Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Zalman FPSGUN - herní myš nestandardní konstrukce

Omlouvám se ale musím to napsat: Tahle "myš" je naprostá hloupost, která upadne (dokonce myslím že už upadla) v zapomění.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

recenze "action mysi"??? tak to jsem jeste na cdr nezazil :( je videt ze v redakci opravdu nemate co delat, skoda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fakt novinka

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Od "firmy" Zalman bych si nevzal ani koloběžku, kdyby ji vyráběly. Bohatě mi stačilo, když jsem si vyzkoušel jejich kolosální chladič na procesory. Nejenže jsem si přiloženými šroubky zkratoval desku, ale ventilátor se 2000 otáčkami neuchladil to co Akasa se 4000 otáčkami. Zatímco Zalman stál 900 Kč tak Akasa stála 300 Kč.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já si myslím, že na FPS to musí být vhodné zařízení - bohužel mám ještě větší ruce než autor článku..

A mimochodem - proč je ježek kladný hrdina, a kudlanka záporný?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to roox:
a o com by mali pisat? Myslim ze pomaly a plynuly prechod k roznym zaujimavostiam je pre cdr nevyhnutny. Nema uz zmysel testovat rozne typy mechanik ked ich aj tak vyraba jeden ci dvaja vyrobcovia. Nehovoriac o tom ze uz za 2 mesiace po otestovani mechaniky na cdr.cz si v obchopde kupujes mechaniku s uplne inym vlastnostami. Niekolkokrat mam osobne otestovane ze dvd palirny doporucovane na cdr.cz nejako neodpovedali recenzii necitali ani vypalene cd....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Trashman: Jestli ono to zkratování nebylo tím, že někteří takyexperti co se hrabou v PC mají obě ruce levé a hlavu jen na to aby jim nepršelo do krku ? Většinou se pak zjistí že dotyčná osoba cpe chladič, který je dělaný na ticho někam, kde je vyžadován spíše výkon a na hluk se nehledí. Ideálně v kombinaci s absolutně nevhodnou skříní, zdrojem, layoutem desky, bordelem v kabelech a nulovým průtokem vzduchu skrz case. Bylo by ještě fér uvést cože to bylo za model chladiče a M/B. Když už plivat, tak konkrétně na konkrétní produkt aby se dalo zjistit kde soudruzi nebo instalatér udělal chybu. To se ale moc nenosí, že ano.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Gorgussien: následující je text, který jsem napsal na stránce CzechComputer:

Rád bych se podělil o drahou zkušenost s chladičem Zalman CNPS7000B-Cu. Před týdnem jsem do své starší desky se socketem 478 koupil procesor Intel Pentium 3.0 Ghz Prescott. Protože tento procesor silně hřeje a teploty běžně vyskakovaly až na 70 stupnů Celsia, rozhodl jsem se koupit chladič Zalman a nahradit jím chladič AK-687-BL od Akasy. Akasa procesor uchladila na 50 až 55 stupňů, ale po výměně za Zalmana teplota ihned vyletěla na 60 a více. U Zalmana jsem nepoužil přiložený ruční regulátor, protože jsem chtěl aby chladič běžel na plno. Takže jsem draze zjistil, že to co uchladila Akasa tak to Zalman nezvládl. Odkazy na oba chladiče: http://www.tonermax.cz/tuning-pc/vetraky-procesoru/vetrak-cpu-pentium-4c... a http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28737 Byla chyba v tom, že jsem nepoužil ruční regulátor otáček, nebo čím byl způsoben tento žalostný výsledek u Zalmana?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Gorgussien: ještě bych doplnil, že se počítači a elektronikou zabývám od roku 1987 a rozhodně vím, jak se součásti počítače používají.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja nevim, ale prskat na chladic protoze sem si jeho sroubky vyskratoval desku, to je teda hodne mimo misu. Nebo vis o chladicich ktery maji plastove (nebo nake jine nevodive) sroubky? A ze ventilator s 2000rpm neuchladi to co jinej s 4000rpm, tak to bych asi cekal. Spis kdyby to bylo opacne, asi bych se hodne divil. Asi tomu moc nerozumim. Je taky pravda ze neskladam pocitace 20 let...

Kazdopadne Zalman nejsou jen tak naki amateri z prdelovy lhoty. Zalman je velky hrac, ktery vlastni nekolik dulezitych patentu tykajich se chlazeni (napriklad znamy "vejir"). Zalman je taky prvni firma ktera dala na trh kompletne bezventilatorovou skrin (vsechno, vcetne cpu a grafiky je chlazeno pres heatpipe a pasivy na zadni strane skrine). Taky uvedl jako prvni chladic pro AM2. No ale chapu, ze nema smysl bavit se o nich. Holt, jejich sroubek ti vyskratoval desku. Ne, nebyly na vine tve nesikovne ruce, ale jejich sroubek...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>>Trashman
"...Nejenže jsem si přiloženými šroubky zkratoval desku..." Pravda, pravda, to je typicke pro ty, kteri se počítači a elektronikou zabývají od roku 1987 a rozhodně vědí, jak se součásti počítače používají.. no comment

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...a jeste doplnim - nakupuji u CZC :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 roox: ty, kdyz nebudou psat o nicem, budes mit plnou pusu kecu, ze nic nepisou... Kdyz budou psat o cemkoliv jinym, budes mit zase plnou pusu kecu, ze pisou o cipovinach... Chjo, cloveku se fakt nezavdecis nicim... Ty jsi toho zarnym dukazem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trashman: Nezapomnel jsi nahodou na pastu, nez jsi nasazoval toho Zalmana? Nebo jsi ji napatlal kolem tech sroubku misto na procesor a ty kovovy castice v ni pak zkratovaly desku? No, radsi nespekulovat :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trashman: Nezapomnel jsi nahodou sundat ten igelit chranici lapovanej povrch pro lepsi kontakt s procakem? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trashman: to ked instalujes chladic to neskontrolujes ako to dolieha a sedi na doske ? Take problemy ake mas ty som mal iba raz, a aj to vtedy ked som instaloval nespravny chladic na este nespravnejsiu dosku, co malo za vysledok ze PC sa automaticky vypinal po 15 sekundach, nevedel som prijst na koren, tak som si myslel ze bios je vadny, tak som to zacal flashovat, samozrejme sa mi to vyplo, doska bola v riti, a ked som to rozoberal, tak som si vsimol ze medzi chladicom a CPU bol asi 2mm priestor koli kondenzatorom ktore nedovolovali masivny chladic uplne upnut ... :D proste ked som to zbadal skoro ma neporazilo, este ze doska bola lacna PC CHIPS, tak mi bolo luto mojej nesikovnosti, ale inak stale pozeram :D a dost som sa poucil na svojej chybe :D, a to pod mojimi rukami preslo XY pocitacov bez problemu :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kazdopadne mys je zaujimava, ale svoju razorku nemenim :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trashman: no problem bol hlavne v tom ze si pouzil tichy chladic na socket 478 a P4... P4 behali bezne na 90 stupnov Celzia. Ak si vyberal medzi chladicmi na 100-150W CPU, musis hladiet na celkovy odvadzany vykon, ked porovnavam chladice pred nakupom tak prehrabem asi 60% vsetkych co tam maju a zrovnam im zakladne konstrukcne parametre. Po poslednej uprave chladica - ventilator a vlastny teplovodivy material - ma teplota CPU po dlhodobej 100% zatazi podla CPU senzoru o 16 stupnov viac ako po zobudeni z deep sleep modu (izbova teplota). Je to sice len Sempron, ale celkom dobry vysledok.

Dalej: poloha montaze, rozvod vzduchu.. atd. Ale pokial uz si dosiahol na monstre ako P4 teploty <60 stupnov tak si si mal blahozelat a urobit zakladny vypocet aby si videl ze moc dalej sa uz nedostanes. Nie je to len o chladici. Na P4 a Barcelony by pom pouzil len najvykonnejsie chladice a ako tepelne rozhranie bux MX-2 pastu vlastnorucne rozotretu na 50 mikrometrov, alebo galiovu zliatinu v platku alebo kvapalnu.

Co sa tyka uchycovania chladicov na 478 sockety... skoda reci, 478 bol smejd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co sa tyka vejarovitych chladicov tak su zaujimave a pekne, ale to je tak vsetko. Matematika nepusti, nie su nic extra. Rozvod vzduchu, taktiez hroza.

To vyplyva uz z recenzie chladica ktory Trashman pouzil http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleid=1992&page=4
Keby cital recenziu tak by sa nespraval ako tulpas ktory si mysli ze cim viac pruhov tym viac adidas. Osobne by som sa snazil tam prispozobit Freezer7, ale 478 socket... Rozumiet sa pocitacom je HLAVNE pouzit pozorovaciu a rozlisovaciu schopnost a ked uz drzim v ruke plech tak sa aj zamyslim nad tym ci je dobre ho montovat na dosku nechraneny.

Na stranke s recenziou je ten plech vidiet. http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleID=1992

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

s tymto chladicom uz fungujem piaty rok na P4 3GHz. na 58 stupnov som sa dostal ked bolo vonku 35, bezna teplota procesora cca 45. otacky mam na minime, len v lete davam maximum. hluk je pre moje usi nepozorovatelny. som s nim maximalne spokojny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ferok: Zalman CNPS7000B-Cu alebo Zalman CNPS7000A-Cu ? je tam znacny rozdiel v chladeni :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Haha diskuze o chladiči pod článkem o myši - a vy diskutující vyčítáte, že se CDR nedrží svého zaměření...
Copak tu není nikdo, kdo má podobné poznatky ohledně TÉ MYŠI?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jojo2: CNPS7000B-Cu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.