Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Preview: Antec VPF450 - zaměřeno na výkon

Zvenku 29
Nová inkarnace řady zdrojů VP společnosti Antec před nedávnem přistála na trhu. Zaměřena je ještě více než předchozí čistě na poskytnutí výkonu bez kompromisů a zbytečných serepetiček. Podíváme se konkrétně na model VP450F, jehož výrobcem je Delta Electronics.

Čerstvá revize řady Antec VP, VPF450, oproti předchozím VP450F navýšila výkon na dvou +12V větvích na 30 A na větev a 420 W kombinovaně, +3,3 a +5 V byly oslabeny na 95 W. Stand-by větev dodá dnes zcela standardních 2,5 A. Rovněž účinnost byla zvýšena, zdroj má nyní certifikaci 80 PLUS Bronze (při 115 V). Záruka byla pod tlakem obdobných kroků u jiných výrobců prodloužena na tři roky, cena je nyní kolem 1500 Kč (zatím se prodává v jediném obchodě, tam má ovšem záruku jen dvouletou, zbytek přímo přes Antec).

Stitek 67

Skutečným výrobcem je stále Delta Electronics, což bylo zřejmě už z venku, podle stylu sešroubování krytu. ;-) Jelikož se stále jedná o levnější model z nabídky (byť díky tentonkrát nejen naší, ale i evropské bankéřské bandě u nás vše zdražuje a VPF450 tak nyní spadá do high-endu), můžeme očekávat horší osazení, jak moc se ukáže v recenzi. Delta je na jednu stranu známá tím, že dokáže z nejhorších kondenzátorových šmejdů vytáhnout násobek jejich životnosti jinde, na druhé straně nakonec odejdou stejně, tudíž mínus to stejně je.

Krabice 18

Byť na webu Antecu stále zdroj ani není, předpokládám i s ohledem na osazení velkým sekundárním monitorovacím mikročipem plnou sadu ochran. Nakonec, kvůli ceně jsme v high-endu, zde je to moje požadované minimum. Uvidíme tedy, zda za těch patnáct stovek bude Antec VPF450 dobrý nejen pro kancelářské šunky se 100+% předimenzováním, ale i jestli nějaký ten pátek zvládne krmit i pracovní stanici/domácí server, když už má ten „striktně výkon“ a „nepřetržité napájení“.

Pavel "Behemot" Boček

http://www.hwworld.cz/ bocek.pavel[@]post.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Preview: Antec VPF450 - zaměřeno na výkon

Středa, 25 Březen 2015 - 22:21 | Behemot | Na CeBITu jsem je viděl a bude nějaké krátké info...
Středa, 25 Březen 2015 - 21:07 | homozan | Zdravím váženého autora a přináším prosbu o...

Zobrazit diskusi