Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Zajištění dostupnosti GeForce RTX 3000 může trvat několik dalších měsíců

RTX 3090 už začínají být tu a tam skladem. Teď to chce ještě ten zbytek. :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli to nebude tim, ze stoji 50k ;)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Tak jasný. Je to předražený jako prase. :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Musíš víc pracovat nebo správně investovat aby ti to bylo jedno jestli si koupíš grafiku za 5 nebo 50 tisíc.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Jenže když by investoval do Intelu, tak by pak ze sebe musel dělat blbce v diskuzích. Podobnost s jakýmikoliv reálnými osobnostmi je čistě náhodná.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro někoho je socka ten, kdo si nemůže koupit grafiku za 50 tisíc, pro někoho je socka ten, kdo si nemůže koupit auto za 5 mega. Pro dalšího je socka ten, kdo si nemůže pořídit vilu za 100 míčů a věřte nevěřte, jsou i tací, pro které jsou socky ti, kteří ještě nemají svůj vlasní ostrov v karibiku. Prostě a jednoduše, každej je socka v očích určitých lidí, snad kromě těch nejbohatších lidí této naší malé planety (neznám ekonomické poměry na jiných teoreticky obydlených planetách)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jiřík jede doma na staré C2D, ze které píše své komentáře, a tady si vymýšlí své pohádky. Protože zcela nevěřím tomu (pokud ho teda nesponzoruje třeba papá), že člověk na rozhraní demagoga/trolla, který musí trávit značnou část dne tapetováním svými nesmyslnými a manipulativními názory většinu zásadních webů v česku, by byl schopný vydělat nějakou větší částku. Kde by asi měl čas na reálné vydělávání? Navíc, pokud názory, které tu přednáší, má i ve skutečnosti (nejedná se tedy zde o pouhý trolling), tak i velké kulové umí. Chvíli jsem sledoval jeho "technické" rady na zive.cz, kde vystupoval jako Jiří Kocman. No, jestli někdo dle nich skutečně jednal, tak to ho dost lituju.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

I troll může hrát C2D na 8k, když na to má.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

debil

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To neni o prachach, to je o inteligenci.

Navic je tam paradox, kdybys vedel, jak spravne investovat (coz bys musel, kdybys mel ty prachy a zvazoval nakup) tak budes vedet, ze je to priserne mizerna investice.

A kdybys hodne pracoval, tak znovu, budes znat skutecnou hodnotu penez, protoze si na ne hodne makal. A znovu, nepujdes do takove kraviny.

Vzdyt R6800 (bez XT) ji dava naprdel v nekterych rozliseni, coz je dost mozna poprve, co jsem takovy jev videl. Kdyz byly hry limitovane spise CPU a I/O, tak stejne ty karty byly srovnane na vrcholu, ale v tehle situaci 3090 dostava o nekolik procent naprdel :D

Samozrejme, ze rozliseni 1080p a 1440p neni cilovka pro RTX3090, takze ten fakt ma prachbidnou vahu, ale stejne je to fakt komedie :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je tak blbý, až je to vtipný... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"however this >>shit<< will help our global partners"
To jim tam fakt prošlo tohle typo? Asi to mělo být "shift" ... ale ... LOL

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

neco podobneho mela naka nase firma na stroj. veletrhu v Brne v 80. letech u nake plosiny, misto zdvih/shift mela *****/shit, bylo opravdu rekordni... :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To není typo, ale reálné označení situace :-) Nicméně dobrý postřeh, já tu jejich originální zprávičku (bo blabla stejné marketingové kecy jako vždy) nečetl.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Lidi, co kupuji grafiky a konzole od prekupniku za dvojnasobek, jsou blazni!

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A hlavně de*ilové, že tyhle překupnický smrady podporují.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Jak debilové? Lidi jsou hlavně TOTALNE LINÝ, chtěj grafiku a nic pro to neudělají. Pokud člověk grafiku chce, tak ji sežene, jen musí obvolat pár schopu a stoupnout si do fronty. Na prvních 6 jsem cekal dlouho, cca měsíc. 3 jsem prodal, stačilo odepsat inzeráty na bazosi lidem, co je chtěli koupit, ani jsem ji tam nenabízel. Další 2 dodávky jsem měl do dvou týdnů. Já doufám ze tahle doba vydrží co nejdéle:-))) Je to podobna situace jako při těžení, taky grafiky nebyli, ale když jsi chtěl, sehnal si. Stejné je to s Ryzenama, pokud chceš, seženeš, teda až na 5600X, těch jsem mel koupit víc, když byli. Ale pokud lidi nejsou schopni ani zvednout telefon a zavolat a raději si dají inzerát, ze grafikou koupi, nemůžeš vinit překupníky, ale ty lidi…

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Být líný a být de*il se nevylučuje - naopak to hodně jde často pospolu. A pokud někdo dá x tisíc nějakému překupnickému vychcánkovi jen proto, že není schopen na grafiku, CPU či konzoli chvíli počkat (když už se mu ji nepovedlo ulovit regulérně), tak je de*il.

Ostatně to vidím hodně třeba na CZC, jak tam všichni neustále brečí, že to a to ještě nedostali. Jako by šlo o transplantaci srdce. Jo, tam bych mezi prvními být chtěl, kdyby se mne to týkalo. Ale takhle vyvádět, neustále tapetovat diskuze a recenze nářky a chtít být za každou cenu mezi prvními u nákupu grafiky či konzole? Ne, já si připadám normální, a i když počítače mám rád a nemalou korunu jsem za ně utratil, tak mám i v životě i jiné věci, něž se ukájet nad tím, že jsem ukořistil předraženou geforcku.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Proč blázni ?
Prostě máme tolik love že je nám fuk jestli karta stojí 20/50/300 tisíc.
Mám tolik peněz že bych za to dal klidně mega a na mém spotřebitelském účtu to bude minimální pohyb... je mi to buřt.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Zivit nejakeho prekupnika? NIKDY.
Neco jineho je zaplatit vyssi cenu vyrobci a podporit ho v jeho usili, ale prekupnika nebudu zivit bez ohledu na to, kolik penez mam na ucte.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak ho neživ, evidentně to dělají jiní.

Jinak takový 100mega je taky dobrý překupnák, známý v týdnu kupoval RTX 3080 Gamig X Trio pod 23 tisíc, což je i její ofiko cenovka.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A pak se probudil s rukou v nočníku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale mě je to úplně jedno jestli někoho živým nebo. Moje miliony živý spoustu lidí, problém v tom nevidím když mám sám dost. Pro mě peníze nemají vůbec žádnou hodnotu. Tak to má spousta lidí. Na cenovce vůbec nezáleží, peníze se tisknout a válí se v ohromném množství kolem nás.

Podstatné je že tu kartu mám. Peníze už naštěstí v dnešní době vůbec žádnou hodnotu nemají. Lidé co se dokázali povznést nad myšlenku peněz jako nějaké hodnoty, mají samozřejmě mnohem lepší život, ale je to jen o nás.
Pokud si myslíš že peníze mají nějakou hodnotu a jsi ochotný za ně cokoli dělat nebo hmotného prodávat, tak jsi otrokem tohoto systému a je mi tě upřímně líto.
Pokud se nad myšlenku hodnoty peněz povzneseš, tak ti bude úplně fuk kolik papírku nebo čísílek ze svého účtu někomu převedeš. Snadno si vygeneruješ čísílka nová, stačí je sebrat ze země... v ČR doslova (V západním systému celkově).

Až si tohle uvědomí většina obyvatelstva na západě, tak to samozřejmě bude znamenat konec kapitalistické diktatury... ale on přijde systém nový jako už tolikrát...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Budu citovat "Jon Doe" výše, protože se to hodí:

A pak ses probudil s rukou v nočníku.

Ty se živÝš leda na sociální podpoře. Běž si svoje pohádky povídat třeba na novinky.cz, tak zapadneš.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz budeme mluvit v teoreticke rovine bez ohledu na pohadky, tak porad plati, ze nechci udelat radost nekomu, kdo se mnou chce vybehnout. Je uplne irelevantni, jestli pro me penize maji nebo nemaji hodnotu, ale pro toho prekupnika maji, kdyz se mi neco snazi prodat za dvojnasobek obvykle ceny. Ja proste odmitam nekomu cizimu udelat radost jen tak pro nic za nic. Kdyz by si rekl vyrobce o vic penez, tak to jeste pochopim, snazil se neco udelat pro me tim, ze vyrobil skvelou grafickou kartu a za to mu rad udelam radost treba tema penezma, jestli pro nej maji hodnotu. Stejnou radost ale nebudu delat nekomu, kdo me chce jenom natahnout, nic vic.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V tom případě by mě zajímalo kde nakupuješ potraviny, nebo hadry.
Obchodní řetězce mají na potravinách v čr marže, které často i několikanásobně převyšují cenu od dodavatele, takže podle tvé logiky by jsi je neměl nakupovat taky.

Když jsme u toho neměl by jsi ani platit daně státu, protože on se s tebou taky snaží vyběhnout. Platíš vlekou sumu za služby, které ti nakonec stát ani neposkytne. Viz. důchodové pojištění pro ročníku 1980+ (platit si pro tyto ročníky důchodové pojištění je jako si platit leasing na auto které nikdy neuvidím)
Stejně tak nefungují právní ochrana atd.
Nebo můžeme jít do soukromého sektoru, třeba tržní nájem, kdy střední třída a vyšší má business na nemovitostech a těží peníze z lidí co nedosáhnou na hypotéku a bydlení se pro většinu mladé populace stává nedosažitelné a není to tím že by se málo stavělo, ale proto že velká část obyvatel v ČR se naučila vykořistovat ekonomicky slabší a a sháňkou po nemovitostech které nepotřebují, zvedají ceny. Ale to bych mohl pokračovat do nekonečna.
Celá naše společnost je z 80 % postavena na tom že někdo někoho zneužívá pro osobní zisk. Reálná produkce hodnot je v západní společnosti naprosto mizivá, proto se také západní společnosti tak rychle zadlužují, parazitů je totiž 4x víc než produktivní populace.
Tím že někdo něco přeprodává, nebo papírově koupí a těží nájem atd. samozřejmě žádná hodnota pro společnost z podstaty věci nemůže vzniknout. Ten člověk tu hypotéku stejně v nájmu splácí papírovému majiteli který díky společenskému postavení na nemovitost dosáhl.

A tak je to tu se vším ne jen s bydlením ale úplně se vším. 1 Člověk reálně tvoří hodnoty a další 4 pomocí různých machinacích z toho žijí.

Z principu věci samozřejmě dojde systém entropie a covid to jen urychlí, protože nikdo se nebude chtít vzdát luxusu nic nedělání a jít něco tvořit. Většina lidí nemá potřebu něco tvořit, ale ráda žije z toho co někdo vytvořil.
Nedostupnost IT a neskutečné množství financí u určité sorty lidí je jen začátek.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je pohled hodne odtrzeny od reality.

Ano, pokud ses milionar a mas stale stabilni prijem at uz z byznysu, akcii, nemovitosti, fondu, atp., tak fakt takovehle veci neresis a penize pro tebe maji mensi hodnotu. Nicmene stale ne "zadnou". Protoze ty prachy nikam nedas, ze by ses rozdal na nulu. Takze jen klasicke pozerske kecy. Ty si se nedokazal povznest nad hodnotu penez, protoze jak rikas, kartu za X tisic mas. Pokud si ji neukradl, tak si za ni zaplatil, nebo nekdo z tveho okoli ti ji koupil. To ale je uplne jiny pripad od toho, co znamena povznest se nad penize. Lide povzneseni nevydelavaji temer nic, neutraci temer nic. Zijou mimo ten cirkus. Jsou povzneseni, vedi ze prezijou vzdy, treba v nejake pekne chysi na plazi. Vlastnik karty za nekolik desitek tisic rozhodne neni povznesen nad penize, akorat je omezeny, ze nedokaze vnimat ten vztah, protoze z jeho pohledu se ty penize vali vsude.

Penize samozrejme maji hodnotu, a maji hodnotu ve vsech systemech. I pokud se snazis o ciste smenny system, s penezi jako meziclankem to jde lepe. Nalhavat si nejake utopisticke idealy, ze to nic neznamena je jen odtrzeni od reality.

Navic pises "jsi ochotný za ně cokoli dělat", coz je argumentacni faul ad absurdum. Clovek, ktery prave zna hodnotu penez a svoji vlastni neni otrokem, protoze vzdy vi, jak nastavit balanc tak, aby nedelal pro penize COKOLI, ale rozumne zil v tom systemu, jako ryba ve vode.

Kdyz rikas, ze je ti fuk, kolik cisilek kam prevedes, mam pro tebe vyzvu, najdi dobrocinou organizaci a preved ji VESKERY svuj majetek. Tedy at uz vsechny ty cisilka co mas na uctech primo, tak i ty, ktere mas neprimo, napriklad finance firmy. Zbav se absolutne totalne vsech penez a znovu je seber ;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak na tohle mají angláni trefné pořekadlo: "a fool and his money are soon parted" :-D

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Spoustu zboží v krámě nakupuješ za několikanásobek a od překupníků :) Hlavně oblečení

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Článek uvádí deset bodů, nevšiml jsem si že ty body vznikly na základě autorova subjektivního pocitu, prosím tedy o ozdrojování jednotlivých bodů. Třeba bych si rád přečetl o kapacitách samsungu a jeho výtěžnosti například, pořád o tom tady někdo básní ale žádná oficiální nebo důvěryhodná alespoň, informace není.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Běž si hrát xplane a nech tu mluvit dospělé.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Myslis subjektivni dojmy, neco jako tohle? :D

'' Radeon VII měl otřesný chladič, tady to vypadá konstrukčně úplně stejně, toho kovu v tom chladiči bude možná ještě méně než bylo v VII ''
'' myslím, že to chlazení bude špatné protože s podobně vypadajícím designem od té samé firmy máme zkušenosti v neblahé paměti. ''
'' není skoro žádná plocha k chlazení ''
'' hustota žebrování je poměrně malá ve srovnání třeba s FE 2000 série ''
'' tohle na mě působí dost lacině a nemám v to důvěru ''

ps: s dovolenim tom buri ;)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

je to jedno jestli je to výtěžnost nebo kapacita, ampere není skladem tudíž samsung nestíhá vyrábět, tohle neokecáš

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samsung i nVidia byly nekolikrat dotazani, ale mlzi. To je v tomhle pripade, kdy je duvodne podezreni na nizkou vyteznost prakticky uznani stavu.

To duvodne podezreni je vyvozeno ze znamych faktu:
1) Samsung neni top hracem, nekolikrat posouval terminy (mnohem vice nez TSMC), parametry jeho procesu nejsou tak dobre

2) Nejvetsi Ampere je fakt obri cip.

3) nVidia zaroven ten nejvetsi cip potrebuje pro nekolik karet, coz znamena, ze opravdu potrebuje velmi dobrou vyteznost

Za techto situaci by bylo pro Samsung extremne dobre, kdyby mel data aby rozptylil obavy. Jenze on ty data nedokaze vyprodukovat, coz:
1) Ublizuje primo Samsungu
2) Ublizuje i nVidia, protoze ta potom vypada v ocich investoru jako banda sasku, co si nepodchytili dodavky a nemuze to svest na neco jineho (napr. kdyby ukazali ze vyteznost je skvela, ze se karty zdrzuji v montovnach, a ze predpokladaji snadne naskoceni jakmile pandemie opadne a montovny naskoci na rychlejsi stupen produkce.

Vis Jirko, proste to chce pouzit mozek. Totiz ono DiiT neni ciste novinkarsky server, kde je vse odzdrojovano. Tady no-X i zapojuje svuj mozek, zkusenosti, kontakty atp. a dava dohromady zpravy. Jsou vzdy 100%? Ne. Ale kvuli tomu sem nikdo nechodi. Jak rikam, pokud bys chtel ciste jen x-krat overene zpravy, tak si nastav spravne feedy Twitteru (na oficialni zdroje) a nikam jinam nemusis chodit. Jenze to by ti asi moc nevonelo, protoze to by ses poradne nikdy nic nedozvedel, ze? :D

No tak zkus trosku popremyslet a prestat kecat takove hovadiny ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pamatujete staré heslo nVidie z roku 2010 při vydání GTx 6xx:
"Are you ready? We don't" :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

plot twist: s kazdym vyrobenym cipom idu do straty, preto co najviac znizuju vyrobu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako to by byla fakt prdel, kdyby to byla pravda :D A o to větší sranda pak sledovat upocená čela PR oddělení Nvidie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ono ak kožeňák nemá na tom svojich 60% tak krváca aj tak....To vieš, kožená bunda niečo stojí.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

hehe
naaf yt, povedal ze 1500ks prislo na celu uk..... wtf

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja jedne veci nechapu, ve svete radi Covid, lidi padaj na dlazbu kuli pujckam, hypotekam, dluhum ktere maji cili nezvladaji je platit pricemz si ale naopak kupuji nove veci v radu stovek az tisic dolaru/€..., vzdyt ty nove hry stoji za pekne hovno az na par vyjimek, u procesoru to jeste chapu, ty prece dost pomuzou v programovani, muzice, streamovani, virtualech, delani videa(atd...), ale graficke karty a s tim nove prichozi hraci konzole ku kterym nejsou ted jeste ani vydane poradne hry, tak to ze uz nechapu vubec proc to ted kupovat..., ...a jeste od prekupniku co vydelavaj na dementech, mne osobne to prijde ze si lide kompenzuji neco o co prisli tenhle rok Covidem, penize ale bude treba splatit...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi radu ode me neprijmes, ale doporucil bych ti delat carky v souveti vsude tam, kde se delat maji. A nedelat vety moc rozvinute, ale pokud mozno ty souveti kratit do samostatnych vet. Take s tim bojuju, ale pro citelnost textu je to dulezitejsi nez ty hacky a carky.

Jinak si vem treba starsi hry a chces je hrat na 4K rozliseni a ta narocnost na vykon jde razem hodne nahoru. Treba i Zaklinac 3 je na 4K stale narocnou hrou.

Nekdo se zadluzuje, ale spousta lidi penize ma a naopak je v covidove dobe nema za co utratit a nova graficka karta je pro fanouska PC her preci vyborny darek k vanocum.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zas víš kolik člověk ušetří, když večer místo paření po hospodách sedí doma? Plus dalších milion věcí, za co se takhle utrácelo před Covidem...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně takhle si obhajuju každý nákup nové hry... A pak jdu stejně do hospody... Jen na jaře se mi zadařilo dohrát pár her když byly všechny zavřené.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.