Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

AMD uvede business-class verzi APU Trinity s prodlouženou životností

Fusion APU 1
V dobách Athlonů a Phenomů nabízela AMD krom klasických konzumních modelů i řadu business-class. APU Llano se této výsady nedočkalo, ale Trinity ji znovu nabídne.

Oživení byznys řady ale není tím jediným, co Trinity přinesla - AMD připravila milion pět verzí, kterými se snaží pokrýt všechny segmenty, ve nichž si může dovolit zajímavější marže - asi nebude na škodu si připomenout, že dosud vydala či ohlásila tyto:

… mimo nich je na cestě i Athlon postavený na Trinity s vypnutým grafickým jádrem a právě business-class řada. Sice je pochopitelné, že společnost preferuje produkty, které jsou pro ni finančně zajímavější než desktopové modely pro retail trh s nízkými maržemi, ale nás (ani koncové zákazníky) taková strategie zkrátka nadchnout nemůže - čekání už je zkrátka příliš dlouhé.

Vraťme se ale k novince. Jde o produkt určený pro FM2 socket a mimo rozšířených záruk dostupnosti se nijak nevymyká. Specifikace nezmiňují Turbo, jehož případná absence by nás nepřekvapila - nižší a méně variabilní frekvence mohou souviset se životností. Stabilnější teploty mohou přispět k nižšímu namáhání spojů.

  A4-5300B
A6-5400B
A8-5500B A10-5800B
Part number AD530BOKA23HJ AD540BOKA23HJ AD550BOKA44HJ AD580BWOA44HJ
Generace Trinity
(VLIW-4 + Piledriver)
Trinity
(VLIW-4 + Piledriver)
Trinity
(VLIW-4 + Piledriver)
Trinity
(VLIW-4 + Piledriver)
CPU jádra 2 2 4 4
L2 cache 1 MB 1 MB 4 MB 4 MB
frekvence 3,4 GHz 3,6 GHz 3,2 GHz 3,8 GHz
socket FM2 FM2 FM2 FM2
TDP 65 W 65 W 65 W 100 W

V přípravě jsou výše uvedené čtyři modely, přičemž známe jen jejich základní parametry (informace o GPU chybí). Více bychom se měli dozvědět v úterý 11. září, kdy dojde k oficiálnímu vydání. To bude namířené primárně k OEM partnerům a jejich zákazníkům, takže ze strany AMD nečekáme více, než zveřejnění seznamu produktů ve webovém přehledu. Jedním z prvních výrobců, který novinky ve svých strojích nabídne, je Lenovo - dočkáme se jich v říjnu.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku AMD uvede business-class verzi APU Trinity s prodlouženou životností

Pátek, 24 Srpen 2012 - 07:37 | cyberreality | be edice s prodlouzenou zivotnosti?? :)) vzdyt...

Zobrazit diskusi