Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Zdražuje benzín? Vyměňte automobil za tato elektrokola s až 31% slevou

PR článek
Před několika lety se snažila vláda přesvědčit občany, aby více cestovali hromadnými dopravními prostředky do práce a na nákup a tím šetřili naši přírodu i přeplněné silnice. S příchodem koronaviru však lidé z hromadných dopravních prostředků zmizeli a každý, kdo mohl, se přepravoval ze strachu z koronaviru po vlastní ose.

Zdroj

To má bohužel za následek přeplněné silnice i zvýšené množství dopravních nehod. Již dávno se pak nejedná jen o Prahu a Brno, ale s tímto problémem se pak potýká prakticky každé větší město. Vzhledem k ucpaným silnicím se jako nejrychlejší i nejekologičtější varianta jeví jízda na kole či koloběžce. Je ale jasné, že nemůžete přijít do práce po 10km jízdě udýchaní, a proto se přímo nabízí varianta s elektromotorem.

BEZIOR S1

Koloběžka Bezior S1 je vyvedena v celohliníkovém zpracování a díky tomu je konstrukce odolná proti pádům a škrábancům a celkově odpružená. Koloběžka má i praktické rozměry, a to 80 x 48 cm a šířka řídítek je 68 cm. To ale není vše, protože i když má koloběžka hmotnost jen 27,78 kg, tak dokáže unést i 120 kg zátěž, což bohatě dostačuje pro většinu populace.

Nepostradatelná jsou pak i velká deseti palcová kola, která zajišťují pohodlné svezení i na dlažbě či při běžných nerovnostech na silnicích. Kdo by si představil koloběžku, jako pomalé vozidlo, kde se musíte únavně odstrkovat, mýlil by se, protože zde máte 1 000 wattový motor, který dokáže uhánět rychlostí až 45 km/h při stoupání až 35 stupňů s dojezdem až 50 km.

Toto jsou ideální parametry pro běžnou denní potřebu, tzn. dojet do práce a zpět, popřípadě zajet i na nákup. Po příjezdu domů dáte jen koloběžku na nabíječku a přes noc ji pohodlně nabijete, protože doba nabíjení je 5-8 hodin. Právě nyní probíhá slevová akce na internetovém obchodě TomTop a tuto koloběžku si zde můžete pořídit již za 15 529 Kč.

Fafrees 20F054

Pokud nejste příznivci koloběžek, ale chcete si během své cesty také sednout, můžete využít možností elektrického kola. I toto kolo je velice praktické a skladné, protože je dbán zřetel na to, aby po příjezdu do práce nikde příliš nepřekáželo. S elektrokolem můžete pádit rychlostí až 25 km/h s dojezdem 55 km.

Musíme však brát v potaz, že se jedná o kolo a ne motocykl, a proto nám výrobce zabudoval i sedmistupňový převodový systém, který nám umožní vyjet jakýkoliv kopec a tam, kde nebudeme moci, si můžeme vypomoci s elektromotorem. Výhodou kola je, že s ním můžete jet prakticky jakýmkoliv terénem, takže cestu do práce zvládnete naprosto v pohodě.

U tohoto modelu elektrokola pak najdeme hned tři jízdní režimy, a to režim napájení, režim jízdního kola a režim mopedu. V praxi tak můžete přidat rychlost pomocí speciálního pedálu dle vaší libosti. Pokud již nechcete utrácet za drahé jízdné nebo kupovat předražený benzín, využijte aktuální slevu na internetovém obchodě TomTop, kde ho seženete za 19 719 Kč.

GOGOBEST GF600

Jestli však máte v plánu jezdit na tomto alternativním dopravním prostředku častěji, delší vzdálenost nebo chcete elektrokolo využít i k rekreačním účelům, doporučíme vám spíše model GOGOBEST GF600. Toto kolo se vyznačuje především svým dojezdem, který je 110 kilometrů. Jedná se však o poměrně relativní údaj, protože závisí především na tom, jaký terén zvolíte a jak moc budete elektromotor využívat.

Elektromotor je v tomto případě výkonný a má 1000 W, ale na druhou stranu je tichý a poměrně lehký. Jeho výkon je však dostačující i pro maximální rychlost 40 km/h. Další nespornou výhodou je i vyšší nosnost, kde může uživatel vážit až 200 kg.

Na řídítkách máte k dispozici i pěti palcový LCD displej, kde si zároveň můžete zobrazit aktuální jízdní režim, převody, rychlost a spoustu dalších užitečných informací. Máte velké štěstí, protože právě nyní probíhá 31% sleva na internetovém obchodě TomTop, takže toto elektrokolo získáte jen za 34 191 Kč.