Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Zveřejněné specifikace Polaris se netýkají Polaris a údajná konference také ne

pak že nVidia zavádí, mlží :DDD

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

AMD copak vydalo nějaké nejasné prohlášení? Ne. NVidia zde celkem prokazatelně mlžila kolem Founders Editions při oznámení GTX1080, vidíte ten rozdíl? ;)

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

AMD mlží tím, že nemlží. Kdyby aspoň mlžili, tak je z čeho vařit, ale v současné situaci vzniklá mlha má konzistenci husté kaše.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

já tady žádný rozdíl nevidím, :D co je podle tebe mlžení? Když někdo neumí dedukovat základní pojmy ...Naopak AMD vykládá půl roku něco o teraflopech, jinak žádná konkrétní informace, jen nic neříkající srovnání 2, 3, 5x efektivnější něco než něco ... to se ti zdá jako relevantní informace?
...pak AMD říká něco o nějaké konferenci v Macau, celkem jasné, ale nic neříkající :D nakonec opět nejde o Polaris ... teď zase prý uvede Polaris na Computexu, v pozvánkách opět ani zmínka ... co je na tom jasné?

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

neztrapnuj se.. jestli se ti jednoduchej nasobek energeticky efektivity nezda jako relevantni informace, tak nezvladas trojclenku a to neni problem amd ale tvuj.. amd neco rikala o macau? kdy.. kde? amd rekla jenom to ze polaris uvede v pulce roku.. jednoduchy na pochopeni.. i kdyz asi jak pro koho (:

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

:DDD a že kdo se tady ztrapňuje ... já o svoje vzdělání obavy nemám, ale ty bys potřeboval dostudovat alespoň čtení ... cituji...
"Podle thajského webu Zolkorn chystá AMD akci pro novináře v Macao", nebo "Akce, na které AMD představí první produkty - Radeony s GPU čtvrté generace GCN - by se měla konat v předposledním květnovém týdnu, pravděpodobně v rozmezí 26.-29. 5. 2016"
psáno tady na serveru ... synku, já tedy nevím ...

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

fajn, cist asi umis.. ted jeste pochopit psany text a rozdil v..

'' AMD říká něco o nějaké konferenci v Macau ''
a
'' Podle thajského webu Zolkorn chystá AMD akci pro novináře v Macao ''

az to zvladnes zpracovat, zauvazuj znova nad otazkou, kde amd co rikala o konferenci v Macau ((:

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

arogance ti jde dobře :DDD ... teď mi tady dej link ve kterém někdo od nVidie říká, že founders edition je něco extra ...
a když jsme u Macau, kdy a kde tu věc AMD demetovala?

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Energetická efektivita je jistě fajn, ale neříká nic o výkonu toho HW. Je to relativní údaj, do kterého musíte posadit fakta aby vám to něco řeklo.

Anem, můžu mít HW se stejným výkonem a 2,5x nižší spotřebou, nebo můžu mít HW se stejnou spotřebou a 2,5x vyšším výkonem, nebo cokoli mezi tím.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že AMD uvedla, že energetická efektivita bude 2,5× nad Hawaii/Tonga a 2× nad Fiji a k tomu potvrdila, že výkon Polaris 10 bude mírně nad Radeon R9 290X, máme myslím dostatek údajů o tom, abychom ze dvou čísel dopočítali poslední neznámou - spotřebu.

Jestli bude výkon top modelu Polaris o pár procent vyšší nebo nižší už nic nezmění na jeho pozici v rámci trhu a vůči konkurenci (GTX 1080). Potvrzeno myslím bylo i to, že cena bude nižší než u R9 390X, což jen tuto pozici potvrzuje.

Pokud je znám orientační výkon, cena i spotřeba, jsou parametry jako takty, počet stream-procesorů nebo typ pamětí vcelku vedlejší, ne?

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Na tom je jasne jen to, ze interpretujes novinare, ne AMD... :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

v to je přece pointa, týká se to i nVidie ...na co potom ti novináři jsou?

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Ne, netýká se to i nVidie. Ta totiž řekla, že Founders Editions nabídnou "premium components a bla bla", přičemž ve výsledku jde o referenční kartu bez jakýchkoliv přídavků (pokud nebereme v potaz 100 dolarovou přirážku). V tom případě jsou pak z "premium components" všechny GTX 1080 -> vidíš tu mlhu? ;)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

přání je otcem myšlenky? Kde a kdy nvidie řekla, že FE nabídnou "premium components"?

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Všude. Řekla to novinářům, uvádí to i na webu.

„Nvidia said that the PCA has “premium components.”“
http://www.tomshardware.co.uk/nvidia-gtx-1080-1070-founder-edition-refer...

„offer superior heat dissipation using vapor chamber cooling technology and premium materials…“
http://www.geforce.com/hardware/10series/geforce-gtx-1080

„This premium design…“
http://www.geforce.com/whats-new/articles/geforce-gtx-1080

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

ptám se kdy a kde to řekla nVidie, ne servery o nvidii píšící ... co jsem slyšel, padla slova o premium designe, vapor chamber a dřívějším prodeji této edice ... nic víc, nic méně a ty jako redaktor bys to měl vědět jako první ...

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Nic ve zlém, ale asi opravdu chápeš pomaleji. Nvidia to řekla redakci THG (která to uvádí v uvozovkách, tzn. jako doslovnou citaci) a Nvidia to má uvedeno i na vlastním webu, na který vedou dva ze tří odkazů v mém příspěvku výše.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

tak nevím jak rychle chápeš ty, ale na tu akci jsem v noci koukal a snad jen pro tebe a dalších pár podobných rádoby redaktorú z těch slov vyplynulo, že FA obsahuje nějaké prémiové komponenty ... od začátku všude píšu, že jde jen a jen o early access a jen pako by připlácel 100 dolarů za referenční chladič ...

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Taky netuším kde to vzali. Jediné co by se dalo spojit dohromady, kdy bylo řečeno Fouders edition za 699 následováno konstatováním o výborných možnostech přetaktování, ale i to byly prostá konstatování "vlastností" 1080 ale samozřejmě že fantazie to mohla vzhledem k posloupnosti spojit že FE bude mít možnosti velkého přetaktování...

Kdo aspoň trošku ví jak dělat prezentace a prodávat, tak ví že správnou volbou slov, správně připraveným grafem, správnou poznámkou ve správný čas, ta prezentace vyzní úžasně, i když fakta tak úžasná nenejsou. Je to prostě um řečníka, zaujmout posluchače.

Příklad je graf s gaming performance... Na první pohled ukazuje jak 1080 značně vyčnívá nad TitanX, při prvním pohledu jsem to tipoval na 40-50%, reálně ten graf ukazuje jen 22% a tohle potvrzují i první testy.

Nikdo nikomu nelhal, jen příjemce informace chápal představená fakta trošku jinak

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Tak ještě jednou, nVidia to nejen řekla novinářům, ale tvrdila to i na samotné akci a především to má na SVÉM oficiálním webu. Už? :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

prosím kde to nVidia řekla? Nějak jsem to minul, vyložili si to tak někteří novináři a další novínáři obšlehli info těch prvních...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

kde přesně při uvedení nVidia mlžila? Nějak nechápu, že si někdo dělá domněnky je jeho hloupost

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

to zas bude veselo :D teda nablito

nejak moc se tu rozmohli novinky okolo Nvidie, tak bylo treba vyplodit neco i o AMD kde se dozvime ze vyvratili spekulace prohlasenim aby vzapeti dali dalsi prohlaseni o tom ze se stejne prd dozvime a pockat si musime, ale aby toho nebylo v novince malo, tak se 95% textu zopakne z toho co tu jiz asi 10x bylo v jinych novinkach, a to prisaham na cest bezdomovcu co zevlujou na Budejovicky

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

právě zas ten přístup AMD nechápu. nVidia tady uvádí všemožně specifikace své vlajkové lodě, odkrývají karty, napínají, popouští informace, ukazují cenové hladiny, sondují jestli je cena přijatelná pro "zákazníky" a AMD nic, bez reakce...PROČ?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

nemaj lidi co se o tohle ve firmach staraj, respektive asi si myslej ze bez techto lidi se dnes da uspet

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Proč by to měli dělat? Čím později se konkurence reálné specifikace a výkon dozví, tím déle jí bude trvat, než na ně zareaguje. Navíc hypování produktu, který není na trhu, může být kontraproduktivní. Uživatelé pak mohou mít nereálná očekávání a realita pak může být zklamáním. Viz třeba GeForce 7900 GTX, Radeon HD 2900 XT aj.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

od te doby se trosku postoupilo ;) Nvidia i AMD +- vedi co ma ten druhen pod poklickou, a kor v dobe nasazovani noveho vyrobniho procesu a podle toho take upravuji svoji strategii

vseobecne je ale strategie kterou ted Nvidia zacala pouzivat uspesna a ruzne firmy ji pouzivaji jiz nekolik let, velke uspechy na teto strategii slavi kuprikladu Tesla, tedy misto novinarum dat prvni stripky vsem verejne a predem si vse otestovat na reakcich prave tech kteri na produkt sami cekaji, tutlani vseho je naopak strategie ktera nikdy valny uspech neslavila

a ze by nejak mohla konkurence na poli VGA/GPU zareagovat? co se samotnych produktu tyce, tak tam nemaj jak zareagovat, bud dany produkt maji nebo nemaji konkurencni ;) jedna se tu o tydny az jednotky mesicu, tedy dobu kdy nemaj sanci cokoliv vyrazne zmenit ;)

Nvidia si krasne omotava prstiky i tim ze vedi ze za tu prehnanou cenu bude mit jen par kousku, rekneme 30-50 tisic kusu karet, tohle vpodstate nevi nikdo krom Nvidie, pak bude cena o $100 niz pokud bude treba, takze ikdyby prepiskli tu puvodni cenu, maji prostor na manevrovani a kdykoliv muzou cenu snizit, nebo naopak ji muzou nechat pokud uvidi ze se po tech kartach jen zaprasilo a vydelavat o to vic

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

3-4 roky tady jsou 290X a 390X , co jim sakra na Polarisu tak dlouho trvá? Už bych všechno nVidii pleskl do rypáku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

myslím že nVidia sakra ví jak ty karty nacenit.

Dokud neudělá AMD nějaký krok, tak je jisté že to bude trhák. 1080 je sice fajn, dokonalý výkon, ale cenovka z toho nedělá žádnou extra hitparádu, ale 1070 je zatraceně jinde... výkon na dnešní dobu stále brutální a cenovka je naprosto směšná.

Samo jde o segment kde se těch karet prodává o něco méně, ale to se může změnit. Znám lidi co stavěli počítač v cenové relaci kolem 30 tisíc s něčím jako GTX970... řekl jsem, jako fajn karta, ale pro to co chceš je to opravdu jen budget řešení, koukni... 980 stojí jen o 3,5-4 tisíce víc... v ceně počítače to bude cca 10-12% navíc a pro to pro co počítač kupuješ za to navýšení ceny získáš 20-25% výkonu navíc... nakonec si ti lidi koupili 980Ti ... protože pochopili že ten výkon využijí a navýšení ceny je procentuálně něco jako 20% a výkon jde nahoru o cca 50-70%.

Podobně tomu bude i teď... mám si koupit kartu za 7 tisíc, když tady bude (časem) karta za 10-11 tisíc která bude mít dvojnásobný výkon ale cena dvojnásobná není a v ceně kloudného počítače je ten cenový rozdíl v podstatě zanedbatelný?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Však právě proto bych čekal že AMD už začne prezentovat nějakou odpoveď.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na tohle zřejmě odpovědět neumí - a to nic ve zlém vůči AMD, přeci jen od Polarisu se čeká nižší výkon v nižším cenovém segmentu, tedy není přímou konkurencí toho co teď uvedla nVidia.

V AMD určitě nejsou troubové kteří si neumí spočítat co se stalo a jak na to mohou zaregovat a jakou strategii si nastavili.

když tady kouknu na diskuze někdy kolem února, tak tu bylo spousta reakcí že nVidia reálně nic nemá a kdo ví kdy bude mít... nVidia měla, zřejmě necítili potřebu prezentovat to dříve než to prezentovali. Stejně na tom může být AMD.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jak píše JirkaK výše. Polaris 10 není odpověď na GeForce GTX 1080. Otázky typu proč to už AMD nevydá ap. jsou zbytečné - AMD uvedla jako dobu vydání polovinu roku 2016 už v zimě a asi k tomu měla nějaké důvody. Patrně čekání na to, až bude výrobní proces ve stavu, kdy bude výtěžnost dostačující pro výrobu a prodej čipů za cenu, která bude mít smysl. Jistě by mohli vydat nějaký 14nm produkt už v březnu, ale kdo by si ho za $500 koupil?

Nvidia zřejmě nečekala. V zimě ještě Pascal neměla, protože v Drive PX2 byl osazený Maxwell a jakmile byl Pascal hotový a otestovaný, spustila se sériová výroba. Evidentně se najde dost zákazníků, kteří nemají problém zaplatit $700 za referenční kartu, tak proč ne?

Mimochodem - objevilo se video k GTX 1080 - podle něj má prémiová Founders Edition v zátěži 83 °C (2:21) https://www.vessel.com/videos/T82ea8k4v

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

video je pryč, nicméně mělo jit o přetakování a měla běžet v plné zátěži - tím osobně nemyslím jen 100% GPU load ale mimo jiné i 100% resp nějaký násobek TDP limitu. Například 3DMark mi při 100% loadu dělá do 100% TDP, v reálném použití narážím na 122% limit biosu. Rozdíl teploty je výrazný i na vodě - cca 10°C (konzervativní nastavení větráků - chci mít ticho).

Navíc je také brát v úvahu že netušíme jak ten počítač vypadá, jaké je v něm airflow nebo jaká je teplota okolí.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Z toho, co píšeš, mi není jasné, jestli jsi to video viděl. Na jednu stranu tvrdíš, že karta byla přetaktovaná (já jsem si takového tvrzení nevšiml), na druhou stranu říkáš, že nevíme, jak počítač vypadá, přestože do něj byla kamera namířená dost podstatnou část spotu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tohle video linkuje spousta lidí... tvrdí přetakt... zbytek je o tom, že jsem neviděl video.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Podle prakticky všech webů, které kartu recenzovaly, je teplota v základu mezi 82-84 °C, takže to skutečně nebylo po přetaktování.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

jj, už to vidím

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavá recenze je na pcgameshardware.de, kde na kartu napasovali Arctic Accelero Xtreme a kartu přetočily na 2GHz. Tady opravdu bude lepší počkat na levnější nereferenční karty s pořádnýma chladičema a dost možná i posíleným napájením - možnosti taktování čipu jsou vskutnu velké.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

možná to napájení, kdo to bude chtít regulérně hnát do mrtě tam dá stejně vodní blok, takže jakýkoli air chladič je bezpředmětný

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tedy vyplatí se počkat na Polaris... :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

guru3D detto
je to silna karta ale za 700€?
stale nedava 4K, hmm

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mnu když se vypne vyhlazování, tak se dá říct, že je to první karta s jedním čipem se kterou si už člověk pod 4K zahraje.
Co mě překvapilo, je že ani ten jejich předražený vapor chladič nedokáže kartu řádně uchladit a teploty se opět dostávají na tu hranu 80 stupňů.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mnu když se vypne vyhlazování, tak se dá říct, že je to první karta s jedním čipem se kterou si už člověk pod 4K zahraje.
no hej, ale to mozeme povedat mozno aj pri gtx980Ti a FuryX
prve pocity su, ze to je brutal dobra 2K karta :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

lepší je hodit google a výsledky za poslední hodinu, embargo zřejmě končilo v našich 15:00

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.