Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Rozbor: Padá NDA na APU Beema a Mullins, přinášejí 2× vyšší efektivitu

>Tento krok je bez diskuse pozitivní, ale do jaké míry se jím AMD podaří oslovit uživatele a výrobce,
>aby se navýšení plochy SoC o ARM jádro a kryptokoprocesor vyplatilo, si zatím netroufáme
>odhadovat

Odberatelia si to nemozu dovolit ignorovat, lebo si budu moct za par mesiacov(1.1.2015) povedat cesko-nemecku vetu¨Wir haben ein pruser¨, lebo stale nie je 100%, ci x86 CPU preziju 31.12.2014 ako legalne vyrabane produkty

SUNNYVALE/SANTA CLARA, Calif. – Nov. 12, 2009 – Intel Corporation and Advanced Micro Devices (NYSE: AMD) today announced a comprehensive agreement to end all outstanding legal disputes between the companies, including antitrust litigation and patent cross license disputes.

Under terms of the agreement, AMD and Intel obtain patent rights from a new 5-year cross license agreement
http://www.intel.com/pressroom/archive/releases/2009/20091112corp_a.htm

Predchadzajuce zmluvy mali klauzulu, ze o predlzeni je potrebvne zacat rokovat najneskor rokpred vyprsanim kontraktu,
Problem je, ze ak sa nedohodnu, tak AMS nebude moct vyrabat x86 CPU a Intel nebude moct vyrabat x86 CPU s FPU ani extrenym matematickym koprocesorom. A predsa ln 8 mesiacov na prepis kodu je viac ako 1 den, ked vyrobcov nedohoda prekvapi nepripravenych. Ak ho prepisu a AMD sa s Intelopm dohodne, tak nic nestratia , lebo budu mat kod lepsie beziaci na tabletoch a budu moct uviest konvertibilne tablety

Prvym pokusom bol Transformer od ASUSu AIO
Na něm frčí Android 4.1 (Jellybean), celé to pohání Tegra 3. Aby to nabídlo nějakou lepší přidanou hodnotu, Windows 8 se budou dát z doku, kde budou předinstalované, „streamovat“ přes Wi-Fi do tabletu pomocí programu Splashtop. Jedním tlačítkem to ovšem bude možné zrušit a používat zase Android.
http://diit.cz/clanek/msi-ap2021-asus-transformer-aio

Transformer Book duet je nieco podobne
The Transformer Book Duet combines Windows with Android, tablet with laptop
http://www.theverge.com/2014/1/6/5280850/asus-transformer-book-duet-hand...

Pre takeho zariadnie su noveAMD-cka ako stvorene

>(plocha křemíku obsazená PSP se blíží ploše, kterou zabírá videoprocesor UVD nebo
>jedno procesorové jádro).

Ak plati toto, tak je tam cela A5 a nie jej cast.

ale potom je to hyperhavado, obsahujuce
x86, ARM aj GPGPU. To momentalne nevieme efektivne programovat nicim inym, ako openCL, lebo m,at cast kodu v x86 ISA, cast kodu v ARM ISA, a cast v niecom na GPGPU, je tazko predstavitelna, aj ked mat jedno CPU schpopne vykovat programy pre x86 , ARM v7 aj GPGPU by bola lakava. ale kto by urcoval, ktory program pojde kam...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

AMd si dalo predcasny darcek k 45. narodeninam

1st May 1969
AMD ( celym menom Advanced Micro Devices) is founded
http://www.computinghistory.org.uk/det/5944/AMD%20Advanced%20Micro%20Dev...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To jejich nové značení grafik je pořádně uhozené. R6 jako označení pro nejsilnější gpu, kde celkové TDP činí 4,8W, zatímco APU stavěné na 15W TDP má gpu rychlejší o 300MHz a označení R4?! To je fakt postavené na hlavu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Proč? To jsou dvě různé řady produktů. Jedna pro tablety, druhá pro notebooky. Intel ani Nvidia neznačí jinak. Stejně jako notebookové Core i7 je pomalejší než desktopové Core i5 nebo jako je notebooková GeForce GTX 780 pomalejší než desktopová GTX 770.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Protože se jedná o úmyslné matení zákazníka, zvláště pak BFU. To, že se AMD předtím nepřipojila k ostatním šizuňkům ji sloužilo spíš ke cti. Značení by mělo vždy odpovídám výkonostním rozdílům

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zkusím to vysvětlit jinak. Je možné koupit tablet, ve kterém je Intel Core i7. Tedy procesor high-endového značení. Je bez diskuse, že bude z důvodu omezeného TDP pomalejší než desktopová Core i5 a možná i slabší než nejlepší modely low-endové Core i3. To ale nic nemění na faktu, že je na trhu produkt - tablet, ve které má Intel high-endově značený procesor (bez ohledu na jeho reálný výkon). Pokud AMD proti němu postaví tablet s čipem, který bude stejně výkonný, ale dá mu low-endové označení jen proto, že v desktopu má produkty, které jsou rychlejší, nikdo si to nekoupí. Žádný uživatel nebude preferovat produkt, jehož značení vyvolává dojem, že s ním samotný výrobce míří níž než konkurence.

Také si nemyslím, že by nezávislé značení v jednotlivých segmentech mělo či mohlo mást zákazníka. Pokud by firma, která vyrábí motorky, automobily a traktory dala motorce název, ve kterém se vyskytuje vyšší číslo než v názvu traktoru, máme předpokládat, že zemědělec na základě vyššího čísla získá dojem, že ona motorka bude k podzimní orbě vhodnější než traktor?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mě není jasné jak se bude k tomu "bezpečnostnímu procesoru" přistupovat. To je řešeno v rámci mikrokódu CPU (tedy vně neviditelné), nebo na to bude nějaký driver nebo to bude vyžadovat podporu OS?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak podle toho co pisou, tak to mikrojadro bude proste TPM, takze to jiste bude vyzadovat podporu OS. Kdyby to bylo neviditelne a bylo to jen pro CPU, co by to jako melo resit?:o) Ze se ti nekdo nenaboura do CPU nebo, ze se ti CPU nenaboura do pocitace?:o)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hlavne by me zajimalo srovnani s baytrailem ...... jinak to treba minimalne v tabletech asi nema vubec vyznam resit.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.