Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Tak si tak říkám, že můj příští smartphone bude od Apple

Nejdřív si pořídíš jeden z nejlevnějších telefonů a pak na to nadáváš? Tohle není problém Androidu, ale toho, že jsi si zvolil jednak naprostý low end, jehož výkon je nulový (sám asi dobře výš, že papírové specifikace nejsou vše, viz notebooky a propastný rozdíl ve výkonech u relativně stejných specifikací), a firmu, která updaty moc nevydává.
A ty firmy, co updaty vydávají, je poctivě vydávají většinou jen pro ty nejvyšší řady. Low end nemá v jejich očích moc nárok na sw support.

Zrovna nedávno se mně jeden týpek ptal na telefon do 5kkč. Budu se citovat :

"
Osobně dávám přednost telefonům, na které vycházejí aktualizace a nemusím se tak bát případných budoucích problémů s bezpečností, případně nekompatibilitou aplikací.

Můžeš si koupit noname s nulovou podporou, kam aktualizace prostě nechodí.
Další možnost jít cestou nějakého standardního výrobce (Samsung, Huawei, LG, HTC ...) a možná nějaké aktualizace chodit budou (v té nejnižší cenové bych tomu ale zas moc nevěřil)
Třetí možností je jít do nějaké osvědčené značky, která sw podporu má. Tou jsou tyto firmy :
Apple (bezkonkurenčně), Google, Xiaomi, Microsoft (už je u ledu, takže tam asi vývoj už nebude), Blackberry (už taktéž nějak utichá).

Google se svými Nexus telefony skončil a nasadil éru Pixelů, což jsou telefony za 20kkč apod.
Apple je drahý, ale takový iPhone 5s se dá bazarově sehnat za celkem dobře (5s má LTE):
http://aukro.cz/mobilni-telefony-apple-107152

Xiaomi je dobrý, hodně výkonný, ale jejich telefony nepodporují české frekvence LTE, nicméně v této cenové hladině jeden s podporou českého LTE mají :
https://www.czc.cz/xiaomi-redmi-4x-lte-32gb-cerna/211357/produkt

V této cenové bych tedy šel do bazarového iPhone 5s, nebo do toho Xiaomi RedMi 4X LTE.

Jinak důrazně nedoporučuji si vybírat levný telefon s malou interní pamětí s tím, že se rozšíří pomocí přídavné microsd karty.
Microsd karta je 100x pomalejší, jak vnitřní paměť, takže už tak pomalý telefon bude ještě pomalejší.
To je jeden z důvodů, proč třeba Apple nepodporuje přídavné karty.
"

Zdar Max

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je pan Ježek a i kdyby nakonec přešel, opravdu upřímně věříš, že nebude pokračovat ve stejném duchu? Téma konektory, redukce a příslušenství se přímo nabízí. S lehkou změnou, nekonečný příběh pokračuje.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Kdybys nekecal, UHS-3 podporuje 312 MByte/s. A podivej se na eMMC u levnejsich smartphonu, se na rychlost sd-karty ani nedostanou.

Jinak Xiaomi se vyznacuje nekvalitnim digitizerem, takze dva roky je maximum a slus.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ehm, kontinuální zápis není pointou. Ohánět se UHS-3 u produktu, který byl navrhovaný před deseti lety...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rychlost sekvenčního zápisu/čtení ti je k prdu, tebe zajímá random write/read ;-).
A tam jsi na tom sd kartou úplně v loji. Stačí tedy, když ti na kartu v jeden čas sahá více sw(většinou i jeden sw vykonává více operací) a je to ko.
Další věcí jsou latence čipů a komunikace jako takové, tam je sdkarta úplně out. To je jednak kvůli řadiči a komunikaci jako takové, dále kvůli tomu, jakým způsobem se na sdkartu přistupuje (do androidu verze 5.1 přes fuse a několik dalších vrstev). S příchodem Androidu 6 se zavedl adoptable sotrage (naformátování karty na linux fs + zašifrování s tím, že to někteří výrobci vypínaly a nebyla tato fce dostupná na jejich telefonech), ale stále je to v porovnání s interním storage pomalé.
Pokud nevěříš, podívej se do zdrojáků androidu a na nějaké testy na netu a uvidíš, že tam jsou propastné rozdíly.
Na aplikace to každopádně stále není a na fotky bych to osobně také nepoužíval.

Zdar Max

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

nesouhlasim, u lowendu neni sd-karta pomalejsi nez to co je v telefonu, u drazsich stroju ano, ale nikoliv 100x pomalejsi.
Mam 16GB interni + 64GB sd-kartu, nejsem uplne spokojen, z toho plyne, ze dokud nebude standard 128GB a premium 256GB, tak je Android pouze s internim o nicem.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak primární pointa je IOPS. Pak jak píšeš random. Až pak sekvence. Kolem se motají téma jako spolehlivost, energetická náročnost, třeba ta latence atd.
Pam. karta má JEDINOU výhodu, cena pro uživatele. Vše ostatní je v negativech.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

5S je už přes tři roky starej, do nekonečna taky podporovanej nebude a má tuším jen 1 GB RAM. Není to riziko, že aktualizace nakonec stejně nebudou, možná dřív, než u těch jmenovanejch lepších Androidů, pokud by se od nich koupil novej model?
Já bych asi volil nějakej Android, u kterého se ví, že je (a do budoucna bude) podpora v alternativních ROMkách.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Xiaomi Redmi rada su najlepsie telefony v pomere cena/parametre. Ale este jeden s lepsim (i trosku vacsim) displayoum a ceskym LTE tu je a to je Redmi Note 4 a je dokonca este levnejsi:

http://www.androidlevne.cz/mobilestore/eshop/5-1-Xiaomi/0/5/805-Xiaomi-R...

Zrovna dnes mi jeden dorazil, mam ho ako prekvapko pre mladu. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ehm ty tu doslova brecis jak je android spatnej a pak napises ze ten kdo nuti uzivatele casto menit telefon je apple ? Muj 5S je sviznejsi jak dmesni top modely s androidem tak nevim ldo tu koho nuti, nebo zas zamerna provokace ke klikacce ?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

5S je méně svižný než některé staré neúplně top modely s androidem. On se android mění a ty žiješ v době asi tak před 4 lety. Moje tvrzení nedokazují jen srovnávací testy (každý si může najít i prohry novějších iphonů než je vykopávka 5s), ale i zkušenosti uživatelů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jsou mi zase kecy v kleci. Android se sice mění, problém je, že na update novějších verzí výrobci telefonů jaksi serou že. Můžeš mi ukázat Android telefon vyrobený v roce 2013, který dostane letos představený Android O (stejně jako 5S dostane letos uvedený iOS11)? A ty zkušenosti uživatelů si taky můžeš strčit někam, znám několik lidí co mají 5S, jedou na poslední iteraci iOS10 a není to žádná tragedie. Pochopitelně se to nedá srovnat s iP7 nebo SE, ale to je snad pochopitelný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemám rád Apple jeho věci jsou neuvěřitelně předražené,jenže bohužel je jedinej kdo splnuje to co potřebuji od telefonu (iphone 5S,SE) sehnat telefon velikosti 4 až 4,5 je téměř nadlitský ukol téměř všichni ostatní dělají obří 5+ cihly prostě nic pro mne.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nemám v úmyslu obžalovat/obhajovat Android, nebo Apple iOS, protože mnozí další již protahují zápěstí a leští klávesnice. Zákonitě vypukne mela, třaskavá návnada a bannery budou lítat. Co když problém není Android, ale Ježek?

V dobách dřívějších např.: pracovně i osobně velmi vytěžovaný model Xperia Z1 Compact (2GB/16GB ROM Android 4.3 Jelly Bean, 4.4 KitKat až po 5.1 Lollipop) by vaše nářky opravdu nepotvrdila. Mnozí blízcí dodnes používají starší Samsung Galaxy S3 (4.0.3 - 7.1.1), Xperia Z1 Compact (4.3 - 7.1.1) a těžko by s vámi našli společnou řeč.Problém jste vy a váš osobitý (čtěte opakovaný a už poněkud otravný) způsob vybírat nejhorší z nejhorších a poté si stěžovat.

Stačilo si koupit solidní telefon s adekvátními parametry (reálné) a trochu se zajímat o vlastnosti Androidu. Zrovna vy byste měl vědět, alespoň obecně, jak Android funguje a jak ho neroze***t do nepoužitelnosti.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Ne, Jezek ma pravdu, sice na to prisel tim nejhorsim moznym zpusobem, ale je to pravda. Ty lidi s tema telefonama co zminujes, tak oni to pouzivaji jako telefon prevazne, potom i Android funguje. Ja treba mam SGS5, zkousel jsem spoustu jinejch telefonu a mit moznost se Androidu zbavit, tak ver, ze to udelam, presne ve stylu Jezkova clanku. Jedinnej rozdil je, ze u odpadu, co Jezek koupil, dojdes presne k tomuhle Jezkovu prozreni driv nez u namachrovaneho telefonu za 20K. Ale Android ma tu vlastnost, ze jednho dne sezere vsechnu dostupnou RAM, at uz je tam kolik chce, jednoho dne sezere veskere interni uloziste a pak je proste konec a dochazi k vystrizliveni.

V dobe ZTE Blade a Androidu 2.3.7 jsem nakonec plamene obhajoval Android i ja, dnes muzu tento Jezkuv clanek stoprocentne potvrdit.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Telefon byste měl používat převážně jako mobilní komunikační prostředek, ačkoliv většina činnosti se "modernizovala" z prostých hovoru, psaní sms a mms k aktivnímu využití sociálních sítí (facebook, twitter, instagram), focení každé hlouposti s následným pokusem o vylepšení pomocí aplikací typu snapseed, lightroom, nebo photoshop. Běžně frčí Hangouts, Skype, WhatsApp, Youtube, iVysilani apod.. Z průměrné porce 30 - 40 aplikací na telefon, se najdou i účelné např.: Epson iPrint, převodníky, elektrické obvody atd.. Cestou k cíli cest vedou standardní offline navigace jako Mapy.cz a Here. Mezi sjížděním aplikace iDnes.cz si koupí lístek na Metro atd. Opravdu ne a neslyším žádné větší remcání, obvykle nadávají jen na baterku a průběžně modernizují zejména pro foťák.

Čirou náhodou se cestu na víkendové závody doprovází přítomnost kamaráda (též modeláře) a pokud si dobře vzpomínám, ještě nedávno jsem ho viděl s Galaxy S3 Neo. Schválně se optám na reálné zkušenosti, počet aplikací a motivaci k zakoupení nového přístroje, vzdálenost 863km poskytne dostatek času na delší rozhovor. Osobně tipuji baterii a kvalitu fotografií, ale jestli i další, to opravdu nevím.

Osobně jsem s Androidem spokojený, protože nic lepšího na trhu není a polovinu aplikací na iOS prostě nedostanete. Rozdíl je v tom, že jsem si kupoval vždy "lepší" přístroje. Nejpádnějším argumentem pro výkon bylo šifrování (tel+sd), se kterým mělo mnoho telefonů výkonnostní problémy. Nebylo by správné srovnat aktuálně používaný HTC 10 One (64GB) doplněné o 256GB SD (DriveDroid + ISO a třeba obraz disku pro případ selhání SSD v notebooku něco ukousnou) s telefonem pana Ježka. Ostatně i poslední dva předchůdci Z1 a Z3 Compact (Cyanogenmod) nesnesou srovnání.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jakoze s iPhonem ti misto v ulozisti nedojde, jo?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No mozna dojde - ale urcite to ma lepsie vymyslene ako Android :)
mam 64 GB v iSE a musim povedat, ze uz tam mam vsetky appky, co potrebujem vcetne navi + kopec hudby a este mam tak 30 GB volnej pamati...
kdezto android mal svoju vnutornu pamat rozdelenu na systemovu a datovu a ked ta systemova bola zapratana, tak som musel odinstalovat aplikacie, aby som si vedel updatnut druhe aplikacie a pri tom som mal volneho miesta okolo 400 MB, skratka system si povedal, ze to je malo a ani za toho boha to neslo - potreboval aspon 500 MB volnej pamate, aby mi aktualizoval appku, ktora mala tak 10 MB :D
Toto sa mi v iPhone este nestalo...a mozem porovnavat, kedze som mal 6 rokov andro - od verze 2.3 az po 6 a az teraz som presiel na iPhone - nevedel som najst nejaky maly sikovny telefon - nemyslim 5 a viac palcove padla - zatial som max spokojny, velkost uplne vyhovuje a o rychlosti a sviznosti systemu ani nemusi byt rec. Proste parada.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pan Ježek si opět zapomněl vzít Vagisil (kdo zná South Park, ví). Pravdu má snad jen v tom, že android je odpad, bohužel příliš alternativ není. Na hiend od Samsungu za 20plus se můžete vykašlat. Nemusíte ani sahat po odpadu iphone SE, ten HW za to opravdu nestojí.
Buďte rozumný, kupte si One Plus Three T za 13 tisíc, dejte si tam čistý android, máte tam ( i na android) dostatečných 6GB RAM, telefon tak natrhne zadničku i 2x dražšímu S8. A teď Vagisil a spát.
BTW nejsem android lover, mám HP elite X3, ale dokážu pochopit potřeby uživatele a doporučit pro něj to nejvhodnější (kdyby Vám nevadil WIN, tak Vám doporučím i své elite, protože Continuum zastoupí i Váš vysněný sockaklient na net a hovadiny

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Continuum byl výborný nápad, na vyzkoušení jsem si Lumii 950 (build 844) pořídil, ale následovalo zklamání a řada neopravených chyb. Ostatně na reporty i před "odpískáním" Microsoft nereagoval. Elementární chyby z vlastní dílny např.: RDP - synchronizace obrazu, nebo grafické příkazy (GDI), které používají ostatní aplikace třetích stran. Měsíce, potom rok a chyby - nedodělky, jsou tam stále. Nakonec to Microsoft odpískal.

Dobrý nápad, který se nedotáhl a už se nedotáhne. S radostí L950 s DD Continuum odprodám, protože zařízení prostě nepoužívám, ve vzkříšení nevěřím a naopak věřím, že Samsung s DeX to dotáhne nejdál a ostatní se přidají.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kolik za tu Lumii chcete? V jakém je stavu? Je ještě v záruce? Jste z Prahy?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel po záruce (faktura a výdejní doklad ze dne 13. listopadu 2015). Prakticky jsem ho používal jen na stole. Bez mechanického opotřebení, škrábanců apod. Kompletní balení, doklady a aktualizovaný systém. Upřímně nevím, kolik si říci, aby cena byla rozumná pro obě strany. Trh s použitými telefony nesleduji. Domluvě se nebráním, protože zkrátka jde o nepoužívané zařízení - hračku na pokusy. Z Prahy, avšak až po víkendu, protože na víkend odjíždím s lodí na závody.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je ten telefon takto OK, tak bych do toho i šel :) Jak je na tom baterie? Máte nějaký kontakt, kde bychom se domluvili?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Určitě, ale není mi příjemné dávat telefon nebo kontaktní mail zde, protože vždy se najde někdo, kdo vás přihlásí do spamu. Pokud chodíte na forum.cnews.cz (stejný nick), pošlete mi kontakt soukromou zprávou a já vám zavolám/napíšu hned v pondělí. Loď i věci nachystané a čekám na kamaráda. Vyzvednout a hurá na závody (863km). Předpokládám, že dříve než v pondělí se tomu věnovat nebudu, myslím zjišťování stavu baterie, fotodokumentaci apod. pro bližší představu.

Standardně používám univerzální kupní smlouvu (vzor v odkazu níže), kopie nabývacích dokladů a opravdu není problém se domluvit a dopsat do smlouvy lhůtu na vyzkoušení. Nebo se můžeme domluvit a někdy v týdnu se tu zastavíte a uvidíte sám. Samozřejmě za předpokladu, že máte seriózní zájem.

* vzor: http://www.smlouvycr.cz/cz/menu/2666/nabidka-vzoru/obcansky-zakonik-do-3...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jde vidět, že Vaše zkušenosti jsou staršího data. Na creators buildu bylo opět pár věcí opraveno. Zajímavé, že zmiňujete Dex, přečtěte si jeho detailní recenze - je mnohem mnohem horší než současné Continuum, ale nemá smysl se bavit s někým, kdo vynáší soudy a neviděl ani Dex, ani continuum na creator buildu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ego jste si zvedl a vaše odpověď svůj účel splnila. Stačí se podívat na reporty, které tam visí měsíce a roky (hádejte, co mezi nimi najdete). Jsou jich stovky až tisíce, vzhledem k tomu, že se celá věc za dlouhé měsíce neposunula, vychází vaše odpověď poněkud hodně egoistická až ubohá. Build 844 přišel v 01/2016. Předpokládám, že víte kdy byl Samsung Dex vydán.

P.S.: Reporty si může najít kdokoliv, jsou veřejné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Napsal jsem Vám, seriózní zájem mám. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ja radsej doporucujem Xiaomi Redmi Note 4 4GB/64GB za 1/3 penez, cize 4500Kc ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U někoho by po desátém nuceném smazání map došlo k narušení dusevni rovnováhy a shitovy telefon by se vydal nemilosrdně po trajektorii kolidujici se zdi. Nicméně pan Jezek je si vedom zbytkove hodnoty telefonu a tak došlo k jinemu jevu. Rezignaci a radikální změně orientace. Nyní už kráčí v stadu k světlým ekologickym zítřkům. )) Možná by stálo za to vychladnout a zamyslet se jestli je problem v OS nebo poddimenzovanem úložišti/hw. Ja mám G4 nemůžu si vynachválit jak telefon tak svižný OS. Je to uz druhý LG a na cenove dostupné top modely tehle znacky nedam dopustit (předtím to byl Optimus G). Nedávno jsem čelil jediné nepříjemnosti a to byl zapomenutý PIN. Telefon se totiz nerestartoval více jak půl roku a za tu dobu PIN vytekl z meho bufferu)) Android je cim dal zravejsi ale ma to sve duvody ktere byly na odbornych webech uz xkrat vysvetlovane.. S velikosti zakladny platformy rostou i naroky na bezpecnost, kompatibilitu apod.

P.S. One Plus byl naposled u me take horky adept. Nakonec to vyhrál o chlup lepsi fotak ale urcite bych se nebal ani toho.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mám Android 4.0.4, 640kbytes RAM (nevím proč, asi 512 je málo a 640 musí stačit každému), paměťovka 32 GB, mapy čr offline, facebook lite, spotify (proto ta kartička), "uvnitř" volno Giga //asi 4 GB internal eRAM)... prasklý sklíčko, rychlou GPS... no prostě telefon jsem dostal (ne od cigoše), je to Sony, zvuk výbornej.... prostě slušnej walkman... SR23i nebo tak nějak.

Holt XPéčka jsou XPéčka /4.0.4/... vše se aktualizuje, někdy sice né (málo RAM), ale tak nějak po restartu jó.. seznam.cz načítám za 10 sekund, což na "velkým" sčotu ve Firefoxu poslední dobou taky tak (i.hmedia.org nebo cosi waiting)... asi je to rukama, páč je to:

1 jádro 800MHz... jop

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

14 dní nazpět jsem uvažoval velmi podobně, zkusím iOS a vezmu si 6s plus u kterého vím že bude chodit, nebo se rozhodnu logicky a vezmu lepší hardware za nižší cenu. Nakonec vyhrál LeEco Le Max 2 Pro/X820 5.7inch, 2K, 6GB 64GB za 5376,-
Já se s hračkama rád hraju, jsem rád, když se sekají a já musím řešit zapeklité problémy, od toho jsou to hračky :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten iPhone by jste nejspíš nabíjel 2x denně, čímž vyjádříte radost jeho používáním.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no ja nabijim SE tak raz za 2-3 dni a to na nom fici WiFi, hudba + sem tam hra takze to je pekna blbost, ze nabijat 2x denne - najprv si treba overit info a az potom pisat hluposti!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Znám několik lidí co mají S6 Plus a nabíjí to 2x denně, celkem to používají.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Popravdě, nevím kdo to psal ale ač jabkář ohlížejíc se konečně po něčem jiném nakonec to vyhrál ip SE, kecy tipu shit hw se můžu pouze smát, ae kde sehnat tel. takové velikosti a zároven těchto hw paramertrů + sw support 3+ let...

Nicméně souhlasím že pohled na jetou "mrdku" proč se seká je divný, na druhou stranu, proč vydaji update když to nestačí?
Není jednodušší nechat osekaný skorofunční stroj než mít last update na nepužitelném železe...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Sony Xperia X Compact a podobné? Stačí hledat déle než 5 sekund.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Najdes ich za 5s ale tych moznosti vela nieje . To je skoda.
Bud spominany Sony alebo Samsung A3 2017. Tam to konci.

Poskulujem po X Compact aj z dovodu, ze som zvedavy na Sailfish OS na Sony telefonoch.
iOS a celkovo Apple koncept nemusim, k Androidu a konceptu Googlu mam tiez vyhrady(tie sa daju riesit alt.ROM ale na to nemam chut a ani cas).

p.s. - k Jezkovmu blogu je skoda sa vyjadrovat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja vím že si někdo řekne chtít 4k v tel je blbost ale je to použivám 2-3 do měsíce na potápění jako dive cameru kde obal do 45m stál 1300,-czk a pokud natáčíte ve 4k dá se tím pracovat na mnoha urovních a dostat z toho popřípadě víc než FHD toho sonáka, věc která při koupi ip nehrála roli ale dnes jsem z ní unešen a je z ní "hotový" praktický každý je slowmo video 240 s/sec , neskutečné co takové zpomalení na stativu v šikovných rukou umí zachytit.
Na závěr to nejdůležitější proč sony určitě ne i když oželím výše popsané funkce, 4 palce ipSE jsou už tak pro mě na hraně komfortu nošení/ovladatelnosti..cokoli většího je pro mě děs, to je nejen z mého ale i z pohledu druhých důvod proč do něj jít, hodně lidí a hlavně "něžné pohlaví" je vždy na prášky když tel solidních parametrů má velikost panelu pro plzamaTV.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Xperia XZ Premium nataca 960fps slowmo: https://www.youtube.com/watch?v=vKnX_2FTuQM

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O tel vím, nicméně díky ipSE a jeho 240s vím že stačím mít mraky a videa z venku už tak kvalitní nejsou, prostě potřebují více světla to je fakt který vám každý potvrdí, potom o té velikosti mam defakto tablet, mobil je pro mě mobil který vejde do pánské kapsy, proč ten čip neumí 4k celkem nechápu...doufám že tuto zajímvost někdo rozebere po začátku prodeje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

5.5" Xperia XZ Premium do panskej kapsy vejde a ak chcete, tak vam o tom natocim kludne slowmo. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám pouze 182 cm tak má asi menší kapsy neb i 4 pálce mi vadi když sednu do spefické židle...
Ale pokud vlastníte, tak za video třeba 480p ted večer, jak točite před tel. kořenkou, to budu vděčný ať mohu porovnat...ale že do jablek dodává čipy sony vím dobře.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Telefon bude na trhu az 5.6., takze musite este chvilku vydrzat. Pak to porovnavacie video kludne spachat mozeme. Sam som zvedavy. Z videorecenzii to zatial vyzera velmi slubne. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha, já mysle že už dostupný když mi to neustále předhazujete jako lepší důvod koupě než SE které jsem kopil již loni a byl s ním na dvou dovolekách...

Takže už nějaký pátek prodávaný telefon mám nahradit telefon "cooming soon" aneb ještě větší stupid než jsem čekal...i když tohle jsem fakt nečekal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pry se u Androidu silene zpomaluje funkcnost kdyz dojde volne misto. Neni to i vas problem? (ostatne i na zaplnemem ext4 v linuxu to je znat.. sice mate 5GB z 2TB disku volneho.. ale zapsat tam neco.. je na vecnost)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

fragmentace a fyzicka vlastnost HDD, musis poridit SSD, tam se ti to nestane.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Stane, jen o něco dřív. Zaplněnému SSD rapidně klesá výkon.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

njn, ale z jineho duvodu, treba poridit SLC ;-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepší jsou ale ZLC

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rozhodně lepší než TBC

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prilis mnoho THC?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To bylo kecu, kdyz jsme ti to tady rikali. Nekupuj si ten low end, neni to pouzitelny vic nez jako telefon. Ale Jezecek mel vlastni hlavu a koupil. Ubehlo par mesicu a co tu nectu, Jezkovi leze low-end na nervy.

Nicmene, kdybys koupil telefon za 15K, nebudes na tom o mnoho lepe, Android dokaze zasrat uplne vsechno.

Takze ano, konecne jsi na to prisel a mas naprostou pravdu - konecne. Nicmene teda setri, stradej, iPhone neni zrovna levna zalezitost a nez bych si ja kupoval v bazaru nejakej kradenej, kterej navic hrozi ze Apple casem zamkne a znefunkcni, tak radeji prezivam na tom smejdskym Androidu, protoze 25K ja za telefon nikdy nedam. To mi za to opravdu nestoji.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Naprosto skvely a pouzitelny telefon. Skusenost po pol roku narocneho pouzivania priatelkou, ktora ho ma zaroven ako nahradu za PC/NB. https://mobilni-telefony.heureka.cz/xiaomi-redmi-note-4-3gb-32gb-global/#

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A já hlupák si myslel, že free cool a in je linux. Není na víkendový blob nějak brzo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na rovinu Davide, jak s tebou obvykle alespoň částečně souhlasím, tak toto je blbost. Pořiď si Android foun v ceně toho jabka a uvidíš, že je to trošku jinak, než si myslíš. Poté co bídnou smrtí zahynul můj Note 4,tak než bude Note 8 jsem jako nouzovku pořídil Samsung A5 2017, za nějakých 12k Kč a víš co? Jakýkoliv jabkofoun se před touhle střední třídou může jít zahrabat. Prostě srovnávej srovnatelné a aspoň si půjč skutečný smartphone, ať můžeš hodnotit.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

SGS4, SGS5, HW8, ... u vsech plati to co David psal. Ano, neni idealni, kdyz to hodnoti jen na zaklade nejakeho lowendu, ale mohu stoprocentne potvrdit, ze jeho tvrzeni se zaklada na pravde i u highendu!

Neni to o hardwaru, je to proste lagdroid.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To jsou stále staré kousky, osobně jsem začal pozorovat plynulost od S6 a výše a po hafec letech jsem tak oficiálně prohlásil Android za konečně plnohodnotného konkurenta jabka :
http://www.abclinuxu.cz/blog/Max_Devaine/2016/9/android-konecne-dotahuje...

I to levné A3 bylo velmi uspokojivé.
Samozřejmě to není jen o hw, ale i o tom, že Android 6 přinesl nemálo výkonnostních vylepšení a sedmička by na tom měla být podobně.
Zdar Max

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, jestli chce opravdovej android tak je potreba si koupit "Google telefon", aktualne to je android 7.1.2 tusim - nevim to, nestaram se, vsechno se o sebe stara samo tak jako u apple. Vlastne nevim ani kolik to ma pameti nebo flash, nema to slot na SD, vsechny aplikace co jsem potreboval vcetne offline mapy.cz a offline kompletni evropy dat do aplikace navigator, hromada natoceneho 4k videa atd atd... vykon funguje tak ze je takovy ze jsem si nikdy nevsiml nejake pomalosti... no a tak to proste ma byt, jsem uzivatel a tyhle veci me nezajimaj (nedostatek mista na disku, pameti ci vykonu).

Znamena to samozrejme ale dat do toho telefonu podobne penize jako do toho Applu :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ja sa divim autorovi ze si mysli ze v androidoch telefonoch vyzná, ale hovorí o čínskych značkách ktoré hraju druhu ligu...huawei,lenovo a podobne kšunty za bakatel...miesto toho aby uvazoval o klasickych značkach...ziadny vyrobca nebude ladit softwer (ano toto su chyby softwaru) pre telefony pod 200-250 eur navyse ak je to cinska znacka tak sa na SW uplne vykaslu...je jasne ze bude investovat do vyladenia vlajkovych lodi za 500€ a viac...apple je cisto iba imidžova značka za 700-800€ ktoru prekona hociaka vlajkova lod s androidom nehovoriac o velkych obmedzeniach...tam kde mate na androide slobodu, tam si u apple musite priplatit za taku vec, za taku sluzbu, pripadne dana funkcionalita na apple ani neexistuje..co ma ale zaraza ze autor si nieje vedomy ze existuje nieco ako NEXUS...kde nemate ziadnu nastavbu, ziadne zbytocnosti ktore by mohli pokazit telefon a pravidelne aktualizacie na mesacnej baze ako u microsoftu a navyse za velmi dobru cenu 300€....mal som predtym telefon s 1GB ram a 8GB pamäte a nebolo to zle pretoze Sony Xperia L malo dobry software, ale ten telefon bol pomalsi (nie az tak ako ten huawei Y560, to je jasny čiňan) ale fungoval bez chyb...teraz mam Nexus 5X 32GB a neviem si ho vynachvalit...uz ma nikto neprehovori na Sony/Samsung a podobne firmy ktore maju kopec balastu ktore kazia telefony

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neni to pravda, starsi Nexusy uz jsou dnes pase, Google je odepsal po dvou letech, tohle se ti u Apple nestane a s telefonem das klidne dvojnasobnou dobu nez s Androidem.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Co vím, tak Google zaručoval asi 2(feature) + 1(security) rok support. Problém byl s těmi staršími modely, kde se tomu asi nechtěl věnovat kvůli výkonu. U novějších modelů je support myslím delší, jak ty tři roky.

Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neni, furt to Google prasi, dva roky a konecna. Na vykon se mohou vymlouvat donekonecna.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Google uváděl 18 měsíců (někdy v době Nexus 5), security nevím, ale nevybavuji se, že by tam byl nějaký další dovětek. Ani tohle neuměl ale myslím v minulosti splnit, byť téma bylo nedostupnost ovladačů výrobce SoC, což ale prostě není problém uživatelů že.
Druhé téma je příšerná produktová politika, která nemá hlavu ani patu. Např. majitelé Nexus 7 by mohli vyprávět. A nejen oni....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Abych tady uvedl dojmoligii panu Redmarxe a uniho do reality:
- Nexus 5 - uvedeni na trh 11/2013 s Androidem 4.4, posledni verze Androidu 6.0.1 (nejvyssi verze rady 6.x), posledni security update 12/2016
- Nexus 10 - uvedeni na trh 11/2012 s Androidem 4.2, posledni verze Androidu 5.1.1 (nejvyssi verze rady 5.x), posledni security update 04/2016
- Nexus 6 - uvedeni na trh 11/2014 s Androidem 5.0, aktualni verze Androidu 7.1.1 (nedostal 7.1.2, ktera resila na telefonech gesta na ctecce otisku, kterou Nexus 6 nema), security update 05/2017, podpora stale bezi
- Nexus 9 - uvedeni na trh 11/2014 s Androidem 5.0, aktualni verze Androidu 7.1.1, security update 05/2017, podpora stale bezi
- Nexusy 5X a 6P - uvedeni na trh 11/2015 s Androidem 5.0, aktualni verze Androidu 7.1.2, security update 05/2017, podpora stale bezi, pripravuje se pro ne letosni Android O.
- Pixel C, Pixel a Pixel XL maji stale plnou podporu.

Tolik tedy fakta k podpore Googlu pro sva zarizeni, kterou tady panove tak bohorovne zpochybnuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste prihodim pribeh Nexusu 4, uvedeny v 10/2012 s Androidem 4.2, koncil s Androidem 5.1.1 na konci roku 2015.
Jak je videt, Google sva zarizeni drzi dlouhodobe na aktualnim systemu 3 roky + nejaky ten security patch navic. Navic to, ze oficialne nevychazi novy system neznamena, ze se nic nedeje, porad pres Google Play chodi updaty systemovych aplikaci (Telefon, SMS, Kalendar, Kontakty, Mapy, Youtube, GMail, Fotky, Dokumenty, samozrejme Chrome,...) a nekterych komponent (WebView, Wifi services, Play Services + Play Store) takze i dedek Nexus 10 nebo o rok mladsi Nexus 5 jsou stale po strance aplikaci up to date.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky za vyčerpávající info.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Clanok splnil to co mal, ludia citaju a diskutuju, ale.... prejst z lacneho, veľmi lacneho Android telefonu na Apple bude mega rozdiel, to asi kazdemu dojde a netreba o tom clanok, keby tie lacne šroty boli tak dobre ako apple, asi by si to jablko nikto nekupoval....., no treba si kupit samsung galaxy S8 a potom prejst na Apple aby to malo nejaku vypovednu hodnotu a napisat clanok.... :-0 .... mier

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, souhlasim s tim, ze mel testovat SGS8 a potom se teprve vyjadrit. Ale stoprocentne stojim za autorovym clankem, protoze ono by to opravdu platilo, ikdyby testoval misto toho lowendu highend.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ježku, já jsem ti to říkal, nekupuj ty laciné šmejdy, nejde o peníze, ale o ty nervy!!! Máš cos chtěl. Jinak apple nenutí do obměny. Jejich zařízení s klidem vydrží 4+ roky... vlastní zkušenost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co ty nové Nokie? Nechlubí se právě čistým Androidem a dlouhou podporou? Třeba to je řešení... Protože nevěřím, že David sroste s omezeními, které iOS skýtá.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

iOS žádná omezení nemá, to si jen namlouváte. Přímo Apple píše:

Nejvyspělejší mobilní operační systém na světě.
iOS vdechne tvému iPhonu a iPadu život krásným, intuitivním prostředím, nepostradatelnými aplikacemi a inovativními bezpečnostními funkcemi.

V iOS 10, zatím nejohromnější verzi iOS, je teď všechno, co tě baví, ještě lepší. Vyjadřuj se ve Zprávách novými způsoby. Naplánuj si trasu v parádně navržených Mapách. Připomeň si ve Fotkách svoje zážitky jako nikdy předtím. O iOS 10 by se dalo mluvit dlouho, ale tady je pár nejlepších novinek.

Tvoje informace. Spolehlivě zabezpečené.
Tvoje soukromí je vždycky na prvním místě. Proto iOS 10 inteligentně rozpoznává lidi, objekty a scény ve Fotkách a nabízí doporučení QuickType pomocí algoritmů, které běží přímo v zařízení. Citlivá data služeb, které by bez serverů Apple nefungovaly, což je třeba případ Siri nebo Map, se vždycky přenášejí zašifrovaná. A nikdy se z nich nesestavují profily uživatelů.

A Apple by přece nelhal, takže tu nešiřte bludy, IOS je nejlepší OS na světě.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ako vtip dobre. U mna palec hore za tento tvoj prispevok.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepší ale nemusí samozřejmě znamenat bez omezení:) A) Jak se definuje ono omezení, B) Ostatní mohou být ještě omezenější:)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je dost otázka. Aktuálně to funguje z peněz od Foxconnu, byznys teprve rozjíždí. Nevím jakou mají dobu hájemství, kdy mají jít do kladných čísel, ale Foxconnu může za tři roky dojít trpělivost a prostě to ukončit. To se nyní nedá předvídat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ježkovy voči...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Provoz iPadu Air a Android telefonu s 32GB eMMC 5.0 a 3GB RAM. Zatímco telefon se poslední půl roku propadá výkonnostně níže a níže (lagy kde dříve nebyly), iPad švihá stále stejně. Já vím, opakují notoricky známou věc, ale tak to prostě je...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Doporučuji upgrade z Androidu 2.3.4 na něco novějšího, případně něco čistého ála cyanogenmod/lineage OS a bez Google Apps molochu. Telefon pak bude brutálně svižný i kdyby to byl Samsung Galaxy S 2.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

CM 12.1. GAPPS Nano verze, Gmail, GPlay, Keep, Chrome. Vše víme, známe;) OS je tam cca od podzimu (update s Wipe).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

David Ježek: Miloš Zeman české IT žurnalistiky.

Spousta názorů i celkem zajímavých. Spousta z nich dobře odprezentovaných. Leckdy mají hlavu a patu. Jenže nemá smysl se jimi zabývat, protože za týden, maximálně 14 dnů budou úplně jiné.

Shrnuji:

1. Mám obyčejnou tlačítkovou Nokii a víc nepotřebuji. Kdybych někdy musel mít smartphone tak musí mít QWERTY klávesnici, 1:1 hi-ppi displej, USB 3.1 type-C a další věci (2014-2015)
http://diit.cz/blog/13-veci-ktere-musi-splnovat-smartphone

2. Hmm, tak ne, mám Nokii se Symbianem a vlastně nevím, proč a jak jsem někdy mohl používat obyč. tlačítkový telefon. Dotykáč nevadí, rezistivní low-res displej také ne. (léto 2015)
http://diit.cz/clanek/retro-recenze-nokia-5230-aneb-staricky-symbian-v-r...

3. Tak ne, Nokia byl omyl, mám Huawei a to, že je to úplně jinak si nějak obhájím. (podzim 2015-léto 2016)
http://diit.cz/blog/huawei-y560-versus-13-veci-ktere-musi-splnovat-smart...

4. Huawei? Nenechte se vysmát, jedině Firefox OS! (léto 2016)
http://diit.cz/blog/jak-jsem-opustil-android-proc-toho-nelituji

5. Já někdy opustil Huawei? To bude nějaký omyl, ne? (od podzimu 2016)
http://diit.cz/blog/levny-smartphone-s-androidem-presne-po-1-roce-uzivani

6. Jestli někdy opustím svoji plečku, tak to bude pouze směrem k velkému pádlu! (leden 2017)
http://diit.cz/blog/muj-pristi-telefon-bude-padlo

7. Pádlo? Nikdy! Refurbished iPhone 5S nebo SE! (květen 2017)

.
.

.

8. Když telefonovat, tak dvěma kelímky na špagátě! (někdy v budoucnu)

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

8. K čemu mobilní telefon, když máme ve městě telefonní budky na předplacené karty?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jen doplním: :o))
31. 10. 2015: „Apple refurbished“ s cenami typu 5 tisíc Kč za iPhone 4S považuji za výsměch.
http://diit.cz/clanek/netradicni-test-huawei-y560-1-cast

dnes: "koupí nikoli nového, ale refurbished iPhonu. Aktuálně třeba modelu 5S, případně v budoucnu modelu SE."

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Az do tehle chvile jsem si myslel, ze pan Jezek chce byt proste svuj, jak se rika, tak trochu "curat proti vetru" a takovi lide obvykle byvaji docela fajn pokud je poznate blize.

Nazorovy posun v case je logicky a pouze zabednenci a ignoranti trvaji na svem bez ohledu na okolnosti, takze v tomhle smeru jsem shovivavejsi, ale..
Tento blog me vnimani osobnosti p.Jezka dost znatelne ovlivnil a to negativnim smerem. "Tohle" bych cekal od prodavacky ze supermarketu, ne od IT odbornika (?). Na pivo bych s nim klidne nekdy zasel. Kazdy ma sve chvilky a myslim ze p. Jezek si ted svou vybral. Doufejme, ze to neni setrvaly stav.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ježek není Miloš Zeman, Ježek je Felix Holzmann.

A žurnalista rozhodně není. Redaktor ano, ale to může dělat každý (vím to, taky sem jím byl ;)), ale žurnalista musí něco vědět a znát, aby jeho názory a komentáře měly jistou hodnotu. To, co tu předvádí Holz... pardon... Ježek, nechť posoudí každý sám.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale abych jen nerýpal: Měl jsem iPhone 5s do letošního února, pak jsem se ho zbavil a pořídil úplně nejlevnější čínskou plečku s Androidem, kterou mám zatím stále. Po třech měsících nemůžu hodnotit Android, ale po osobní zkušenosti s třemi zařízeními s iOS můžu hodnotit jablka.

1. Většina aplikací nemá možnost smazání dat, která si nasyslila, takže jedině smazat a znovu nainstalovat. Prý se to paradoxně od začátku letošního roku zlepšilo a tlačítko "Smazat data" najdeme u hodně nových verzí aplikací, nicméně není to pravidlem a není tam žádné centrální řešení jako v Androidu.

2. Stejné aplikace pro iOS a Android mají na iOS většinou dvoj- ale i trojnásobnou velikost, bavil jsem se s několika developery, že přeci není možné aby nějaká úplně triviální appka měla na Androidu 30-40 mega a na iOS 120 a podle toho co jsem se dozvěděl, tak na iOS není tak dobře oddělen kód a data pro různé hardwarové varianty, takže zatím co z Google Play tahá váš telefon binárku jen pro vás, z AppStore se tahá mnohem univerzálnější.

Už tyto dvě věci způsobily, že můj poslední iPhone 5s měl do deseti měsíců svých 16GB storage plných a aktualizace nešlo provádět úplně stejně, jako to nejde Davidovi na jeho Huawei. Také jsem musel něco smazat, pustit aktualizace a zas to něco vrátit.

Rozdíly v konceptech na kterých stojí Android a iOS nebudu vůbec srovnávat, zbytečná práce - já jsem byl v podstatě schopen žít s oběma systémy, dokonce bych raději volil iOS, ale u plácačky za dva a půl tisíce jsem od počátku smířen s tím, že mě jednoho dne naštve a já s ní mrsknu z mostu pod nákladní vlak. U iPhone za XY tisíc jsem čekal, že se tomu vyhnu.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

A pak tu je odpad společnosti jako já s Windows Phone 8.1, který prostě funguje.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ony prostě fungují i ty desítky. Taky nějak nechápu, vo co gou....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za prve sehnat dnes foun s Windows 10 je docela problem. Za druhe chybi aplikace. Ver mi, ze kdyby na Win10 byly aplikace, ktere pouzivam na Androidu, tak si nejakej telefon sezenu a na Android z vysoka dlabu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já ti věřím. Osobně ale mám všechny appky, které potřebuju.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sem na tom podobne mam Lumii 640 win 10 a naprosta spokojenost. Telefon mam hlavne na telefonovani a appky co me k zivotu staci a na tomhle mobilu mam jsou:
Offline mapy seznamu
Aplikaci do banky
Whatapp
Skype
Zedge
QR ctecku
Steam
Battlenet

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale na Windows Phone přece žádné aplikace nejsou! Lepší je Google Play, kde máte 10 miliard aplikací! A i blbá baterie aplikace touží po právech na volání a tak podobně.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím s těmi, kdož píší, že Androidu nechutná extrémně levné železo. To je prostě špatně chtít za každou cenu ušetřit každou dvousetkorunu. Jenže to se netýká jen Androidu.
Muj nazor je, že 1GB je skutečně málo, 2 GB stále je použitelných (třeba v S5) avšak taky souhlasím, že časem to zase bude málo. Zodpovědnost ale nespatřuji v Androidu nebo minimální. Zodpovědnost leží a) na uživateli, který rozhoduje, co si nainstaluje za aplikace b) na aplikacích, které jsou postupem času náročnější víc a víc. Což je logické, protože mohou využívat čím_dál_tím_lepší železo. Abych tuto myšlenku podpořil, zkusmo jsem ze šuplíku vytáhl S3, kterou jsem uvedl do továrního stavu a jal se jí po dlouhé době krátce používat. Dalo se a dobře. 1GB RAM, nízkotaktované čtyřjádro, 16 GB storage. Jakmile jsem začal instalovat aplikace a více používat Net, začal se zpomalovat, zejména přepínání mezi aplikacemi nabíralo větší zpoždění, čemuž se ale nedivím.Přeci jen byl vydán v r. 12 a to je v našem oboru zatraceně dlouho. Článek na mě působí dojmem, že David už tehdy po aplovsku neřešil, co je uvnitř srojku, ale spolehl se na to, že pro jeho účely je to ok.
Možná jsem to jen v jiném článku přehlédl, ale chybí mi zde informace, jak moc byl spokojenej s telefonem po prvním, dejme tomu, týdnu užívání (si).
Možná bys mohl napsat text na téma: "Uvedl jsem svůj starej Android do továrního stavu..." :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Cituji "Apple mi je sympatický svými snahami o co nejekologičtější výrobu. Příslušné sekci firmy šéfuje...."
Počkat on Apple něco vyrábí, nějak jsme si nevšiml, pokud vím tak z čínských , korejských, ruských a jiných součástek mu čínské firmy vlastněné čínaný v čínských továrnách vyrábí čínské telefony s logem oné americké reklamní společnosti a ta je pak prodává za emerické ceny. V celém tomhle řetězci nevidím, žádnou výrobu Apple, které by mohla šefovat jakákoliv šéfka jakéhokoliv úseku Apple.

Bez ohledu na výše uvedené skutečnosti, včera jsme měl na stole rozebraný iphone 6S a narovinu jsou v tom naprosto stejné součástky jako v libovolném jiném telefonu třeba Samsung S6 a kromě toho, že žádná z nich není vyráběna Apple tak už díky vyššímu podílu šroubových spojů proti lepení u Samsungu je energeticky náročnější výroba toho Apple.
Nicméně reklamka je reklamka a tak i Ježek šíří bludy o nějaké výrobě a dokonce ekologické výrobě u Apple.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Já bych Applu tu ekologii moc nevěřil. Dělá, že mu na tom záleží nejspíš jenom pro dobrej obraz.

Kdyby jim na tom záleželo, tak by v Americe nelobbovali proti zákonům, které mají usnadnit lidem a nezávislým servisákům opravovat zařízení ("Right to repair" bills, podle Applu to "pomáhá hackerům").

Recyklační zařízení, s kterými spolupracují/mají smlouvy, od nich zase mají explicitně zakázáno vyndavat ze starých laptopů/tabletů/mobilů funkční části nebo je repasovat. Všechno musí zikvidovat a sešrotovat, aby se to nemohlo objevit na second-hand trhu a lidi neměli tolik možností si koupit second-hand jabka.
https://motherboard.vice.com/en_us/article/apple-recycling-iphones-macbooks

Kdyby bylo po Applu, tak nesjou žádné levné repase fireních Thinkpadů/Latitudů nebo sestav, není žádná bazarová paměť v kšeftech typu R*****a možná ani bazarové licenční nálepky Windows. Přitom repase, znovupoužití (aspoň na náhradní díly), to je pravá ekologie, ne holedbání se, že jejich novej telefon údajně sežere o 4 % míň neobnovitelnejjch zdrojů, než ten od konkurence. Ale budou jich chtít vyrobit o 40 % víc... Komu záleží na ekologii, musí to řešit spíš u sebe.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Apple ty přístroje repasuje a posíle zpět do oběhu (refurblished). Pokud už chceš takhle někoho najít, jdi např. za Indickou vládou, která zakázala distribuci recyklovaných přístrojů....

Dál tu máme např. Liam. Atd.

Jinými slovy, něco si nejdřív zjisti....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ne ty přístroje, které se dostanou do normálních recyklačních center/sběrných dvorů. Ty se všechny zničej. Že má Indie stupidní zákony neznamená, že Apple nemůže taky bejt hajzlík.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Asi takhle, Apple je pravidelně hodnocen nezávisle jako velmi vstřícný k životnímu prostředí. Ano, jistě je stále co zlepšovat (jako vše lidské). Ale opravdu, opravdu jestli chceš najít nějakého obětního beránka ekologie, nejsi na té nejlepší adrese. Nejmódnější pro hate ano, ale ne nejlepší.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Proč bych ho neměl kritizovat? "Hodnocení" je jenom slovo, tohle jsou činy. Apple se snaží komplikovat opravy zařízení a lobbuje proti zákonům, které by je usnadňovaly: http://ifixit.org/blog/8780/apple-right-to-repair/
Fakt.

On totiž originál servis je drahej a kolikrát spíš motivuje ke koupi novýho zařízení (v tom článku na the Motherborad je třeba napsáno, jak strašně drahý jsou opravy rozbitých LCD). Proto se jim samozřejmě nelíbí, aby to kdejakej týpek dělal levněji.

A že sami prodávají refurbished telefony? To nic neznamená, však na nich sami vydělávají. Ale pointa je v tom, že se snaží bránit v znovupoužití všem ostatním.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Žádný výrobce apriori nechce, aby se v tom leckdo rýpal. Neobjevuj ameriku. Celé tvé téma je zkrátka jalové....

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Promiň jeslti jsem zranil tvoje city ke značce, ale tohle jsou věci, které jsou dobré nejen pro naši planetu, ale i pro nás jako zákazníky těch firem.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ještě jednou, jestli chceš hledat obětního beránka, jdi jinam (k jiné společnosti), zrovna Apple v tom prostě nijak výrazně nenamočíš, nic víc:)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Musim sa zastat Jana Olsana.
Mam kamosa, ktory pracuje na vyssej pozicii v Apple a ma na starosti Apple servis v Ostrave.
Citujem vetu, ktoru mi napisal ohladom jazdeniek - "my všetko likvidujeme.az sa ti chce plakať"
Tiez spominal, ze Apple ma tak velmi striktne podmienky, ktore som urcite nezazil.

Apple a eko je tak mozno dobry vtip.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Můj LG G2 chodí i po více než 3 letech stále stejně svižně. Žádné větší problémy jsem s ním nikdy neměl, jenom ta 3Ah baterie už není úplně co bývala. Nevím jak současné Androidy, ale tahle stará verze 4.4 šlape výborně.
Za Ježkovi problémy bych spíš viděl ten levný čínský šmejd než Android jako takový, byť Android není zdaleka dokonalý.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vy máte 2GB RAM. S 1GB víc swapuje, což mu na zaplněném 8GB úložišti asi moc dobře nejde.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Android nepouziva swap ty magore :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo to dava opravdu smysl nahradit low-endovy android za par supu telefonem za vic jak dvacet kapriku... taky znam jednoho takovyho co nadaval na android, protoze mel nekdy v roce 2010 low-end od operatora za korunu. Pak absolvoval kolecko pres iphone a winphone aby skoncil zase u androidu. Jen se mezitim poucil a uz nekoupil low-end, takze uzivatelska zkusenost je o hodne nekde jinde.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Refurbished iPhone 5s není za víc než dvacet kapříků, stojí tak třetinu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Android je šmejd, většina lacinejch telefonů s androidem jsou šmejdy i po HW stránce (Mediatek chipset,...). Aktuálně mám telefon s Windows 10 Mobile, ale co bude dál, nevím. Jestli MS mobilní windows pohřbí, asi si za stejný peníze místo nového telefonu, koupím použitý iPhone.

Ono to ale bohužel s ekologií applu není nijak slavné, hlavně ve spojitosti se servisem zařízení, kdy znemožňuje opravuje jak jen se dá.

A pak je tu taky nedávná kauza:
https://www.google.cz/search?q=apple+forced+to+shred

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kazdy ma jine pozadavky, takze pausalizovat zda jabko nebo droida fakt nelze. Mam dva roky S5ku a facha porad rychle, i s 2GB RAM. Kupovat nejlevnejsi droid? ja vam nevim - pokud nemam prachy tak asi jo, ale otravovat se kazdej den se sekajicim se / neodlazenym kramem... Samsung a jabko jsou top proto, ze ty veci alespon trochu odladi, u levnejch kramu je to podstatne vetsi sazka do loterie (proste nekdy to vyjde a nekdy zase ne).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Řešil jsem stejný problém, že mi docházelo místo na disku a nic nešlo zaktualizovat. To je dané špatným návrhem aktualizací ve starších verzích androidu, kdy se aktualizace na sebe "nabalují".
Řešením je uplně odinstalovat programy které mají mnoho aktualizací a pak je znovu nainstalovat ale tentokrát už se na disk uloží jen nejnovější verze. (vyzkoušeno na firefoxu)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Díky za tip, zkusím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebo si tam flashněte cyanogenmod/lineage OS, staré telefony pak opravdu ožijí. Já jsem takhle asi 3x refreshoval Motorolu Photon Q LTE s výsuvnou QWERTY, kdy originální ROM od Sprintu měla max Android 4.1.2 a bylo to celé na chobot.

Cyanogenmod založený na androidu 5.1.1 to oživil a používal jsem to asi rok, pak jsem updatoval na cyanogenmod založený na androidu 6 a telefon byl pak ještě rychlejší. Bohužel se nedávno začal extrémně rychle vybíjet, random restartovat a flash na starší verze nijak nepomohl, takže už ho nepoužívám :/

A jiný použitelný telefon s výsuvnou qwerty prostě není.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

TOHLE JE TOTALNI PICOVINA! PROC TYHLE BLABOLY SIRIS, KDYZ VUBEC NETUSIS JAK TO FUNGUJE?
Tim ze si odinstaloval FF si smazal i cache a data. Tim si uvolnil misto! Uplne stacilo smazat u FF cache a aktualizace by prosla.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co bude dál? Ježek koupí Mogbuk Air s jedním USB-C a bude na tom provozovat Windows XP?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, když si srovnám svoje Redmi 3 a bráchův iPad, tak bych asi byl opatrný tvrdit, že Apple je v sekatuře lepší, popravdě je to spíš tragédie. A to je Redmi v podstatě lowend a Apple je ... Apple.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak iPad je 6? let stará tablet, docela brutal srovnání. Pokud tedy nemáš na mysli 2017 verzi, ale pak zase nehorázně kecáš:)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

delete

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Viděl bych to asi takhle...U nákupu Iphone nemůže člověk udělat moc chyb pokud nebere jako chybu cenu, všechno funguje více méně dobře a HW je rovnou ušitej na SW a obráceně to je určitě výhoda. Né že by byl IP dokonalej to vůbec, ale pro určitou skupinu lidí plní svou funkci velmi dobře a ti lidi vědí co si kupují, nebo mají určité reference od ostatních a celkově nebudou zklamáni.

Potom je tu svět Androida a hned můžeme pominout nepoužitelný dětský lowendy jako má pan autor článku a tak se budu soustředit na takovou lepší střední třídu cca za 10 000,- která je velmi dobře použitelná a má podstatný a hlavní benefit hodně muziky za málo peněz a občas i několik fičur co iphone prostě nemá a uvedu je později. Potom tu jsou Androidy cenově blízko k Iphone. Zde je většinou celkově lepší HW než má Iphone např.: rychlejší CPU více RAM, Amoled displej, lepší foťák, bezdrátové nabíjení, USB-C, 2SIM, NFC, infra port atd. Konkrétně Já používám Samsung S6 což je dnes již 2letý telefon a naprostá spokojenost, žádné obsazení paměti, zpomalování, lagování a jiné problémy nic podobného z lowendu co popisuje pan Ježek nepozoruji ani omylem, možná proto že HW má dostatečnou výkonovou rezervu na rozmary(rozlejzání) OS, ale to mi může být fuk, jako to je uživatelům IOS co se děje pod kapotou dnes uživatel vlastně ani netuší a zajímá ho jen funkční celek.

Když to konečně shrnnu. Rozhodně tedy není Android jako Android a pokud si někdo o androidu dělá obrázek tím že si koupí totální Lowend nejenom že negativně pokřiví pohled sám sobě, ale může ho pokřivit i těm co to čtou.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

V zásadě můžeš udělat jen dvě, nevhodná úhlopříčka, nevhodná kapacita flash:)
Na druhou stranu, téma flash (resp. úložiště) a Android je jedna velká tragédie, proti tomu je iOS trh průzračná studánka....
Téma HW je zde pak asi duplicitně (resp. v tvém dalším postu).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Viděl bych to asi takhle...U nákupu Iphone nemůže člověk udělat moc chyb pokud nebere jako chybu cenu, všechno funguje více méně dobře a HW je rovnou ušitej na SW a obráceně to je určitě výhoda. Né že by byl IP dokonalej to vůbec, ale pro určitou skupinu lidí plní svou funkci velmi dobře a ti lidi vědí co si kupují, nebo mají určité reference od ostatních a celkově nebudou zklamáni.

Potom je tu svět Androida a hned můžeme pominout nepoužitelný dětský lowendy jako má pan autor článku a tak se budu soustředit na takovou lepší střední třídu cca za 10 000,- která je velmi dobře použitelná a má podstatný a hlavní benefit hodně muziky za málo peněz a občas i několik fičur co iphone prostě nemá a uvedu je později. Potom tu jsou Androidy cenově blízko k Iphone. Zde je většinou celkově lepší HW než má Iphone např.: rychlejší CPU více RAM, Amoled displej, lepší foťák, bezdrátové nabíjení, USB-C, 2SIM, NFC, infra port atd. Konkrétně Já používám Samsung S6 což je dnes již 2letý telefon a naprostá spokojenost, žádné obsazení paměti, zpomalování, lagování a jiné problémy nic podobného z lowendu co popisuje pan Ježek nepozoruji ani omylem, možná proto že HW má dostatečnou výkonovou rezervu na rozmary(rozlejzání) OS, ale to mi může být fuk, jako to je uživatelům IOS co se děje pod kapotou dnes uživatel vlastně ani netuší a zajímá ho jen funkční celek.

Když to konečně shrnnu. Rozhodně tedy není Android jako Android a pokud si někdo o androidu dělá obrázek tím že si koupí totální Lowend nejenom že negativně pokřiví pohled sám sobě, ale může ho pokřivit i těm co to čtou.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To s tím lepším HW je dost komplexní téma. Např. RAM, ano, 3GB je lepší než 2GB, logicky. Ale pokud daný OS hůř hospodaří s dostupnými prostředky, z lepšího se vlastně stává nutné. Ad CPU, jedna věc na papíře (specifikace), druhá v praxi (vytížení). Tam kde ty u někoho vyzdvihneš Qi, u jiného je např. IPx, tedy to není co je lepší, ale volba vlastnosti. A téma AMOLED vs LCD je na samostatný článek bez jednoznačného vyznění.
To téma jsi opravdu brutálně zjednodušil a i zkroutil...:)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Téma zde hovoří o tom jak je Android špatný a IOS naopak dobrý a pan Ježek hodnotí Android dle vlastních zkušeností a emocí s telefonem za 3 tisíce a Iphone pravděpodobně jen z doslechu a nebo co si o něm přečetl a nebere v potaz diametrálně odlišnou cenu přístroje (porovnává neporovnatelné).

Já jsem psal o tom, že není Android jako Android, že samozdřejmě právě cena odráží kvalitu a soudit celou platformu Android z pohledu poddimenzovaného HW je prostě blbost.

Tedy pokud by zákazník nebo v tomto případě pan Ježek zvolil například lepší střední třídu tak by náhled na Android byl zcela jistě odlišný, protože právě tato třída je HW hodně podobná HW Iphonu, ale zároveň stojí polovinu jeho ceny to je jeho hlavní výhoda. To jestli je Android rozežranější než IOS. je možné, ale právě pokud je výkon HW více než dostatečný tak to prostě není vidět.

A k poslednímu tématu HigEnd Androidům už je cena +/- stejná jako u Iphone a tak výrobce sází na top HW jako je například více RAM a rychlejší CPU čím jiným taky zaujmout když Android je v postatě pořád stejný že? Nevím jestli jste někdy měl Amoled displej, ale já ho vidím jako to nej co je možné osadit dnes do telefonu, nebo televize a vidí to tak i Samsung který už do svých vlakových lodí osazuje jen AMOLED někdy od S2 a pokud se nepletu i příští Iphone na Amoled pravděpodobně přejde. A rozhodně to nebude krok zpět.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jen jsem reagoval na "zde jsou (myšleno u Androidu) lepší HW parametry", nijak jsem nepolemizoval nad článkem, apod.

A věnuji se opět jen jemu. Ano, iPhone nehoní ppi, ale ukaž mi telefon za polovinu ceny s takovým rozsahem jasu, Quantum Dots, tlakem, IGZO, Zero Air Gap,... Čili opět, velice zjednodušený pohled na HW, když se jedná o tam komplexní téma.

Deviza (dle některých borců zásadní a přes ni nejede vlak, resp. bez ní) je možnost customizace Androidu. Tak jaké pak, že je stále stejný:) Např. Samsung jej odlišuje do takové míry, že se uživatel s Androidem (AOSP) vlastně vůbec nepotká. Jede v grafické nadstavbě prakticky stále.

Ad AMOLED a nasazení, no tak zrovna Samsung jej v TV odpískal a je otázka, zda jej neodpíská i v telefonech (QLCD) vyjma specifických určení (ohebnost). Např. HTC, Sony, Apple,.... jedou v LCD. BTW ano měl, v Samsung Galaxy S4 a sem tam něco okolo. A SAMOLEDy nasazuje vcelku logicky, je to pro něj levnější než kupovat špičkové LCD;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslete si co chcete :-) Nebudu vám vyvracet vaši víru v Iphone, bylo by to zbytečné... nemožné.
Nechť vám dělá jenom Radost.:-)
Jen přidám článek o amoled.
http://diit.cz/clanek/iphone-2017-ponese-oled-od-samsungu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hehe, ale víš o tom, že ten další iPhone má LCD?:D A že Samsung posunul dostupnost ohebných displejů na 2018? Nesmíš tak ty JPP baštit:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vážně? No tak to je spíš horší zpráva pro nový Iphone než lepší ne? Tak snad příště bude Oled konečně už. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To přání AMOLEDu u iPhone už musí mít vlastní tak pětileté výročí:)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Špatnost Androida je vpodstatě jen v tom, že naprosto neexistuje nějaký minimální standard, který by zajistil slušnou použitelnost kteréhokoliv telefonu. Vpodstatě vzbuzuje dojem, že když si koupíte telefon za polovinu ceny základního iPhonu, tak dostanete něco, co bude fungovat srovnatelně. Tak to ovšem nefunguje a jak sám píšete, kdyby si pan Ježek koupil telefon střední třídy neměl by s ním problém. Ovšem to by potom měl telefon za cenu, za kterou koupí i ten iPhone. Větší loajalita a spokojenost uživatelů s iPhony je dána z větší části právě tímto, že jako zákazník nemusím sledovat milion technických parametrů a vím, že ať už koupím kterýkoliv, nebudou s ním žádné zásadní starosti (snad jen když člověk padne na špatný kus a musí na reklamaci).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hodně přeháníš - vždyť i 5s stojí kolem osmi tisíc Kč a to je silně neaktuální kousek. Kdyby si koupil androida za 4 tisíce, tak tenhle článek nevznikne, protože to fungování by srovnatelné bylo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pane Ježek, přidám se k ostatním ! V době, kdy jste pompézně oznamoval, že ta krabička co jste vybral je pro Vás dostatečná, jsem i já psal, že to jednou rošlapete. Ono chtít od zařízení, které již jako nové je totálně zastaralé a nedostatečně dimenzované do budoucna, něco jako výkon a dlouhou životnost je prostě nesmysl. Je mi jasné, že jste propadl "kouzlu" multifunkční krabičky, kterou máte neustále u sebe a ona poskytuje multimediální obsah, aplikace, navigaci, fotoaparát/kameru .... a to vše při možnostech automatických aktualizací, ALE je nutno si uvědomit, že tyto lowendové přístroje na takovou zátěž prostě nejsou dimenzované už od začátku. Je jen šikovnost markeťáků a prodavačů, že takový produkt dokáží prodat. Pokud si takový produkt koupím s vědomím faktu, že nebudu moc nic aktualizovat a budu používat krabičku k telefonování maximálně focení a nebudu doinstalovávat mrak hovadin tak se dá používat stejně komfortně i několik let tak jako by byla vybalená z krabice - podmínkou je prostě neaktualizovat za každou cenu (jde to kupodivu nastavit).

Jak se rádo říká, že "čína" sto jí za pendrek je samozřejmě blbost i z čínských značek a modelů se dá vybrat špičkový přístroj za výbornou cenu, jen to chce trochu myslet a zjistit si pár informací (zkušenosti, podpora, alternativní rom, komunita ...). Ičíňani vyrobí kvalitní přístroj, ale je naivní, že si ho také nenechají rozumně zaplatit. Naopak top značky dokáží vyrobyt takový šmejd až z toho zrak přechází (LG G4 - vlastnil jsem jej a foťák fenomenální, ale zbytek katastrofa).

doporučení: Stanovit si rozumnou cenovou hranici, zamyslet se k čemu chci přístroj primárně využívat (foto, telefonování, navigace ...), navštívit třeba srovnávač parametrů a recenzí kimovil.com a pohledat TEN správný přístroj. Budete se divit co najednou objevíte kvalitních přístrojů za rozumné peníze.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

LG G4 je korejský produkt, korejská společnost LG dělala návrh zařízení, vybírala dodavatele, natavovala cílovou kvalitu sestavení, kontrolovala výstup. Do toho Čínu netahej.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě vím, ale v textu je to myšleno jako příklad "NE číny", která stojí za pendrek a má věhlasné jméno a cenovku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ah pardon, špatně pochopeno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já stále říkám že nejlepší OS pro telefon je iOS a nebo Windows. Nemají tolik toho balastu jako Android. Měl jsem IP4, maximální spokojenost, ale o 3 rozflákání už jsem nechtěl investovat. Přišel Androidí low-endy do 3,5tk. Docela za trest ale nejvíce mě štve nekomunikativnost androida s MacOS a žádná pořádná appka pro jejich vzájemnou komunikaci. Ale přiznám se že už asi 2 roky jse nic nehledal. Ty lowendy mám doteď, jsou ale pracovní tak na ně kašlu. Přítelkyni jsem ale kupoval Androida za 5,5tk co chtěla. Po dvou letech poslouchání nadávání jsem jí koupil IP5 64GB (ne S verze) za 3,5tk v krásném stavu. A už nemusím poslouchat nic. Sám nyní přemýšlím že půjdu do IP5S, ale zatím jsou priority jinde, Androida ale fakt ne. kromě jednoho zdejšího pisálka neznám nikoho kdo by z IP přešel na android a zůstal na něm, protože by byl lepší než IP. většinou to bylo protože si stavající rozflákal a dával dohromady peníze na jiný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono to má spoustu pohledů, ale souhlasím s většinou, že je to o penězích a levný telefon mnoho muziky nenadělá. Bohužel, za vybavení i podporu se platí. iOS i Android mají své mouchy, tak člověk musí zvážit co mu více vadí (protože ce mu vyhovuje si najde v katalogu).

Jako dlouhodobý uživatel iOS bych vyzdvihnul dlouhodobou a bezproblémovou podporu, takže kdo si dneska koupí iPhone SE (když jsme u těch levnějších), tak má na dlouhé roky vystaráno, řekněme +- 6 let, podle toho jak bude růst výkon novinek v budoucnu. Cena toho telefonu je relativně přiměřená, v Apple světě jej lze považovat dokonce za levný, přitom vybavení je nekompromisní. Není se třeba obávat, že by tam byly v části série horší typy flash čipů nebo něco jiného záludného, v tomto se Apple dá věřit. Takže kdo chce používat telefon dlouho, bez restartů a s minimální péčí, je to volba co nezklame. Co může být též výhoda, že HW je vždy stejný (v rámci generace) a nacenění je jen a jen podle velikosti úložiště. Takže levnější není krumplovitější, je stejný, ale holt se musí šetřit s pamětí. Na 16 GB se dá v pohodě vyžít, ale musí se na to myslet při větším focení a hlavně natáčení videí. Kdo chce telefon tunit a mít tam lecos podle svého, tomu bych iOS nedoporučoval - i když jailbreak možný je. Dále je tu Linux kde NEjsou iTunes jako základní synchronizační centrála Apple! Naštěstí to už není nezbytně nutné, ale zálohy pak jedině přes iCloud, nicméně s těmi offline to je složitější (ne nemožné).

U Androidu bych vyzdvihnul šířku nabídky, protože to je věc co u Apple není, tam je modelů jen pár. Faktem je, že když člověk chce opravdu nekompromisní produkt, tak je v zápětí na cenách Apple.

Zkusit bazarový 5S asi nemusí být špatný nápad, pokud by šlo o osahání si platformy na delší dobu a do hloubky než jen při "osahávání" telefonu. Asi už brzy vyjede z podpory (letos snad ještě ne, to potká 32bit iP5 předpokládám). A pokud jeden zjistí, že mu to prostě nevyhovuje, tak jej s malou ztrátou pošle zpět do světa. Pokud vyhovuje, tak si časem koupí něco novějšího a má na roky vystaráno.

Ty návyky jsou celkem klíčová věc + nainvestovanost v aplikacích, což je důvod proč lidi trvají na "svých" platformách. Osobně jsem dalek toho někomu doporučovat telefon a platformu, protože rozpětí požadavků je někdy až šokantně odlišné člověk od člověka.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Problém "16GB" u Androidu je, že se "Android" tváří, že si problém přeci vyřešíš pam. kartou, takže je hodnota zabudované paměti minoritní při výběru. Jenže pak může nastoupit realita, pam. karta neumí přijímat aplikační data, na pam. kartu nelze instalovat aplikace, pam. karta nerozšiřuje prostor pro e-mail (přílohy), atd. atd. Teoretické řešení je adaptabilní úložiště z Androidu 6, pokud ten telefon někdy dostane šestku, pokud výrobce tu funkci implementuje, pokud. pam. karta splňuje výkonnostní podmínky, pokud si o tom uživatel přečte v návodu, pokud.....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Adaptabilni uloziste je dobra picovina, vyndas kartu z mobilu a mas na ni hovno. To se fakt Googlu povedlo. Boze to sou kreteni, ze to svet nevidel.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jjj, je to tak. V době, kdy např. Samsung měl potíže s undervoltingem na pam. kartách (při vícenásobném přístupu ke kartě se odpojila) by bylo opravdu, ale opravdu veselo:).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nejvíce místa zabírají foto a videa a ty lze zatim vždy na sd přímo ukládat, takže i s 16GB vnitřní se dá vyzit, záleží jak je člověk náročný.
Ale sám jsem šel raději do 64 GB Nexus 6P, abych měl rezervu a nelitoval jsem. Problém byl s kvalitou hw.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Adaptabilni uloziste je jedna ze 2 moznosti, ne povinnost. Porad je mozne pouzivat pametovou kartu klasickym zpusobem, treba na media nebo pro data aplikaci, ktere to podporuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je dáno principem SD karty. Ať má seberychlejší kontinuální čtení/zápis, paralelní operace moc nedává a dokáže se snadno zahltit. Takže tam mít muziku nebo takněco je OK, ale jako skutečné rozšíření úložiště ani náhodou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky za tenhle článek, opravdu mě po pátku hodně rozesmál :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kup si Sony z3compact z Ebaye za 3800 a budes spokojeny 4.6" display v 65mm sirokem tele.

zde je dokonce za 3200kc
http://www.ebay.com/itm/SONY-Xperia-Z3-Compact-D5803-Quad-core-4-6-2GB-R...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

BlackBerry s ich os 10.3.2 , sice uz BlackBerry na ich os nepracuje kedze presli na androida /, ale dokazem si pripadne android apky stiahnut a nainstalovat. Ich povodny system mi uplne vyhovuje. Mozno si este kupim nejaky BlackBerry s povodnym os za vypredajovu cenu aby som nemusel pouzivat android :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

BB Passport za 8 tisíc Kč mě taky láká.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ak ma autor chut na experimentovanie s dalsou (skoro) mrtvou platformou, moze skusit Microsoft Lumiu 650. A pridat sa ku mne a dalsim asi 6 ludom na tejto planete co tapaju po kachlickach na displeji :-) 1 GB RAM ale OS je svizny, 16 GB interne ulozisko, podpora SD kariet, OLED displej, ma 3.5 mm audio jack, NFC, vymenitelna baterka, akorat nema bezdotykove nabijanie. Existuje aj dvojSIMkova verzia - ale druhy SIM slot NIE JE zdielany s SD kartou, obrovske plus.

Akorat s tymi appkami to je biednejsie ... takze ak stacia "bezne" funkcie smartphonu, plus zopar extra veci ktore maju WIndowsy zabudovane a netreba na ne extra appku ako u Androidu, mozem doporucit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ta druha SIMka je tusim vykoupena nizsi rychlosti LTE
jinak ja mam 1 SIM a zatim spokojenost, akorat me nekdy prijde, ze je to az moc tenky, kdyby sirku zarovnaly na sirku fotaku a zvedli baterku tak by udelali lip a nekolibal by se me na stole :P
a pak zamrzi absence kompasu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky Ježku, takový článek při pátku pobaví :)
Koupit si lowend telefon pro nenáročné a pak se vztekat, že to jede pomalu a že se tam už nic nevejde... to je jak koupit si Fábii 1.2 a vztekat se, že to moc nejede a že sousedův Mercedes je daleko lepší. Nebo jinými slovy se tomu říká pitomost.
Prosím, kupte si ten iPhone...už teď se teším na články o něm (ze začátku to bude určitě oslava, která bude postupně přecházet v nenávist až po konečné rituální zlikvidování a pohřbení telefonu) :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Karel XXX: Tak skoro bych řekl, že možnost aktualizace aplikace o velikosti MB není moc náročný scénář:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jistě není, ale jen pokud ten telefon není zaplněný "až po okraj". Pak nepomůže ani svěcená voda :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to jistě, já se taky článku ani nijak nevěnuji, je jaký je:)
Na druhou stranu, 500MB volného (nedostatečného) prostoru je defakto desetina? celkové dostupné kapacity a telefon již selhává v užívání, nic moc. A pam. karta není řešení. Špatně postavená platforma.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

1) Ten prostor vyuzivaji aplikace na cache, data, nastaveni... Tezko muze system dovolit jeho zaplneni. Pak by tu ten idiot vydal jiny blog, ze mu zacaly padat aplikace.
2) SD je reseni, staci aplikace presunout. Platforma je OK, jine bud SD vubec nemaji nebo jsou pouzitelne jen na multimedia.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2) Jenže Android NEumí přesouvat aplikace na pam. kartu. Jestli to umí dané zařízení (a tedy customizace výrobce) nevím. Tedy apriory, pam. karta není řešení. A právě jak jsem psal, jsou i výrobci, kteří umí roli pam. karty degradovat jen na uživatelský obsah. Opět customizace daného výrobce. Android a úložiště....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

1) Android (NE! upraveny vyrobcem) umi presouvat aplikace na SD. Umi to uz od verze 2.3.6 (tusim).
2) Nejnovejsi verze androidu dokonce umi namapovat SD jako interni uloziste pro instalaci app! Coz se drive dalo udelat jenom s root pravy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

1) Android NEumí přesun aplikací na pam. kartu. To uměl někdy kolem dvojky.
2) Ne, umí sloučit interní úložiště a pam. kartu. Od verze 6. A někteří výrobci to neimplementují. Vše je již řečeno výše v diskusi, redundujeme:)
Mapování pam. karty jako interní umí někteří výrobci (napadá mě Huawei), opět ale téma customizace jednotlivými výrobci.
Neuč ptáka létat;)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak jinak. Jsou jen dve moznosti. Bud ses tupy retard nebo zamerne lzes. Ted je otazka co je horsi.
1) Lzes. Android proste presun aplikaci podporuje in box. Osobne muzu predvest na HW s androidem 2.3.6, 4.1, 4.2, 5.0 a 5.1. Ono je to totiz presne naopak. Nekteri vyrobci to ve svych upravenych distribucich zakazuji.
2) Sloucit/namapovat... jenom me chytas za slovicko. Je to proste vlastnost Androidu, a ze tuto vlastnost nekteri vyrobci HW z neznameho duvodu ze systemu odstranuji je uplne jina pisnicka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Třetí verze, kecáš ty.
1) Ne, Android neumí umístit aplikace na pam. kartu. Uměl, neumí, slučuje. Logicky, umístění aplikací na pam. kartu je blbý nápad.
2) Nechytám tě za slovo, jsou do dvě odlišné věci. U sloučeného úložiště se kapacita sečte (nic moc nápad). U namapování se prohodí role úložišť (další hodně blbej nápad).

Android je postaven tak, že má interní úložiště, kam se umisťují aplikace, atd. a externí úložiště, kam se umisťují aplikační data (pokud aplikace zažádá) a uživatelská data (písničky, atd.). Vyjmutí pam. karty neohrozí běh systému, max nebudou dostupná nějaká data pro aplikaci-třeba mapy). Tedy než se přejde na ten nic moc nápad s adaptivním úložištěm.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jasne, chapu. Nesoudim. :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono je otázka, jestli těch cca 500MB volných, co ukazuje telefon, tak je skutečně volných a nejsou v tom započítány např. temp soubory nebo mezipaměť aplikací a podobně (což se dá jedním klikem vyčistit).
Co si ze svého bývalého telefonu pamatuju, tak i s pár desítkama MB nebyl problém aktualizovat aplikace (záleželo samozřejmě na jejich velikosti).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No mému telefonu (Android), pokud mám několik set MB zbývajícího prostoru úložiště, aktualizace prostě nejedou, přesně jak píše článek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jiste (viz vyse), je to verejne znama vlastnost. Pokud je v internim ulozisti mene nez 10% volneho mista, system nepovoli dalsi instalaci/aktualizaci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No vidíš, přitom tam mám skoro 20% úložiště cachovaných dat, s kterými systém nepohne, když je potřeba. Android a správa pamětí je fakt téma;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A proc by s nima mel jako hybat? Copak jine systemy mazou aplikacim data a cache protoze na disku dochazi misto? Nejsi tak trosku magor?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, třeba iOS, logicky. Aplikační a uživatelská data mají prioritu, blik:) Nezaměňuj tedy aplikační data a cache, diskuse by byla nepřehledná (obdobě vedle mícháš slučování a mapování, opět to tam dělá neplechu v téma). Takový Windows dokonce smaže i zálohu. S cache abych řekl pravdu ani nevím....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kazde jedno tvoje tvrzeni je lez.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi záleží na verzi Androidu, mě to na 4.2.1 šlo. Byl to čínský noname telefon, který sice měl 16GB paměti, ale nějaký bystrý soudruh ji rozdělil tak, že na systém a aplikace byl snad jeden nebo dva GB - takže mazat mezipaměť a přesouvat aplikace a data na druhý oddíl (na zbytek z těch 16GB) jsem musel často.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano a to jsme ještě vůbec nezačali řešit další vypečenost, partition...:D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Můj čínskej android za 2500,- má momentálně uptime 6093 hodin, funguje úplně normálně, co dělám špatně? A to jsem ho tehdy restartoval jenom proto, že jsem potřeboval prohodit sekundární simku za datovou v zahraničí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A co si na mobilní telefonování pořídit mobilní telefon, Dejve?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Asi dělám něco špatně. Měl jsem Nexus 5, ted mam Nexus 6P a oba fungují jako víno. Starší mobil zdědila manželka, a kromě slabší baterky pořád slouží v pohodě. A rozhodně telefon nepoužívám jen na telefonování.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel vítězství Androidu ve válkách mobilních OS je dáno marketingovou šikovností firem, v níž Google zvítězil, nikoliv kvalitou samotného OS, který je v případě Androidu horší než iOS i Windows 10 Mobile.

iOS je jen mírně upravené BSD a vyvíjí se přímo na něj v ObjectiveC případně nověji Swiftu. Android je naopak Linux se zastaralým jádrem, na něm virtuální stroj Java, na něm ještě Dalvik, takže to dohromady je pěkně neefektivní i na rychlých strojích, neřkuli na nejlevnějších čínských plečkách.

Ještě smutnější je případ W10M, který vychází ze společné báze dlouhodobě vyvíjeného operačního systému a pro vývoj na nějž má Microsoft dlouhodobě rozvíjené nástroje (Visual Studio), a tak všichni programátoři vyvíjející aplikace v C# a WPF pro komerční sféru by mohli téměř bez jakéhokoliv učení nových věcí vyvíjet i aplikace pro W10M, kdyby se to aspoň trochu vyplatilo a MS to nenechal odumřít :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cena. Tam kde cena hraje menší cenu, stoupá podíl iOS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...cena hraje menší roli...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to s tou virtualkou javy a dalvikem jeste furt plati ? nezkoncil dalvik ve 4ce ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V Androidu nikdy zadne JVM nebylo, byl v nem Dalvik jako VM a interpret/JIT kompilator bytecodu. Ted je misto nej ART, ktery v prvnich vezich povadel kompilaci aplikace do nativniho kodu pri instalaci, aktualne pouziva hybridni pristup - casto pouzivany kod zustava ulozeny nativne, malo pouzivane casti aplikace kompiluje za behu. Ani Dalvik ani ART nikdy neumeli bytecode JVM zpracovat.

Jestli je iOS jen mirne upravene BSD, pak Android je distribuci Linuxu. iOS a OSX bezi nad hybridnim jadrem (nazyvanym XNU) slozenem z mikrojadra Mach 3, nad kterym bezi upravene jadro BSD. Ostatne samotne jadro BSD je modularni monolit jako Linux.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vitezstvi Androidu nebylo ani tak dane nejakou extremni marketingovou sikovnosti Googlu jako spis tim, ze na trhu nemel konkurenci (ve smyslu OS dostupneho pro vyrobce HW). Apple jim svuj iOS neproda a Ballmer mlel svou mantru o neporazitelnosti WM 6.x, ktere byly po prichodu iPhone neschopne konkurence. Jedinou vec, kterou udelal Google dobre je, ze poznal potencial iPhone a Android upravil na dotykove ovladani prsty...a dal ho volne k dispozici. Nic vic delat nemusel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ježku, proč si ty offline mapy nenainstaluješ na SD kartu? Aplikace to podporuje, používám to tak všude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protože je to Ježek...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

na to se da rict jedine, blog idiota

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Apple mi je sympatický svými snahami o co nejekologištější výrobu."
Lež
viděl jsem pravý opak. Všechny konkurenční firmy se chovají lépe než Foxcon

https://www.csfd.cz/film/438230-zemrit-pro-design/komentare/
https://www.jedensvet.cz/2017/filmy-a-z/32218-zemrit-pro-design

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lhář křičí lež?:)
Např.
https://www.letemsvetemapplem.eu/2017/01/11/apple-je-ekologicky-nejsetrn...
a další a další zdroje.

Navíc se ti pomíchaly dvě společnosti, Apple a Foxconn, na to bacha.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Máte nějaký důkaz, že jiné společnosti se chovají lépe než Foxconn? Ne že bych měl nutnost se Foxconnu zastávat, ale svět nebývá jednobarevný. Jestli není na výsluní pozornosti západních médií proto, že montuje nejdražší výrobky prodávané na západě (kromě Apple, Cisco, Huawei, Nokia, Hewlett-Packard, Dell, Acer, Microsoft, Nintendo, Sony)?

S toxickou výrobou máme zkušenosti i u nás, koneckonců výroba se točí kolem chemikálií.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hehe, to jsem zvědav, já přešel z iOS na Android z obdobných důvodů. Není to sice výhra v loterii, ale jsem o chlup spokojenější. Přeji hodně štěstí u obráceného pokusu, a doporučuji nekupovat nic dalšího. Ono se pak ta chyba těžko přiznává a kvůli nekompatibilitě se Apple těžko opouští.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Všichni co nadavate na Android, už nste zapomněli na nutné restarty u Windows mobile, kdy po několika dnech běhu byl ten systém zasekanej tak, že jedině reset. Stejný efekt mělo spuštění hodně aplikací naráz.

Následník Windows Phone na tom byl o něco lépe, ale taky žádný zázrak. Navíc mám pocit, že ten lepší běh WP byl dán lepšími HW parametry telefonů, na kterých běžel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hele uni, tebe platí Apple nebo co? :) A vlastně co říkáš na nový Samsung 8? :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proč by mě měl platit Apple?
S8 zklamala, Samsung dál pokračuje v sestupné tendenci kvality designu. Od dob S5/Note 4 jsme se nedočkali dobrého telefonu. Vcelku rozumná je A5 2017. Ale tu ubije čínská konkurence nahoněnými parametry, min. na našem trhu. A verzi Duos opět nepřivezli:/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dovolím si upozornit na můj nejlepší telefon na světě.

Blackberry Q5. Stálo to 3000Kč, má to 720x720 display, baterku na dva dny (Androida dobíjím 4 za den, běžně během dne vyřídím 60 telefonátů). A do toho BBOS (takové lehké samozřejmosti, jako že když se připojíte na wifi captive portál a neautorizujete se, BBOS nechá běžet připojení přes mobilní net; to Android neumí doteď), možnost spouštět androidí aplikace (takže banku mít můžu), HW klávesnice, minimální velikost... 2 jádra, 2GB RAM, textový shell out of the box. Jen GPS se běžně pletla o 500m, v centrech měst se s tím jezdit fakt nedalo :-D
Za ty peníze totální luxus. Jenže jak BBOS skončila podpora (telefon je stále v záruce), postupně vše přestávalo fungovat.

Tak jsem chvilku přeskakoval ze Samsungu na Samsung, až jsem se rozhodl koupit Blackberry Priv. Ten telefon je jistě super, má to Android, takže to potřebuje pořádný HW... ale popravdě bych těch 15k dal raději opět do Q5 (tedy za pětinásobek), pokud by to fungovalo tak, jako dřív. To byl OS pro lidi, co ví, co chtějí.

Pochybuji, že Android v UX BBOS někdy dožene. Jasně, vede v počtu her, aplikací, tržním podílu, je free, cool, i in. Ale používá se to na práci daleko hůře.

Zatím jsem to vyřešil Privem, ale po něm se dám buď na nějaký obskurní otevřený OS, ideálně ~Debian, no a pokud to nebude funkční řešení (jakože na práci asi těžko), tak holt nějaký iPhone a iOS. A to bych řekl, že od toho nechci tak moc - jen abych měl alespoň pocit, že mám telefon pod kontrolou.

To přepnutí na uloženou wifi, i když je na ní nefunkční připojení k Internetu, mě na Androidu fakt vytáčí. Považuju to za naprosto nejvíc killer feature BBOS. Ne, že by to byla tak pokroková funkce... počkat, asi fakt je, protože ačkoli si Blackberry ten Android v Privu taky trochu upravilo, tohle implementovat nedokázali. A Google to nedokázal od začátku vývoje. Smutné. Třeba se povede sehnat toho vývojáře, který to do BBOS implementoval, a přesvědčit ho, aby to portoval...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Porovnavat mobil za 2 tisic s 20 tisicovym iPhone, to je take Jezkovske.. ;)

Kupte si preboha aspon nieco pouzitelne na urovni Xiaomi Redmi Note 4, stoji to do 5k, ma to skvelu vydrz (4100mAh), svizny system, dobre GUI, slusny fotak, dualSIM, microSD a bezkonkurencny pomer cena/vykon. Cenovo je to stale socka telefon, ale parametrovo nema daleko k highendu za nasobne ceny. A vyhodte ten crap za 2 tycky, co ma clovek nutkanie vysmarit z okna uz po prvom dni..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo a mimochodom, porovnanie Xiaomi za 4500Kc s iPhone a 16 tisic: https://www.youtube.com/watch?v=6uAYc-BdHyY

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja si urcite este vo vypredaji kupim bb passport a mozno aj ako zalozny z10 alebo leap. Cena z10 cca 170€ a za ten komfort to urcite stoji. Na BlackBerry som prechadzal z androida zo sony xperia T lt40p bol to na tu dobu fakt drahy telefon . Predtym som mal aj lacnejsie androidy, ale musim konstatovat ze ci uz lacny alebo drahy furt android shit zostane shitom. BlackBerry mi podotykam nikdy nevypisal chybovu hlasku "aplikacia telefon prestala fungovat". A ked uz nebude mozne zohnat BlackBerry s ich nepodporovanym bbos tak potom prejdem asi na iOS ak nebude ina alternativa. Alebo si zavediem pevnu linku a miesto sms budem ako kedysi posielat pohladnice a pisat listy ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu proč věc se kterou se telefonuje musí mít 2GB RAM, 16GB disk a 4 jádrové CPU.

Symbian byl sice hrozně nedotykový, ale je to důkaz toho, že operační systém může běžet i na líném hardwaru.
- Cpát do Symbianu dotykovost s rezistivním displejem zabilo Nokii.
- Možná je čas vytvořit nový mobilní OS, který bude od začátku navržen pro bezpečnost, nenáročnost a rychlost. (to vylučuje Javu)

Taky nechápu proč je dnes nejmenší velikost displeje 5 palců.
- Představuju si to takto... 3 palce stojí 15 dolarů. 5,5 palce stojí taky 15 dolarů, tak tam dáme 5,5 palce... nebudeme přeci platit za menší displej.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To máš jednoduché, ty telefony dávno neslouží jen k telefonování:)
Ad displej, to máš jednoduché, ty telefony dávno neslouží jen k telefonování...

Pokud je pro tebe priorita telefonování, iPhone SE, malý, VoiceHD, VoLTE, VoWiFi, FaceTime, 3xmic, nejlepší headset na trhu (AirPods s výdrží cca 40hodin:) ), atd. Furt jsou firmy, pro které telefonování není jen přidružená funkce.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takových OS tu bylo několik, jak Symbian, tak Windows Mobile 6.1 nebo BBOS. Všechny tři měly super unikátní řešení, měly svoje mouchy, ale hlavně už neexistují. Buď je převálcovala mateřská firma nebo Android.

Co se týká velikosti displaye... zkusil jste dotykovou klávesnici na 3" display? Když po tom tak toužíte, tady máte 2.5" https://www.kickstarter.com/projects/jellyphone/jelly-the-smallest-4g-sm... ... pro mě byl ideál 4", pak jsem koupil telefon s klávesnicí, a už mi na tom tolik nezáleží... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„Nechápu proč věc se kterou se telefonuje musí mít 2GB RAM, 16GB disk a 4 jádrové CPU.“

Protože to pojmenování „telefon“ je anachronismus, ve skutečnosti to už roky jsou kapesní počítače.
A na počítač v současné době 2 GB RAM, 16 GB úložiště a 4-jádrový procesor (ovšem ARM) není žádná hvězdná konfigurace.

Skutečné telefony si pořád můžete koupit a nepotřebují 2 GB RAM, 14 GB úložiště ani 4-jádrové CPU.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Až moje Lumia odejde, tak asi taky půjdu do Applu. Nikdo na světě mě nedonutí jít do toho Android shitu. Apply jso ustrašně předražené, ale aspoň to má pořádný OS. Stejně bych byl nejraději za nějaký Surface Phone nebo něco takového

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za me. Telefonovani a smskovani je minoritni vyuziti. Primarne je to o navigaci (geocaching) a komunikaci. Z tohohle pohledu jsou jen 2 OS - android a ios. MS je davno mrtvej, aplikace tam nejsou. A po zkusenost s cim dal tim horsim pristupem MS k cemukoliv, tak to jsou vyhozene prachy.
Pro me je prechod mezi iOS a androidem o 2 bodech
1. aplikace - ja jsem vendor locknutej v androidu a jsem zvykly na sve aplikace. To ze v tom mam par korun neni az tak dulezite. Ale proste uz jsem starsi a konzervativni clovek a nechci zkoumat jaka aplikace nahradi to, co pouzivam. Ostatne, kdyz me jeden android vyrobce nastve, muzu zkusit dalsiho.
2. prachy - nic pouziteho nechci a za telefon proste 20k nedam - to neni otazka jestli jsem socka, ale o tom, ze je mi tech prachu lito (a ze je radsi vyhodim za neco jineho, kde tuhle mentalni zabranu nemam).
No a pak je otazka jestli ta bajna plynulost iosu je fakt to co mi vynahradi jine vlastnosti, jinou filosofii iOS. Jo a dalsi vec, ta ma LG G3 ma 5,5 palce a mensi mobil nechci. Ruce mam velke a zrak stale horsi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To mě vždycky dostane, jak si někdo koupí telefon za 4000 a nadává na Android. Pak si koupí iPhone za 20 000 a nemůže si vynachválit, jak je ten iOS lepší a kudy chodí, tam nadává na Android.

Mam doma Androidů několik, shodou okolností i od stejného výrobce (HTC). Když porovnam svuj osobní telefon, což je vlajková loď výrobce, za kterou jsem tehdy dával těch přes 20 000, se svým služebním telefonem, což je plastový Desire 626G za 6 000, tak je to tak nehorázný rozdíl, že se to nedá popsat. Ten Desire bych musel vyhodit z okna a nejsem schopný na něm napsat ani SMS, protože komplet všechno od optimalizace, přes digitizér až po vibrační modul je z levných součástek, divně to funguje, občas pomalu reaguje, i základni věci jako vibrace mě štvou, protože vibrační modul dělá zvuky jako když letí kolem vosa ("...bzééééůůůůmmm..."). Je to platové a neustále to vrže.

Jak je možné, že ta vlajková loď, která vyšla ze stejné továrny, kterou jinak používam jako svuj hlavní telefon je oproti tomu perfektně odladěná a svižná, dokonale slícovaná a nevrzající raketa, když nemá iOS? Že by to bylo tou cenou? No asi ano, že? On totiž telefon vypadá a chová se úplně jinak, když na něm nikdo nešetří.

Leží mi tu někde i 3 roky stará vlajková loď téhož vyrobce (M8) a kdejaký dnešní telefon svou odladěností, rychlostí a kvalitou i po 3 letech strčí do kapsy. Čím to bude? Před těmi 3 lety ten telefon stál také kolem 19-20 K a nikdo na něm nešetřil.

Já tady teď nic neřikam o Applu, do diskuze Android X iOS se pouštět nepotřebuju, ale co chci říct je, že spousta lidí si kupuje popelnicové zařízení za pár korun s Androidem a když se konečně rozhoupou si pořídit něco pořádného a dražšího, vezmou iPhone a pak porovnávají nesrovnatelné cenové kategorie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ten highend koukejte používat, ať víte, jak dlouho vydrží.

Měl jsem 3 Samsung Galaxy S2. Ten telefon vypadá skvěle, ideální velikost, alternativní romky, highendová kvalita, ideální stav, by člověk řekl. No z těch tří telefonů se nakonec stal jeden. Poweboardy jsem kupoval asi 4, odcházela rádia, GPS, baterky... takže dnešní stav je následující: 6 baterií + jeden telefon bez funkčního rádia + 2 náhradní vysvícené displaye a další díly.
Na highend v oblasti mobilních telefonů nevěřím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já používam v oblasti telefonů highend dlouhodobě a stěžovat si nemůžu. Určitě se může stát, že něco samo odejde a rozhodně se stává i to, že výrobce nějaký model úplně zmrví (viz Note 7), ale z vlastní zkušenosti jsem byl vždycky maximálně spokojený. Když šel telefon do servisu, tak proto, že jsem ho zničil sám. Akorát tedy, pravda je, že Samsung jsem nikdy neměl. Já přešel z tlačítkových Sony Ericssonů K750i-K800i někdy v roce 2007-2008 přes SE P1i a Xperii X1 pak na HTC Touch Pro 2, později HTC HD2 a byl jsem s ním tak spokojený, že jsem té značce zůstal věrný až dodnes. Kdykoli jsem potřeboval telefon, šel jsem rovnou po topmodelu HTCčka.

Se Samsungem bohužel skoro žádné zkušenosti nemam, ale považuju ho za jednoho z nejlepších výrobců. Vaší zkušenost chápu a nedivim se, že na highend nevěříte, ale možná jste měl jen smůlu nebo se Samsungu ten model nepovedl. Běžně se nestává, že by se telefon nejvyšší třídy rozpadl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Udělal si hloupou chybu koupí levného Androida - ano, ta spousta lidí co ti to říká, má pravdu.
Dříve byla jediná rozumná volba, při koupi levného dotykáče, něco s Windows Phone. Dnes si musíš připlatit. Apple refurbished nedoporučuji. Iphony kvůli svojí ceně, stárnou pomaleji než nejlevnější android, ale poměrově je pořád lepší i ten nejlevnější android (1GB RAM), který skoro nikomu nemohu doporučit.

BTW na 1GB RAM si stěžují i majitelé iphonů...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Telefon co teď používám (Lenovo A660) mě stál caa 3500 takže lowend, na tuto dobu šrot ale použitelný je, (určitě nečekám 10s na napsání SMS a jméno vidím hned, nebo v případě že se mu nechce tak možná max 2s). Stačí pár věcí aby i takový šrot byl použitelný:
1. Povypínat zbytečné py*oviny od výrobce (odinstalovat sice nejdou ale vypnout se dají)
2. Neinstalovat nenažrané aplikace (bez facebooku se obejdu)
3. Když už to jinak nejde tak restart do továrního nastavení (za ty caa 4 roky jsem udělal asi 3x)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To co popisujete je vcelku typicke pro sracovske levne noname android telefony. Proste zabiraji pamet, aplikace se po sobe neuklizi a tak i kdyz se odstrani, tak vetsina nekde zustane. Do toho ruzne Interni pameti, systemove pameti, atd.. Takhle sem 2 telefony vicemene odmitl pouzivat. Mam stary Note3, a ten funguje jak ma, pamet se dealokuje sprvne. Mam i Iphone, ale proste.. nezvykl jsem si, i kdyz jedno mu musim nechat, vydrzi co se tyce baterky opravdu dlouho. S porovnanim s androidem az neuveritelne. Nakonec bych asi doporucil, at si kazdy zkusi, a pouziva, co se mu hodi nejlepe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu vyznění toho článku.
Původně koupě toho telefonu byla prezentovaná jako experiment, jak bude fungovat low-end mobil s Androidem.

Většina komentujících zastávala názor, že to bude děs a doporučila raději použít něco normálního.

Čili výsledek experimentu je, že měli pravdu a low-end smartphony mají poddimenzovaný hardware.

Celkem se nabízí řešení, které už od začátku doporučovala spousta lidí: Prostě nekupovat ten největší low-end.

Pravda, pro člověka s nutkáním koupit vždycky to nejlevnější v příslušné kategorii je přechod na Apple řešením, jelikož Apple low-end prostě nevyrábí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Uz ked tu ma taky schizofrenik pisat clanky, tak to radsej zruste cely web, nema to fakt cenu.

Jezek rychlo zabuda na svoje predchadzajuce blogy, kde doslova "rozmysla" uplne nesystemovo, a vysledkom toho je clanok ako nahradit ultra mega total low cost android ktory by uz od vyroby nechceli ani v afrike za super na 101% funkcnym iOS telefonom za 900 €. Takymito blogami sa zhadzujes na uroven, ze uz aj ked niekedy napises seriozny clanok, tak ti ho ludia nezozeru lebo uz nikto netusi ci v dannej oblasti zase nevymyslas nejaku Jezkovinu. Netusim ci takto nezmyslas aj pri fotografiach a celkovo pri vsetkom. Tvoje hociktore clanky uz do buducnosti budem brat len ako talafatky. Tolko ku autorovi.

Android vs iOS: nikdy som nemal Apple z jedineho dovodu. Dobre spravena android nadstavba dokaze fungovat vyborne aj na 200-300 € telefone, a preto nie je dovod z hladiska funkcnosti systemu drahsi telefon. A kto taku robi? Napr. Xiaomi , poslednu dobu aj take Huawei na Px, Px lite a nasli by sme dalsich nelagujucich vyrobcov. Poznam cloveka ktory mal vsetky vlajkove lode Galaxy S a vies co odporuca vsetkym znamym??? Xiaomi! a sam ho nema jedine pre slaby fotak oproti konkurencii.

A myslim, ze iOS ani sancu nedam ... preco? Nedavno na dovolenke s tazkym Applistom sme mali len same problemy :D Nedokazal mi poslat foto cez bluetooth, nevedel mi nahrat subor na usb kluc, fotku mi poslal vo formate 4:3 lebo 16:9 sa deafultne nastavit neda a naokolo cez video sa mu ju robit nechcelo. Na Waze som tam par krat videl ooops something goes wrong, please restart app... takze ono to stoji 900 € a nepride mi to ani lepsie od bezneho android telefonu. OnePlus ho sfukne lava zadna

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takhle, v roce 2017 po 8mi? letech se podivovat, jak funguje file systém či sdílení v iVěci je dost zarážející. Na obou stranách. Takže to máme spíše jeden problém ne "samé problémy" a to ještě spíše specifikaci platící v zásadě jednu dekádu...
Waze, ano, aplikace měla sama se sebou problém, jak to souvisí s iOS?:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeden by si myslel a vela oveciek to tak aj prezentuje, ze Apple je najlepsie zariadenie. No s takou specifikaciou platiacou jednu dekadu je Apple tak trochu kripl, stabilita tiez nie je 100% a co sposobilo pady aplikacie netusim :) A ktohovie o kolkych veciach o iOS este netusim, ale na androide ma nikto s nicim nelimituje, aj stredna trieda u Xiaomi mne osobne funguje na jednotku.

Najvecsia zvada bola asi ohladom fotky 4:3 kde jediny argument ovecky bol, ze mudre hlavy v Apple vedia preco to tak natvrdo nastavili, ono totizto iPhone podla neho je konzumna hracka pre napr. instagram, kde su vsetky obrazky stvorceky 4:3 a telefon nemas pouzivat ako nahradu fotaka ... ako som sa pekne zasmial nad stadovytostou, ked mi v maily pristal subor fotiek z dovolenky ... a ze vraj telefon nema byt nahrada fotaka :D A fotky boli HNUSNE! nie po stranke kvality obrazu, ale fotit krajinku na 4:3 je zverstvo, sfotena polka kopca lebo viac sa zabrat nedalo a na monitore polka obrazu cierne pruhy ..

Nerozoberam dalej, iOS nie je v takomto stave pre mna. Hardwarovo je urcite dobry, ale nemam rad diktat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Od kdy probůh platí, že nějaké hodnocení "nejlepší" je a) měřitelná jednotka, b) je obecné.
Jako že autobus je lepší než osobní vůz, protože udělá to samé co osobní, ale ještě navíc +30 osob?:)
O 4:3 nic nevím, my si fotky sdílíme po akci přes e-mail/úložiště, nějak nás nenapadlo si peer2peer posílat sem tam soubory ještě večer v hospě. Ale poněkud to zavání kopytem za spouští...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.