Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Zakladatel ARM: Akvizice Nvidií by nebyla v nejlepším zájmu ARM

Akvizice nvidií by hlavně nebyla v zájmu zákazníků armu :0)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Proč? NVIDIA by mohla přinést revoluční produkty s 10x ALU a rozrdit tak i Apple A15XT.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Viem, že ide o iróniu, ale realita je taká, že nVidia by zákazníkov ARMu rozdrtila akurát tak zvýšením licenčných poplatkov.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

V zájmu ARMu nebo ne, hlavní docela jistě bude, típnout využívání ARMu Číňany, Rusáky a dalšími momentálními nepřáteli Washingtonu (Fašingtonu) - jako je třeba Evropa, Jižní Korea, Japonsko, Tchaj-wan, ... (kteří se provinili tím, že vyrábějí lepší procesory než americké firmy). K tomu je koupě NVidií nejvýhodnější, a obávám se, že to tak dopadne.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

...a třeba se nakonec budou v Holywoodu točit filmy zase bez čínské cenzury.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale že predať ARM investičnej banke ktorá pri prvom náznaku problémom to posunie ďalej bolo v záujmu ARM. Hlavne, že peniažky už majú.
Osobne si myslím že by ideálne riešenie bolo konzorcium viacerých firiem aby to šlo nejako dopredu. Ale zase si nemyslím že by NV bola nejaký strašiak. Samsung so svojou politikou by bol možno aj horší. U NV si myslím že vývoj by sa viac zameral na servery/sieťové systémy a možno na hranie ala konzoly. A asi by sa stratila určitá univerzálnosť.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

I kdyby došlo k nejhoršímu, tzn. NVidia by přestala licencovat nové architektury a pouze prodávala hotové chipy, je velmi pravděpodobné, že by se našel někdo další, kdo by roli ARMu převzal. Firem, které si licencují pouze instrukční sadu a architekturu jádra si navrhují sami je minimálně 10 (Apple, Amazon, Qualcomm, Samsung, Fujitsu, ...).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.