Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AM4 Renoir / Ryzen 7 4700G v Ashes of the Singularity o 33 % překonává Picasso

Divný výsledek, divné množství paměti, podle něhož by mělo APU k dispozici jen 256MB RAM, připojená druhá grafika, to mohli jen přiškrtit výkon toho 5700XT a vyrobit rádoby zajímavý výsledek APU.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, navíc nevíme, co bylo použito za RAM. Zrovna u integrovaných grafik hraje frekvence a latence RAM významnou roli. Je obrovský rozdíl ve výkonu iGPU s DDR4 2400 MHz CL19 a 3600 MHz CL16.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A ako by si tým AMD pomohlo? Myslíš že predobjednávkami na APU v retaile? :))))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To vůbec neříkám. Já říkám, že porovnáváme neporovnatelné. Nemůžeme porovnávat 2 hodnoty při jíných podmínkách. To může být jako porovnávání výsledků testování aut, kdy jedno jede po ledě a jedno po závodní dráze při suchu...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mně se líbí názor, že Intel to možná překoná tak za dva roky - to už bude mít AMD o dvě generace výkonnější mobilní grafiky.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hrat na intergrovany grafice je zoufalost. Integrovana grafika pro neherni vyuziti spolu s 6/12 a 8/16 tady zjevne chybi a je dost ostuda pro AMD, ze toho doted nebyli schopni, takze parada, ze minimalne 8/16 bude co nevidet, ale kolik to ma FPS v AoS je vazne to nejmene podstatne.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Divil by jsi se na kolik her integrovaná grafika stačí :) v renoiru s rychlými ddr4 v podstatě nahradí i něco jako nvidia 1050, což se obchodníci nestydí označit jako "herní dělo" :)

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Já mu rozumím. V podstatě jsme se dostali u NB na slušný procesorový výkon, ale výkon integrované grafiky tomu neodpovídá. Takže leda na starší hry. Pokud si někdo chce zahrát novinky, tak potřebuje dedikovanou grafiku.
A tady souhlas - tady není mezera, ale díra jako prase. Integrovaná grafika je takový kompromis, už třeba jen kvůli pamětem. A dá se říct, že to i chápu. AMD si nebude ukusovat z businessu grafik, zvlášť když "multigpu" v podstatě zařízli. A Intel na to zatím (asi) nemá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rozdíl mezi integrovanou v 4800HS a dedikovanou rx560 (nedej bože gtx 1030) je jaký?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevím. Opravdu nevím. Třeba propustnost paměťové sběrnice ?
Výsledkově v nových hrách netuším. A jsem líný to hledat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jistě že propustnost pamětí je jinde, nicméně ve hrách je igpu z ryzenu lepší .) A o to jde. (edit: lepší než gtx 1030, šlape na paty rx560).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty si trdlo... Predstav si, že okrem teba sú aj iné typy používateľov, napríklad že 90% času pracujú a na oddych si pustia nejakú starú hru v mizerných detailoch, a na to im stačí aj Intel HD z Haswellu. Ja keď som mal minule čas (deti a manželka týždeň u jej rodičov), tak som si nainštaloval Operation Flashpoint a zahral sa pri "plných detailoch" tej doby na R5 2400G. A teraz mi povedz, na čo by mi bolo 8C16T CPU bez iGPU a ku tomu dedikovaná VGA za 300€.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Ano, take takove zoufalce znam. To ze to lide delaji, ale nevylucuje, ze jsou to zoufalci!

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Nojo, nějakej GOG na tomhle "zoufalství" rozjel docela slušnej kšeft, ale náměstek ředitele zeměkoule Redmarx ví svý... žeáno.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

redmarx ceka, az bude k dispozici ryzen 8xxx 16c 32t s integrovanou rx 5900 tdp 25w... nakej osmijadrovej srac s vegou je drahej, malo vykonnej a moc zere.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale zároveň to ani neimplikuje, že to zoufalci jsou - z toho plyne, že dáváte do vzájemného vztahu věci, které spolu nesouvisí.
Představte si, že si týpek řekne "mám čas, teď bych si klidně zahrál něco starýho, třeba na menší detaily" - jenže bude mít staré integrované intel. V tu chvíli (možná) bude zoufalý.
Ale naopak, pokud bude moct původní myšlenku rozvinout dál směrem "... a to klidně můžu, páč mám nejlepší integrovanou grafiku", pak v tu chvíli není zoufalý, ale happy, že má tu možnost.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Grafika hru nedělá, jak jinak si vysvětlit oblíbenost Nintenda? Já si třeba na pár nových her co stojí za to pořídíl jetou vegu64 za pár šušní, za 2 měsíce karantény jsme si zahrál dosyta a prodal za stejných pár šušní. A stále mám na pc dost starých dobrých her které zabaví úplně stejně dobře, některé i líp, na integrované grafice :) Upřímně až vyjde nový xbox a ps5 tak moc důvodů k nákupu drahé grafiky do pc asi už nenajdu.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

presne.. i na Athlonu si pro srandu chvili zastrilim/zaplanometim v TF2 ... a je klidek v dusicce ;-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Osobně se na tuto APU sérii těším a dojde k upgrade z 2400G.
Btw, parádní recenze renoir, viz níže.
Na to, že Intel má o 2 jádra míň, tak žádná sláva to není, jak z pohledu TDP, tak v GPU (Intel tam má dedicated nVidia).
O CPU se záměrně nebavím, protože to je 8c vs 6c. Aby se toho zas nechytnul nějaký Intel-rypák. Každopádně grafy mluví za sebe.
Koupi Intel verze může ospravedlnit už jen cena a tomu moc nevěřím, že by se to stalo.

Zdroj: https://next.lab501.ro/notebook/english-lenovo-ideapad-s540-13are-vs-13i...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Mě čeká upgrade z APU Trinity to bude už i znát, na 2400G bych jel ještě dlouho :-D

Jinak ta recenze je docela pěkná. O lab501 jsem zatím nevěděl tak si je přidám na seznam, dík.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Parádní recenze parádního prcka. Až v budoucnu budu měnit NB za novější, na HP se vykašlu a sáhnu po Lenovu. Ostatně to jsem měl asi udělat dávno...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Taky se mi tenhle prcek líbí. Jediné co mi vadí, je nemožnost upgrade RAM. Pokud to zas budou k*rvit nesmyslnýma konfiguracema, kdy model s dGPU dostane víc RAM než model s iGPU (viz tyto dva modely), tak mě to odradí a poohlédnu se jinde.
Byla by to škoda. 8GB RAM pro 8c procák s iGPU, která je pro “U” modely víc než dostačující jak na práci tak na občasné hraní, je vyloženě podpásovka a cítím v tom nějaké nekalé Lobby :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak na tohodle "francouze" se už těším. Moje desktopové Llano už je hodně vousaté a potřebuje upgrade :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.