Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Amazon nabídne 4k video bez extra příplatku

Zatímco Netflix si nechává za 4k vysílání slušně připlácet, Amazon jej hodlá nabídnout za stejnou cenu jako FullHD. A to nabídne vedle vlastního obsahu i spoustu věcí z Hollywoodu.

Svoji streamovací službu ve 4k rozlišení spustí Amazon již brzy. Původní termín (říjen 2014) ale doznal odkladu. Každopádně cenová politika je otázkou dočasnou a navíc průběžně se měnící. Nelze říci, že jeden z poskytovatelů je lepší a druhý horší. Nevíme, jakou kvalitu (bitrate atd.) bude nabízet Amazon, nevíme jaké konkrétní pořady a filmy oproti Netflixu. Jistě lze ale říci, že třeba seriál House of Cards ve 4k najdeme jen na Netflixu, jelikož jde o jeho původní produkci. Nejspíš tak spousta fanoušků filmu skončí tak, že si bude platit obě služby.

Amazon vedle vlastní produkce nabídne obsah od studií Warner Bros., Lionsgate, 20th Century Fox, Discovery a dalších. Jeho zástupci se nechali slyšet, že v této kvalitě budou streamovat koncert Tonyho Bennetta a Lady Gaga: Cheek To Cheek LIVE!, z vlastních původních pořadů pak víme o Transparent, Alpha House a chystané série Mozart in the Jungle. Už letos své originální pořady Amazon ve 4k natáčel.

Pro příjem 4k vysílání Amazonu bude potřeba pochopitelně UltraHD TV (na menší to prostě nemá smysl, i kdyby to uměla přijímat/dekódovat). Amazon jmenuje výrobce Samsung, Panasonic, Sony, Vizio a LG, další jistě přijdou.

Tagy: 
Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Amazon nabídne 4k video bez extra příplatku

Sobota, 15 Listopad 2014 - 12:59 | ODSakEda | Dnes jsem v obchodnaku, kam jsem zasel koupit...
Pátek, 14 Listopad 2014 - 17:37 | mpe | Vysoké rozlišení bez příplatku je dobře....
Pátek, 14 Listopad 2014 - 14:47 | ODSakEda | obsahu je kopa - mnoho krasnych i jen "...
Pátek, 14 Listopad 2014 - 11:49 | aa bb | No to je sice pekne ale sme stale tam kde sme...

Zobrazit diskusi