Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Získání loga Energy Star bude pro počítače obtížnější

tak to PC s GF 8800GT sa tam rozhodne nedostane. ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak koukam, jestli se 4-jadrovy Intel Core 2 Extreme vedje do kategorie C...

Myslim, ze je to dobry pocin a kriteria jsou nastavena primerene.
Stanoveni horni hranice pri zatezi je problematicke a proto asi nebylo zahrnuto...nebo je alespon osetreno ucinnosti zdroje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Autor: Čo ste chceli povedať v tej poslednej vete? (tých 25% počítačov)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ivanko: Nerozumíš poslědní větě, do srozumitelnosti napsaných? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě se líbí ta účinost zdroje alespoň 80% a spotřeba v sleep 4W. To dnes splní málokterý PC.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

haha to je tak specifikace pro nejake kancelarske PC, poradne vykonne masiny se do toho nevejdou a o serverech uz radsi ani nemluve. A to ze by se naraz vyrovci vsech komponent rozhodli jit se spotrebou dolu o zhruba polovinu se mi nejak nezda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste schazi nejaka hardcore norma pro ty co chteji byt opravdu setrni, tohle je jenom takove lazo plazo podle toho co dnes pocitace prumerne zerou, proste "ochranna" norma onicem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MildaIV: Vis proc ? protoze se pouzivaji technologie a soucatky z roku raz dva aby se usetrilo 20Kc na zdroji protoze tech 20Kc pri vyrobe je nakonec 150Kc co da zakaznik navic. Jak to ? protoze obchodni retez.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rodney: Tady nekdo nepochopil vyznam zminovane znamky :-) Pro tebe i dalsi nechapave: Ne, opravdu to neni o vykonu (rozumej vypocetnim) pocitace :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Torx+MildaIV: Doporučoval bych přečíst znovu (nic ve zlém). Ano, dnes to splní málokterý PC. Jenže "ersion 4.0 Tier 1 a začne platit 20. července příštího roku a vystřídá tak po sedmi letech". A do příštího července se toho může mnoho změnit. A i tak to neznamená že by každej výrobce šel za tímto logem ;)
Taktéž se nebude logo udělovat výrobkům dodatečně (tzn ne vyrobeným třeba před 5 lety)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co bude potom zrat Fusion od AMD+ATI v max. konfiguracii
s vykonom 2 TeraFLOPS/sccket
ved AMd tam mieni dat Crossfre Radeon X1900 na 3Ghz
http://www.overclock3d.net/articles.php?type=3&id=56&page=1&...

a ten zerie na 650Mhz v zatazi 290W to by na 3Ghz bolo 6 178W a to je na CPU trochu dost(rychlopvarna kanvica ma 1 700- 2 000 W a chcem vidit toho, kto ma PC pripjeny cez 30A poistky/istice)

http://www.guru3d.com/article/Videocards/354/5/
http://www.thetechlounge.com/article/253/ATI+Radeon+X1900+Series+Preview/

Pritom to ale bude vykon, kedze GPU je koprocesor a single core Opterony maju vykon 5,7GigaFLOPS

http://www.itnews.sk/buxus_dev/generate_page.php?page_id=40071
a Conroe ma 24 GFLOPS
http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=31836
to je vykon o dva rady vyssi ako Conroe v roku 2008

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale spotreba bude tragicka ak sa nic nezmeni

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2fotoba: Porovnávat výkon jen podle GFLOPS se mi zdá trochu zavádějící. Jsou to špičkové hodnoty a u toho Conroa je to v případě že obě jádra pracují pořád na 4 FLOPS/cycle. Musí se počítat i s efektivitou, například K7/K8 pracují průměrně na 1.45-1.6 FLOPS/cycle (ze 2) a staré P4 kolem 0.6 FLOPS/cycle.
 
Pokud se mýlím tak mě opravte nejsem v tom tak zběhlý.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HejtmaMa:ne neni to o vykonu, jde o to ze tuhle normu budou schopny splnit jen pomale kancelarske pocitace, zadna graficka stanice ci server se do toho pri soucasnych komponentach nema sanci vlest.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rodney: A ono je snad z hlediska ochrany zivotniho prostredi zadouci, aby se do toho vesly graficky stanice ktery zerou stovky Wattu? To uz by se do toho pak mohly vejit vsechny pocitace a pozbylo by to smyslu ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HejtmaMa: Ja jen postradam smysl normy nastavene "napevno" tak ze se do jejich specifikaci vejde mizive procento pocitacu. Pokud by to bylo zavisle na komponentach tak by to bylo neco jineho, ale hrusky s jabkama se vazne nedavaji srovnavat jednou normou. To je jako srovnavat spotrebu 2 lednic z nichz jedna ma obsah 40l a druha 400l, je snad jasne ze ta se 400l bude mit vyzssi spotrebu ale ne zase 10x, takze co se tyka uzitecneho objemu vs spotreby tak je na tom lepe ta velka. a stejne by to melo byt u PC, mit jeden vykonny PC je uspornejsi nez mit 10 pomalych. 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když se budou kupovat počítače na nějaký úřad, tak bude lepší, když koupí staré žravé plečky, nebo nové úsporné počítače? O to přece jde, aby byla možnost se rozhodnout, jestli jít do úsporného počítače. A pro ty, kdo chtějí poměřovat výkon a spotřebu a tak rozhodovat o tom, zda jejich počítač je šetrný - uvažujete? Spotřeba u auta se udává v litrech na 100 kilometrů a nikoho nezajímá, jestli to auto má motor 1.4 nebo 3 litry. Prostě žere více a tímpádem více poškozuje životní prostředí. To samé platí o počítači - máte Porsche, které více žere a nedostanete ho do kategorie úsporných spotřebičů. Tak se smiřte s tím, že nebudete mít tu nálepku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mitch> to je sice pravda co pises, ale na tyom The inquirer je pisane aj nieco o efektovnosti aj ked z pohladu multisocket a ty s to urobil z pohladu vyuzitia kapacity CPU. Aspon je vsak vidiet potencial Conroe a jeho vyuzitie, mozno na polovicu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

goro: aha takze kdyz autobus zere 4x vic nez auto a preveze 20x vic lidi tak co je pak setrnejsi k prostredi ? To auto to rozhodne nebude a u PC je to to stejne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

fotoba: AMD teď bude vyrábět přímotopy? Nepsali o tom něco na "The Inquirer"?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pao> ak nieco nevymyslia tak ano
Ak treba nieco vymysliet ma AMD v Drazdanoch vyhodu, ako jedna z mala firiem v EU nema odbory a ma kvalitu, taku , ze sa pojdu Americania ucit ako vyrabat do Drazdan

http://www.businessweek.com/globalbiz/content/oct2006/gb20061027_747098....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rodney: Když ujede autobus (tvůj příměr serveru) 100km a Honda Prius (nebo jak se jmenuje) 100km, tak kdo znečistí prostředí více?
Ano, každému trošku rozumnému laikovi je jasné, že při přepravě více osob je autobus ekologičtější (a ekonomičtější) než osobní auta, proto si dopravní společnosti kupují autobusy a náklaďáky. A než namítneš, že blbý uživatel nepozná, že server je ekologický, protože sice spotřebuje více energie, ale má zároveň větší výkon, tak se zeptám: Bude si blbý uživatel kupovat server? A za další, servery mají svoji vlastní kategorii pro spotřebu.
A jdeme dále, počítač s přetaktovaným procesorem, pořádným chlazením, 2ma GF 7950 GTX, 3mi HDD si určitě vezme více energie, než "kancelářský" model. Přesně to sedí na přirovnání k autům - je to Lambo vs. Felicie. Jeho uživatel si chce užít zábavu (stejně jako s Lambem), chce mít rychlejší stroj (dtto) a dal za něj více peněz. Ano, na hry potřebuješ silnější počítač, ale na adrenalinové svezení taky potřebuješ silnější (a méně ekologické) auto.
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uzasne je ze si vedle toho ENERGY Star PC postavite tiskarnu napr. HP ktera neustale "topi" ikdyz je "vypla" tedy jen ve stand-by vypinac totiz u novych tiskaren zcela chyby a po zapojeni do el. je neustale nejen trafo pod proudem...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

goro: na to aby ses nevlezl do nove energystar nepotrebujes mis pretaktovanou 4 procesorovou masinu s QuadSLI, staci ti nepretaktovane jedno CPU, jedna slusnejsi grafika, par disku a treba zvukovka s TV tunerem. Navic si vem treba pozadavky na system pro Vistu a nebo treba taky to ze dneska se uz v rade domacnosti PC pouziva jako takova multimedialni centrala, na co mit PC+TV+Audiosytem, kdyz ti na to same staci 1 PC. Navic pokud si poradne prectes clanek tak do te specifikace maji by zahrnuty i servery.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rodney:ano, ale jednak uz tady bylo receno, ze to bude platit za pul roku. dal to neni podminka pro to, aby se ten pocitac vubec prodaval. nekdo proste bude hledat tuhle nalepku, jinemu to bude jedno. ja ocenuji, ze to bude castecne tlak na lepsi vyuziti elektriny...

a ze se tam nevleze vista? co to s tim ma spolecneho? mozna jen to, ze samotny os zadava nemale naroky na hardware. ale to uz odbiham nekam jinam...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

fotoba: se mi nejak nezda, ze by AMD v Drazdanech nemelo odbory, protoze firma v Nemecku musi mit odbory ze zakona pri velikosti cca 10 lidi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč to řešíte? Vždyť si 99% z váš staví vlastní sestavu,tohle je určeno pro sestavy do obchodu...jinak první sestavy co to splňují jsou od HP (dc 5700,dc5750 a dc7700)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.