Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Apple koupil firmu Passif Semiconductor vyvíjející řešení pro nízkoodběrové čipy

Tim Cook_
Kalifornský gigant zase po nějaké době nakupoval, tentokrát menší firmičku zabývající se energetickou efektivitou komunikace mezi čipy...

Passif Semiconductor Corp. se soustředí na vývoj řešení, díky kterým spotřebují čipy méně energie při vzájemné komunikaci. Kam Apple tímto nákupem míří, je naprosto jasné: k dalšími zlepšení své pozice v současném mobilní světě.

Po koupi P.A. Semi Inc. v roce 2008 (specialista na ARM čipy) a Intrinsity v roce 2010 (zabývala se rychlejším během výpočetních úloh) je to další střípek do skládačky toho, proč Apple má vynikající řešení pro své produkty a bude ještě lepší v letech nadcházejících.

Kromě toho připomeňme již řadu měsíců internetem běžící informaci o tom, že Apple zvažuje, jak nahradit procesory Intel ve svých strojích čipy z vlastní produkce. Asi nebudeme daleko od pravdy, když budeme předpokládat, že první takové testovací pole by mohlo být v řadě Macbook Air, tedy pokud se Apple dokáže se svými ARMy dostat výkonem na potřebnou úroveň.

Na druhou stranu je ale potřeba přiznat, že Intel tyhle nízkoodberové čipy umí s každou generací lépe a lépe a nejinak je toho důkazem řada Haswell a nepochybujeme i o dalším pokroku příští rok se 14nm Broadwelly, které prvně zamíří právě do takovýchto strojů kategorie MAcbook Air či Ultrabook.

Mimochodem, spekuluje se o tom, že Passif byl koupen mj. kvůli čipovému řešení pro iWatch, chystané „chytré hodinky“ od Applu.

Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Apple koupil firmu Passif Semiconductor vyvíjející řešení pro nízkoodběrové čipy

Středa, 7 Srpen 2013 - 16:13 | a a | "...Apple zvažuje..." firmy ako Apple...
Středa, 7 Srpen 2013 - 16:04 | Richmond | Přesně tak - přejít na ARM a zbavit se benefitů...
Středa, 7 Srpen 2013 - 14:19 | Martin Hořice | To že Apple chce své ARM čipy do svých NTB je...

Zobrazit diskusi