Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Bitcoin překročil hranici 8 tisíc dolarů

A letadlo leti dal. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná to je bublina, ale letadlo to není určitě.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nezáviď, že letí bez tebe ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz si pomyslim kolik se zbytecne spali elektricke energie kuli takovehle blbosti a o kolik se okradou zakaznici jenom proto ze jini to musej pocitat jako blazni tak doufam ze zasahne Svetova Banka, MMF a FED a raz a navzdy virtualni meny znici/daji je na okraj. Znam jednoho chlapka ktery se nato dal a pripada mi ted jako debil.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak mnohem zbytečnější je například tvoje existence a také toho propálíš hodně. Jediné štěstí je, že ani SB? fed, MMF nemohou s Coiny nic dělat. A čím více proti nim budou vystupovat, tím více je posílí.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Proč okamžitě někoho osobně urážíte?!
Chováte se jako dobytek, jen vás hnát bičem zpátky do ohrady.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Proč okamžitě někoho osobně urážíte?!
VS
Chováte se jako dobytek

:o))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nechápeš to, urážet může jenom útočník, když se ohradíš tak tě sprcají, že jsi agresivní :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hele odpovídal na debila co řekl
" Znam jednoho chlapka ktery se nato dal a pripada mi ted jako debil."

Takže debil může urážet a ten kdo se vůči tomu ohradí je ten špatnej? Co bude dál, budeš tvrdit, že když tě bude chtíát někdo zmlátit, že se nesmíš bránit, protože náslilí je špatné jenom když se používá na obranu?
Bože co je dnes na světe za voly...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

1. urážet začal ten koho obhajujete.
2. sám se nedokážete chovat slušně a jiné poučujete
Tedy se sám zamyslete nad tím jak se chováte.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jaká urážka?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mistni naprosto tristni neznalost funkce penez aspon z obecneho makroekonomickeho hlediska me pod kazdou diskuzi o bitcoinu vyslovene pobavuje. Ty bys byl idealni investor do bitcoinu, vis to?;)
SB samozrejme nemuze nic delat, muze jen doporucit v zajmu ekologie. To same MMF. Naproti tomu FED, ECB, CNB atd muzou bitcoin ucinit ZCELA bezcennym behem jednoho tiskoveho prohlaseni. NIKDO, opravdu NIKDO nechce bitcoin, protoze neni nicim kryty a jeho realna hodnota je rovna 0 (NULE!). Vsichni chcou realnou menu. A tu si nesmenujou mezi sebou Franta s Pepou, ale pomoci velkych bitcoinovych burz, ktere pouzivaji registrovane bezhotovostni brany (paypal, internetove bankovnictvi ...). Staci, kdyz nektera velka banka, natoz centralni banka, vyda rozhodnuti, ze se nesmi vyvadet penize na tyhle ucty, tak BITCOIN jako takovy SKONCIL! Jeho virtualni hodnota se zmeni na realnou a jak uz jsem te v predeslych vetach poucil, jeho realna hodnota je nula, protoze neni nicim kryty, nema za sebou zadnou (OPRAVDU ZADNOU) realnou hodnotu.
Muze se ti to nelibit, muzes byt ultrapunk, nosit holinky naruby, kohouti hnat si zapichnout do huby, verit na kazdou konspiracni teorii, byl strasne free cool a in, muzes na to nadavat, klidne muzes proti tomu prostestovat, muzes se hadat jestli ryzen je lepsi nez i7, jestli ATI je lepsi nez nvidia, ale to je opravdu vse co muzes, vic opravdu ne! A to proste a jen proto, ze vubec nerozumis jak bitcoin a penize fungujou. Ale klidne si tu sir osvetu a sve evangelium, jak je bitcoin strasne pokrokovy a jak se ho vlady boji a jak jeho snahy na potlaceni jej posili, kdyz ti to na dusicce udela dobre, tak prosim. Ale bud te lasky a "neinvestuj" do bitcoinu, at te pak nemusime zivit na socialnich davkach, dekuji;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tento komentar si vytlac a nalep na stenu. Po 2 rokoch si to znovu precitaj. Na CDR som nedavno pisal, ze kryptomeny ako myslienku platieb, uz nikto neznici. Ano ich cena bude padat, rast, stagnovat, ale zostanu tu. Je to nieco, ako by si chcel niekomu zakazat jazdit na bicykli (kole). Mozes zakazat vsetky kola na svete, ale hned ako sa ludia dostanu k materialom a nastrojom si ho vyrobia.

Mozes zakazat kryptomeny akymkolvek sposobom, ale hned ako sa ludia znovu dostanu k nastrojom (HW, SW, energia, ludia) tak myslienku aj tak obnovia, pretoze existuju "skupiny zakaznikov", ktore su ochotne vymienat svoje prostriedky v jednotkach sekund bez prizivnikov. Prave ten bankovy system prepojeny s politikmi (tlaciaci ludi do extremov) ich k tomu donutil.

"Staci, kdyz nektera velka banka, natoz centralni banka, vyda rozhodnuti, ze se nesmi vyvadet penize na tyhle ucty, tak BITCOIN jako takovy SKONCIL!"
Bude to presne naopak. Ak by si cital clanky za poslednych 8 rokov, tak by si vedel, ze tie pokusy tu uz boli a nepresli, pretoze by vytvaranim natlaku na kryptomeny urobili naopak globalnu propagaciu kryptomien. Vzdy to od isteho stupna prevedenia myslienky museli zabalit.

Fiat dlh a tlacenie penazi:
Ak by si trochu cital globalnu situaciu ohladom FEDu a Centralnych bank, tak by si si vedel urobit nazor. Neviem ci si pamatas obdobie Obamu, kedy 6 mesiacov nemali navysene dlhy a uz pocas nich boli nutene dovolenky v statnej sprave. Po nastupe Trumpa mali USA rozhodovat o novom oficialnom navyseni dlhu. Trump to odlozil na koniec Aprila, a aj tak navysovanie bolo zablokovane a od vtedy (do dnes) sa s FEDom nedohadovalo o dalsom navysovani. Odhadovalo sa, ze statny aparat USA ma tak na 3-5 mesiace penazi. Koncom Septembra malo USA koniec kvartalu a vacsina medii bola viacmenej ticho. Za Obamu sa spustilo strasneho kriku, vydierania a placu. Teraz nic. Len sa oznamil dalsi deficit vo vyske 666 miliard $. Medzitym v Septembri vysli clanky, ze ziskali peniaze na cca 3-4 mesiace penazi. Nasledne vysli clanky, ze v Auguste investori Malajzie, Indie, Ciny a Ruska nakupilo jednorazovo velke mnozstvo USA dlhopisov. Co bolo vlastne to "ziskanie" penazi na par mesiacov (cca do konca roka). Globalny dlh vyskocil z 20 000 miliard na asi 20 200 miliard bez nejakej dohody s FEDom a ani nie su ziadne snahy o ten ich "obchod" s FEDom. Medzitym z riadiaceho organu Trump ziskal vacsinu vacsinu clenov a k Januaru odidu posledni, co kopali len za FED. Cize cele je to len o kupovani si casu, pretoze cim plynulsie prebehne zmena systemu, tym mensi dopad na ludi. Banky budu ale trpiet.

ECB bude jedina, co este bude tlacit, ale to su z globalneho pohladu uz len zbytocne peniaze, kedze sa nedostavaju do ekonomickeho kolotoca medzi ludi, ale len lepia problemy bohacov. Talianske banky su momentalne vo velkej krize a cakaju na reakciu Nemcov. Pripominam, ze cez leto dve talianske banky a jedna Spanielska teoreticky zbankrotovali, kedze boli v tichosti odkupene tesne pred bankrotom.

Toto ma len naznacit, ze "banky" akosi maju obrovske problemy, ale ziadna vlada o nich nechce verejne hovorit. Cize zakazovat kryptomeny sa nebudu, pretoze obrovsky nefunkcny bankovy trh sa necha krizou preriedit a postupne sa len mensia cast transformuje na modernejsi biznis.

Pripominam, ze Stellar Lumen kryptomena podpisala dohodu s IBM, ktora tuto menu bude pouzivat na velmi podobny ucel mikrotransakcii a transakcii medzi firmami a bankovymi instituciami. Je to podobny ciel, aky ma Ripple. Obe riesenia su konkurenciou SWIFTU a SWIFT ako taky sa necha len dozit. Odporucam precitat si: https://www.reddit.com/r/Stellar/comments/7bfbuj/hi_im_michael_dowling_g...

Ostatne kryptomeny si uz hladaju, alebo uz maju, svoj konkretny trh. Vacsina kryptomien s biednou realizaciou, este biednejsim napadom, alebo nedostatocnou flexibilitou v implementovani su odsudene na zanik.

Bitcoin je specificky pripad. Je to prva kryptomena na svete, ale je na transakcie draha, komplikacie v zmenach a tazkopadna. Podla mna bude mat zberatelsku hodnotu, nieco ako znamky, zlate mince, stare obrazy v elektronickom ponimani a casom sa z nej stane nieco ako historicka uschovna hodnoty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pekne, ze jsi shrnul ekonomiku USA, ale tim jsi jeste vice ukazal na svou neznalost funkce penez ve spolecnosti.
Tak za prve, kdyz se zakaze smenovat skutecne penize za bitcoiny, tak co myslis, ze si za bitcoin koupis, kdyz jej nikdo nebude moct promenit na nic, co by mohl dale vyuzit? Pochop, bitcoin je cislo!!! Bezrozmerne a HLAVNE NAPROSTO BEZCENNE! Nema zadnou hodnotu, neni zadnou REALNOU hodnotou kryty! Takze bys mel 1000 BTC a co bys s nima jako delal? Kde myslis, ze bys za nej nakoupil? NIKDO, NIKDE na celem svete (vyjimky, spocitatelne na prstech jedne ruky, jiste potvrzujou pravidlo) BITCOIN NEPRIJIMA! Neznam ani jednu firmu nebo obchod, ktery by prijimal bitcoin. VZDY je cena prepocitana na bitcoin a v 99.99% pripadech jde transakce pres branu, kdy se obchodnik s bitcoinem realne vubec nesetka (stejne jako se nesetka s nejakou exotickou menou, placenou VISA kartou, protoze se prekonvertuje do jeho meny). A ten zbytek toho 0.01% si to meni na burze, aby si navyseni, ktere navysuje kupujicim bitcoin brana, nechal pro sebe. A kdyz tyhle transakce centralni banka ze dne na den zakaze, tak priblizne 100% dnesnich obchodu prijimajici bitcoin, proste bitcoin prijimat prestane a nekoupis si za tech 1000 BTC ani jeden rohlik, chapes to?
A dalsi aspekt celeho bitcoinu je ta obskurnost a to, ze tam neexistuje vydavani novych a inflace, to proste z logickeho hlediska nemuze nikdy fungovat, rikal jsem to tu uz tisickrat. A psal to i Jezek. Pred par lety jsi vikend tezil mozna desetitisice bitcoinu, aby sis koupil pizzu, dnes by sis za to koupil Temelin. Chapes, jaka je to strasna hovadina?
A ty kecy o bankach, jak te vydiraji, to te opravdu deklasuje do te anarchisticke kokot-class. Kolik ti prosimte banka strhava penez? Vetsina uctu je dnes zdarma a transakce taky, transakce jsou okamzite, tak jaka jakasi kryptomena? Asi ani nechapes vyznam slova kryptomena a nejak se ti to plete.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Bitcoin ako platidlo je drahy uz teraz, cize ako platidlo za produkty spotreby ani poriadne fungovat nebude.
Cele je to o tom, ze ziadne "kdyz" nebude. Zakazovat zmenu dnesnej NEKRYTEJ FIAT za kryptomenu sa nebude. Ak sa zakaze, tak len z dovodu, aby sa obmedzilo pouzivanie povodnych nekrytych FIAT mien a to vymena kryptomien za nekryte FIAT. Staty, ako Rusko, India, Cina, Iran sa ako prve vratia k menam krytym drahymi kovmi. Ostatne staty budu musiet vytvorit paritu s nejakou krytou menou. Cize dojde k transformacii tak ci tak. Kryptomeny a kryte FIAT budu dalej spolu koexistovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To si nerozumime, ja mluvim o menach, ne o nejakych autech, o jakychsi FIATech. Jestli mas stareho malocha, tak toho urcite prykryvat nicim nemusis, ten stary vrak nech klidne zreznout, jako fakt.
Nicmene co se tyce men, tak ty jsou samozrejme kryte ekonomikou daneho statu, ale asi jste to ve skole jeste nebrali, ja teda doufam, ze nejake zaklady spolecenskych ved se stale vyucujou i na zakladce.
Pak bys nemel takove uchylne predstavy, ze mena by mela byt kryta zlatem a podobne:)))
Kryptomena neni nic, ta opravdu neni nicim REALNE kryta, protoze nevznikla na zadnem REALNEM statku, jeji realna hodnota je tedy nula, virtualni je nekolik tisic Kc. Realna hodnota dvou ceskych korun je dnes cirka jeden rohlik, to aby sis to dovedl predstavit. Neni tedy zadny ekvivalent mezi korunou a bitcoinem, ten je virtualne vytvoreny a dokud trva ta vazba (burza), tak funguje. Pokud zrusis vazbu koruna-burza, stane se bezcennym.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

UTFG FIAT měna, když nevíš ani co ta zkratka znamená, tak se neopovažuj ani odpovídat.
Dnešní měny nejsou kryté NAPROSTO NIĆÍM a vůbec ne ekonomikou. Nesmíš věřit komunistickým lžím. Kdyby opravdu CB držely hladinu měny dle ekonomiky NEEXISTOVALA BY INFLACE!. Jsou kryty jen DŮVÉROU lidí v měnu a ekonomiku. Pokud jakkoliv něco z toho důvěru ztratí, tak měna jde do kopru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

FIAT tak jak ho popsal tvuj spoluzak z pate tridy, neni zadna mena, ale vyrobce aut, takze ano, UTFG a pak zjistis, ze https://cs.wikipedia.org/wiki/FIAT_(automobilka)
Ale ne, ted vazne, neexistovala by inflace, beres to jako, ze inflace je neco spatneho? Jo, pata trida, mozna sesta, pokud jses pomalejsi.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jakákoli komerční banka, kdyby takto rozhodla, tak končí.
Centrální banky to samozřejmě mohou přikázat, ale to pak jasně ukazuje, že nevěří vlastní virtuální měně a ekonomice, trh její měnu začne prodávat a měna padne, pravděpodobně až do hyperinflace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím, že množství propálené energie je enormní. Průměrně 200kwh za jednu potvrzenou transakci. Je to umělá bublina která nahrává prodeji hardwaru a prodejcům energií.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Popravdě to je jedna z mála věcí, které mi na kryptoměnách opravdu vadí. Pálením enormního množství elektrické energie, tedy ničením jedné reálné hodnoty (energetické a surovinové zdroje) vytváří virtuální bohatství.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zároveň je to prakticky jediná možnost jak zajistit bezpečnost a kontrolu nad rychlostí těžby. Energie je ultimátní komodita, naštěstí ze slunce jí denně dostáváme tolik, že kryptoměny jsou jen drouboulínkým zlomkem. Za mě je to tedy užitečné využití, protože bych našel spoustu méně užitečných páličů energie ať už to jsou PC hry, servery facebooku, nebo superpočítače simulující nové zbraňové systémy. Ještě kdyby se to využívalo jako vytápění tam kde to má smysl tak by to bylo perfektní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

https://www.youtube.com/watch?v=RcDkrZ3ftV8
ehh.. teď koukám, že kolega kus podemnou už to linkuje

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spotřeba energie je sice enormní, to ale neznamená, že to tak bude navěky. Některé kryptoměny v budoucnu počítají s přechodem na energeticky úspornější systém (např. Proof of Stake, Proof of Resource, atp.), některé jsou takto navržené už od počátku, jiné se zase pokoušejí alespoň využít spořebovanou elektřinu účelněji počítáním úloh pro vědecké či medicínské účely (GRID). I když třeba v případě Bitcoinu asi bude přechod na jiný systém poměrně problematický, protože současní těžaři, kteří investovali do těžebního hardwaru, budou jistě ve svém vlastním zájmu dělat vše pro to, aby současný systém pokračoval beze změny co nejdéle. Proti nim ale naopak hraje to, že spotřebovaná elektřina tvoří nezanedbatelný výdaj při těžbě, což se nutně musí promítat i do ceny transakcí, a to by teoreticky mohlo uživatele víc motivovat k používání energeticky úspornějších kryptoměn. Ale o tom na konec bude muset rozhodnout volný trh.

I v případě Bitcoinu (a dalších Proof of Work kryproměn) se ale dá čekat významná úspora energie s příchodem LightningNetwork (už aby tu byl). Celkovou spotřebu energie to sice nesníží, ale dramaticky to zvýší transakční kapacitu sítě, takže energie spotřebovaná na jednu transakci by se měla dostat do celkem rozumných hodnot.

A nakonec spotřebovaná energie se dá pořád ještě využít třeba k ohřevu vody a vytápění. Když to dokážou některá klasická datová centra, nevidím důvod, proč by to nezvládli těžaři. Konec konců by to pro ně byl další zdroj příjmů. Někteří to dokonce už dělají ;-) https://www.youtube.com/watch?v=nfoS1b51x18&t=43s

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ano, pokud se ztrátovým teplem topí, pak proč ne. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak vzhledem k tomu, že ta energie byla vyprodukovaná i pro těžbu nových mincí, tak si myslím že ta spotřeba není velká. Kolik energie je potřeba vynaložit k tomu aby lidé věřili dolaru? euru? koruně? zlotému? Myslím, že pokud by někdo dokázal toto spočítat. Tak bychom začli považovat kryptoměny za ekologické. Navíc stálá spotřeba na těžbu kryptoměn je hezká věc pro stabilizaci energetické přenosové soustavy.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Kolik ta mince nebo bankovka za život provede operací? Tím se náklady na finanční transakci nějakou zástupnou jednotkou rozmělní do "nula nula nic".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám pro vás všechny zajímavou nabídku. Prohlásil jsem se za výhradního majitele všech doposud známých prvočísel a rozprodávám je po pár tisících. Kdo má zájem? Jsou jedinečná, některá ještě neznáme takže pokud chcete můžete těžit! Je jasné, že cena půjde nahoru tak neváhejte!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

---------------------- ---------------------- ---------------------- ----------------------
Ehm ... no, ak ma niekto vo svojej vlastnej vete vnutorny logicky spor, tak sa s nim neoplati ani diskutovat:

"všech doposud známých prvočísel" + "některá ještě neznáme" ... takze ich sucasne pozname aj nepozname ..... velice zaujimave

Dnes pozname vsetky prvocisla do 10^27 (kvadriliarda), vieme o kazdom jednom z nich (!!!!!) a od 10^0 po 10^27 je ich ABSOLUTNE PRESNE (!!!) 16 352 460 426 841 680 446 427 399 kusov. To je kompletny zoznam bez jedineho vynechaneho prvocisla OD "1" ... PO "x":
https://en.wikipedia.org/wiki/Prime_number_theorem
(dole v tabulecke su len presne pocty v intervaloch od 10^0 az 10^n pre n = 1,2,3,4...25). Kompletny zoznam zrejme neexistuje, pretoze aj komprimovany by mal stovky exabajtov, ale v zasade sme defacto urcili prvociselnot kazdeho prirodzeneho cisla mensieho ako 10^27. Pri jednom cisla to nie je nijako casovo narocne. Casovo velmi narocny je interval, napr. od 4.10^25 po 5.10^25. Pozn.: na nete mozno najst stranky s prehladom typu prvych milion ci 100 milionov prvocisiel ci mozno aj prvy bilion prvocisiel. To samozrejme nie su vsetky zname prvocisla OD "1" ... PO "x". Nikto nebude predsa davat na stiahnutie skomprimovany zbrucha tresnem 5000 TB subor (kompletny zoznam) prvocisel od 1 do 10^23 (sto triliard).

Samozrejme existuju dalsie (velmi casto ovela vacsia prvocisla) so specialnymi tvarmi, vlastnostami a krasnymi nazvami, ale to su specialitky a takych specialitkovych prvocisel su casto stovky, desiatky a niekedy len zopar (napr. tych Mersennovych je znamych cca 50). Navyse na rozdiel od vseobecneho pojmu prvocislo ako take, pri vacsine specialitkovych prvocisel ani nevieme (proste to nemame matematicky dokazane) ci ich existuje konecny alebo nekonecny pocet. Zoznam specialitokovych prvocisel:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_prime_numbers

Ale chapem pointu a ironiu prispevku poukazujuceho na absurdnost tazenia BTC: rovnako by sa vypoctovym konceptom "proof of work" mohli tazit prvocisla. Ale uz sa chystaju kryptomeny ktore nielenze uplne zavrhnu ASIC (BTC cash), nielenze dokonca uplne zavrhnu GPU a budu sa dat tazit iba na CPU (BTC gold), pripravuje sa uplne novy koncept kryptomien zalozeny na koncepte "proof of space". Na "tazenie" takych kryptomien bude teda potrebne mat riadne velky storage (dnes napr. taky sympaticky 8x10 TB NAS v RAID6 so 60 TB cisteho storage) a nie vypoctovy vykon.
---------------------- ---------------------- ---------------------- ----------------------

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No já to říkám furt, že kryptoměny jsou práce výrobců grafik a možná energetických závodů. Ti jediní na tom vydělají, i když se to celé sesype. Takže už i intelu, Seagatu a WD je líto, že se nedostali pořádně k lizu?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Až na to že Bitcoin jede výhradně na ASIC. A ty se začaly vyrábět právě kvůli poptávce výpočetního výkonu jen na hashování. Takže to vzniklo spíš naopak.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Teď už se jede na ASIC. Byly doby, kdy se to počítalo na grafikách. Proto taky následně vznikly další kryptoměny, u kterých už tuhle chybu nezopakovali. Asi původně nepočítali s tím, že by byl někdo tak pitomej a navrhoval speciální hardware jen na těžbu. :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ehmm..není to ve větě...a už vůbec ne v rozporu. Ty sám připouštíš, že existují známá prvočísla v rozsahu od do a také další prvočísla o kterých nevíme, že existují...

OK, možná jsem místo "Jsou jedinečná..." mohl napsat "Prvočísla jsou jedinečná...", ale to je asi tak vše.

Takže jediné v čem je problém jsi ty a tvoje chápání psaného textu. Nepotřeboval jsem poučovat o prvočíslech. Ano, byla to ironie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

sorry kamo, ale veta v zmysle "vsetky zname prvocisla z ktorych niektore su nezname" je logicka megablbost, co sa ti to paci alebo nie

ak su zname, tak su zname
ak su nezname, tak su nezname
bodka

mozem mat nejake napr. 500-ciferne cislo (v desiatkovej sustave) ktore bude nahodou prvocislo, dovtedy nezname pretoze budem prvy clovek co o nom vie ze je to prvocislo a prvy clovek co s nim naraba, bolo teda nezname

prvocislo nemoze byt sucasne zname aj nezname

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale já tam takovou větu nemám.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mas, len v inej stylizacii :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ježek zjistil, že každý článek o BTC má tunu prokliků, tak teď bude informovat o každý tisícovce.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Čím rychleji to poletí nahoru tím více se to celé přehřeje a splastknutí bude hodně bolestné. V suchu jsou jen ti co natěžili či koupili kdysi dávno za levno. Cena je hnaná nahoru tím, že málokdo to chce prodat (proč také, když cena roste), ale spousta lidí by nějaké BTC ráda získala ať už k vyplacení z ransomware, k investování (no nevím, to už je značně rizikové, i když růst to pořád může), na černém trhu, v uzavřených zemích s nestabilní a bezhodnotnou měnou. Evidentně poptávka značně převyšuje nabídku.

Ve chvily, kdy se trend z nějakého důvodu obrátí, bude řada lidí v panice prodávat a hodnota pojede fofrem dolů, jak už se v historii stalo mnohokrát.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ona ta cena isla hore kvoli velkym ocakavaniam, ale moze to padnut v pohode na 10-20% hodnoty behom chvilky, co je podla mna asi realna hodnota bitcoinu vzhladom k hashratu siete. Ale ten prepad bude prave idealny cas na dalsi nakup lebo za par rokov to potom zase vyleti este vyssie.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nemůžu se zbavit pocitu, že právě ty propady mají za hlavní cíl přilákat hejno nových hejlů... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja myslim ze je to naopak. Pri prepade totiz slabsie povahy odovzdavaju svoje bitcoiny za zlomok ceny tym silnejsim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prozatím se při každém propadu cena velice rychle vyšplhala mnohem výše, než vlna začala. To mi nepříjde, že by docházelo k masivním odprodejům, spíš naopak...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Padnutí na 10%-20% hodnoty dnes vidím jako nereálné. Bitcoin sice má velké výkyvy ale už je to jenom v absolutních číslech, relativně je to stále menší část. To by musela nastat panika srovnatelná s invazí mimozemšťanů :) I ty politické neshody v týmu vývojářů ukázaly, že přes očekáváný propad nastal další růst, a ti kteří nesouhlasili se postavili za fork Bitcoin Cash, který je dnes stabilně žije na třetím místě ze všech kryptoměn. Jediný co to může položit je prolomení kryptografie s pomocí kvantových počítačů, ale tím padnou i banky a všechny další služby založené na certifikátech, digitálních podpisech atd. Tou dobou budeme mít jinačí problémy...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Krome prolomeni kryptografie muze bitcoin polozit i nezajem. Stale totiz bitcoin ziskava nove ovecky a proto logicky roste, dulezite je jak dlouho budou prichazet novy uzivatele.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže toto vše jsou ve světě BTC jen drobné výkyvy. Panika srovnatelná s invazí mimozemšťanů je tím pravděpodonější, čím je hodnota BTC vyšší. Zatím při zhoupnutí všichni poslušně čekají, že se to po propadu zotaví, až se to jednou "tak jako ne a ne zotavit" a lidi začnou panikařit a měnit BTC na peníze, tak bude veselo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problém je v tom, že v BTC už je teoreticky monstrózní hodnota v běžných měnách, ale to je tím, že ji skoro nikdo nechce vyplatit, takže ti co prahnou po BTC rádi zaplatí i vysoké částky.

Jakmile bude tuto hodnotu chtít vyplatit/směnit hodně lidí najednou, bude to problém, zejména pokud bude BTC oslabovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.