Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Zemřel Douglas Engelbart, vynálezce počítačové myši

Ale no tak.

Pokud pan Engelbart nebyl android, coz skoro urcite nebyl, tak ho od brany do kremikoveho nebe vyzenou a bude muset tak jako tak do toho normalniho.

Prosim, nebudte suteren a nepouzivejte termity nespravnym zpusobem. Pak se toho chytne UJC a bude po ptakach.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Cože? TouchPad jako přesné zařízení? Cože?

To je vtip? Touchpady jsou uber WTF věc, daleko od klávesnice, tj. člověk musí jak dement posouvat ruce dolů + používat občas obě ruce, mnohem lepší, přesnější a ergonomičtější řešení je TrackPoint, kdo má nějaký ThinkPad ví o čem mluvím.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Trackpoint na jednom NB mám a nesnáším ho ještě víc než touchpad, zlatá myš....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Naštěstí existují utility, které při připojení myši touchpad a trackpoint vypínají.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem ta myš je jeden z vybálezů, které skutečně významně ovlivnily lidský život a rozšířily se po celém světě. Zajímalo by mě jestli z toho ten pán, kromě slávy, vůbec něco měl a ty slavné patenty alespoň v jeho případě autorovy něco přinesly...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Touchpad na mem ultrabooku mam permanentne vypnuty, bo mi jenom leze na nervy. Kdyz clovek pise na klavesnici, tak se proste nahodnym dotykum nevyhne a pak najednou kouka, ze pise nekde uplne jinde. Nene, touchpad je naprosta nouzovka, nic pouzitelneho pro praci.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já se svým touchpadem nemám problém. Asi proto, že ovladač ho během psaní automaticky vypíná a zase zapne když přestanu psát, rozpozná dlaň od prstu apod . A taky nemá ty blbosti, kdy se akcelerace pořád zvyšuje nebo jak se zamkne v jednom pohybu dokud nezaznamená další dotyk.
Tyhle stupidity ale má většina notebooků defaulně zapnutých a pak je to o nervy.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Obcas stretavam osoby, pracujuce vo photoshope na notebooku, touchpadom. Ta zmes pocitov - zdesenie, prekvapenie, zlost, depresia, uplna rezignacia... Nie, da sa najst aj stupidnejsi pojem ako 'praca s tabletom'

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mám články Davida Ježka docela rád, ale nad tímto kroutím hlavou.
Autor sklouzává k lacinému žvatlání ve jménu jakéhosi "pokroku" a řadí se po bok hlupákům, kteří např. ve 2. polovině 19. století, při pohledu na funkční Edisonův fonograf vykřikovali: "To je konec divadla!". Podobní pak v první půlce 20. století rozumovali, že "Televize - to je konec rozhlasu a kina!" .... a i dnes bychom našli řadu podobných příkladů - televize už taky několikrát "končila", totéž např. vysílání na krátkých vlnách a tak dále a tak dále.... Lidská blbost je prostě neomezeně kreativní.
Vedle myši se objevilo patlání po umaštěném displeji a znalci opět křičí: "Myš právě odchází..., PC odchází, budeme všichni už jenom patlat..." :-) Přitom stačí trocha soudnosti a člověk snadno vidí, jak to je - svět se jen trošičku, malinko vrací k normálu.
Trend posledních cca 10 let, kdy si plnohodnotné PC kupoval kdejaký hejhula byl prostě nepřirozený. Hejhulák jej stejně neuměl využít, jeho zavirované PC na Internetu jen otravuje a působí škody. A tak dostane do ruky jednoduché patladlo, kde nemůže zas tak moc pokazit (ani mu tam nedovolí nainstalovat kdejakou hovadinu) a bude spokojený. Možná ubyde trochu botnetů, možná bude méně spamu ... co víc si přát?
Patladlo pracovní PC(ať už desktop nebo notebook) nahradit nemůže a tak tady s námi pochopitelně bude i myš. Touchpad na notebooku bude i nadále doménou masochistů nebo bude sloužit jako nouzovka na cestách. PC budou potřebovat i fanatičtí hráči atd... Jen se trochu přeskupí uživatelé - ku prospěchu věci.
Vynález pana Engelbarta tady s námi bude hodně dlouho - tak jako jiné geniálně jednoduché a maximálně užitečné osvědčené koncepty, které známe z historie.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jen klid, tento clanek proste kopiruje idiotizaci IT. Cim jsou pc/ntb/tablety dostupnejsi, tak tim vice si je kupuje i ten, kdo nema ani poneti, ze na pocitaci se da i tvorit nejaka hodnota a ne jen tupe konzumovat. Vsimnete si, ze i clanky za posledni rok/dva na cdr se zacinaji cim dal vice podobat novinkam a idnesu, coz souvisi take s hromadou novych redaktoru, kde u nekterych by se o nejakem IT vzdelani dalo uspesne pochybovat. Proste bulvarni clanek, kde autor oslavuje konec mysi a vita patlaci obrazovky. V lepsim pripade chtel vyvolat vikendovou diskuzi, v horsim to myslel vazne.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.