Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Paměti zdraží, požár Hynixu je vhodná záminka

Víš vůbec, jak vypadá úpravna vzduchu pro čisté prostory?

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

No cisty prostory uz to asi nebudou, pokud tam nahnala vzduchotechnika vsechen ten kour a bordel. Jak dlouho muze trvat takove dokonale vycisteni vyrobni haly, aby se to dalo povazovat za cisty prostor?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No rozhodně bez vzduchotechniky nemůže fabrika fungovat i kdyby to tam kouř nenahnalo. Takže i když není přímo poškozena výrobní linka, rozhodně to není taková pohodička, jak se snaží no-X prezentovat.

Kdo se byl podívat např. do čistých prostor na MUNI, kde jsou dvě místnosti (a s ohledem na čistotu ve skutečných výrobách je to tam ještě „špinavé“) a vzal to i přes vzduchotechniku, tak si dovede představit, co to je za monstrózní techniku.

Záleží, jak moc to vyhořelo, pokud komplet, tak to je průser. Takové věci nemá výrobce na skladě a nedoveze to dodávkou, to se musí vyrobit, natahat v několika kamionech a docela dlouho montovat, je to trochu složitější jak klimatizace do kacneláře.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A predpokladat, ze maji pro podobne pripady nejake nouzove reseni je asi stejne naivni jako pri povodnich u vyrobcu HDD nebo v pripade Fukusimy.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Hynix tvrdí, že situace neovlivní dodávky, což znamená, že má buďto dostatek zboží na skladě pro vykrytí dodávky (což je dobře možné s ohledem na přebytky, jaké ještě nedávno měl), nebo má v jiné továrně dostatečný počet linek, které výpadek vykryjí (což je rovněž možné, koncem loňského roku téměř všichni výrobci účelově omezili výrobu, aby zvedli ceny). Pro Hynix to bude znamenat nějaké neplánované náklady a dočasnou odstávku jedné továrny, ale při současné poptávce snížené vysokými cenami není důvod očekávat nějakou katastrofu. Skutečný problém vyrobili obchodníci a HP.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Otázkou je, kolik ta továrna vyrábí. Pokud hodně moc, teď to sice pokryjí ze skladů, ale až ty se vyprodají a linka stále nebude v provozu, tak poptávku taky nemusí pokrýt a pak samozřejmě cena stoupne. Vono i v obchodech to nebude dražší hned zítra.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Oprava je vždy rychlá podle toho, kolik se do opravy investuje. Rychlá oprava vyjde podstatně dráž a pokud ta kapacita není potřeba, tak se do ní nikdo nepohrne. Naopak pokud to uznají za vhodné, pro takovou firmu se dodavatel přetrhne, když dostanou slušně zaplaceno. Ta vzduchotechnika má celou dobu servis a její obnova není nic zase tak složitého, co by nešlo zvládnout v řádu pár týdnů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jako bych to tušil :) ještěže jsem se k rozšíření RAM v počítači dokopal před tím požárem :D

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

urcite si robili podnikovy teambuilding (taborak) a dohodli sa ze zvysia ceny a este sa pri tom aj ozeru....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ceny pamětí sledují Moorův zákony naruby. Každé dva roky se cena zdvojnásobí.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Epic comment :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Do toho nějak nezapadá fakt, že v r. 2010 jsem dal za 4GB DDR3 1600MHz na Alfě přes 3000Kč a v r. 2012 to bylo 1000Kč za velmi podobný typ.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.