Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Bleskový výprodej: DJi Mavic Pro skrývá špičkový dron v rozměrech PET láhve

PR článek
Natáčecí drony DJi Mavic Pro vynikají vzhledem, funkcemi, odolností, výdrží a kompaktností. Svými přednostmi si získal srdce mnoha profesionálů a uspěl v řadě recenzí, v tuzemském dTestu nevyjímaje.

Společnost DJI patří mezi přední výrobce profesionálních dronů a s největší pravděpodobností jste se s nimi setkali alespoň coby běžný pozorovatel internetových videí, popřípadě filmů. Zástupci jejich značky získávají pravidelně vysoká hodnocení v celosvětových recenzích. Zářným příkladem budiž DJi Mavic Pro, který uspěl u celosvětově populárních vloggerů i v tuzemském dTestu.

Internetový obchod TomTop si pro DJi Mavic Pro v Platinum edici přichystal výjimečnou slevovou akci, kdy tento kousek můžete pořídit bezmála za poloviční cenu, 25 tisíc Kč. Kusů je ovšem omezeně, tak se ohlédněte na oficiální stránky, zda se zrovna na vás usmálo štěstí! Doprava do České republiky je navíc zdarma

Rozdíly mezi standardním DJi Mavic Pro a DJi Mavic Pro Platinum naleznete zde

Na první pohled zaujme DJi Mavic Pro Platinum svým elegantním vzhledem a kompaktností, která dovoluje dron složit do rozměrů malé pet láhve. Spolehlivě tak dron schováte do batohu, v lepším případě i do kapsy. Vymažte ze svých představ, že by kvadrokoptéry byly neskladnou artilérií, tento kousek s sebou můžete tahat kamkoliv. Váhový rozdíl 743 gramů ani nepocítíte.

Kompaktnost ve složeném stavu navíc dovoluje hrubší manipulaci, jelikož jsou všechny nohy a senzory pečlivě chráněné zbytkem těla. Bez obav tak můžete dron uložit kamkoliv do domácnosti, kdy přežije i nemotornost ostatních členů domácnosti.

I přes důraz na kompaktnost se však nekladly žádné kompromisy na výkon, ba naopak dron splňuje požadavky i daleko vyšší cenové kategorie, obzvláště po slevě.

Přenosová rychlost 60Mbps dovoluje pořizovat záběry o 4k rozlišení při snímkové frekvenci 30 FPS. Pro akčnější snímky ovšem můžete zvolit 1080p při 96 FPS, nebo ještě lépe standardní HD režim až o 120 snímcích za sekundu. Parametry fotoaparátu naleznete níže: 

Senzor

1/2.3” (CMOS),

Efektivní rozlišení:12.35 Mpix

Celkové rozlišení:12.71 Mpix

Čočka

FOV 78.8° 28 mm (ekvivalent 35 mm) f/2.2 
Zkreslení < 1.5% 

Ohnisko od 0.5m do ∞

Rozsah ISO

Video: 100-3200 
Foto: 100-1600

Elektronická rychlost závěrky

8s -1/8000 s

Rozlišení snímků

4000×3000

Kompletní specifikace zde

Profesionalita bez námahy

Zapomenout můžete s klidem i na lidské pomocníky, kteří by dron ovládali, zatímco jste sami v pohybu. S funkcí ActiveTrack stačí označit konkrétní osobu, kterou má dron sledovat nebo kolem ní kroužit, a užívat si profesionálních videí bez jakékoliv námahy nebo pracovní síly. Režim lze případně použít i třetím způsobem, kdy dron ovládáte a autonomní systém se jen v reálném čase otáčí na svůj cíl.

Baterie o kapacitě 3830mAh také potěší, postará se o bezproblémový chod stroje až o délce 27 minut. Sledovat ji lze samozřejmě živě v aplikaci, kterou zprovozníte na běžném mobilním telefonu. Ta se postará dále o sledování živého streamu, lokalizaci, nastavení cílů a další pomocné údaje. 

V rámci žhavé nabídky je možné DJI Mavic Pro v platinové edici objednat za polovinu původní ceny do konce března 2018 z německého skladu. K mání je i balíček s luxusnější výbavou, obsahující batoh přes rameno, trojici náhradních baterií, nabíjecí hub, adapter do powerbanky a nabíječku do auta, za příplatek 6 tisíc Kč. V obou případech je doprava do ČR zdarma. 

Tagy: