Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Biostar deska se socketem LGA1155 a 2×8pin napájením procesoru

Biostar TP67XE
Desky se socketem LGA1155 se budou v dohledné době množit jak houby po dešti, a to i přes skutečnost, že do oficiálního uvedení celé platformy ještě nějaký ten pátek zbývá. Jednou z nich je i Biostar TP67XE a jak už písmenko „X“ (s aurou sobě vlastní) napovídá, nebude to deska ledajaká. Na první pohled sice nějak „hyper-cirkusácky“ nevypadá (což se dá paradoxně ocenit), pohled druhý však bystrému oku do sítnice promítne dva napájecí konektory pro procesor, oba 8pinové, což bychom si dovolili nazvat megalomanskou zhůvěřilostí (využijí to nejspíše jen „máci“ s cisternou tekutého dusíku).
Biostar TP67XE

S ohledem na skutečnost, že deska je nejspíše určena pro brutální taktování, se nám jeví „zajímavé“ ne příliš rovnoměrně rozložené chlazení na napájecích obvodech pro procesor. Čipset už je dnes to poslední, co má do taktování co hovořit, takže jeho chlazení je jistě dostačující (i když je fakt, že Intel si dává záležet, aby čipset do přetaktování hovořit mohl). Jinak za zmínku stojí, že dva USB 3.0 porty obstarává čip Renesas, přítomny jsou také dva 6Gbitové SATA porty (jistě víte, že čipset P67 má SATA portů celkem šest a jen dva z nich jsou 6Gbitové). Neméně zajímavá je i přítomnost dvou PCI slotů, přičemž se hovořilo o tom, že PCI už u čipsetů Intel 6. řady nebude (máme podezření, že pokud je to pravda, obsluhuje je poblíž umístěný čip iTE, na nějž je navěšen i FireWire řadič od VIA).

Netřeba jistě zdůrazňovat, že dobu uvedení a cenu zatím nemá smysl řešit.

Zdroje: 

(E-mail)

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Biostar deska se socketem LGA1155 a 2×8pin napájením procesoru

Pondělí, 4 Říjen 2010 - 00:52 | Jan Ukulele | Nikdo, protože samozřejmě existuje spousta zdrojů...
Neděle, 3 Říjen 2010 - 21:54 | bans | Zajimalo by me, kdo bude pouzivat v PC 2 zdroje,...
Sobota, 2 Říjen 2010 - 23:36 | DRK | No ale zase na tom víc vydělají! :0)
Sobota, 2 Říjen 2010 - 06:05 | Derryk | Má to nějaký praktický smysl? Nebo je to jen...

Zobrazit diskusi