Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

3D tiskárna Michelangelo: Renesanční požehnání bez montáže

PR článek
Prostě to rozbalíte, spustíte a tisknete. Roky poběží a vaše radost stále potrvá. Takového oddaného parťáka do domácí dílny 100% potřebujete, protože, co víc si chcete od 3D tiskárny přát?

Věříme tomu, že lidi začínající v 3D tisku, slovo „montáž“ děsit může. Ve skutečnosti se ale není čeho obávat, protože montáž zvládne opravdu každý. Ale i přesto, chcete-li si pořídit svou první 3D tiskárnu, tak proč nešáhnout zrovna po té, která je bez montáže. A v tom případě je pro vás VEVO Michelangelo ideálním kouskem.

Na internetovém obchodě TomTop je k mání za 4 773 Kč, a to je velmi příjemná cena. U TomTopu je také sympatické, že díky skladům poblíž našich hranic (Německo) může být objednaný Michelangelo u vás doma za dveřmi během 4 – 6 dnů. Pojďme si Michelangela blíže představit.  

VEVO Michelangelo

Tiskárna má hliníkovou desku a celokovový rám s titanovým extruderem, který vysoce zvyšuje stabilitu tisku a trvanlivost. Rám používá kolečka místo ložisek, což je velká výhoda, protože tyče se tak mohou snadno ohýbat, zatímco ložiska se na tiskárnách začnou brzo opotřebovávat.

Pro urychlení chladícího procesu v kratším čase tisku je dále tiskárna Michelangelo vybavena dvojitými dmychadly a tryskou MK8 s přepínáním průměru od 0,2 mm do 0,4 mm. Velikost tisku je max. 220 * 220 * 220 mm a rychlost 10-100mm/s (v praxi si bohatě vystačíte s rychlostí 60 mm/s).

Michelangelo nedisponuje vyhříváním tiskové vrstvy a tím i předznamenává dva typy vláken, se kterými můžete tisknout – 1, 75 mm základní vlákno PLA a ohebné vlákno TPU. Přední přístup k SD kartě je velmi praktickou vychytávkou tiskárny, obvykle je přístup na zadní straně, nebo až za LCD obrazovkou.

Protože vás tisknutí na této hračce bude jistě hodně bavit, tak k tiskárně doporučujeme přikoupit do zásoby 1 kg PLA vlákna, též najdete na TomTopu.