Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Preview: Antec True Power Classic 550 W - Seasonic v černé

Hmmm, vstupní Hitachi na 105°C - sice jen 330uF, ale snad bude stačit - výstup Chemicony, to by mohlo být dobré... jen ty polymery s 4B1 typem jsou mi teď večer z hlavy nějak neznámé... Tak uvidíme.

Zajímavé mi přijde i umístění hlavního trafa poněkud hodně dozadu směrem k výstupu vzduchu ze zdroje, ale to u měničových zdrojů není tak neobvyklé... Stejně se mi ale líbí více usazení pod středem ventilátoru v prostoru nejhoršího chlazení, protože toroidové materiály jáder VF traf (toroidů na mainboardech v regulačních obvodech pro napájení CPU, RAMek, grafik... atd.) mají typicky nejvyšší účinnost při velmi (na ostatní součástky) vysokých teplotách (typicky 90 - 110°C), takže "trošku teplejší" hlavní trafo umístěním v mrtvé zóně ventilátoru není zase tak špatný nápad...

Nu uvidíme, jak se Antec předvede.

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

Používají Enesoly Enecap.

Vysoká teplota zase přináší zvýšený ohmický odpor vinutí, to se navíc natahuje, dělá si kapsy a může vibrovat. Krom toho je to dost riskantní, nad nějakých snad 130 °C dochází ke změnám na jádře, to se pak může saturovat a upéct. Kdepak, raději pěkně v chládku.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

A není tohle jen přeznačený S12G? G550 (SSR-550RM) je vlastně S12G s modulární kabeláží.

Jak moc kvalitní jsou Enesoly? Celkem se divím, že je SS používá i v platinové sérii. Nechápu, proč nepoužívají Nichicony nebo NCC. No, ale stále lepší než CapXony v nejvyšší AX sérii Corsairu že... :o)

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

Nevim, S12G půjde nakonec, eště sem to neviděl. Ale přijde mi to jako relativně nová řada, zatímco tohle bylo vyrobeno už dávno loni.

Dneska mě Seasonic pěkně zklamal a nasral.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.