Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k BlackBerry Priv se příliš nedaří

Přesně tak dopadne i Nokia (jestli se dobře pamatuju, tak to bude Foxconn s nápisem Nokia). Jakékoli nadšení z návratu slavné značky do půl roku zmizí.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Chen je typickej managor. Má skvělej systém, chybí mu software, nemá žádnej marketing, tak tenhle problém 'vyřeší' přechodem na shitdroid, ten se přece prodává skvěle. Idiot.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

BB OS bol vždy prezentovaný ako platforma s dôrazom na bezpečnosť a súkromie. magor Chen sa pri prechode na android začal chváliť s tým, ako vychádzajú v ústrety FBI a do androidu zabudovali funkcie pre lawful intercept. http://www.cbc.ca/news/technology/john-chen-blackberry-encryption-1.3541169

produkty takejto firmy obídem veľkým oblúkom.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tu je, ako v praxi BB ide priamo proti súkromiu svojích užívateľov. http://www.cbc.ca/news/technology/blackberry-taps-user-messages-1.3620186

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kdo si kupoval BlackBerry, nechtěl Android. Nesleduji, jestli se BlackBerry zlepšilo v marketingu, ale snaží se horem dolem nacpat Priv stávajícím zákazníkům / uživatelům. Už jsem se musel odhlásit z novinek BlackBerry, protože neustále prudili, abych si pořídil Priv. Což samozřejmě neudělám.

Vzhledem k tomu, že obecně souhlasím s názorem, že BlackBerry nemělo žádný marketing a lidem na BB10 chyběli nějaké aplikace, považuji ukončení BB10 za holý nesmysl a přechod na Android ještě za větší. Kdybych při výběru telefonu nadstandardně neřešil drobnosti, kterými se málokdo zabývá, asi bych si BlackBerry nekoupil, protože jsem neměl šanci se tyto informace někde o BlackBerry dozvědět.

Telefon, který umí telefonovat bez rušivých pazvuků, slušný foťák apod. je pro většinu výrobců tabu dodnes.

Každopádně, pokud nevymění vedení, nevrátí se fofrem k BB10 a nepořídí si marketingové oddělení, je pomalu na čase přestat s BlackBerry počítat.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Jak jsem tu psal před rokem a byl jsem tu velmi negativně zlynčován. Krokem k přechodu na android si BB definitivně podepsalo ortel smrti a zcela po zásluze upadne v zapomnění. 90 % lidí co používala BB, ho používala proto že nechtěla být appléééééé ovečkou a nechtěla mít nic společného ani s dírodroidem. Vyblít na trh předražený priv s androdiem... to prostě jak kdyby microsoft vydal místo windows 10 , linux 2015 a všechnu svojí práci spláchlo. Když už lidé začnou přecházet na android tak pochybuju že vyhodí přes 20 klacků za testovací mobil. Amééén BB, doufám že mi moje Z10 ještě dlouho vydrží. Můj další mobil bude apple...

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby Microsoft vydal misto windows 10 linux 2015 vsimlo by si podstatne mene lidi nez kolik si vsimlo kdyz po windows 7 vydal mobilni operacni system windows 8. Jasne, ne vsechno by fungovalo, ale totez plati pro windows 10.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Treba mne by se BB mobil s klavesnici a Androidem zamlouval. BB vydal ale jen jeden a to jeste docela "rizikovy" model. Treba pro moje potreby je to zbytecne velke, tezke a taky drahe. Kdyz by vydal neco se 5 a 4,7 palce s vysouvaci klavesnici a do 10k, tak bych do takoveho modelu urcite sel.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?
+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

BlackBerry bol výnimočný smartphon, ale potom čo prešiel na android spadol medzi obrovskú konkurenciu kde pôsobí už len ako sivá myš. A naviac tá spústa reklamácii.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Lol, kristalova koule me opet nezklamala:) Stejne tak dopadne i androidova nokia.
Blackberry, symbol enterprise segmentu a bezpecne platformy ....... tramtadadaaaaaaa ..... a androidem:o) I kdyby to pozalepovali ze vsech stran, stale je to android, kteryma by si v enterprise segmentu manazeri ani stul nepodlozili ..... ani nebyla potreba kristalova koule, to bylo spis 1+1 ....

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

A co mohli cekat od modelu, ktery je drahy a pritom zadny zazrak? Kdyby alespon zkusili nejaky model s pevnou klavesnici za rozumnou cenu, tam by mohly byt nejake prodeje, ale kdo ma koupit toto? Blackberysta ne, protoze je tam Android a priznivec Androidu si radsi koupi patladlo.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Hehe, to je překvapení. Koho dnes zajímá pidi HW klávesnice, když máme SW s predikcí, swipe, citlivé displeje, komplexní databáze a hromadu výkonu? Tohle je prostě už pryč, jen BB opět o několik let pozadu. Už by to prostě měli zabalit, když jsou tak nepružní.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Treba mne.
Ja bych si rad mobil s HW klavesnici koupil, protoze mne patlani po obrazovce jednak nebavi a jednak ani s predickci psani je efektivita psaneho jinde.
BB neni jinde, jejich trh je naprkilad bankovnictvi, protoze pouzivali zabezpecene sluzby. Dneska je tech moznosti vice, ale porad je tu pro BB misto, kdyz by udelal levnejsi modely i s Amdroidem.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

V pořádku, však se i pár kousků prodalo:-)
To že udělali chybu s cílením uznali (opět žádné překvapení, na hiend si nemohli troufat, nemají důvěru potenciálních uživatelů).
Ad psaní, ano, čím složitější jazyk, tím lépe pro HW klávesnici, ale co si budeme nalhávat, nějaká čeština nikoho v globálu nevytrhne. A nemyslím si, že by i zde to zaznamenalo nějaký extra úspěch, tedy to lidi až tak netlačí ani tady.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak to asi uz nezaznamenaji, s tim souhlasim :) Ale mohli by se ustalit na nejake cilovce a v pohode na tom fungovat. Ale s jednim predrazenym (obecne mysleno, stejne jako jabko a spol) phonem to uz dneska nevytrhnou. Museli by zkusit jit do "mainstreamu" a k tomu treba jeste nabinout ty jejich "zabezpecene" sluzby. Ktere mne treba ale nezajimaji vubec :))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.