Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD ve třetím kvartálu vykázala nejvyšší příjmy za posledních 15 let

Vzhledem k inflaci nic moc. Ten růst je moc pomalý. Až přijde Intel se 7nm CPU a přidá k tomu i nové grafiky, tak žně skončí. Být AMD, tak oslovím Samsung nebo tlačím na GF ať se snaží dohodnout s TSMC na předání technologií spojených s první vlnou 7nm - to by TSMC prodat mohla.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

AMD nemá na TSMC zadne paky, je jen jednim z mnoha zakazniku.
Uz to, ze se povedla soucasna dohoda AMD s TSMC tak rychle a pro AMD vyhodne je uspech, který je nutne pripocitat Lise Su.
Docela by me zajímalo, kdyby nastala situace, ze by AMD mělo povedeny Zen, ale zustalo tam předchozí neschopne vedeni, jestli by mela AMD podobny uspech jako ted. Sice je to naprosto hypoteticka otázka, ale myslim, ze AMD se hodne povedlo, ze si zvolili Lisu SU do vedeni, ze by to ani se skvelym produktem neslo tak hladce nemit v cele schopnou managerku s technickym vzdelanim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Odpoved je jasna: AMD by neuspelo. So Zenom na 32/28 nm by samozrejme AMD neuspelo, pretoze vyvijat cip a architekturu pre 6-7 rokov stary proces by bola samovrazda. Logicky by bol jedine vyvoj pre 14/12 nm (ako tomu naozaj v skutocnosti bolo), ale zasa ked by ho nemali ako vyrabat, tiez by sa nedalo hovorit o uspechu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

'' AMD nemá na TSMC zadne paky, je jen jednim z mnoha zakazniku ''

joo? si zjisti, kdo je nejvetsim odberatelem jejich nejdrazsiho procesu.. (: tsmc exkluzivne pro amd vyvinula 7hpc proces, kterej nikomu jinymu nenabizi a kterej bude az do 7+ (euv) nejrychlejsim 7nm procesem na trhu.. jojooo, to je typicky chovani k 'jednomu z mnoha zakazniku' ((:

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ano, ale svoji verzi procesu má i Apple atd. Ale pochybuji, že by AMD dokázalo donutit TSMC aby předalo svoji technologii konkurenci. To raději pro produkty AMD postaví nové továrny.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vím, proces N7P, který používá Apple, byl uveden veřejně a propagován jako proces, na který lze přejít z N7 bez úpravy návrhu, takže si nejsem vědom ničeho, co by z něj dělalo exkluzivní záležitost, kterou nemůže používat nikdo jiný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Až přijde Intel se 7nm - tak z toho teda strach mít nemusí, to bude někdy kolem roku 2025.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

2022

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pobavilo.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

To ze nezvladli 10nm, nemusi indikovat, ze nezvladnou 7nm. Intel ma vic vývojových tymu a pokud na 10nm nenavazovali, nebylo realne na co, tak klidne mohou mit do 2022 7nm na trhu.
Obracene lze ale rici, ze to, ze Intel bude mit 7nm, nemusi znamenat, ze bude mit lepších 7nm nez AMD toho casu.
Takze ve 2022 tu klidne muze byt plne konkurencni prostředí dvou podobne kvalitních technologii. Otazka pak bude jedina: povede se Intelu do 2022 udrzet současnou vyhodu nad AMD a tim logicky myslim především udrzet nasmlouvane zakazniky, kteří do te doby neprebehnou? Zatím je Intel drzi zuby nehty, ale do 2022 se mu to nemusi podarit. Uvidíme.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

az an jeden drobny detail:
ak by aj intel mal nejakym velkym zazrakom 7 nm v 2022 ci aj 2021 a mozeme k tomu pripocitat aj dobre znamu povest intelovskych vyrobnych procesov a velku hustotu tranzistorov v porovnani s konkurenciou, tak TSMC bude mat v tej dobe uz daaaaaavno 7 nm+ EUV a bude sa u TSMC schylovat k 5 nm (ak v tej dobe uz dokonca nebudu 5 nm produkty na trhu), pricom 5 nm v podani TSCM zvysi hustotu o skokovych 80% v porovnani so 7 nm

proste to intel nebude mat lahke a ak bol intel so svojim vyrobnym procesom pre CPU doteraz popredu, odteraz je uz pozadu a uvedenie 7 nm (a to dokonca aj v povestnej kvalite a hustote tranzistorov) v 2022 ci aj 2021 len dorovna svoj dlhodoby spanok na poli vyrobnych procesov, pretoze pamatajme: podla prvotnych planov spred mnohych rokov, 10 nm a produkty na tom zalozene (100-200 wattove CPU) tu malo byt v roku pana 2015, nie len jeden trapny prezentacny 15 W ULV model spred dvoch rokov a na dalsej generacii 10 nm mobilne cipy uvadzane dalsim 10 nm pokusom teraz v H2 2019

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Problem tvého usudku je, ze do situace stale pletes 10nm technologii, která se Intelu nepovedla a za normalni situace by byla odepsana velmi brzo. Jenze Intel mel obrovsky naskok a protože tu nikdo jiny nebyl, tak si mohl dovolit 10nm vyvíjet, jak dlouho bude chtit, respektive to si mysleli. Jenze to nakonec dopadlo jinak a v tu chvili uz bylo pro Intel prilis tezke priznat chybu, takze to rozhodnuti o opusteni 10nm stale protahovali az se stale situace neudržitelnou.

Nic z toho ale pro 7nm nemusi platit a verim, ze Intel moc dobře vi, ze 7nm musí vyjit na poprvé, jinak jsou v pytli. V roce 2022 muze mit Intel plne konkurencni 7nm a muze to klidne soutěžit s 7nm+ od TSMC nebo Samsungu. Tezko rict ohledne 5nm, tak daleko bych si spekulovat netroufl.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

intel si dal s 10 nm privelke susto, ktore ani za 5 rokov nerozchodili, pretoze povodne plany boli take, ze 10 nm intelu malo byt na takej urovni, ako 7 nm TSMC dnes a ako vieme bolo to sci-fi mat taky proces, ktory by sa rovnal 7 nm TSCM uz v 2015 a hromadne na nom vyrabat desiatky milionov desktopovych sto wattovych cpu

vyvoj ale ide dopredu a intel musi nieco uviest, nemoze ostat na svojom 14 nm++++, pretoze ten mele z posledneho

a cim skor tym lepsie

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A pokud intel má 7nm proces, proč nepřevedl pár lidí ať řeknou těm tupcům co nezvládli 10nm proces, aby jim řekli jak to má být? Aha na přesun pár lidí bylo 5let celkem krátká doba. A neměli se tedy rozhodnout že jak tu byl zen,tak nasadíme rovnou 7nm a utneme to hnedka v začátku. Ne že se furt snaží konkurovat 14nm+++++++++++++++ procesem i zenu2?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protože ty procesy na sebe technologicky nenavazují, tak jak si představuješ? I k samotnému 10 nm procesu se šlo k dnešnímu výsledku nejméně dvěma cestami To není jen o zmenšení...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

viz. Palomino (perfektni odpověď)

Boze ty jsi material!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Znacim si: v roku 2022 bude intel konkurovat 7nm procesom procesu 7nm EUV+ a pripadne 5nm procesu EUV TSMC.

intel 9980HK - 14nm++ die 149 mm2 https://en.wikichip.org/wiki/intel/core_i9/i9-9980hk

AMD - Each 7nm CCD measures ~74mm2 and has 3.9 billion transistors, while the 12nm IOD is ~125mm2 and has 2.09 billion transistors. That means the 3900X comes with ~273mm2 of silicon that sports ~9.89 billion transistors. https://www.tomshardware.com/reviews/ryzen-9-3900x-7-3700x-review,6214.html

Ak intel sucasne nevyvinie chipletovu vyrobu CPU, tak intel skonci na tom, ze pre vykonne 12-16 jadrove CPU bude potrebovat 3x tolko tovarni nez ma TSMC uz len kvoli horsej vytaznosti jeho vacsich CPU. Ak bude chciet konkurovat 8-jadrovymi v notebookoch, tak znovu bude potrebovat dalsie tovarne na 7nm. Ostatne 4-6 jadrove notebookove a menej jadrove vykonne moze este stale ladit na 14nm ++++++++ a na nikdy nedoladenom 10nm procese.

Pre intel to znamena, mat prvu funkcnu a aspon priemerne efektivnu tovaren uz v roku 2021, aby do 2022 mohol dobuchat dalsie 3-4 tovarne.

Ak chipletovu vyrobu si osvoji, tak bude stale pozadu s poctom tovarni na 7nm. Papierova konkurencia je mozna, ale konkurovat mnozstvom bude na hranici biedy a marketingovych ukazok.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

az prijde intel s 7nm ... bude tu AMD s 5/3

Intel nema problem jen s vyrobnimy procesy ( 10nm +- zvladl ale ne na frekvencich ktere iCore potrebuje) ale hlavne s 10 let starou architekturou ktera diky optimalizacim na drevo je deravejsi nez cednik.

Kompletne musi prekopat usporadani cache, prediktory, SMT a dalsi prvky. Jinak fixy pro bugy mu zezeru 30+ % vykonu a nikdo rozumny na serveru tomu nezapne HT.
Plus bonusove musi taky zacit delat chiplety .. coz je dalsi rok vyvoje minimalne navic.

ale to je neco co ty n...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Škoda, že AMD nedělá i nějaké "maličké" procesory ala Intel Gemini Lake. Mohl bych doma přejít se vším co mám na AMD - tedy kromě firemního notebooku, tam si nemohu vybírat a musím brát, co je.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Kup Ryzen 3 1200 nebo nějaké APU + tu nejmenší fošnu co seženeš, podtaktuj a podvoltuj. Maličké procesory jsou o ničem.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jo, az na to ze to bude mit nasobne vyssi spotrebu a do netbooku to asi tezko narvu co?
Ne, tohle opravdu neni odpoved. Tou by doufejme mohlo byt Dali...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak na Gemini Lake (Atomy/*Celerony/*Pentia Silver) si výkonově troufne i Core2 Duo, takže když pořídíte nějaký ten Athlon 300GE tak to budete mít 2x tak výkonnější (a možná i levnější)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No vidíte, ze to jde i bez jedovatých slin smerem k NVidii. Akorát tu nebude v diskuzi 200 prispevku.

"Radeon RX 5800 pro vyšší cenový segment"

Ja bych uvital, kdyby byla RX5800 především pro vyssi vykonovy segment. Na cene tak nezalezi, hlavne aby to konecne mělo vykon na urovni konkurence!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

stejne by sis to nekoupil.. (:

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Ted ne, ale na pristi rok něco plánuju. Včera jsme to probirali, ze potrebuju GTX1080 + 40% vykonu a pak budu mit zajem. Pokud nabidne něco AMD a bude to vyhodnejsi cenove, tak se tomu bránit rozhodne nebudu.
Mam rad NVidii, ale mam ještě radeji obsah sve peněženky, takze zalezi jen na NVidii, jake bude drzet ceny a jestli na ne bude AMD schopna reagovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

40% v některých titulech na tu 1080 má 2070 Super i RX5700XT, v průměru jsou kolem 30% navrch, takže pokud by to mělo být jen +40% v průměru, tak by to byla hodně "bídná" karta na úrovni 2080S.

Vzhledem k cenám nových Navi nejde předpokládat že ta vyšší verze bude nějak zásadně levnější než konkurence. Takže si klidně můžeš hned zajít do krámu pro 2080S a budeš mít svůj výkon navíc bez čekání.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, souhlasim s tebou, ze pro me pripada jedine RTX 2080 Super jako mozna nova grafika a kdyby byla levnejsi, tak bych si pro ni, jak pises, skocil hned. Jenze ja ty peníze co to stoji nedam. (Mohl bych, ale kdybych mel v hlave, kolik me stala "blba" grafika, tak bych si ty hry ani neuzil.)
Proto preci jen pockam na moment, kdy bude něco s vykonem RTX2080S ale bude to levnejsi, bud pristi generace NVidie nebo třeba i něco od AMD.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Proto preci jen pockam na moment, kdy bude něco s vykonem RTX2080S ale bude to levnejsi, bud pristi generace NVidie nebo třeba i něco od AMD."

Takhle se dá čekat do nekonečna, protože až bude něco s výkonem 2080S levnější, tak už to bude starej pekáč a můžeš čekat na další... Třeba až bude něco s vvýkonem 3080Ti akorát levnější atd ....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To není o tom, ze bude stale nove a vykonejsi, ale o tom, ze mam GTX1080 a koupim si novou az bude mit 140% vykonu soucasne. Zaroven mam nejaky planovany rozpocet a ten nehodlam prekrocit.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

„Vzhledem k cenám nových Navi nejde předpokládat že ta vyšší verze bude nějak zásadně levnější než konkurence.“

Jasně, RTX 2070 Super s 10 % výkonu navrch je „jenom“ o třetinu dražší než RX 5700 XT, 3500 Kč je naprosto zanedbatelný rozdíl, na základě toho se nic o výhodnější ceně RX 5800 nedá předpokládat ;-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

no hlavně AMD si musí vybrat, zda chce větší podíl na trhu GPU nebo vyšší marže .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a presto jim uz ted kazdy kvartal roste oboje ;)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

1: 500 USD není o 1/3 víc než 400 USD, ale o 1/4 víc. Tzn 25% ne 33.3%, aneb to tvrzení je nepravdivé o tu třetinu, přesněji je mimo o 32%

2: tyhle karty končí v počítačích od cca 1000 do 1500 dolarů, tzn. rozdíl v celé sestavě je max 10% což je adekvátní i rozdílu výkonu.

3: 100 USD, tedy cca 2700-2800 Kč včetně DPH není terno. Zajdu s rodinou do restaurace a nechám tam podobnou částku. Ta grafika bude pravděpodobně sloužit několik let, takže naprosto bezpředmětný rozdíl. Případně je to cena sotva dvou AAA her, spíše jedné s nějakým seasson/battle passem. Stavět slušný herní počítač, tak si za jeho životnost tu jednu hru asi odpustit můžu, třeba ji koupím později ve slevě a ne za plnou cenu.

A pro rýpavé, ano návštěva restaurace za 3k není u nás zcela obvyklá, aspoň něco málo u nás totalitní komunistický režim dobrého přinesl - levné stravování. Nicméně v zahraničí a to nemusíme jet daleko, německo, rakousko, i takové polsko, nebo čechy nejoblíbenější dovolenková destinace chorvatsko. Dát 100USD/€ za rodinný oběd, normální.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Problém je, že flame z 90% vždy rozpoutá někdo z tábora Intel/Nvidia

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Mrkni na včerejších 200 prispevku, flame tam vyvolavali fanoušci AMD. (Urcite nebudes souhlasit, ale co chodim i na jiné weby, tak podobne flame vyvolavaji fanoušci Intelu, ale malokdy si vsimnu, ze někdo z tabora NVidie něco zacne placat, co by bylo uplne mimo.)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Sorry Redmarxi, ale buď máš selektivní paměť, nebo neumíš číst... případně nechodíš na svethardware, cnews apod. tam jsou experti typu Vlko, mvladar, Jozkopower, a podobní, který komentují prakticky všechno a vždy flame vyvolají. Jestli toto nevidíš, pak se nemáme o čem bavit.
A přiznej si, že i ty svými příspěvky taky nejsi bez viny.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na svethw nechodim, jen na cnews. A tam "kraluje" mvladar, coz je militantni priznivec Intelu a jak rikam, tvrdim, ze flame vyvolavaji priznivci Intelu a AMD.
Myslim, ze nejsem nejaky extra vyvolavac flamu, obcas diskuzi ozivim, ale nejsem troll. Na to nakonec nemam ani cas. :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Aspoň budou mít many na vývoj gpu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na přelomu roku přijde 7nm APU Renoir, které posílí pozici společnosti v mobilním segmentu (až 6-8 jader a o desítky procent výkonnější GPU i v 15W provedení).

No toto chybalo jak sol, jak sol !!!!! APU u AMD je uz dlhocizne roky rokuce max. 4C8T a bolo nacase prist s 6C alebo aj 8C APU. Vykon grafiky by sa nemusel nijako drasticky zvysovat. Hardcore hraci a GPGPU vypoctari maju aj tak dedikovane grafiky. iGPU v APU ma sluzit na OS GUI a multimedia (decoding/encoding AVC,HEVC, VP9, AV1 ....) a zobrazovadla (4K, 5K, 6K ... 75-90-100-120 Hz ... 8-10 bit ... HDR ...) ... 4K play s DRM ochranou ... atd atd ... proste aby k prtavuckemu 13 palcovemu ntb bolo mozne pripojit poriadny 4K 40-palec a kukat/robit co clovek potrebuje/chce.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

> 7nm APU Renoir, Vykon grafiky by sa nemusel nijako drasticky zvysovat.

Práveže bude a pri kompilátore shaderov od Valve to bude pre hry na Steame pomoc.

Radeon Open-Source Linux Graphics Have A Wild Day For Mesa 19.3 From 8K Decode To ACO
on 30 October 2019

RadeonSI Gallium3D now exposes 8K video decode support for HEVC and VP9. -However, this 8K decode support is limited to next-gen Renoir APUs

- ACO is now ready for Navi. There has been a lot of work on Valve's "ACO"
https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=Mesa-19.3-Radeon-30-...

Valve's ACO AMD Shader Compiler Now Can Handle Vertex Shaders
July 2019 at 06:09 AM EDT.
Valve's interesting ACO shader compiler alternative to AMDGPU LLVM currently for the RADV Vulkan driver as well as for RadeonSI OpenGL in the future now can
handle vertex shaders.
https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=Valve-ACO-Compiler-V...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pekny clanek... historie se opakuje a kdo ji nezna, ten si ji musi zazit znova ;-)
https://www.zive.cz/clanky/advanced-micro-devices-corp---profil/sc-3-a-1...
- jsou tam popsane momenty puvodnich realnych krachu a vzestupu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"AMD vykázala příjmy ve výši $1,8 miliardy, což je částka, kterou nevykázala od roku 2005"
Treba dodať, že vtedy ešte nebola fúzia s ATI. Teda procesorová časť ešte stále nedokázala dorovnať výsledky z minulosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale clasnili výrobcu miokroserverov Seamicro

https://venturebeat.com/2012/02/29/amd-buys-sea-micro-for-334m-to-get-in...

Ktorý už neexistuje.

SeaMicro, Inc. was a subsidiary of Advanced Micro Devices (AMD) that specialized in the ultra-dense computer server industry.[1] It ceased operations on 16 April 2015.
https://en.wikipedia.org/wiki/SeaMicro

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja myslim, ze muzes celkem v klidu vychazet z toho, ze vzhledem k soucasne nabidce grafik, kdy AMD ma jednu Navi ve dvou provedenich, ktera je jedina opravdu konkurencneschopna k nabidce NV a to ne jen cenou, jako 570 a 580, tak objem prijmu z grafik bude dost minoritni vzhledem k CPU.
Mozna pristi rok, az AMD uvede cele portfolio Navi na trh (a podle reakce NV), tak se da snad cekat nejake vyraznejsi zlepseni. Jinak AMD tahnou celkem zarucene nahoru CPU..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

joale tehdy se do financnich vysledku pocitaly i prachy z vyroby, kdezto ty tedka koncej v samostatny globalfoundries a nove tsmc a neco snad v samsungu..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Máte v té vaší úvaze logickou chybu. Tržby se počítají z prodejní ceny produktů. Tedy je naprosto jedno, jestli si je vyrobili sami nebo jim je vyrobil někdo jiný. To, že jim to vyrobil někdo jiný může zvedat náklady (ale taky to naopak může náklady snižovat), ale tržby to nijak neovlivní.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pry AMD vyplácela dividendy akcionarum naposledy v roce 1995.
Je to pravda?
To by se teda moc nevyplatilo vlastnit akcie AMDecka. :-/

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Je to pravda

Ex-Dividend Date 1995-04-27
https://finance.yahoo.com/quote/AMD/

1st May 1969
AMD Advanced Micro Devices is founded
http://www.computinghistory.org.uk/det/5944/AMD-Advanced-Micro-Devices-i...

Ale zarobiť sa na AMD dá a poriadne

Mubadala prodala jednu část AMD, jen aby výhodněji koupila jinou
10. 3. 2017

--- analytik Austin Craig, který zná dobře smlouvy mezi AMD a Mubadala, které definují vzájemné postavení obou firem.

Součástí těchto smluv je záruka ze strany AMD, že Mubadala může kdykoli - nejpozději však do 29. února 2020 - od AMD koupit 75 milionů akcií za $5,98 kus. To je velmi pěkná cena, zvlášť při stávajících $13,63 za kus. Jenže tato záruka má jeden háček. Platí pouze pokud Mubadala (i touto transakcí) nezíská více než 19,99% podíl v AMD.
https://diit.cz/clanek/mubadala-prodala-akcie-amd-pro-nakup-jinych

A teraz sa dá zarobiť omnoho viac..

Advanced Micro Devices, Inc. (AMD)
33.13+0.10 (+0.30%) At close: October 30 4:00PM EDT
https://finance.yahoo.com/quote/AMD/

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Spousta firem nevyplácí dividendy. Apple například je začal vyplácet až po smrti Steva.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

„To by se teda moc nevyplatilo vlastnit akcie AMDecka.“

Tak to máte štěstí, že jste je nekoupil a ještě počkal :-)

Na druhé straně:
Akcie AMD se za poslední rok zhodnotily o 82 %, za 5 let o 1083 % (což shodou okolností je taky zhruba každý rok zhodnocení o 82 %).

Já tedy neznám moc investic s ročním zhodnocením 82 %.
(A například výnos z investice do akcií Intelu se s tím nedá vůbec srovnávat.)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

graficky tu

https://finance.yahoo.com/chart/AMD#eyJpbnRlcnZhbCI6IndlZWsiLCJwZXJpb2Rp...

kliknúť na max. a odzoomovať a posunúť graf tak, aby bol vidieť aj rok 2019

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli nebude Renoir umět LPDDR5X, tak to můžou v noteboocích opět zabalit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ehm, a to jako proč? Já prodávám notebooky denně do firem a žádný neměl za poslední roky LPDDR verze pamětí. Firmy, největší odběratelé notebooky, ocení spíše rozšiřitelnost RAM, než pár minut na baterce. Ty LPDDR vyžaduje defacto jen Apple.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LPDDR ma dneska vetsina ultrabooku. Ovsem velka cast jede jeste na LPDDR3, takze nepodpora LPDDR5 fakt nikoho tankovat nebude jeste celkem dlouho...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Protože rychlost pánové, rychlost u GPU.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.