Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Bezdrátová sluchátka Xiaomi Air 2 vás rozmazlí chytrými funkcemi, nyní ve slevě

PR článek
Společnost Xiaomi přišla na trh se svými Xiaomi Air 2 bezdrátovými sluchátky, která ač jsou malá a lehká, tak vyčnívají ze své kategorie svými funkcemi a schopnostmi.

Bezdrátových sluchátek se vyrojilo více než hub po dešti, a je tedy obtížné si najít za správná. Xiaomi se svými Xiaomi Air 2 podstatně usnadňují výběr, jelikož ke kvalitnímu hudebnímu výstupu přidávají celou řadu chytrých funkcí, které nejdou u bezdrátových sluchátek vůbec obvyklé. 

Xiaomi Air 2 sází všechny karty na intuitivní chytré funkce, nad kterými nemusí uživatel nikterak uvažovat, jelikož jsou plně automatické. Vám jen odpadají otravné kroky, které byste bývali řešili u jiných sluchátek. Xiaomi Air 2 využívá funkce chytrého párování, kdy se spárují s Vaším mobilním telefonem ihned, jak je vytáhnete z pouzdra. Nelovíte tedy mobil po kapsách, abyste zařízení spojili dohromady, a ani nehledáte žádný čudlík. Z pouzdra rovnou do uší. 

Stejně tak odpadá i tíživé přemýšlení nad nabíjením, jelikož už nemusíte uvažovat nad tím, kdy je strčit do proudu. Xiaomi Air 2 se nabíjejí automaticky při zandání do pouzdra, které jim dodají šťávu až na 14 hodin. Vy jen jednou za pár dní nabíjete samotné pouzdro. 

Xiaomi Air 2 jsou dále vybaveny infračerveným senzorem, který pozná, že jste sluchátka vytáhli z uší. V takovém případě pozastaví vámi přehrávanou skladbu, což se hodí hned ve dvou případech. Zejména tímto sluchátka šetří výraznou část baterie, jelikož nemusíte přemýšlet nad tím, zda jste je včas vypnuli, a nehrají tak zbůhdarma. A dále vás už nezatíží kolemjdoucí, kteří vás vyruší na ulici. 

Samozřejmostí pak je jejich nízká váha či bezztrátový LHDC Bluetooth kodek pro dekódování audia, potlačení okolních ruchů ENC či integrovaný mikrofon. Ovládání pak probíhá pouhým poklepáním.