Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Základní deska s čipsetem GeForce 6100 (?)

Biostar TForce 6100-939

Na japonských pultech se objevila zajímavá základní deska s ještě zajímavějším názvem: TForce 6100-939 od firmy Biostar. Je určena pro platformu 939pinových procesorů AMD K8 a je postavena na zatím neznámém čipsetu od firmy nVidia. V manuálu desky se totiž píše, že severní můstek je nVidia GeForce 6100 a jižní nForce 410. Vskutku impozantní označení, obyčejně zapadající do značení grafických karet nVidie.


Možná již tušíte, která bije. V očekávání je již nějakou dobu čipset s kódovým označením C51G s integrovanou grafikou, který by právě mohl být na této desce. Jeho uvedení se očekává na 20. září. Že by se však zmíněný čipset jmenoval až takhle divně? Inu, proč ne. Konec konců když se nad tím řádně zamyslíme, tak u AMD platformy není tento severní můstek vlastně nic jiného než HyperTransport tunel s grafickým čipem. PCI Express a další součásti by mohly být klidně v jižním.


Na serveru VR-Zone se už také objevil obrázek se samotným severním můstkem C51G. Vyráběný je 90nm technologií u TSMC a očekávaný výkon grafiky má být o 5 až 10 % vyšší než u konkurenčního ATI RS482.


Galerie ke článku

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Základní deska s čipsetem GeForce 6100 (?)

Čtvrtek, 15 Září 2005 - 14:01 | Anonym | Som zvedavy aky to bude mat realny vykon. Mam MSI...

Zobrazit diskusi