Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Zábavní průmysl má nový cíl: firmy platící za reklamu na pirátských webech

Ať zábavní průmysl shoří v pekle, s Ochranným Svazem Autorským v čele...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč nežalují rovnou celý internet, ten napomáhá "nelegálnímu" šíření snad nejvíc. A předtím výrobce vypalovaček a prázdných médií a předtím výrobce kazet, magnetických pásků...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky bych žaloval výrobce bot. Dříve usnadňoval "pirátům" přístup jednoho ke druhému, aby si mohli nelegálně vyměňovat autorsky chráněná díla.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a nakonec vyrobce tv a ruznych skatulek (prehravacu) ze umoznuji prehravani avi a mkv souboru. vzdyt oni primo podporuji piratsky videa. zavrit zrusit potestat odsoudit.
co by se asi prehravalo na dnesnich tv a ruznych popkornech nebyt nelegalniho zdroje, takze kdo podporuje piratstvi?? vzdyt na piratstvi se uz vydelalo takovy mnozstvi penez ke kterymy je ten "zabavnej prumysl" totalne slepej

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zábavní průmysl o tom ví ale ke každému se ty peníze co vznikli vlivem pirátstvní nedostanou a když se k někomu dostanout tak kdo má moc chce ještě víc a tak hledají každou skulinku aby si sehnaly další prachy a navíc kdyby alespoň někdy nehodily nějakou tuhle žalobu tak by si kdekdo mohl začít myslet že jim to pirátění nevadí a mohly by přijít o tržby které jim nikdo ještě "neupirátil"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Priste zazaluji kazdeho, kdo zna slovo "pirat" ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak asi dostanu nášup dalších "gladiátorských" palečků a vysloužím si(zase) titul OSÁk, ale na tomhle mně nepřijde nic divného. Servery co žijí jen jako pijavice a jejich úspěch je jen úspěchem někoho jiného komu ho ukradli/okopírovali, mají ještě tu drzost nabízet reklamu a pár bezcharakterních firem ji dokonce koupí. Tyhle servery by měli žít maximálně tak z příspěvků od VIP členů, ale nabízí se otázka, jestli vůbec mají žít.

Mě by zajímalo, jestli mají např. tvůrci hry Machinarium nebo vlastníci Steam stejný ultramega liberální názor na pirátství, jako že jim vlastně neškodí, ale naopak pomáhá. Já vrazit čas nebo peníze do Machinaria a potom sledovat, jak to je uplodnutý na ulož.to, tak si na ty provozovatele klidně někoho najmu bez jakýhokoliv náznaku špatného svědomí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pravdu díš.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tento clanok neriesi dilemu, ci je sirenie ilegalnych kopii spravne alebo nie. poukazuje na extrem, do akeho tuto dilemu zenu autorske organizacie. a to konkretne na to, ci si ma objednavatel reklamy overovat, ci dany server neporusuje autorske prava. pytat nasledne peniaze od cloveka, co si objednal na serveri reklamu sa mi zda byt celkom velky extrem...
myslim, ze cesta boja s ilegalnym software-om by mala viest inym smerom.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V obchodním styku není nic krutého říct: Máte smůlu, nabízíte potenciálně nebezpečné/kontroverzní služby, jdeme jinam. Nebo: Nedokážete zaručit účel Vašeho serveru, tudíž pro nás nejste partner k jednání.
Je přece tolik jiných hodně navštěvovaných stránek s čistým štítem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Děláte si legraci? To doufám. On si chudinka objednatel musí ověřit, jestli k prezentaci své firmy neužívá ilegálních kanálů? Tragédie!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

firem objednavajicich si reklamu solo je miimum. jak to chcete resit kdyz si vezmete agenturu ta vam nakoupi reklamu na nejakem serveru a ten bude mit friedship s nejakym index serverem ktery nic nenabizi ale jenom linkuje jako google. kdo bude padajici? ja jako zadavatel, reklamni agentura, server ktery ma barter s vyhledavacem nebo snad vsichni? je to stejne jako by vas zasili za to ze jste zcela legalne koupil legalni zbran ale oficialni obchod kde jste ji poridil jel v nejaky cernote. proste kravina.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Někdy to samozřejmě je zjevné, ale ve většině případů nemá šanci něco takového ověřovat. Máte reklamu na serveru hostujícím tisíce videí. To budete jako každému zjišťovat autora a dotazovat se ho, jestli je tam jeho dílo legálně. A co vůbec myslíte těmi ilegálními kanály. Je že když server např. používá torrent, tak na něj bude zakázáno dávat reklamu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jde spis o to, kam az to zajde. Co kdyz jednou zacnou zavirat lidi, kteri podrzeli dvere nekomu s velkou krabici a pak se zjistilo, ze dotycny je pirat.
Jinak zrovna Steam by asi nikdy nevznikl, kdyby si pirati nezacali sdilet hry po internetu. DOdnes bysme meli jen krabicovy prodej v obchodech. Jinak ja osobne ti palec dolu neudeluji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stránka zaměřená na nelegální šíření autorsky chráněných děl je zcela neomylně rozpoznatelná i laikem, tudíž Váš příměr kulhá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A to podepisuje smlouvu primo s nelegalnim serverem nebo s nejakym reklamnim systemem? Navic pokud uz tu smlouvu mam, hodnotilo by se to jako smlouva s mafii?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Shodou okolností vím, jak to v reklamní branži chodí - klient opravdu nejedná přímo se servery, ale s prostředníkem - agenturou. Ta navrhne vhodné servery pro umístění reklamy a ty pak dá k schválení svému klientovi. Takže dle mého by se v tom vezli oba.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zrušme Google! Ten má viac odkazov na nelegálny obsah, než všetky torrent stránky dohromady!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych dal jiny priklad, asi lepsi.
Predstavte si, ze za vama prijde clovek, a rekne vam :
Ty mas takovou dodavku, prosim te, potrebuju, abys ve 3:00 rano pristavil auto tamhle k ty vile, my si tam neco vyzvedneme a ty nam to odvezes domu a dostanes za to 10tisic. Pokud nabidku prijmete, tak se pak nedivte, ze vas zavreli za spoluucast na kradezi, i kdyz jste samozrejme "nemohl tusit, ze ten vas znamy tu vilu vykrada"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže takhle to v reálu nefunguje. Buď tou dodávkou pomůžeš kámošovi jen tak zdarma mimo pracovní dobu(a to je potom čistě tvoje zodpovědnost) nebo máš zaplaceno(např. faktura, existující objednávka atd.) a děláš to jako práci bez přímé odpovědnosti. Pokud např. jako taxikář odvezeš zloděje co zrovna udělal banku a ty o té bance nebudeš vědět, tak ti nic nehrozí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasne, ale i kdyz budes taxikar, a dostanes zaplaceno za to, ze ve 3 rano odvezes manika k bance, a pak ve 3:10 zacnou houkat sireny a ve 3:11 manik pribehne s tim, ze ma plnou tasku a rychle pryc, potom je otazka, jestli neoznameni tohoto z taxikare nedela spolupachatele, nebot bylo evidentni, ze vezl toho zlodeje, co tu banku vykradl...Ja s tebou nejsem ve sporu, naopak :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chtělo by to nějaký certifikát, zavazující majitele serveru k něčemu a případné sankce by tak šly na něj. Nic není dokonalé, takže pochybuji, že složitý boj s pirátstvím někdy bude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za chvilku nas budou zavirat i za to ze jsme si nezaplatily deset uredniku kteri za nas proveri jestli nedelame neco spatne.
no bud chcu vydelat a prodam tu reklamu primo a neco ziskam, nebo to dam tem desti simlum at se v tom porejpou a pak uz se tim ani nemusim zabyvat protoze jsu tak drahej jako nase dalnice a koncim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mirek11:> "Mě by zajímalo, jestli mají např. tvůrci hry Machinarium nebo vlastníci Steam stejný ultramega liberální názor na pirátství"
no aspon tak neplytvaji financema a dopredu poresi kam s nima. ono je hodne pohodlny narvat mega tam a onam a pak to zalepovat tim co se vybere na nejakych autorskych tuhle a tam.
tim chcu rict pokud nevladnu mega kapitalem tak si ani nebudu platit sileny pseudo ochrany proti kopirovani a mozna na tom aji vydelam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jaký mají názor na pirátství tvůrci Machinaria? Přečti si ho sám: http://games.tiscali.cz/news/news.asp?id=37458

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych vsechny ty internety zakazal... a bylo by.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo a ja bych zase zakazal lidskou blbost, to by najednou bylo krasne

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co si chudak Earl pocne, az mu seberou klavesnici?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Po precteni prvniho odstavce sem si myslel ze konecne zabavni prumysl dostal rozum a umisti na "piratsky" servery reklamu a bude tak kompenzovat svoje fake ztraty ktery by jeste mohl zvysit kdyby se neobtezoval stupidnima ochranama ktery jsou stejne za par dnu naprosto k nicemu ( hlavne ze to stalo hromadu milionu, ktery pak pripocitaji do tech jejich fake ztrat) no skoda neprijemne jsem se spletl, asi fakt prestanu doufat v lidskou inteligenci o zisku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tiez ma napadlo to iste...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pravda krast se nemá na to se asi shodneme...
ALE to co predvadi ruzne svazy na "ochranu" autoru to uz je naprosta demagogie. Jednoduse je třeba aby se jim přestalo lézt na lopatu systemem precedentu v USA diky kterym pak MPAA RIAA atd prijdou do EU a reknou "v USA uz to postihujou a vy prece nechcete byt pozadu ze ne?" Konecne by mel nekdo stanovit jasna pravidla co je a co neni legalni... hotovo

Jinak si myslim ze autori, hlavne tedy vydavatelstvi by meli updatovat sve trzni chovani a prestat se snazit prodavat zejmena hudbu jako pred 20ti lety, dneska uz to takhle nefunguje. BTW. az kvalita dnesnich CD bude stat za vic nez starou backoru pak si klidne poradne a kvalitne zpracovane CD rad koupim za 300-400,- ale do ty doby radsi stupidni MP3 za pak kacek...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Největším zdrojem pirátství jsou autiři, interpreti a vydavatelé. S jejich likvidací by se mělo začít!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.