Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Bleskový výprodej: Pořiďte si 3D tiskárnu či gravírovačku s -79% slevou

PR článek

Zdroj: Shutterstock

Podnikání je pro mnohé lidi sen, kterého se nechtějí vzdát. Na druhou stranu je s ním spjata i řada starostí, zejména pak sebepropagace, konkurenceschopnost a možnost nabídnout přidanou hodnotu. Jedním velice užitečným tipem, jak vnést do svého podnikání konkurenční výhodu může být využití moderních technologií v podobě 3D tiskárny či gravírovačky.

Tím můžete vyrábět originální produkty speciálně personalizované pro každého zákazníka a ve finále vás to bude stát pouze drobné vstupní náklady při pořizování technologie, ale může vám to exponencionálně maximalizovat vaše příjmy. Důležité je ale samozřejmě dbát na výběr správného zařízení, které je vhodné pro vaše podnikání. V našem článku vám představíme dvě uživatelsky pozitivně hodnocená zařízení.

TEVOUP TARANTULA PRO

TEVOUP TARANTURA je jedna z klasických 3D tiskáren, která je vhodná jak pro začátečníky, tak i mírně pokročilé. Na první pohled si můžete všimnout poměrně robustní konstrukce vyrobené z hliníku. Celá tiskárna přijde již z 90 % předmontovaná, takže samotná montáž je pak záležitostí pár minut. Svými rozměry se ale hodí jak do menší kanceláře, tak i klidně do bytu. I přesto může ale nabídnout uspokojivou tisknutelnou plochu 235 x 235 x 250 mm.

3D tiskárna TARANTULA PRO má mimo klasické funkce ještě řadu dalších velice užitečných funkcí, na které si jistě rychle zvyknete. Jako příklad můžeme jmenovat detekci vybití nebo prasknutí vlákna, ztráta napájení nebo automatické obnovení tisku při výpadku proudu. Pokud váš model spotřebuje více materiálu, než jste odhadovali, můžete bez problémů filament vyměnit a tiskárna bude dále pokračovat.

SCULPFUN S9

Sculpfun S9 je laserová gravírovačka, o které má bohužel mnoho lidí předsudky. Myslí si totiž, že grafírovačka umí pouze vyrýt logo na kousek plechu. To se ale velice zmílili, protože grafírovačku můžete použít na nespočet materiálů, a to nejen na vyrytí loga, ale také na vyřezávání libovolného tvaru.

Není tak problé vzít 15 mm dřevo, 10 mm akryl, keramiku nebo nerezovou ocel a vyříznout si znich třeba logo své či klientovi společnosti. Samotná gravírovačka je pak vybavená 5,5 W laserovým paprskem s velkou přesností. Ovládání celé gravírovačky pak není nikterak složité, stejně jako její montáž, která nezabere více než 10 – 20 minut.

Celé zařízení je zcela pochopitelně velice stabilní a je opatřeno i několika bezpečnostními prvky, jako je kryt, který odfiltruje 98 % ultrafialového světla. Sculpfun S9 pak komunikuje se všemi standardními programy, jako jsou Laser GRBL, LightBurn, Benbox, GrblController, LiteFIre, stejně jako veškeré standarní typy souborů v podobě JPG, PNG, DXF, SVG, G-Code, NC, BMP a další. Maximální velikost rytiny je pak úctyhodných 410 x 420 mm.