Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

AMD oficiálně hovoří o virtualizační technologii Pacifica

Obr: AMD i Intel mají problémy s přechodem na 0.13 mikronů

Společnost AMD dnes oficiálně představuje světu několik detailů z virtualizační technologie s názvem „Pacifica“, o které jsme vás poprvé informovali už loni v září. Intel má svou virtualizační technologii pod kódovým jménem Vanderpool, vlastnosti jsou s Pacificou zhruba stejné.

Pacifica je v tomto případě nadstavbou AMD64 technologie a má se objevit v procesorech v první polovině příštího roku. Jde o změny jak v procesoru, tak v paměťovém řadiči. S touto zprávou nám koresponduje dříve zmíněný přechod na DDR2 a socket M2. AMD uvádí, že Pacificu v budoucnu najdeme nejen v dvoujádrových, ale také v jednojádrových procesorech (což také zmíněná starší zpráva potvrzuje) a to jak Opteronech, tak Athlonech 64. Stejně jako na Vanderpool, i na Pacificu už si brousí zuby společnost VMware. Finální specifikaci virtualizační technologie hodlá AMD uvolnit příští měsíc.

Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku AMD oficiálně hovoří o virtualizační technologii Pacifica

Středa, 30 Březen 2005 - 19:15 | Anonym | Nejen VMware. Ale i xen (http://www.cl.cam.ac.uk/...

Zobrazit diskusi