Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD Seattle: Osm 64bit ARM jader s L3 cache pro servery

"Na rozdíl od ostatních firem v branži se AMD s ARM architekturou nezamířila na tablety (tam zatím směruje x86 jádra), ale servery, se kterými má dlouholeté zkušenosti."

Tak to dúfam, že AMD si so smerovaním/zameraním x86 jadier pre tablety pri paralele s ARM pre servery príklad brať nebude. Pretože tabletov s AMD Hondo alebo Temash je ako šafránu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Důvod je ten, že pro klasické tablety mají stále příliš vysoké TDP. 8W maximum je zkrátka pro klasické ploché (nedokovací) tablety moc, 4 W už by byly schůdné, <3 W optimální.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na druhou stranu z toho aspoň jde vytáhnout výkon a s dokem to do jisté míry skutečně použít jako náhradu desktopu. Běžné tablety ze supermarketu jsou na hovno ať to používáš jak chceš,

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ukáže čas, jestli to byl krok dobrým směrem nebo ne. Dovedu si představit na podobné platformě třeba SOHO NAS kde 8 disků a šifrovací obvody jistě poslouží dobře. Další otázkou je cena a skutečný reálný výkon. Poběží na nich Windows RT server edition?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tipuju, že by na tom RTčka běžet mohla (bez aktivace ;). Ale že by existovala nějaká server edice, to jsem ještě neslyšel. No, ale takový Windows Server 2012 ARM Edition by nebyl k zahození ;).

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

V podstate vcera bolo naznacen,ze RT server bude

January 29, 2014 01:05pm EST

ARM on Wednesday announced the arrival of a platform specification for servers using new 64-bit, ARMv8-A-based System-on-a-Chip (SoC) processors from silicon partners like Advanced Micro Devices and Applied Micro.

ARM developed the new spec with a number of software, system builder, and silicon partners, Canonical, Citrix, Linaro,

Microsoft,

Red Hat, SUSE, Dell, Hewlett-Packard, AMD, Applied Micro, Broadcom, Cavium, and Texas Instruments (TI).
http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2430047,00.asp

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by byla rozumná cena, tak přesně na toto bych to využil, domácí server s šesti disky a nízkou spotřebou. Jen bych potřeboval aby to zvládalo i DLNA server ve Full HD. Podle článku nebude podpora v Linuxu žádný problém, takže paráda.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja si kvuli tomu hacknul televizi (Samsung) a montuji vzdaleny disk. Reseni problemu s audiem/titulky apod. me od DLNA nadobro odradilo. :(

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

S DLNA je trosku roboty to je pravda. Najhorsie je na strane zariadeni nie servera. Uz som mal doma zariadenie DLNA ktore malo DLNA asi iba na papieri. Zaklad je dobry SW server. osobne pouzivam Wild Media Server. Podporuje titulky, viac audio stop v jednom filme. Mozno je na prvy pohlad zlozity, ale nenasiel som dodnas nieco co by sa mu aspon vyrovnalo. Pouzivam ho cca 3 roky.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jestli tím myslíš, že to má zvládat přisouvat data, tak nejspíš jo. Ale určitě s tím nic nepřehraješ...tyhle opterony neobsahují grafická jádra...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Otazny je vyvoj v buducnosti. Sice velke firmy typu Google uvazuju nad ARM servermi, ale uberaju sa smerom, ktory navrhlo IBM, modularne a na mieru site riesenia. Teda tito cloudovi giganti si to poriesia sami a nepotrebuju k tomu ARM od AMD. Nasadenie v ostatnych spolocnostiach je tiez otazne, velke korporacie maju svoj dlhodoby overeny ekosystem, male a stredne firmy nebudu mat vyznamny dovod menit svoje doterajsie riesenia.

Dnes sa to hodnotit neda, kazdopadne AMD Seattle je AMD debut, ale na druhej strane su to standardne A57 jadra, ziaden vlastny navrh, rozhodne nic extremne zlozite ani casovo a ani z vyvojarskeho hladiska. Ziadna senzacia. Da sa predpokladat, ze tymto smerom uz uvazovalo mnoho firiem, zatial kazda zvolila vyckavaciu taktiku, ze akym smerom sa to vobec uberie.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu by mě zajímalo, nač je ta řada jedenácti SMA (?) konektorů podél pravého okraje na vývojové desce? Že by vstupy pro měření?
Nějaký nápad?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.