Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

K vydání Polaris dojde před „back to school“

Předešlé vyjádření AMD o době vydání nové architektury si různé zdroje vykládaly různým způsobem, a tak se CEO společnosti raději rozhodla informaci upřesnit…

V prezentaci architektury Polaris byla uvedena zmínka o vydání „v polovině roku“. Tento časový údaj se ale zjevně dá vykládat v mnohem širším významovém rozsahu, než jaký AMD chtěla sdělit. Zatímco my jsme i s ohledem na další dostupné údaje hovořili o červnu (už s ohledem na Computex, který byl nejednou využit k ohlášení nových produktů s vydáním následujícím v řádu týdnů) jiné zdroje si toto časové určení vykládaly spíše jako konec léta.

CEO AMD Lisa Su prohlásila, že cílem je skutečně vydání v polovině roku, aby na back to school (marketingový termín označující sezónu začínající cca polovinou července) byla Polaris dostupná jak v desktopu, tak noteboocích. Zdá se, že cílem je typický scénář, podle kterého byl vydán např. i Radeon Fury X: naťuknutí na Computexu v první polovině června a vydání v druhé.

Amd Polaris C 98

Zásilky hardwaru dohledané ve známé elektronické databázi Zauba potvrzují přípravu dvou GPU, která by k této příležitosti mohla být vydaná. Jedno je značeno kódem C98 a podle pojistné částky jde o větší čip (celá karta je cca 2,6× dražší). Patrně jde o onen produkt, který AMD na CES ukázala redaktorům za zavřenými dveřmi a ně němž budou postavené karty nahrazující Radeony 290/390 případně nižší modely řady Fury.

Amd Polaris C 91 C 92

Druhý čip nese značení C91/92 (patrně mobilní a desktopová verze) a celá karta je oproti předešlé cca 2,6× levnější. Pravděpodobně jde o produkt, na kterém AMD demonstrovala energetickou efektivitu architektury a který nahradí GPU Pitcairn (Radeon R9 270X, R7 370).

Diskuse ke článku K vydání Polaris dojde před „back to school“

Středa, 13 Leden 2016 - 15:41 | no-X | AMD už v listopadu potvrdila 2 GPU: http://diit....
Středa, 13 Leden 2016 - 15:35 | xrodney | Ja jen doufam ze nejvykonejsi modely nevyjdou o...
Středa, 13 Leden 2016 - 14:26 | mikeczcom | Že by mě tento rok konečně peněženka proklínala?...

Zobrazit diskusi