Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Xeon se 32 jádry otestován v GeekBench, posouvá i jednojádrový výkon

Způsob nahlašování chyb v článcích je neuvěřitelně otravný, takže to napíšu sem:

"nový Lewisburg o 2/3 % více USB 3.0 (10)"
opravte "2/3 %"

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

cena? 10 000 Euro? :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Cenu řešit nemusíte, ať už bude jakákoliv, stejně bude moc vysoká na to, abyste si s tímto CPU vybavil domácí herní komp :-) . AMD Naples nebude o moc levnější, tipnul bych to že tak o 1/3.

I když možná že ani to ne, vzhledem k novým vlastnostem, které zatím Intel nemá (šifrování dat v RAM ... ), může AMD zpočátku nasadit stejné ceny jako Intel.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Kdepak, jenom 9995 Euro. ;)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Vime uz jestli je to CPU slozene z 2x16 modulu nebo je to jeden obrovsky monolit jako predchozi generace Xeonu?

Jestli Intel puvodne planoval prodavat maximalne 28 jadro, tak by daval smysl ten monolit, protoze plocha topologie chipu muze dovolit deaktivaci jader a mozna i kusu L3 a tim zasadne zvednou vyteznost.

Je to v podstate stejny trik jako se pouziva leta u GPU. AMD muselo jit cesnou modulu o velikost 2x4 jader, protoze je to vyrazne levnejsi zpusob jak jednim dobre odladenym navrhem pokryt vsechny segmenty trhu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Intel dělá monolity Tohle bude taky. Intel dě To ohlášené 28 jádro bude 32c die s pár jádry vypnutými. Stejně tak jako nejvyšší E5 Xeony měl 22 jader, tak tam byla 24C die, plnejch 24 používaly jen některý ESka a pak nejvyšší E7mičky. Intel u high-end platformy dělá vždy více čipů. Třeba Haswell-E byl takto: Nejmenší čip 8C, střední 12C, a největší 18C. Vše nativní die žádný slepenci. U BW-E je nejmenší 10 jádro, atd, atd.

Zde to bude stejné. Nenechme se zmást počtem jader, pro Intel to nebude o moc tešší vyrobit jak 24C Broadwell, díky menší L3 cache, která dost zmenší poměr plocha vs počet jader.

Co se těch velkejch die týče, tak musim zmínit ještě jednu věc. Full jednotnou L3 cache měl Intel naposledy u Ivy-bridge-EX. Haswell a Broadwell už má jednotnou jen u nejniššího modelu (8C/10C), ty vyšší maj 2 fyzické bloky ač na jednom čipu a mezi nimi je spešl ringbus sběrnice která je proprojuje a dělá z nich monolytickou cache.

Tohle je přesně to co by AMD potřebovalo, když už dělá slepence, tak systém kterej je propojí aby se chovaly jako native 8 jádro (nebo více). Infinite fabric se ukazuje jako příliš latentní pro toto použití. Teď se jejich CPU chovaj defakto jako dva CPU a to prostě neni ono. Naples s 16/32C se bude chovat jak tuna CPU. Pro jeho využití v numa-aware prostředí je to ok, ale použití do případné workstation bude nešťastné a Xeony to tam moc neohrozí. Tam je totiž SW kterej ač umí dobře threadovat tak neni numa-aware a bude tam hodně ztrácet tou cross komunikací.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A pry ctyrjadra v Core i7 doted uzivatelum staci, se musim smít a blejt zaroven.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mezitím u konkurence: https://www.overclock3d.net/news/cpu_mainboard/amd_s_rumoured_180w_16-co... - základní frekvence 3,1 GHz při šestnácti jádrech vypadá slibně. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevi nekdo nahodou, jak identifikovat intel confidental kousky podle tech kodovych oznaceni?
QKSN je na obrazku napriklad

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.