na tyhle typy videí vycvičit pár filtrů a naprostá většina závadných komentářů zmizí. Pro YT by to jistě nebyl žádný velký problém. Jenže dnešní doba už nepřeje racionálním řešením, média jsou schopná najít si jeden zastrčený komentář a vozit se na něm měsíc. Prostě už od toho chtějí mít pokoj, tak to zakázali šmahem všechno.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Thanks for the information provided here.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.