Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

#3 tipy na tablety, které nadělí Ježíšek téměř za hubičku

PR článek
Vánoce jsou za dveřmi a technologie se už na to klepou slevou. Kdo chce letos darovat (sobě/druhým) tablet, nejlépe udělá, když se po něm poohlédne na Gearbestu.

Tohle vám padne do oka. Za rozumné ceny na internetovém obchodě Gearbest koupíte vskutku hodně věcí a překvapí, že i kvalitní tablety. Jestli je chcete vidět se pěkně lesknout pod stromečkem, tak čím dřív je v nákupním košíku odbouchnete, tím lépe pro vás a dárkový klid – nejdříve v Česku budou za 15 dnů ode chvíle potvrzení objednávky (FREE doprava, ale za pár dolarů si můžete připlatit i EXPRESS). A jaké tablety, dle nás stojí za to, abyste uvažovali o jejich pořízení?

Chuwi HI10 AIR

S tímhle modelem získáte 2 v 1 – 8.5 mm tenký a celokovový tablet a notebook v šedivé barvě, který spolehlivě rozezná otisky prstů. Zařízení je vybavené 10.1palcovým displejem (1920x1200) FHD s obrazovkou IPS, procesorem Intel Atom x5-Z8350, 4 GB RAM a kapacitou úložiště SSD 64 GB, rozšířitelnou až na 128 GB. Dále nabízí Chuwi HI10 AIR přední fotoaparát o rozlišení 2.0MP a klasické sloty na TF, Type–C, Micro USB, HDMI a 3.5mm jack na sluchátka.

Operační systém je Windows 10, tedy klasika, která nezklame. Doporučujeme na cesty (do vlaku, autobusu, auta, letadla a MHD), na zábavu na doma a lehčí kancelářské administrativní práce.

Teclast P80

5.5 mm tenký tablet Teclast P80 v barvě šampaňského aspiruje na nového rodinného technologického mazlíka. Hraní her a sledování videí a filmů si budete vědomě užívat na displeji IPS s pětibarevným dotykovým displejem 8 palců (1920x1200) se širokým pozorovacím úhlem – baterie vydrží až 5 hodin sledování videí v kuse. Stabilní výkon zajistí čtyřjádrový procesor MTK8163.

Operačním systémem tabletu je Android 7.0 a pro ukládání obrázků, videa nebo hudby tu je 4 GB RAM + 32 GB eMMC ROM. Tablet nabízí možnost rozšíření kapacity až na 128 GB (TF karta). Přední fotoaparát nabídne rozlišení 0.3 MP a zadní kamera 2.0 MP. Výstupy jsou připravené na HDMI a USB.

Doporučujeme jako ideální dárek někomu do rodiny (od dědečků až po děti školou povinné).

Xiaomi Mi Pad 4

7.9 mm černý tablet Xiaomi Mi Pad 4 umí hezké věci, tak např. rozpoznat díky AI lidskou tvář, podporuje Bluetooth 5.0, má 13 MP přední fotoaparát + 5 MP zadní, disponuje invenčním systém multi-oken (funguje při sledování videí a filmů) a skvěle se obsluhuje jen jednou rukou. 15 epizod oblíbeného seriálu, nebo 16 hodin poslechu hudby na jeden zátah nám přijde jako dobrá životnost na jedno dobití. Displej má 8 palců (1920x1200) a pohání jej procesor Qualcomm Snapdragon 660, 4 GB paměti RAM a 64 GB eMMC úložiště. Operačním systémem ja nástavba Androidu ve formě MIUI 9. 

Doporučujeme na výlety a cesty, protože Xiaomi Mi Pad 4 je nádherně skladným pomocníkem na ukrácení času.