Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

5 her na PlayStation 2, které vás zabaví i dnes

PR článek
Přinášíme vám pět nezapomenutelných her pro legendární herní konzoli PlayStation 2, která vyšla na přelomu milénia. PlayStation 2 je ikonickou konzolí, která přinesla mnoho nezapomenutelných zážitků hráčům po celém světě. PlayStation 2 je dodnes historicky nejprodávanější herní konzolí. Není se čemu divit. Hry, které si dnes připomeneme, jsou totiž opravdové legendy!

GTA: San Andreas

Najde se na planetě vůbec někdo, kdo by neznal ikonické "Gétéáčko"? Tato akční hra vyšla na PS2 v roce 2004. Grand Theft Auto: San Andreas plné honiček a přestřelek s policií nás dokázalo zabavit i na desítky hodin v kuse. Děj hry se odehrává ve fiktivním státě San Andreas, který je inspirován reálnými států Kalifornie a Nevada.

Většinu času hrajete za postavu Carla "CJ" Johnsona, který se po letech vrací z Liberty City, zjišťuje, že jeho matka byla zavražděna a jeho rodinný gang Grove Street Families se zmítá v krizi. Vaším úkolem je obnovit rodinný gang a získat zpět kontrolu nad územím. Máte svobodu pohybu v otevřeném světě a postupně plníte různé mise, úkoly a vedlejší aktivity, mezi které patří krádeže aut, ozbrojené loupeže, závody a další dobrodružství.

Pro Evolution Soccer 4

Pro Evolution Soccer 4 (dále PES 4) je fotbalová videohra vydávaná japonskou společností Konami. Byla poprvé vydána v říjnu 2004. Hlavním cílem PES 4 bylo výrazně se přiblížit reálnému fotbalu. Hra byla známá pro své věrně zpracované hráčské animace a realistický pohyb míče. PES 4 byl chválen za intuitivní ovládání, které umožnilo hráčům rychlé reakce, přesné a rychlé přihrávky a pohotovou střelbu. Jeho nedostatkem však byla absence licencí pro některé prestižní soutěže. V této oblasti byla o krok napřed série FIFA.

Resident Evil 4

Je libo pořádnou dávku zombíků? Resident Evil 4 je hororová akční survival videohra vydávaná společností Capcom. Její děj se odehrává v tajemném venkovském prostředí. Hrajete za agenta Leon S. Kennedyho, bývalého policistu, který nyní pracuje pro vládu.

Vaším úkolem je zachránit dceru prezidenta, unesenou kultem Los Illuminados. Příběh hry vyniká napětím, záhadami a hororovou atmosférou. Resident Evil 4 byl chválen za své grafické zpracování, které přineslo pohlcující a detailní prostředí. Zvukové kulisy včetně hrozivých zvuků a dramatického hudebního doprovodu přispívají k ponuré atmosféře.

Gran Tourismo 3: A-Spec

Závodní simulátor Gran Turismo 3: A-Spec je jednou z prvních her, které vyšli pro na herní konzoli PlayStation 2. Tato závodní gameska využila všechny specifika tehdy nové konzole, což hře zajistilo vysoké hodnocení kritiků i mimořádnou popularitu u hráčů. Asi největší nadšení provázely rozdílné jízdní vlastnosti jednotlivých aut. Gran Turismo 3: A-Spec nabízí herní režimy, včetně kariéry, kde hráči postupně zvyšují úroveň svého řidičského umění, odemykají nová auta a plní různé úkoly.

Max Payne 2: The Fall of Max Payne

Max Payne 2: The Fall of Max Payne je legendární akční 3D střílečka vydaná společností Rockstar Games. Hra z roku 2003 a je pokračováním úspěšné hry Max Payne. Hra byla vřele přijata hráči a kritikou díky své poutavé příběhové linii, temné atmosféře a vylepšeným herním mechanismům. Specifickým prvkem série Max Payne je tzv. Bullet time. V určitých situacích můžete zpomalit čas, což vám umožní například lépe mířit při střelbě v pohybu.

Jaké hry na PS2 ovlivnily vás?

Vybrat pouze 5 nejlepších her byl opravdový oříšek a asi na všech 100% neshodneme. Tak nám dejte do komentářů vědět, jaké hry na PlayStation 2 jste si zamilovali vy.