Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Anycubic I3 MEGA 3D: Zlevněná vstupenka do podivuhodného světa 3D tisku

PR článek
Panuje takový mýtus, že kvalitní 3D tiskárna stojí tolik kaček, až z toho oči přecházejí. Není to pravda. Přesvědčíme vás na kousku, který toho sice moc nenamluví, ale za to mu to tiskne náramně.

Kdo jednou začal, ten dobře ví – co si budeme povídat, 3D tisk je návyková věc. Člověk může vytvářet takové rozmanité spektrum věcí od uměleckých předmětů až po seriózní lékařské doplňky. Chcete také začít a dělat úžasné věci za rozumnou pořizovací cenu? Internetový obchod TomTop má ve své nabídce jeden velmi zajímavý kousek, který tohle s přehledem splňuje. 

3D tiskárna se nazývá Anycubic I3 MEGA 3D a práce mu pěkně sviští od trysek. A ještě něco, co není u čínských e-shopů standardní záležitostí; TomTop má německé sklady blízko českých hranic, což znamená, že během 4 až 6 dnů je tiskárna u vás doma. To potěší. A teď k samotné tiskárně.

Vlastnosti tiskáry Anycubic I3 MEGA

Anycubic I3 MEGA je vybavená vlastní rozvinutou základní deskou Trigorilla, která umožňuje podporu více ovladačů a velmi bohatě rozšiřuje vstupní porty. Další funkcí této základní desky je inteligentní paměť, kdy např. po nechtěném vypnutí tiskárna začne automaticky tisknout tam, kde naposled skončila. Vestavěný firmware Marlin myslí na všechno. Stabilitu práci zajišťuje silný a odolný kovový rám.

Tiskárna je dostupná v černé barvě a její technické rozměry jsou 210 * 210 * 205 mm. Rychlost tisku je 20 – 100 mm/s a pro optimální výkon doporučujeme rychlostně tisknout cca 60 %. Tiskárna dále disponuje automatizovanou funkcí vyrovnání, kdy nalezne sama správnou váhu. Vše se na tiskárně ovládá a tvoří za pomoci jednoduchého uživatelského rozhraní na 3.5-palcovém dotykovém displeji přizpůsobeným na vysokou citlivost. Jazykem uživatelského rozhraní je angličtina, která vám asi bude blížší než defaultní čínština. 

Většina lidí neznalých tématu 3D tisků upřímně děsí představa komplikovaného a chaotického montážního procesu. Ale u tiskárny Anycubic I3 MEGA je vše velmi zjednodušené, de facto nainstalujete 8 šroubů a máte hotovo. Tiskárna podporuje z tisknoucích materiálů PLA/ABS/HIPS a dokonce i dřevo vlákno.

A pokud budete tisknout, jak když bičem mrská, tak potřebujete hodně náplně. Kupujte taktéž na TomTopu – je levná a je jí hodně.