Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k ABBYY FineReader 11

Pekne popisany program. S 11 som nepracoval, ale uz 10 bola viac nez vynikajuca. Tabulky som najcastejsie zadaval rucne - oramikoval a znova ich nacital, zvacsa to pomohlo. :) so zavermi mozem len suhlasit. Na prevod z PDF do wordu su pre domacnosti aj lepsie programi - mensie a lacnejsie.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ake napriklad, zaujimala by ma pokial mozno freeware alternativa, pripadne za maly poplatok. diky

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Alternatv je hodně (dobrý je nitropdf.com, bohužel neumí převést český dokument), ale jen základní jazyky. Hodně jsem pátral po kvalitním OCR s převodem do Wordu, ale nic nezvládá češtinu (ani mizerně). Abbyy v tomhle směru je bohužel "nenahraditelný".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teraz si nepamatam nazov (pozry si stranky), ale abbyy ma len prevod z PDF do Word. Stalo to par € a fungoval svele. Nebol to program na rozpoznavanie pisma - scanovane dokumenty, ale na prekodovanie PDF. Aspon SK zvladal bez problemov.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?
+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

na rucne psany text je asi nejlepsi SW firmy T.I.S.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mňa by zaujímalo, či už 11-tka podporuje prácu na viacerých monitoroch?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Si stáhni trial, vyzkoušej, a pak nám přijď sdělit výsledek ;-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Mám ešte lepší nápad. Zrušme všetky diskusie a fóra - veď ľudia si môžu zistiť všetko sami ;)

Inak možno ak by som sa nepýtal pod recenziou Abby finereaderu, tak by mi tvoj príspevok neprišiel až tak moc trápny...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mně ten tvůj přijde trapný docela dost. Kdyžs něco nenašel v recenzi, tak hni prstem a udělej to sám, pomůžeš ostatním. Ale ne, ty vlastně chceš, aby ostatní pomáhali tobě a ještě to považuješ za přednost.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Prepáč, že som sa opovážil položiť otázku ohľadne recenzovaného produktu, naozaj sa ti ospravedlňujem - moja chyba. Len mi vysvetli prečo máš potrebu zapárať a "odpovedať" na otázky na ktoré nepoznáš odpoveď? Slušne som sa pýtal, tak naozaj nechápem prečo máš pocit, že musíš tak sarkasticky odpovedať? A všimol si si, že otázka nebola mierená na teba? To už sa človek nemôže ani pýtať?
Vieš, normálny človek ak vie pomôže, ak nevie tak je ticho - keď viem pomôžem/odpoviem, keď nie tak sa pýtam. Vysvetli mi prosím ťa, čo je na tom také zlé? Alebo mi chceš povedať, že ty si sa nikdy nikoho na nič nespýtal? To si všetko zisťuješ sám?!?!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Však jsem ti poradil, jak to zjistit, tak co se rozčiluješ. Nevím, jaks přišel na to, že to v redakci vyzkoušeli na víc monitorech. Ale novinka je, že odpovědět ti smí jenom ten, na kohos dotaz směřoval. Kdo ti zakazuje se ptát? Nikdo, tak laskavě nerozhoduj o tom, kdo ti může odpovědět. To už není trapné, to už je naprostá ubohost.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Neviem či to v redakcii vyskúšali - ale predsa som si dovolil položiť otázku. Vieš, povedal som si, že by to možno mohli vedieť, keď už ten produkt testovali. Netušil som, že moja otázka niekoho tak pohorší.
A nepovedal som, že mi SMIE odpovedať len ten na koho som otázku smeroval. Kľudne môže odpovedať hocikto, kto (na rozdiel od teba) pozná odpoveď. Ale máš pravdu, za ten čas čo sa tu s tebou naťahujem som si to mohol zistiť sám. Jednoducho som nečakal, že by mohla moja nevinná otázka niekoho tak vydráždiť. Nechám na ostatných nech sa rozhodnú či bola neadekvátna moja otázka, alebo tvoja sarkastická (a zbytočná) odpoveď. Je mi len ľúto, že som sa tebou nechal vyprovokovať. Týmto debatu s tebou končím. Maj sa pekne ;)

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

A kdy bude Abby pro Linux ? (do té doby mne nezajímá neb v linuxu je OCR zdarma ale ne tak propracované jako ABBY pro krámosoft.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, když tak "hnidopišsky" kritizujete Abby s exportem do prasáckého docx (zejména právě s ohledem na formátování...), co je podle vás reálně lepší?
Jsem naprosto spokojeným uživatelem verze 10 corp. :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

S ničím lepším zkušenosti nemám. Při exportu někdy pomohlo uložit výsledek do odt a formát byl lepší. Jindy byl lepší zase naopak docx. Občas pomohlo změnit režim "přesná kopie" na "editovatelná kopie" nebo naopak.

V článku jsme tím jen chtěli upozornit, že pokud někdo potřebuje při OCR převodu zachovat i složitější formátování, bez ručních úprav se to často neobejde, právě kvůli kompatibilitě s výstupními formáty.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Asi by nebolo od veci spomenúť, že verzia 10 na dvojjadre vyťažuje naplno obe jadrá, ako je na tom 11? Export do doc, docx - reálne je to stále rtf, tak ako pri 10?
Test prevodu - nejaké porovnanie s inými verziami či sw od iného výrobcu asi nie je?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

FR11 si bere to nejlepší z obou předchozích verzí. Kvalitu rozpoznání FR9 a rychlost, rozpoznání tabulek verze 10. Bohužel přidává i mnoho otravných záležitostí. Je obrovská škoda, že se tvůrci rozhodli jít cestou co jiné písmo, to nový styl Wordu. Tímto vznikne při převodu složitějšího dokumentu neuvěřitelný seznam stylů, které se velice nesnadno odstraní, pokud chcete zachovat vzhled, velikost fontu. Také by si FR konečně zasloužil podrobnější nastavení výstupního formátování. Oddělení stránek (oddíly, odsazení na další stránku), automatické číslování ano/ne, odrážky, zápatí, ty zmíněné styly nebo jen zachovat vzhledu, velikosti, barvy písma atd a také obrázky v rámcích nebo bez nich, tech v textovém poli nebo volně formátovaný... Každopádně FR je zatím nejlepší/nejflexibilnější OCR, z který pracuji

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.