Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Příslušenství

Acer AspireRevo R3600
Z řad tzv. nettopů tu dnes máme jeden, na který se těšíme už od té doby, co společnost Nvidia představila svou platformu ION. Právě na ní je postaven první u nás dostupný nettop, kterým je Acer AspireRevo, jinak také Aspire R3600. Mezi jeho specifikaci patří procesor Intel Atom 230 (jednojádro na 1,6 GHz), 2 GB DDR2 paměti, 160GB pevný disk, Wi-Fi a součástí balení je též USB klávesnice a myš. Tak co myslíte, je to lepší než ASUS Eee Box B204 či B208?

Zdroj

Nvidia Ion - Acer AspireRevo R3600: Napájecí adaptér

K AspireRevo dostanete jeden z mnoha „běžných notebookových zdrojů“, v tomto případě model schopný dodávat 19 V při max. 3,42 A, což je bohatě dostačujících 65 W, které si AspireRevo nikdy nevezme. Zdroj je bez použití násilí zcela nedobytný, nemá žádný šroubek. Píše se na něm, že může být horký.

VESA montážní kit

Protože má AspireRevo netradiční tvar „našláplého čtverce“ (čili kosočtverce), je k němu také dodáván netradiční držák pro případ uchycení na zadní stranu monitoru, tzv. „VESA montážní kit“. Držák je „vysunovací“ tak, aby bylo možné jej přišroubovat a poté „složit“ a tím snížit výšku posazení AspireRevo na monitoru.

Nvidia Ion - Acer AspireRevo R3600: VESA montážní kit

AspireRevo se k monitoru přidělává tak, že zapínací tlačítko, dva USB porty a slot pro čtečku karet jsou v horní části, ostatní porty jsou ve spodní části. Tlačítko přitom směřuje k monitoru.

Nvidia Ion - Acer AspireRevo R3600: VESA montážní kit na 19palcovém monitoru

Nakonec to na takhle malém monitoru (19") vypadá, jako když si ježek napíchne na bodliny jablko (promiň Davide, já vím, že to ježci nedělají ;-).

Nvidia Ion - Acer AspireRevo R3600: AspireRevo na zádech monitoru

Klávesnice

Nvidia Ion - Acer AspireRevo R3600: Klávesnice

Klávesnice je zčásti podobná té, která se dodává s ASUS Eee Boxem B208, má úplně stejné rozložení kláves, jen jsou trošku jinak funkční klávesy přes „Fn“ a v neposlední řadě je tato klávesnice drátová a má indikační LEDky pro Num, Caps a Scroll Lock. Za ty by někdo zasloužil praštit pometlem, protože jde o modré LEDky nepříjemně intenzivního svitu. Kdy už konečně výrobci pochopí, že „modrá je dobrá“ je jen v písničce?

Nvidia Ion - Acer AspireRevo R3600: Modré LED na klávesnici za světla
Nvidia Ion - Acer AspireRevo R3600: Modré LED na klávesnici v přítmí

Ve srovnání s červenou spodní LEDkou myši a bílou LEDkou pod zapínacím Power tlačítkem samotného AspireRevo jsou tyto modré LED asi to nejhorší z toho, co na produktu jako celku svítí. Přitom modrá indikace může vypadat hezky, stačí jen náležitě modrý svit usměrnit, tady je to ovšem dost přehnané. Modré LEDky vyzařují takové nepěkné světlo, které nejvíce ruší právě v situaci, kdy se nedíváte přímo na něj, ale ještě jej máte v „záběru“, což by měl být typický případ využívání klávesnice (nebo se někdo upřeně díváte, jak vám svítí –lock indikace?). LEDka by zkrátka měla indikovat činnost, ne upozorňovat na to, že „něco je nějak“. Tuto definici zde beze zbytku splňuje tlačítko Power na přístroji a naopak ji nesplňují modré LEDky na klávesnici.

Nvidia Ion - Acer AspireRevo R3600: Modré LED na klávesnici, optický snímač červené LED u myši a bílá Power LED na AspireRevo

Konečně co se týče používání samotné klávesnice, tak zdvih kláves je o něco vyšší než na klávesnici u ASUS Eee Boxu B208, klávesy jsou od sebe dostatečně daleko (což eliminuje možnost přemáčknutí), jen jejich stisk je takový „měkčí, gumovější“, hned tak se vám nepovede na ní vyloudit nějaký „větší cvak“. Trochu nemilé je, že její povrch (vyjma samotných kláves) je lesklý a při správném odlesku jsou na ní vidět otisky prstů ;-).

Nvidia Ion - Acer AspireRevo R3600: Ruka na klávesnici

Myš

Nvidia Ion - Acer AspireRevo R3600: Lesklá bílá myš, OEM Logitech

Lesklá je také USB drátová myš, jejímž výrobcem je společnost Logitech. Jde o ničím nevybočující spíše pro menší tlapky určenou optickou myš se dvěma tlačítky a kolečkem (slouží též jako třetí tlačítko).

Nvidia Ion - Acer AspireRevo R3600: Označení původu myši
Nvidia Ion - Acer AspireRevo R3600: Myš v ruce

Galerie ke článku

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Test: Nvidia ION v podání Acer AspireRevo R3600

Středa, 15 Červenec 2009 - 12:40 | Anonym | Pro osmera: Myslíš použití SetFSB?
Pondělí, 13 Červenec 2009 - 17:49 | WIFT | Tak Alt+F10 podle očekávání zabralo, ale je teda...
Neděle, 12 Červenec 2009 - 00:52 | Anonym | Tak bych to viděl spíše na Prestigio ION.&...
Sobota, 11 Červenec 2009 - 10:26 | WIFT | >> zobecm: Díky, vyzkouším, ještě...
Sobota, 11 Červenec 2009 - 03:47 | Michal Zobec | WIFT   obnova systému se aktivuje přes...
Pátek, 10 Červenec 2009 - 10:38 | WIFT | >> willcz: Kurník, von mi to furt...
Pátek, 10 Červenec 2009 - 10:02 | Anonym | Musi tam byt ventilátor? Nemohou strcit procesor...
Čtvrtek, 9 Červenec 2009 - 22:25 | Martin Bartoň | New_Man: O tom jsme nemuseli psát zde, na toto...
Čtvrtek, 9 Červenec 2009 - 22:18 | Anonym | Me by u tohoto modelu hlavne zajimalo jestli...
Čtvrtek, 9 Červenec 2009 - 21:54 | Anonym | Kdyz jsme u toho sotka, tak ja vidim na 4 strane...

Zobrazit diskusi