Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Acer přijde se 7palcovým tablet PC

Acer tablet PC

S iPadem se chvíli čekalo, co se stane a stalo se to, co s výrobky Apple v posledních letech vždy, uživatelé je vzali za své a poptávka po nich je velká. To pochopitelně nenechává spát další výrobce a snaží se iPadu konkurovat, jak moc jim to jde, vidíte na našich stránkách sami, jak představujeme různá tablet PC řešení. S dalším se pochlubila společnost Acer, ale moc podrobností se o něm zatím neví.

Jeho pracovní označení je údajně LumiRead a pravděpodobně bude mít hodně společného s novým chytrým smartphonem Stream, který rovněž Acer chystá. Jeho tablet PC by měl používat Qualcomm procesor a operační systém Android 2.1, což jsou informace shodné se Streamem, kde se navíc už ví, že v něm bude 1 GHz procesor Snapdragon (ARM platforma) s 512 MB RAM, AMOLED displej, HDMI výstup, podpora pro HDSPA 7.2, Bluetooth a WiFi. Pokud půjde Acer cestou Apple, která je navíc vyzkoušená, nebude se hardware jejich smartphonu moc od tablet PC lišit. Uživatelské rozhraní má být rovněž zcela nové v duchu 3D, na trhu se ho máme ale dočkat až koncem roku.

Není tajemstvím, že na Computexu chce nějaký podobný tablet PC představit i Asus, jeho označení prý bude Eee Pad. Tak uvidíme, kolik podrobností vám budeme moci přinést příští týden.

Tagy: 

Diskuse ke článku Acer přijde se 7palcovým tablet PC

Sobota, 29 Květen 2010 - 14:58 | Richmond | Upresnil bych to na OS Windows (nebo neco...
Pátek, 28 Květen 2010 - 23:40 | Trebus | PC je personal computer (osobní počítač), může v...
Pátek, 28 Květen 2010 - 20:44 | Erkil Poirot | Proc se tomu rika tablet PC, kdyz to ani neni PC...

Zobrazit diskusi